Új hozzászólás Aktív témák
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
vakondka #756 üzenetére
Nálam egy menü volt hasonló, volt plussz egy "üres" menüpont, lehet hülyeség, de sohasem lehet tudni mit hogyan fordítanak a böngészők
, próbáld meg ugyanúgy leírni a login gomb CSS sorait, mint a reg gombét, hátha működik, nálam ilyesmi (sajnos) segített már, pedig nagyon kezdő vagyok!
(vagy azért rontok el ilyeneket, mert az vagyok.. hát na
)
-
cucka
addikt
válasz
vakondka #499 üzenetére
Ha ilyen, más elemek fölött lebegő dobozt szeretnél, akkor:
- abszolút poziconálás, ami annyit jelent, hogy a böngészőablakhoz képest tudod beállítani az adott elem helyét (ezt a top és a left css tulajdonságokkal tudod megtenni)
- z-index-et állítsd be. Mindegy mennyi, de 0-nál nagyobb legyen. Több egymásra pakolt abszolut pozicionált elemnél ez határozza meg, melyik van felül. -
Paulie86
tag
válasz
vakondka #466 üzenetére
hello, szerveren is próbáltam, de DW-ben van ez a preview in Firefox. Szerveren pedig nem hozott be semmit fehér képet, és egy hibaüzenetet, hogy érvénytelen kód. DW viszont pirosra színezte a <?php és ?> részt
file:///E:/Web/Biztons%C3%A1gi%20ment%C3%A9s/bdse_yellbox/layout_elements.php
winyóról próbáltam így -
Paulie86
tag
válasz
vakondka #464 üzenetére
Hello, csak az összes <div></div> lenne benne ezekben pedig a képek, amiket a layouton elhelyezek, és ezek minden oldalon ugyanazok, ezért akarok kicsit szépíteni a kódon, és csökkenteni a redundanciát, beírtam az elérését a winyon, és megjelenítette őket mind, az oldal forrása is jót mutat.
kössz -
Paulie86
tag
válasz
vakondka #460 üzenetére
Hello, megpróbáltam ezt a kódot, de valamiért nekem nem megy, amit minden php file-ba be akarok tenni azt kivettem, beletettem egy külön php-ba, ahonnét ezeket kivágtam,beszúrtam ezt :
<?php include('layout_elements.php'); ?>
a layout_elementsben persze nincs semmilyen <body> tag meg a többi, viszont ezek szerint mégsem szúrja be és nem működik, vagy nem tudom, pedig 1 könyvtáron belül vannak.
-
Dj Faustus
csendes tag
-
corm
senior tag
válasz
vakondka #179 üzenetére
A title csak figyelmetlenség miat tkerült két head-lezáró tag közé, de minthogy abszolute nemlényeg, nem is probléma. A cellspacingra rájöttem időközben, viszont ez így miért jó, hogy nem lehet?
S hogy valami újat is kérdezzek: az a cél, hogy cssel teljes kinézetet váltsak, képeket is. Ezt úgy terveztem, hogy mondjuk a menü egy táblázat, az elemei a gombok, és a tr-ek hátterének adom meg a képeket. Viszont olyan extra kívánságaim is vannak, hogy ez a ogmb javascript onmouse hatására átváltozzon. Csakhogy így már kicsit bajosabb, mert a js-be be kell írnom h mire váltson, és a css-be is csak egy-egy értéket adhatok meg. Valami egyszerű megoldás kéne, mert bár phpval könnyen megoldható lenne, hogy a css beli kép értékéhez hozzárendelem az alter kép értékét, de ennyire nem akarom túlbonyolítani.
Ötlet valaki? -
shev7
veterán
válasz
vakondka #167 üzenetére
az elozo valtozatodban kivettem a style=''height: 178px;'' -et az elsobol, es nem volt ranyulas. De ez a masodik valtozat tenyleg furan nez ki, ebed utan ranezek meg, de sztem faster hamarabb megtalalja a hibat, hiba, a nev kotelez
mod: es ha a kep magassag + 20px-et nem heightnek, hanem min-heightnek allitod be?
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
vakondka #158 üzenetére
a listaelemek felsorolásjelei nem négyzet, mint explorerben,
Nekem ff-ben is négyzetek.
Erre kitaláltam, hogy mi lenne, ha a div magasságát a képmagassága+20px re beállítanám.
Ez pontosan mi miatt kell? Ha egy div-nek nem adsz meg magasságot, akkor nyúlni fog függőlegesen, ha szükséges.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
vakondka #158 üzenetére
volt mar errol szo vlamelyik topicban. A gond a css szabvannyal van. Elvileg a css szabvany nem tamogat olyat, hogy megnyujtsa egy div meretet, ha a tartalom nem fer bele, az ie megis megteszi. Lehet eldonteni, hogy megint az ie a hibas, mert nem tartja be a szabvanyt, vagy a szabvanybol hianyzik egy egyebkent hasznos funkcio.
MOD: de ha a magassag ugyis adatbazisbol jon, nem lehetne, olyan magassag erteket beallitani adatbazisban, hogy ne csusszanak ossze a dolgok?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?