Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chrystall

senior tag

válasz martonx #2536 üzenetére

Na, csak megszültem a tökéletes, precíz megoldást a gomb méreteken és képernyőkön átívelő megjelenítésére:

https://codepen.io/bencuri/pen/XWjOooX

A ::before checked-hez nem kell az a content pötty meg a méretezés. Csak background, meg belső box-shadow.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy miért allergiásak a content property méreteire a mobileszközök, de végülis mostmár ez indifferens.

A vicc amúgy, hogy számos CSS oldal foglalkozik ilyen gombok kreálásával, és a legtöbbnél amit találtam, ott az okoskodás meg a szövegelés, a végén a kód, és voálá, mobilon ugyanúgy a pötty kilóg szélre és kicsi. Tehát úgylátom sokan nem nagyon vették ezt a hibát még észre. Egy értelmes megoldást láttam, amikor radial-gradient-tel kreál a gombba pöttyöt, az mobilon precíz, viszont az meg desktopon csálé kissé. A méret egyezik, de kissé csálé. De vészmegoldásként még tűrhető.

• Chrystall

senior tag

válasz martonx #2536 üzenetére

Ezen felesleges most vitatkozni, hogy a honlap stílusának most úgy általanosságban véve milyen a kialakítása. Ez egy régebbi lapom, eddig minden ment rajta flottul, semmi okom nem volt azt gondolni, hogy pont a gombokkal volna majd baj, vagy egyáltalán bármivel, ugyanis elég egyszerű és amúgy problémamentes lap. Másrészről meg eddig is volt egy űrlap rajta, 123webforms-tól, amin a radio gombok méreteződnek rendesen. Úgyhogy valahogy meg lehet ezt oldani, csak annak a kódját eddig nem bogarásztam, mert az meg végképp egy óriási ezerféle gombopciót felölelő katyvasz. De ezek szerint muszály lesz belerágnom magam, mert ennek a honlapnak a kialakításával jelenleg maximálisan elégedett vagyok, esztétikus, ráadásul ez a fajta design ami nekem van, nagyon idétlen lenne ha nem méreteződne. Persze, máshogy is megoldható lett volna, de csak a gombok miatt erről nem akarok lemondani, mert amúgy meg szuper az egész, és hiányozna.

Új hozzászólás Aktív témák