- VR topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Acer notebook topic
- Milyen videókártyát?
- TV antenna és jelerősítés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2536 üzenetére
Na, csak megszültem a tökéletes, precíz megoldást a gomb méreteken és képernyőkön átívelő megjelenítésére:
https://codepen.io/bencuri/pen/XWjOooX
A ::before checked-hez nem kell az a content pötty meg a méretezés. Csak background, meg belső box-shadow.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy miért allergiásak a content property méreteire a mobileszközök, de végülis mostmár ez indifferens.
A vicc amúgy, hogy számos CSS oldal foglalkozik ilyen gombok kreálásával, és a legtöbbnél amit találtam, ott az okoskodás meg a szövegelés, a végén a kód, és voálá, mobilon ugyanúgy a pötty kilóg szélre és kicsi. Tehát úgylátom sokan nem nagyon vették ezt a hibát még észre. Egy értelmes megoldást láttam, amikor radial-gradient-tel kreál a gombba pöttyöt, az mobilon precíz, viszont az meg desktopon csálé kissé. A méret egyezik, de kissé csálé. De vészmegoldásként még tűrhető.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2536 üzenetére
Ezen felesleges most vitatkozni, hogy a honlap stílusának most úgy általanosságban véve milyen a kialakítása. Ez egy régebbi lapom, eddig minden ment rajta flottul, semmi okom nem volt azt gondolni, hogy pont a gombokkal volna majd baj, vagy egyáltalán bármivel, ugyanis elég egyszerű és amúgy problémamentes lap. Másrészről meg eddig is volt egy űrlap rajta, 123webforms-tól, amin a radio gombok méreteződnek rendesen. Úgyhogy valahogy meg lehet ezt oldani, csak annak a kódját eddig nem bogarásztam, mert az meg végképp egy óriási ezerféle gombopciót felölelő katyvasz. De ezek szerint muszály lesz belerágnom magam, mert ennek a honlapnak a kialakításával jelenleg maximálisan elégedett vagyok, esztétikus, ráadásul ez a fajta design ami nekem van, nagyon idétlen lenne ha nem méreteződne. Persze, máshogy is megoldható lett volna, de csak a gombok miatt erről nem akarok lemondani, mert amúgy meg szuper az egész, és hiányozna.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Steam topic
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged