- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Jorus & Aggregátor
Ezzel már megelőztelek titeket: [link]
Blended módban ment, mert úgy a memóriát is terheli.
-
TomBoy1986
veterán
OCZ lett belőle, Gold kiadás. Szépen működnek vele
Erre bárki válaszolhat, aki ért hozzá
:
Az volna a kérdésem, hogy egy ilyen hűtőbordás RAM-nak, amire gyárilag azt írják, 2.1V-on járassa az ember, mennyire okoz gondot a 2.3V, ugyanis a teljes stabilitáshoz arra volna szükség
Köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
Egy kis reklám a most 1:45-kor megjelenő, RAM-okkal foglalkozó cikkemnek: [link]
Akit érdekel a téma olvassa el, ha kérhetem, s véleményezze. Köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
Egyrészt hobbi, másrészt játékokhoz is elég, harmadrészt meg sokat kell encodeolnom, mert van DivX-es asztali felvevő, de nincs szükség annyi DVD-re, úgyhogy kihasználom, ha már adódott a 4mag.
AutoGordianKnot meg pont használja is az Xviddel/DivX-el, szóval minden rendben van
-
TomBoy1986
veterán
De lehet, sőt kell is, meg azóta van másik is NB/L3. Ezeket lassan majd nektek is meg kell tanulni, mert Nehalemnél hasonló a szitu, csak ott még a RAM feszültségre is kegyetlenül vigyázni kell tudtommal, különben elszáll az IMC
OCZ-t beszéltünk meg Ősemberrel, szóval hétfőn megyek érte. 2x2GB, Gold Kit, 1066MHz. 14.5K-val még így is jobban járok, s ha kell, akkor kicseréli - azt mondta.
-
TomBoy1986
veterán
Elmagyarázom:
- Phenom tuningja nem annyit tesz, hogy 1:1-be állítom a RAM-ot és az FSB-t, aztán növelem az FSB-t
- Phenom tuningja még akkor is viszonylag bonyolult, ha Black Editionje van az embernek
- nekem nem BE van, ergó HT alapórajellel kell tuningolnom
- ezzel nincs is semmi gond, amíg az alacsony. Azonban a magas órajeleken instabilitás jelentkezhet
- ez jobban jelentkezik, ha 4 modul van a gépben (CPU instabil => CPU-ban a mem. vezérlő => ram instabil)= ennek ellenére ezt veszem, mert így van valami kihívás, s nem "állok be a sorba"
És hogy mindez hogy függ össze a memóriával? Egyelőre pontosan annyit tudok, hogy két modullal stabilabb a rendszer, mint néggyel, ezért 2x2-re van szükségem, hogy jól lehessen tuningolni.
Azaz: extrém tuningnál jelent gondot csak a KingMax.
Erre bizonyíték: [link]
A tapasztalatomat meg azért írtam le, hogy tudd miről beszélek, s hogy nem kitalálom
Míg te AMD-vel én Intellel nem foglalkozom, azaz hogy ott mint működnek a Giga lapok, arról csak sejtésem van, de azt azért ne feltételezd, hogy nem tudom, hogy te az intelről beszéltél. Csak kiegészítettelek AM2+ -os tapasztalattal Giga fronton.
Ami meg a kompatibilitási listában szerepel az jó, spec a G.Skill az nem szerepel.
-
TomBoy1986
veterán
Tudom, én is azt mondtam, hogy a G.Skill 1000-es kellene. De ha nem megy a lappal, akkor nem tudok mit tenni. Ezért akarom előtte megnézni, a haverét.
A tesztjét már néztem Ősembernél.
Köszönöm a segítséget, majd ha meg lesz, akkor visszaszólok, hogy CSX, vagy OCZ, vagy G.Skill.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Felhívtam egy imerősöm akinek ilyen lapja van, ugyanilyen RAM-okkal (illetve az 2x1GB). Nem működik neki sajnos 1066-on, mert mindenféle fagyások vannak, szóval G.Skill+MSI nem jó páros sajnos, pedig szívesen váltanék arra. Hétfőn kipróbálom az övét, hogy működik-e nálam, ha igen, akkor bevállalom az 1000MHz-est, mert 5K azért csak 5K.
Ezt látom még hasonló áron : OCZ2G10664GK
A RAM nem lehet magas hűtésű, mert fölötte van a Gemini-IIS.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Módfelett ritkán járok erre, mondhatni még nem is voltam, de most érdeklődnék egy kicsit. Szóval arról van szó, hogy a Phenom I-II 1066-os memóriákat is kezel, míg nekem 800-as KingMaxaim vannak, amivel nincs is semmi gond, mert tudom, hogy nincs jelentős teljesítménybeli különbség a kettő között, ámde gondolva a jövőre, s arra hogy még jó ideig szeretném ezt az alaplapot használni, a memóriát így viszont nem tudom bővíteni, ezért elhatároztam, hogy lecserélem őket.
Ezt néztem ki magamnak: [link]
A választás alapja a következő:
- 2GB-os modulok legyenek (hogy később 6-8GB is elférjen)
- 1066/CL5-re képesek
- viszonylag olcsóLényegében azért választottam mert mást nem is nagyon találtam. Azt szeretném tudni, hogy valaki tud-e a fentieknek megfelelő ennél olcsóbb/jobb memóriát, s esetleg ha valaki használja, akkor mire képes az ő példánya.
KingMaxaim:
Régebbi, kétoldalasak, kétféle széria, kétféle chip van rajtuk. Ennek ellenére 840/CL4 @ 1.95V stabil és 930/CL5 @ 2.05V szintén ( 4modulról van szó). Ezt csak tapasztalatként írom le. -
TomBoy1986
veterán
Akkor az Everesttel van a baj, ha nem azonosan viselkednek.
Nekem amúgy 2x1GB KingMax DDR-II 800-as van, egyelőre a proci miatt nem tudom meghajtani nagyon őket, így az elért maximum 900MHz volt. Ezt 2.05-2.1V-on tudják is CL5-ben.
A 4-4-4-12-16 pedig simán megy 733-on (szintúgy 2200MHz-es proci miatt CPU/6)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest