Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Szép jó estét!
Eléggé összetett problémát kell holnap megoldanom röpke 3 óra alatt, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg az általam felvetett problémák mindegyike felmerült már itt a fórumban, de sem időm, sem energiám nincs arra, hogy egyesével megkeresgéljem a megoldásokat.
Szóval: a gépem jelenleg nem működik, ennek pedig egyetlen oka az, hogy az alaplapomba még mindig nem találtam BIOS chipet. Azt most hagyjuk, hogy miért nincs, de holnap kb 3 óra erejéig kapok egyet kölcsön. Ezt az időt kellene felhasználnom arra, hogy feltelepítsek egy teljesen stabil rendszert, és miután végeztem visszaadjam a chipet. A gép tehát ezek után nem fagyhat le, nem idulhat újra, mert - BIOS hiányában - nem lesz mivel.
A helyzetet nehezíti, hogy egy teljesen űj 160 GB-os SATA-s winchestert is be szeretnék rakni a gépembe a régi 120-as PATA-s mellé. Természetesen a rendszerem, amiről bootolni fogok jelenleg a 120-ason van.
A tervek a következők: a 160-as winyót be kellene particionálnom. Erre aztán fel kellene raknom egy új Windows XP-t és mindenféle szoftvert, drivert, amire a későbbiek folyamán (következő 2 hét) szükségem lehet. Ezek után a 120-asról át kell mentenem az adatokat a 160-asra, és a 120-ast kell particionálnom, majd az adatok egy részét vissza kell raknom.
Ez nem is lenne bonyolult, csakhogy eddig még nem volt SATA-s winyóm. Mivel a BIOS beállításaival csak holnap fogok találkozni, ezért az lenne a kérdés, hogy mit és hol kell állítanom a BIOS-ban, hogy SATA-ról tudjak bootolni? Gondolom megoldható a dolog... Egyáltalán fel fogja-e ismerni kapásból a gép ezt a winyót, vagy valamit engedélyeznem kell előtte? Esetleg spec driver kell hozzá? Azzal tisztában vagyok, hogy SP1-es XP már boldogulni fog a 160-as winyóval. Szóval itt nem lehet gond. A telepítés közben van valamilyen egyéb buktató, amire figyelnem kell? Nem akarom, hogy meglepetés érjen... Drága lesz az idő.
Az is biztos, hogy a sok-sok szoftver, driver telepítése sok-sok újraindítással fog járni. Nem akarom, hogy bármit is kifelejtsek.
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest