- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
És akkor végszónak:
Köszönöm mindazoknak, akik megpróbáltak építő jellegű hozzászólásaikkal segíteni (akármennyire is reménytelen volt a helyzet)!
A topic zárható, probléma megoldva. -
Gh0sT
addikt
-
Velocity
aktív tag
válasz
VladimirR #126 üzenetére
most őszintén, sztem itt az alapokkal van a gond, mármint ha annyi benzin sincs a kocsimban, hogy nem tudom beindítani, nem veszek bele egy CD-s fejet,, aztán kérek kölcsön egy kanna benzint és megkérek mindenkit, hogy segítsen betolni mert nekem munkába kell menni...ellenben f*sza, mert mostmár villoghatok az CD lejátszómmal...
vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
Velocity
aktív tag
és szerinted az normális, hogy valakinek 3 hónapja nem megy a gépe BIOS hiány miatt, és az első adódó alkalommal, mikor összejön a pénze, alaplap helyett rögtön vesz egy 160 SATA winyót, mikor már van egy 120asa és napokat geccsol, hogy életet leheljen egy idézem: ''betonstabil''-nak (idézet vége) egyáltalán nem mondható windows rendszerbe egy olyan gépen amiban nincs BIOS chip???? :X
szerk: mindezekmelett neki az elkövetkező 2 hétben marha fontos lenne dolgoznia...
Ki érti ezt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
seemannp
csendes tag
Azt nem értem ,hogy ha ilyen béna valaki és csak kizárolag dolgozni akar akkor miért olyan fontos a hang és a Dc++
Szerintem keress meg egy szakembert!
-
Sianis
addikt
Ajjaj, két napja semmi hír! mi történt, ugye nem halt meg a gép?
-
krokk
senior tag
most megy a gép vagy nem?
-
Gh0sT
addikt
Sikerült megcsinálnom a hangot.
Már csak az ethernet vezérlő van hátra. Ehhez hol találok drivert? Egyáltalán milyen vezérlő ez pontosan?
Pontosítok: Mire jó ez az ethernet vezérlő? Netem van... A routert is elérem a gépemről, tudom konfigolni.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
-
Rover623
félisten
Megkaptam...csak nem tudok rá válaszolni...kiszorultam közben palm-ra, ezen meg csak olvasni tudom a leveleimet, küldeni nem...maj d szólok valami szakembernek...
Addig is:amit leírtál, elég hihetetlen...akkor és ott a BIOS nem mondhat ilyet, az infokat a CMOS-ba írja, ergo ha sérült, egy CMOS reset után el kellett volna indulnia (remélem megpróbáltad...)!
Inkább elrontott BIOS frissítésre gyanakszom...de ez a te dolgod
Mint mondtam, reggel megnézem milyen chipet fogad a lapod, ha van a turkálós fiókomban és meg tudom pörkölni neked, megteszem és elküldöm neked, csak a postai költséget kell fizetned. Ha nincs chipem, de megígéred hogy állod a költségét, a héten beszerzem és azt küldöm...oksa? -
Gh0sT
addikt
A BIOS-t nem tudtam flashelni, mert write protected.
És hogy miért olyan sürgős? Mert dolgoznom kellene most már az ÉN gépemen. Lassan 4 hónapja halott. Bios-t nem tudtam eddig szerezni, mert itt nálunk Zalaegerszeg LEHETETLEN. Pesten intézi egy srác, de ő is csak január közepe tájékára ígérte TALÁN.
Szóval sok a lehet, a talán és KELL a gépem. Ezért teszek meg mindent annak érdekében, hogy menjen. Nem érdekel, hogy rámegy fél napom, mert amíg látok rá esélyt, addig csinálom. Különbenis itt vagyok a finisben. Felraktam egy rendszert, cask nincs háló és hang. A SATA-s winyót XP felismerte, már mentem át rá az adataimat. Most hagyjam abba? Persze kezdem belátni, hogy lassan eséyltelen lesz a dolog... -
Rover623
félisten
Ember!
Csak egyet árulj el...! Mi a francért olyan sürgős neked ez a kurva gép!
Nem igaz hogy nem bírod kivárni amíg kapsz egy BIOS-t bele (holnap bemegyek a melóhelyemre, oszt' megnézem kiféle-miféle chip kell neked, ha van, megpörkölöm és eljöhetsz érte vagy ha messze laksz elküldöm neked, csak a postaköltséget kell fizetned, a chipet meg az égetést nem)...?
Már a kérdésfelvetésnél látszott hogy ezzel nem fogsz bírni (még ha rendes BIOS-t kaptál volna, akkor se)...egyszerűen nincs elég ilyen irányú tapasztalatod
Igy a neten keresztül meg segíteni is roppant nehéz (pláne amilyen tanácsok elhangzottak), mert ezek olyan dolgok amiket igazából látni kell. -
Gh0sT
addikt
Eszembe jutott egy érdekes dolog. Ugye valszeg azért nem működik a gépem teljesen, mert más alaplap BIOS chipjét használom. Mivan akkor, ha ebbe a chipbe beleflashelem az én alaplapom biosát? Aztán miután beállítottam mindent, visszaflashelem az eredetit?
Hülyeség lenne? Vagy működne? -
Gh0sT
addikt
Felraktam a régi winyóra egy új XP-t. Nincs Ethernet vezérlő és hang...
Ezzel tudok valamit kezdeni? Netezni egyenlőre tudok, most már a saját gépemről írok.
-
Gh0sT
addikt
Na, azt már feladtam, hogy a SATA-s winyot beüzemeljem. Most elindítottam a gépet a régi rendszerrel, ami természetesen nem látja a SATA-s winyot.
Az ethernet vetérlőt ill. az 1394 hálózati adaptert meg nemtom telepíteni.
-
Andris05
tag
Újabb bios régebbi lapba, eddig úgy néz ki, hogy nem kompatibilisek egymással. A gyártók a lapokhoz át szokták írni az alap biost (gondolom award), és plussz opciókat tesznek bele. Az alaplapod viszont nem tudhat dolgokat, vagy nem működik együtt az eltérő biossal.
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest