- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
válasz
Johnny Cage #3412 üzenetére
Elég sokat postáztam már belföldre ill. külföldre is, és érdekes mód még semmi se tünt el... De nem kötelező gyártói garis ramot venni. Megveheted "ugyanazt" bolti garival is kétszer annyiért. Aztán ha esetleg tönkremegy valami miatt szívhatsz a magyar kiskerrel/nagykerrel...
-
Brumi˘
addikt
válasz
Johnny Cage #3408 üzenetére
Mi a problémád a garanciával? Hamarabb visszajöttek a crucial ramjaim angliából, mintha itthon egy kiskerbe cserélték volna. És nem szórakoztak. Ősember pedig nagyon segítőkész volt mindíg bármi bajom volt is (90% user error)
-
Brumi˘
addikt
válasz
Ősember #3387 üzenetére
Jól megy. Majd megnézem nálam a quartet is tude ilyet. Monnyuk ilyen feszen kizárt.
Bagira01: A Team Xtreem Dark ProMos chipes, szinte biztos hogy nem fog 1200-on menni. A cruciallok meg a régi 16chipesek mennek szinte biztos 1200-at. Keresd Ősembert vagy POOBy-t crucikért.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Süni 1985 F #3382 üzenetére
Ha nem akarsz rekordokat döntgetni simán elég a kingmax is. Az 1066-osok kb mindenre elegek és 7K\1gb körül lehet már venni újonan.
-
Brumi˘
addikt
Első nekifutásra a 4×512mb Super Talent T1066-os egy p5k-ba:
1033@4-5-4-15@2,281V
1100@5-5-5-15@2,191V -
Brumi˘
addikt
Ha CL4-be teszed akkor max ami történhet hogy postig se jut el a lap. Ilyenkor cmos clear és menni fog minden tovább, lehet próbálkozni kicsit több fesszel.
Kelvin: A micron d9-es széria de abból is a gkx, gmh-k mennek a legjobban. Sok fórum sok eredménye alapján tudjuk, + saját tapasztalat.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Johnny Cage #3369 üzenetére
Elméletileg micron D9GCT chip van a ramjaidom. 16 chipes crucialon meg D9GMH van. Utóbbi jobban bírja a tuningot általába. Egy kis segítség milyen memón milyen chip van.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Overlocker #3310 üzenetére
N1ce man!
-
-
Brumi˘
addikt
Aktív chipset hűtéssel eddig volt türelmem nézni a ramok stabilitását.
-
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #3214 üzenetére
Nah meglestem mind2-t és kiderült hogy csak az 1-ik adta meg magát. De az annyira hogy 800-on is egyből hibázik ha memtestet elindítom. A másik meg tegnap este 9 óra óta megy ugyan abba a slotba.
-
Brumi˘
addikt
Az addig oké. De minek és most mitől kell? Proci 333×9-en 1,328V-tal 8h prime stabil volt már 2 lapba is. A crucik 1066@cl5@2,2V-t kapnak aktív hűtéssel, fekete slotokba vannak. Ezen kívül NB fesznek állítottam be 1,4V-t. Lehet mégis a memók makkantak meg?
Betolok neki egy memtestet, mert húznom kéne most suliba. Aztán majd délutánra kiderül, hogy a memókkal mi a helyzet. -
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Létezik az hogy egyik napról a másikra bedöglenek a ramok a gépbe? Crucial Ballistix 1066-os memok. Egy p5k lapba 1066@cl5-5-5-15@2,2V+aktív hűtés. 8h primestabil gép, egyik napról a másikra random fagyogat, kékhalálozik, és boot közbe postnál lefagy (innen csak úgy udok tovább lépni ha a tápot lekapcsolom...)
-
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Mi az a max fesz amit lehet 24/7-re adni egy 1066-os kingmaxnak hűtés nélkül.
-
Brumi˘
addikt
Hy all!
Van egy p5kc lapom, most tettem bele 2gb crucial ballistixet, de 1066-on sehogy nem akar beindulni... (proci 333-as fpsb-n megy). Valaki hozzáértő pls írja le hogy mit hogy állítsak be. Előre is köszönöm.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Aprósólyom #2476 üzenetére
Érdeklődj még kicsit a super talentről, mert ha nem megy jobbat 1066 cl5-nél akkor a kingmaxxal jobban jársz.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Remington #2375 üzenetére
Nem oldódott meg... Elcseréltem anno 1066os kingmaxokra... (azzal se volt jobb) De nézőpont kérdése hogy rosszul ment-e. A p5k-ba eggyik ramom se ment jól. Ha van egy kicsivel több pénzed vegyél crucial ramot, azok nagyon mennek. (az volt a fő baj az st-kkel hogy azt vártam tőlük, hogy annyit tudjanak mint egy cruci)
-
Brumi˘
addikt
Nekem volt vele parám, még régen a 667-es corsair memókat (2×512mb dualba) teszteltem vele és állandóan hibát dobott, majd mikor kicserélték a kingmaxokkal is ugyanazt csinálta... Szal nem biztos hogy azzal kéne tesztelni... Helyette inkább a memtest 3.5-öt ajánlom, nálam bevált!
-
Brumi˘
addikt
Igaz nem p5e-be hanem p5k-ba, de t800-as 800@3-3-3-3, 1000@4-4-3-8. Ha kell még szólj és tolok fel van vagy 40féle beállításom.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Telefunen #1494 üzenetére
Nálam ment simán 1066 4-5-5-15-ön.
-
Brumi˘
addikt
A kövi szitu volt. Beraktam a kingmaxokat amikor vettem, és nem akartak 1066on menni 1,8-2,3V-ig. Ekkor egy kicsit aggódni kezdtem, majd beállítottam 1066 5-5-5-18-ra AUTO fesszel. És jött a megváltás ment. Aztán eljátszottam vele és 4-5-5-15-ön auto fesszel stabil volt. Utánna jött a proci polír és a ramok 1066mhz-e kevés lett. Akkor toltam neki egy 2,4V 1125mhz 5-5-5-18-at. Vígan mentek, nem is melegedtek úgyh nem aggódtam csak a proci hőfoka nem éppen volt megfelelő, ezért visszább vettem. Nem nézegettem kisebb fesszel, mert a proc ugye nem bírta úgy tartósan. Auto-ba mennyit kapnak lövésem nincs, de úgy se melegedtek még venti nélkül se nagyon.
-
Brumi˘
addikt
válasz
DarthPeeter #1392 üzenetére
Az akkor létező összes bios volt rajta 19-es volt akkor a legújabb és mindegyikkel ugyanúgy ment... Persze a gyári értékeket lazán vitte.
-
Brumi˘
addikt
válasz
DarthPeeter #1377 üzenetére
Leírom persze. Félreértések elkerülése végett nem a ramok voltak a ludasok, és Ősember egy nagyon korrekt eladó!
Szal a story annyi, hogy az istenért se tudtam őket stabilizálni 960 fölött. 800on 3-3-3-3-ba vígan mentek, de 960 4-4-3-4 fölött beszartak. Aztán elcseréltem kingmax 1066-osra. Azok mhz-re jobban muzsikáltak 1125 5-5-5-18-at tudtam kihozni belőlük. De a lényeg a dologban a super talentek giga p35ös lapba nagyon faszán mentek az új tulajuknál. Szal ha p5k-d van ne vegyél st-t. Most nézem csak hogy ab9-ed van... Ab9-pro-m volt p5k előtt, a super talentek miatt cseréltem le... Abba se mentek sehogyse...
-
Brumi˘
addikt
Hello!
A minél kisebb az időzítés annál gyorsabb a memód, tehát 4-4-4-12 a gyorsabb. Everestel le tudod mérni milyen gyors és mennyin megy a cache & memory benchmarkkal. Memót tuningolnu biosból érdemes, de a geil ultrái nem egy atom tuning ramok...
Az OCZ XTC memó hűtője nem rossz, de egy szimpla 8cm-es venti is megteszi (persze ezt fusizni kell hogy fel tudd tenni). -
Brumi˘
addikt
Annyira nem is rosszak ezek a kingmax 1066-osok. Downgrade volt a cél és még sebességet is nyertem.
[link] -
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
Igen ha 400as fsb-n megy a proc akkor a ram 1:1-be fog 800on menni. Ezt simán bírnia kell alap időzítésekkel alap feszen (4-4-4-12@2V a te esetedben ha jól emléxem) Viszont az a-datákra nem árt a hűtés mert eléggé forró fejűek. (de ez inkább akkor érdekes ha tuningolsz is.
)
-
Brumi˘
addikt
Nem hinném hogy lap gond lenne, mert ab9-be se menntek többet, sőt még ennyit se...
Pedig abba a geil 800-as valuek mentek 1000en az a-data 800+ ee-k meg 1200on. De nézegettem a sebességeket 960on perf 6 trfc 30 időzítések: 4-4-3-8 és jobban teljesít mint 1000en 4-4-3-8 subok auton. Szal nem kínzom. (azt hogy lap gond e megnézem a héten sógornál, mert neki is p5k-t vettem és az ővé az a két kis a-data 800+ ee amiket fentebb említettem.)
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #800 üzenetére
Ebbe a tuningra nincs gari dologba ne menjünk bele, mert lehet ezt a témát kicsit másképp látom, de ettől függetlenűl Ősembert egy nagyon korrekt embernek tartom.
8cm-es venti van rajtuk és 2,45V-on is max langyosak voltak. Booster enable 1 és 2,35V? oks megnézem, de úgy rémlik próbáltam, nah de mindjárt kiderül. (ráeresztek egy orthoss ram tesztet
)
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #797 üzenetére
De a memo a hibás mert mindig memo tesztnél dob hibát... Memtest vágja ki az errort mindenhol, kivételt képez ez alól az általad javasolt beállítás, de mint kiderült úgy se stabil...
Spread spectrum asszem disable, a memo bosstot meg próbáltam autón/disableden/enable 1-en is...
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #794 üzenetére
Próbáltam én már mindent...
Orthoss még 1000@4-4-3-8@2,25V auto subokkal is vígan megy órákat... Ezért is használom a memtest-et. Az időzítéseket 3-3-3-3 -tól 5-5-5-15 -ig auto subokkal + amiket Muréna ajánlott, feszeket nb: auto-tól 1,7V-ig, proci: 1,25V-1,55V-ig, memo 2,2V-tól 2,45V-ig néztem, mem arányokkal is próbálkoztam 1:1, 5:6, 4:5 és ugyan az az eredmény... 960@4-4-3-8@2,25V simán megy.
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #792 üzenetére
Nem orthosozok mert nem ér semmit... Memtest 3.5 ment + mozilla, el akartam indítani a winampot, hogy szóljon már valami és paff kék halál... Nem a proci nem bírja, a memók a ludasak, de ez már a másik lapomba (ab9-pro) kiderült, mert abba voltak geil valu ramok 1000en és a-data 800+ ee ramok 1200on. A proci feszt 1ik esetben sem változtattam. Mondjuk ott 1,35V volt a min, de az a valóságban 1,3V körülinek felelt meg...
-
Brumi˘
addikt
Nah végre sikerült stabillá tenni a kis st-ket.
[link]
-
Brumi˘
addikt
Hibázhat a memtest 3.5 proci instabilitás miatt? (a proci 8h orthoss stabil, és soha nem volt vele para) Esetleg lehetséges ha húzom a memókat a procnak több fesz kell ugyanazon a frekin (e6400@3,2@1,3V, memo 800->1000)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged