- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulie86
tag
válasz
Paulie86 #469 üzenetére
Érdekes, most meg nincs semmi baj vele, pedig tuti nem csináltam semmit másképp. Na mind1, akkor ez a része megoldódott. kössz a helpet, esetleg a másik próblémámra nem tudnál vmi javaslatot? :
Egy elegáns megoldást szeretnék találni egy olyan problémára, hogy az oldalam tartalmi részét én egy 4px széles keretbe raktam, ami 4 kép végülis, fenti rész, bal, jobb és az alsó, hogy kéne megoldanom, hogy több tartalomnál a bal és jobb divek mérete megfelelően növekedjen, az alsó pozíciója is jó legyen, a container div-em is passzoljon méretre....
Ebben a szegélyben még extra, hogy színátmenetes, szóval vertikálisan csak a nyújtással néz ki jól a méretnövelés, erre sikerült rájönnöm, height: 100% a diven belül.
Már csak az oldalsó szegélyeket tartalmazó diveknek kéne valahogy igazodni egy kölön divhez, ami a kereten belül van, ebben lennének a szövegek, stb..
Sajnos attól félek hogy ezt majd csak manuálisan fogom tudni megcsinálni, és még egyelőre nem tudom mennyire lesz dinamikus az oldal amit csinálok tartalmi szempontból.
kössz. fu ezt a php- topicból másoltam ide, remélem nem lesz ebből baj
-
vakondka
őstag
válasz
Paulie86 #467 üzenetére
Akkor ez a baj !
1. szerver kell fusson a gépeden (mint írtam)
2. az hogy file:/// felejtsd el, nem jó csak sima HTML fájlokhoz, http://localhost/fileneve.php kell.
A http://localhost WAMP estében = c:/wamp/www/ könvtárral a gépeden ha a c:-re telepítettél.
3. soha ne használj ékezetes fájlnevet, nagybetűt, szóközt, speciális karaktert fájlnévben.
a weben csak az ékezet nélküli kisbetűk és a számok használhatóak és a kötőjel.de ez már inkább a PHP topicba illene...
-
vakondka
őstag
válasz
Paulie86 #465 üzenetére
a vinyón ? nem szerveren van a cucc, vagy félrelértettem valamit ?
Olyan szerveren kell fusson amin van php.Ha nem szerver hanem saját géped akkor pedig azon kell futnia szervernek,
pl wamp, vagy easyphpilyenkor az útvonal nem c:/valami.php hanem http://localhost/valami.php lesz
amibe beírtad az include parancsot az .php kiterjesztésű fájl ?
-
vakondka
őstag
válasz
Paulie86 #461 üzenetére
teszteld úgy az include fájlodat, hogy beírod az útvonalát a böngészőbe.
pl: http://aweboldalam.hu/layout_elements.phpHa minden rendben ott kell lennie a képenyőn, illetve a forráskódban az oldal tartalmának,
attól függetlenül, hogy nem tartalmaz body elemet, hiszen gondolom sima html kódopk vannak benne...?
Tényleg mi van benne és hogyan ? -
Paulie86
tag
válasz
Paulie86 #458 üzenetére
válaszolok magamnak egyet, sikerült megcsinálnom az oldalt teljesen kezdőként csak divekkel, a Photoshop amit sliceol nem a legjobb, táblákba tesz mindent, és rengetek helykitöltőt is csinált, ezért erőt vettem magamon, és kicsit átrendeztem a sliceokat, és minden lényeges elemet abszolút pozícionálva helyeztem el, egy relatívan pozícionált container gyűjtőben, és sikerült, ezaz. De még lenne pár kérdésem :
1. Ennek a containernek fekete hátteret csináltam, ez veszi át a Photoshop helykitöltőinek a szerepét(, így azok már nem kellenek, kevesebb képet kell betölteni és így a jó), viszont ennek a container divnek a magasság beállításával volnának gondok. most beállítottam 1100px-re, így jó, de ha majd nyújtani szeretném esetleg az oldalt, akkor a height-ot auto-ra kéne rakni gondolom, de ha most arra állítom, akkor nem tölti ki a háttérrel. ennek a container divnek nem adtam persze semmi szöveget, csak benne van a többi div, és gondolom ezeket akkor nem veszi figyelembe.
2. Most van kb 17 db php fájlom, és mindegyikbe benne vannak a kitöltő képeket tartalmazó divek <div>benne a képről infok</div>. Ezeket nem lehetne 1x szerepeltetni valahogy, mint a css fájlokban?
kössz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest