- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
na megvan a khx fury.
hát ez nem megy cl9-9-9en 1600at
a corsair vengance ment. nézegettem mi különbözik
command rate 1 vs 2. ennyit ront a ramon?
feszt hogy lehetne adni neki?
van értelme? aida néztem memo irás olvasás késleltetés kb semmi nem változik. cl9 vs cl10 (mind2 1600)kb annyi hogy 52.5 vs 56.5 ebből valóságba gondolom semmit nem lehet észrevenni....irás olvasás ugyanannyi.de a lapon van egy ilyen fsb dram ratio átallítom 100-133ra akkor is 1600on megy. vagy a target mhz.et is át kell állítani?
érdekes 1866os a ram cl10en mindent auton hagyok rárakom 1866 targetre és nem jön be semmi...miért? valamit emel a háttérben? -
dragonfx
veterán
sziasztok!
van egy asus b75ös alaplapom frissiztem a bios.t rajta és egy i5ös procit raktam bele.
megjelent a biosba egy ddr3 tunign opcio 100>>133.
ez a bclk.t rakja feljebb?
bármilyne memóriát fel tud így skálázni?
gondolom a sebességét növeli +33%kal.
érdemes ezzel foglalkozni?
van érezhető gyorsulás?
illetve a másik kérdésem hogy érdemes e dual channellel foglalkozni? mondván így is elég gyors az irás/olvasása a ddr3nak( nekem a profilomba levő 12/12k single.be) -
dragonfx
veterán
semmihez csak ha tudja mér ne menjen ugy?
hátha gyorsabb...sok kis 1-2%ot talál az ember akkor jo az.
most 4x ment a progi.kb 1 óráig cl 7-7-7-24en
egyik 22%, másik 2200%, harmadik 12000%, negyedik 22000%......0 errors.
nekem ez gyanus.nem hinném egy mezei corsair tudja ezt....de most jöna fekete leves a gyakorlati játékteszt.
meg ezek a %ok furcsák ennyire különböző gyorsasággal mennek.... -
dragonfx
veterán
-
dragonfx
veterán
átraktam a memoriámat 1600as corsair cl9es. cl8ra mert csak 1333on megy win alól mivel teszteljem stabil e.játékok? b75ön tudok dram feszt adni?
-
dragonfx
veterán
szerintetek van rá esély lejjebb megy a ddr3 ramok ára belátható időn belül?
-
dragonfx
veterán
tegnap du ota 8-8-8-24be van alapfeszen a ram.om.nem volt fagyás kilépés azota.memtestet 60%ig elvittem win7 alatt utána meguntam kiléptem.
valószínű stabil így.játszottam is, markot is futattam.nem volt fagyás.
a gyorsulás egyenesen nevetséges...kb 200mb meg 2ms a késleltetésben.vicc.
dualchanellbe jobban kijönne ez a késleltetés csökkenés?
cl7hez mennyi feszt kéne adnom.
bár ahogy látom ez csak lélektani dolog. -
dragonfx
veterán
1600os cl9es ramnak mennyi feszt adjak 1333on cl8ba menjen?
1 egységnyit?
a gyáriak szerint csak 1200on megy cl8at. -
dragonfx
veterán
3d markba hoz valamit a konyhára ha a késleltetést lefaragom? gyárilag néztem 1190en garantálják a cl8at.
akkor 1333hoz adjak feszt?mennyit? 0.1?amugy memoria másolás, irás, olvasásban az amd a8/a10 környékét hozza a memoria.ugy érzem több mint jo.
-
dragonfx
veterán
Hi
Corsair vengance 1600as cl9es 4 gigas ramm.om van.fekete.az a kerdesem ha veszek melle masik 4gigasat es nem fekete bordas hanem piros,kek....akkor is fog dualba menni ha 1600ast veszek?
b75os lapon hol tudom az idozitest allitani?ez az xmp mit jelent? Bele lehet egetni az uuj idoziteseket?
ja es 1333on alapfesz.en 1.5v, fog menni cl8on?netan 7en vagy fesz kellneki?es mennyi?
-
dragonfx
veterán
De 2 slotos lapot vesyek,syoval ha 2x2ot rakok bele akkor teli van de ugye gyors.ha 1x4est akkor marad hely meg1 negyesnek de azt mondtak bitang lassu igy.
ja es ha 1600ast veszek + fesz.szel van esely hogy 1333on menjen cl7.be vagy 8ba?
ennek van elonye amugy jatekokban?? -
dragonfx
veterán
2x2ddr3as corsair vengance 1600asok meddig szoktak elmenni a tapasztalataiok alapján?
1900?
ebből a méretű dual kitből melyik knkrét tipus ajánlott? én csak kiragadtam egyet, de ha van jobb akkor persze azt inkább.csak a fain tüskés borda miatt...geil evo corsa?black dragon?xms3?hyper x?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- PH! aranyköpések
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest