Új hozzászólás Aktív témák
-
metalbos
csendes tag
Lenne egy kingmax ddr2 2gb 800mhz ramom ! ASus p5kplam epu alaplapban van ! hogyan huzzam ?
-
DemonDani
addikt
http://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/090302/nitro3.jpg
-
Brumi˘
addikt
Sajna a lista most le van halva, de szeptember eleje/kozepe fele lesz uj es akkor mindenki felkerul. Eredmenyeket lehet addig is postolni.
-
Martin2004
tag
válasz
Beowulf_78 #489 üzenetére
Wolfi, pont jókor posztoltál
Itt vannak 2 * 2GB-s, 1066-os modulok eredményei. Lehet választani.
OCZ_Reaper_2*2GB_1066@1100 -
Beowulf_78
addikt
Volt szerencsém "gyors" tesztelni Ősembernél kapható két csúcskategóriás DDR2-es OCZ ramot.
Az egyik 2x1GB FLEX XLC 1200mhz, a másik pedig 4x1GB Reaper 1150mhz. Mivel tuning ramokról lévén szó megnéztem mit mennek a Maximus Formula-ban egy tuningosabb Q6600 társaságában.
Nos...a 4x1GB Reaper-t CL4-ben nem tudtam működésre bírni, viszont 5-5-5-15 1160Mhz tudtam kihozni belőlük normális 2,1-2,2V fesszel, tehát ez 24/7, ami 4x1GB ramtól kiemelkedően jó teljesítmény.
A 2x1GB FLEX XLC-ből egyenlőre még csak 2x1GB tudtam tesztelni, a másik 2x1GB még úton van Magyarországra. 1220mhz-et sikerült elérnem 2,1-2,2V-tal 5-5-5-18 időzítéssel amit szintén jó eredménynem tartok mivel ez is 24/7.
Pár kép az eredményekről:
[OCZ FLEX XLC 2x1GB 1133mhz]
[OCZ FLEX XLC 2x1GB 1220mhz]
[OCZ Reaper 4x1GB 1160mhz]Ezek után mit is mondhatnék? Aki tuning ramokat akar nem kérdés hogy mit vegyen!
-
DemonDani
addikt
Szépen meghalt a tpc...
-
subaruwrc
félisten
hát a mostani tracerekkel nem nagyon fogok a lista élére kerülni
1280 cl5 2.67v no boot -
DemonDani
addikt
Én is igy vok vele. nem tom hogy utánna hogy tegyem vissza. Vajon elég alá a sima paszta? (csak mert a ramokra "ragasztani" szokták a hűtőt ha jól gondolom...
De eléggé érdekelne hogy mi bújik alatta, mert eddig nagyon úgy néz ki hogy micron d9gmh, és pedig a CSX Diablók ahol ki is irják h az van rajta, azért jobb hűtéssel több mint 25k-t elkérne. Szal kicsit szíven ütne, ha ugyan az lenne rajta...
nomeg annyi pénzért amit ezekért adtam...
-
válasz
Daemon09 #465 üzenetére
Ja így már más. Én 800-on néztem. Alatta sztem sok értelme nincs. Talán 750-en nálam is stabil. 800-on Memtesttel ellenőriztem, és a második ablak azonnal ontja magából a hibákat, de ez lehet hogy lapomtól van.
Majd megnézem hogy mit megy, mert most sajna nincs időm rá.
Egyelőre örülök, hogy a mostanira jól sikerült belőni. -
válasz
Daemon09 #463 üzenetére
Asszem nekem nem lesz stabil cl3 eredményem.
Vagy a lap nem szereti vagy egyszerűen csak nem megy ennyit a ramom stabilan.
De 848-ig még nincs fagyás cl3-ban setfsb-vel.
Erről már a képből kiderül, hogy nem stabil.De azért szépen virít az a perf level 1.
De csak 1800-on tudom beállítani 1-re (mármint a trans. boost. állítja be), mert pl 3 gigán már csak 4-re lehet, bár igaz ott már eleve úgy gyorsabb is a ram.
-
válasz
Daemon09 #457 üzenetére
Hát ha nálad ennyit olvas C2D-val az 1263 CL5, akkor semmi értelme nekem tovább próbálgatni a sajátomat magas órajelért CL5-ben, mert ez pont annyi, mint nálam az 1000 CL4 ráadássul celeronnal, fsb 375...
Listára egyébként CL3-as stabil eredményeket nem lehetne nyomni?
Mert akkor csinálok párat.mod: ha a lap alapból 800-on 7-re állítja a trd-t az veszélyes?
-
Daemon09
őstag
Van 2 eredményem eddig :
Crucial Ballistix Tracer 800Mhz 2x1Gb 1000Mhz CL4 Stabil
1263Mhz CL5 max.
Alaplap : Asus P5K Premium
Bios fesz : 2.3V
Kéretik feltenni a listára. -
DemonDani
addikt
-
DemonDani
addikt
Nekem 2,18V-ot kapnak a kicsikék 1000 4-5-4-12höz és a Performance level nekem is csak 4!
így valahogy -
Én elhiszem
Megcsináltam a floppysat. De nemtok kiigazodni a progin. Mintha valami olyat írna, hogy baromira hibázik a mem. De ugyanezt írogatja 800cl5-ön is, alapon...Errors per slot: 0: {hatalmas nagy szám}
meg a 2-es teszt errorjainál is ír kb 1800-at.
De bármilyen mem beállítás, mindig ugyanazt.
Nincs CD-m
-
Gondoltam átnézek ide, hátha előbb találok ramtuningőrülteket akik mindent tudnak.
Erről lenne szó: [link]
Performance level 4-en van, és a kérdés: Árt-é-e ez neki vagy jóezígy? -
beteg
őstag
-
beteg
őstag
1118!? nahát nahát
amúgy köszi!
jaja, egyformák, de a gigás 1360 sem az igazi, a rampage-ban meg ez az 1330-1340..
de lehet, hogy a lap "hibája"
rampage? nekem bejön! hát jobban, mint a striker extremede még nyúzom kicsit, mert még nem győzött meg, hogy jobb, mint a p5k prémcsi. lehet, hogy az lesz a vége. (erre a hónapra
) jövhéten elviheted 2-3 napra kipróbálni.
nygma: köszi
tom_tol -nak is ilyen van, csak jobb
mod: stabilitáshoz a Blend-et kell futtatni a Prime-ban?
-
beteg
őstag
köszi. bár igazából csak egyet néztem, Nálad a 2,9-et, úgyhogy én meg adtam neki 2,92-őt
Gyártó: CellShock
Típus: CS2221650 1150CL5
Méret: 2x1GB
Fesz Bios: 2,92
Fesz valós: -
Időzítés: 4-4-4-12
Sebesség (mhz): 1304MHz
PS/Valid: [cpu-z]
Hűtés: 1 db 12cm ventri
Alaplap: Asus Rampage FormulaA Te ramod egy igazi CL5-ös ram? mert ez full CL4.
Ennek ötben gyak értékelhetetlen az eredménye, 1300 fölé nem hajlandó nagyon menni -
beteg
őstag
és a valid: [1360]
nem tom, bedobjuk a listára? mondjam az adatokat?
mert van még benne bőven, lesz ez jobb is, de a giga lapot már szépen elcsomagoltam, rampage-ba lesz téve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest