- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
És akkor végszónak:
Köszönöm mindazoknak, akik megpróbáltak építő jellegű hozzászólásaikkal segíteni (akármennyire is reménytelen volt a helyzet)!
A topic zárható, probléma megoldva. -
Gh0sT
addikt
-
Velocity
aktív tag
válasz
VladimirR #126 üzenetére
most őszintén, sztem itt az alapokkal van a gond, mármint ha annyi benzin sincs a kocsimban, hogy nem tudom beindítani, nem veszek bele egy CD-s fejet,, aztán kérek kölcsön egy kanna benzint és megkérek mindenkit, hogy segítsen betolni mert nekem munkába kell menni...ellenben f*sza, mert mostmár villoghatok az CD lejátszómmal...
vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
Velocity
aktív tag
és szerinted az normális, hogy valakinek 3 hónapja nem megy a gépe BIOS hiány miatt, és az első adódó alkalommal, mikor összejön a pénze, alaplap helyett rögtön vesz egy 160 SATA winyót, mikor már van egy 120asa és napokat geccsol, hogy életet leheljen egy idézem: ''betonstabil''-nak (idézet vége) egyáltalán nem mondható windows rendszerbe egy olyan gépen amiban nincs BIOS chip???? :X
szerk: mindezekmelett neki az elkövetkező 2 hétben marha fontos lenne dolgoznia...
Ki érti ezt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
seemannp
csendes tag
Azt nem értem ,hogy ha ilyen béna valaki és csak kizárolag dolgozni akar akkor miért olyan fontos a hang és a Dc++
Szerintem keress meg egy szakembert!
-
Sianis
addikt
Ajjaj, két napja semmi hír! mi történt, ugye nem halt meg a gép?
-
krokk
senior tag
most megy a gép vagy nem?
-
Gh0sT
addikt
Sikerült megcsinálnom a hangot.
Már csak az ethernet vezérlő van hátra. Ehhez hol találok drivert? Egyáltalán milyen vezérlő ez pontosan?
Pontosítok: Mire jó ez az ethernet vezérlő? Netem van... A routert is elérem a gépemről, tudom konfigolni.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
-
Rover623
félisten
Megkaptam...csak nem tudok rá válaszolni...kiszorultam közben palm-ra, ezen meg csak olvasni tudom a leveleimet, küldeni nem...maj d szólok valami szakembernek...
Addig is:amit leírtál, elég hihetetlen...akkor és ott a BIOS nem mondhat ilyet, az infokat a CMOS-ba írja, ergo ha sérült, egy CMOS reset után el kellett volna indulnia (remélem megpróbáltad...)!
Inkább elrontott BIOS frissítésre gyanakszom...de ez a te dolgod
Mint mondtam, reggel megnézem milyen chipet fogad a lapod, ha van a turkálós fiókomban és meg tudom pörkölni neked, megteszem és elküldöm neked, csak a postai költséget kell fizetned. Ha nincs chipem, de megígéred hogy állod a költségét, a héten beszerzem és azt küldöm...oksa? -
Gh0sT
addikt
A BIOS-t nem tudtam flashelni, mert write protected.
És hogy miért olyan sürgős? Mert dolgoznom kellene most már az ÉN gépemen. Lassan 4 hónapja halott. Bios-t nem tudtam eddig szerezni, mert itt nálunk Zalaegerszeg LEHETETLEN. Pesten intézi egy srác, de ő is csak január közepe tájékára ígérte TALÁN.
Szóval sok a lehet, a talán és KELL a gépem. Ezért teszek meg mindent annak érdekében, hogy menjen. Nem érdekel, hogy rámegy fél napom, mert amíg látok rá esélyt, addig csinálom. Különbenis itt vagyok a finisben. Felraktam egy rendszert, cask nincs háló és hang. A SATA-s winyót XP felismerte, már mentem át rá az adataimat. Most hagyjam abba? Persze kezdem belátni, hogy lassan eséyltelen lesz a dolog... -
Rover623
félisten
Ember!
Csak egyet árulj el...! Mi a francért olyan sürgős neked ez a kurva gép!
Nem igaz hogy nem bírod kivárni amíg kapsz egy BIOS-t bele (holnap bemegyek a melóhelyemre, oszt' megnézem kiféle-miféle chip kell neked, ha van, megpörkölöm és eljöhetsz érte vagy ha messze laksz elküldöm neked, csak a postaköltséget kell fizetned, a chipet meg az égetést nem)...?
Már a kérdésfelvetésnél látszott hogy ezzel nem fogsz bírni (még ha rendes BIOS-t kaptál volna, akkor se)...egyszerűen nincs elég ilyen irányú tapasztalatod
Igy a neten keresztül meg segíteni is roppant nehéz (pláne amilyen tanácsok elhangzottak), mert ezek olyan dolgok amiket igazából látni kell. -
Gh0sT
addikt
Eszembe jutott egy érdekes dolog. Ugye valszeg azért nem működik a gépem teljesen, mert más alaplap BIOS chipjét használom. Mivan akkor, ha ebbe a chipbe beleflashelem az én alaplapom biosát? Aztán miután beállítottam mindent, visszaflashelem az eredetit?
Hülyeség lenne? Vagy működne? -
Gh0sT
addikt
Felraktam a régi winyóra egy új XP-t. Nincs Ethernet vezérlő és hang...
Ezzel tudok valamit kezdeni? Netezni egyenlőre tudok, most már a saját gépemről írok.
-
Gh0sT
addikt
Na, azt már feladtam, hogy a SATA-s winyot beüzemeljem. Most elindítottam a gépet a régi rendszerrel, ami természetesen nem látja a SATA-s winyot.
Az ethernet vetérlőt ill. az 1394 hálózati adaptert meg nemtom telepíteni.
-
Andris05
tag
Újabb bios régebbi lapba, eddig úgy néz ki, hogy nem kompatibilisek egymással. A gyártók a lapokhoz át szokták írni az alap biost (gondolom award), és plussz opciókat tesznek bele. Az alaplapod viszont nem tudhat dolgokat, vagy nem működik együtt az eltérő biossal.
-
Gh0sT
addikt
Amit nagyon furcsálok, hogy a BIOS nem látja a winyot, de XP telepítője felismeri a kislemez használata után.
Ilyet se láttam még... Kezdem azt hinni, hogy valami gáz lesz a bios-szal, amit kaptam...
-
klewy
aktív tag
pontosan milyen lap is ez?
-
klewy
aktív tag
Hi!
Mikor bekapcsolod a gépet, vadul nyomkodd az F8 at és az F11-et. Valamelyik jó lesz ahhoz hogy előhozz egy BOOT MENÜT.
Itt válaszd ki azt a winyót amiről a winfos fájlmásolása után szeretnél bootolni.
Már úgy értem hogy felteszi a telepítő a szükséges fileokat és ujraindul. Ekkor nyomkodd F8 és F11.
Remélem segít. -
Gh0sT
addikt
Összegzem: BIOS nem látja a SATA winyot
CD-ről bebootol akkor is, ha biosban letiltom. Bár most beállítottam, hogy boot other device disabled, erre DISK BOOT FAILURE hibaüzenetet kapok. -
Andris05
tag
Ha így sem működik, akkor csak a #80 marad!
-
Andris05
tag
Húha! Nehéz ügy... Az IDE prefetch mode -> disabled ? Egy próbát megér...
-
Gh0sT
addikt
Akkor pontosítom:
Itt lennének a bios beállítások:
Hard disk priority
- Bootable add-in device
- PCI Slot device
- Onchip Sata
First boot device
-removable
-HDD
-CD
-Legacy LAN
-Disabled
Itegrated perpherals
IDE RAID - Disabled
OnChip IDE Controller - Enabled
IDE Prefetch Mode - Enabled
IDE Bus Master - Disabled
Serial ATA - Enabled
Hibaüzenet: Removable disks or other media. Press any key to restart. -
Andris05
tag
hard disk boot priority: onchip sataX
-
Gh0sT
addikt
Itt lennének a bios beállítások:
Hard disk priority
- Bootable add-in device
- PCI Slot device
- Onchip Sata X
First boot device
-removable
-HDD X
-CD
-Legacy LAN
-Disabled
Itegrated perpherals
IDE RAID - Disabled
OnChip IDE Controller - Enabled
IDE Prefetch Mode - Enabled
IDE Bus Master - Disabled
Serial ATA - Enabled
Hibaüzenet: Removable disks or other media. Press any key to restart. -
Andris05
tag
Ha minden kötél szakad, állitsd be a biosban a raidet, vedd fel hozzá a vinyódat, és próbálj raid-ről bootolni, de ehhez már biztosan kell az XP-nek floppyn driver.
-
Andris05
tag
Igen, a biosnak látnia kell a vinyót! A raidnek semmi köze hozzá. Valami nincs jól konfigurálva, vagy biztos, hogy ehhez az alaplaphoz való biost kaptál?
-
Dzsekó
addikt
Én a helyedben feltennék egy alap windowsxp-t a windowsxp-re pedig egy virtuális gépet amin windowsxp megy így bármikor újraindíthatod az oprendszert és telepíteni is lesz időd.
Ráadásul az alap windowsxp sem fog ''elfáradni'' attól az egy virtuális gép futtató programtól ami megy rajta. -
Tersius
tag
Vinyorol kellene butulnia masodik korben mar. Nalam is ilyet szokott kiirni, de nalam az mbr-ben LILO lakik, valszeg azt nem szereti. En egy live linux cd-t szoktam betenni, es arrol visszairni a lilo-t, ami mar be tudja huzni a wint - onmagaban egy xp telepito cd-vel meg nem sikerult megoldani a problemat. (ha ilyened nincs (en egy suse linux 8.2 lemezzel csinalom), akkor, egy UP-nak jo
-
Gh0sT
addikt
Most másolom fel harmadszor a telepítendő fileokat és hamarosan újraindul ismét. Szerintem megint CD-ről fog bootolni és kezdi előről.
Valamit a biosban nagyon nem találok, csak nemtom hogy mit. Van egy olyan opció, hogy RAID. Azzal foglalkozzak, mert most Disableden van az összes eszköznél?
Már azt is megpróbáltam, hogy újraindításkor kivettem a telepítő CD-jét, de akkor meg nem akart elindulni, viszont nem a sima hibaüzenetet kaptam, hanem valami furát. -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
Lehet, hogy hülye vagyok, de valakik megosztaná velem, hogy hogyan zajlik egy telepítési folyamat?
1. leparticionáltam a winyot
2. XP telepítője felmásolta a fileokat
3. újraindult
4. na ilyenkor honnan bootol? -
Gh0sT
addikt
Újabb probléma:
Xp telepítő CD-jéről létrehoztam egy 10 GB-os rendszerparticiót, a maradék területet nem particionáltam. A telepítő megkezdte a fileok felmásolássát, aztán újraindult és megint nem ismeri fel a winyót. -
csudri
őstag
Remélem nem nyerem el ezzel a kérdéssel a nap lámája címet, de hogy a búbánatba fog elindulni a gép, amikor kiveszi a chipet? Mert menetközben mégse bveheti ki! Vagy igen?
-
Gh0sT
addikt
Megkezdtem az XP telepítését. A SATA-s winyót alig tudtam vele felismertetni, de nagy nehezen sikerült (hiába, először csinálok ilyet). Meggyűlt még a bakom kezdetben az optikai meghajtókkal, mert ha be voltak kötve, akkor nem tudtam a BIOS-ba belépni. Aztán rájöttem, hogy láma módon masterre volt mindkettő jumperelve.
Azt még valaki elárulhatná, hogy hogyan particionáljak? Elsődleges és logikai meghajtókra gondolok. 2 winchester esetén nem kell figyelni valamire? Olyannal korábban már talákoztam, hogy az optikai meghajtók betűjele kisebb volt, mind az egyik winchesteré. Nagyon otromán nézett ki. -
Andris05
tag
A biosban:
Integrated Pheripherals -> Onchip IDE Device ->
IDE controllerek -> Enabled
Onchip Serial ATA -> Enhanced Mode
Hajrá!
Ajánlatom: partícionálás, egy üres másodlagos partícióra mindent felmásolni, és onnan villámgyorsan mehet a telepítés. Gondolom, amik kellenek már elő vannak készítve. -
Gh0sT
addikt
Egyébként a ''küldetést'' nehezíti, hogy a végén még a házba be kell raknom mindent, ugyanis a gép darabokban hever. Vagyis össze van rakva, csak házon kívül...
-
Godfather
aktív tag
Hm... Lehet, hogy valamit nem vettem eddig észre a leírtakban, de ha sikerül is 3 óra alatt feltelepítened egy működőképes oprendszert a kölcsönbiossal a gépedben, akkor hogy fogod elindítani a gépet, ha a biost visszaadtad? Vagy menet közben egy pillanat alatt, amig a gép épp nem figyel oda, kikapod?
-
blise
tag
szia
szerintem ha a biosban fel ismeri a vinyodat a SATA -st akkor fel is megy rá az xp, tényleg csak a raid hez kell neki a floppy lemez, max annyi teendőd lesz hogy a lap indulásakor belépsz a raid utilitybe (kiirja milyen gomb) és definiálsz egy 1db vinyoból álló tömbőt, az ujabb lapoknál ez már nem kell de az NF7 s szerintem kéri (illetve ebből is van ám sok változat)....
3 óra alatt simán megoldható a telepitgetés az adatmentés viszont jó sok idődet el fogja venni. ami a kb 2-3 hét egyfolytában üezemet illeti: nálam simán megy ennyit egyhuzamban a gép és nekem is xp van fenn, és elég intenziv használat folyik rajta, mert melo is megy rjat naponta meg éjjel nappal ftp, dc meg torrent, ami gond szokott lenni, hogy adc klienstől függően eléggé el tud fogyni a memo egy idő után és azt veszed észre hogy baromi lassú a taszkok közti váltás, vagy pl ha sok torrent filét töltesz le egyszerre akor is ez van.
de alap esetben az xp simán bir enniy időt
soksikert
ja mellesleg egy bios chip kb 4000-5000 ft a tetszőleges laphoz való programozással együtt.... -
Sianis
addikt
Gondolom, hogy Nforce2-sre gondolsz.
Bővebben: link -
Gh0sT
addikt
Valaki még elárulhatná, hogy akkor most gáz lesz-e a SATA-s rendszertelepítéssel, vagy sem? A lapom ABIT NF7-S. Sata port van rajta. XP SP1-es alapból, az menne fel rá. Kell hozzá driver, vagy nem, esetleg valamit az elején nyomnom kell a telepítésnél?
-
drpele
senior tag
-
Gh0sT
addikt
válasz
Latissimus Dorsi #19 üzenetére
Sajnos Sata-ra kell raknom a rendszert, mert a másik lesz a hordozható (tekintettel arra, hogy a Sata kevésbé elterjedt). Igaz, most a hordozhatóság nem játszik, de nem akarok utána ismét particionálni és telepíteni. Az alapokat le kellene raknom most.
-
Sianis
addikt
Bővebben: link
Bár ha stabilitásra vágyszakkor rendes drivert tegyél fel!
Írd le, hogy mi kell és én javítom, vagy kiegészítem! -
Gh0sT
addikt
Kb egy óra múlva megyek a chipért. Onnantól indul a számláló, természetesen lehet, hogy kicsit több időm lesz. Még nemtom pontosan.
Első körben driverek kellenének.
Az alaplaphoz egy chipset (a legfrissebb)
Omega driver
Tv tuneerhez driver (Lifeview Flyvideo 3000)
Ezekhez, ha segítenétek linekt adni, azt megköszönném.
Amit használni fogok: Office, DC++, Winamp, Media Player, néhány játék, bemutató készítésekhez egy két spec program, videótömörítés, CD/DVD írás. -
Gh0sT
addikt
A gépet természetesen használnom kell, azért is ilyen égető a probléma. Az áramszünetet, áramingadozást nem tudom kivédeni egyenlőre, max a Chieftec tápomban bízhatom.
Nem feltétlenün a tökéletességre törekszem, inkább csak olyan dolgokat akarok felrakni, amik kelleni fognak. Már nagyjából összeállt a kép.
A legfirsseb Omega drivert honnan húzzam le? (Tudom, kereső...)
-
viharhozo
addikt
Egy w2k-s szerverem annak idejen 160 napon keresztul ment egyhuzamban.
Utana sulyos javitocsomag erkezett es kenytelen voltam reszetelni.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Igazából nem értem miért kell
Nekem sok nap (4-5) munka (Acad, Psp) + Net + Zenehalgatás + DC++, sem ártott meg neki.
GhOsT: Ha nem ragaszkodnál a Sata vinyóra rendszertelepítéshez sok időt spórolnál. Esetleg egy Sata Rack-kel még 1 hordozható vinyód is lenne. Bár ilyet még nem láttam működés közben -
vtechun
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #15 üzenetére
nálam éjjel nappal megy 2 gép is, az egyiken XP- van , 2naponta ujra kell indítani ... a másikon linux van azt már 20 napja nem kellett..., bár az csak a netet osztja meg fileszerverként funkcionál...
-
fügike
senior tag
Meg lehet csinálni, ha minden - minden - olyan programot, amit használni akar, illetve telepíteni akar, összeszed, és felrakja mondjuk egy DVD-re. Onnan fel lehet kenni az egészet 3 óra alatt, persze egy gyors géppel.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #15 üzenetére
no igen
ui: kösz a 7:1et -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Sixkiller6 #12 üzenetére
Naná
Ha nem telepítesz rá semmit ami restartot igényel, akkor akármeddig is elmehet.
Hacsak a pici puha be nem épített valami időzítőt.
Az operációs rendszer azt észlelte, hogy már több mint x napja nem inditotta újra a gépet. Kérem nyomja meg az ÚJRAINDÍTÁS gombot, különben a rendszer 15 másodperc múlva újraindul -
Satu
tag
De hát apám, hol a lazaság, hol a szabadság? Annyira rá vagy szorulva egy ilyen görcsölésre? Hát annyi probléma közbejöhet! Hová sietsz? Nekem egy napig eltartana ez az egész! De hát te tudod! De szerintem nem éri meg! Lazulás,lazulás! Bocs, de egy nagyon jó buli utáni állapotban vagyok és k*rva jól érzem magam!
-
Sianis
addikt
válasz
Sixkiller6 #12 üzenetére
Nekem is lazán elmegy egy hetet. De mi van ha áramszünet akármi beüt. A gép már egy minimálisra is rebootol minimum. Meg ha valaki nekiül játszani, meg netezni, tölteni ezerrel, akkor aztán a drága XP úgy meg tud fagyni, mint a huzat.
Persze lehetséges, csak azért kell egy adag szerencse hozzá.... -
Sianis
addikt
Két hetet max úgy bír ki, ha bekapcsolod és úgy hagyod, de még a közelébe sem mész...
Mod: Gondolj bele, hogy van egy egészen apró áramingadozás, a géped máris indul újra...
Mod2: Jah és 3 óra alatt nem lehet egy tökéletes rendszert felépíteni úgy, hogy azt többet ne kelljen újraindítani két héten keresztül...nagyon sok driver, nagyon sok program. Szóval inkább keress egy BIOS cjipet, valahonnan vásárolj, mert ez így nagyon húzós vállalkozás. Ha sikerül akkor az pofátlanul nagy szerencse!
[Szerkesztve] -
Andris05
tag
Az Xp-nek nem kell plussz sata driver, csak a sata raid-hez. Simán telepedik, ha a bios felismeri. Az én gépemben két sata-s vinyo is van, nem kellett a telepítéshez semmilyen driver (abit ai7 alaplap).
-
krokk
senior tag
sata: driver csak annyi hogyha erre akarod a winxpt feldobni akkor az elején asszem f6ot kell nyomni telepitésnél még a legelején és akkor be kell neki nyomni lemezen a sata drivert és menni fog rá a telepités.
bootolás: nekem annyi volt hogy bootolás extra eszközről vagy mi
és külön menüpont az extra eszköz kiválasztása ami ugye a sata
alaplapom abit an7 -
bdav
őstag
a windows azt hiszem csak külső driverrel tud Sata vinyora feltelepülni (ennek nézz utána, keress topikokat, van ami ezzel foglalkozik, én pontosan nem tudom hgy mit kell tenned). erre mindenképp figyelj. ha felment az xp akkor chipset driverek, sp2, grafikus kártya driverei (meg ami még van, nem tudom mi kell, ezek tuti) menjenek fel, utána egy víruskereső, tűzfal (ezek valszeg szintén kérnek újraindítást, szóval feltétlenül) ha netre lesz kötve a gép. még nem tudom hogy mi az ami igényli telepítés után a gép újraindítását és kell, pl. újabb directx verziok ilyenek (ha kell), meg még biztos van csomó más amit nem tudok / nem írok le
. ezzel úgy egy-másfél óra alatt meglehetsz, utána szerintem állj neki a másolásnak, az még elég meredeknek hangzik, ha sok adat van a vinyókon. az az igazság hogy betonstabilitást ne várj enynitől, bár ha nem nyúzod nagyon akkor egész sok ideig bírhatja; én így szoktam de még soha nem próbáltam hogy mennyi ideig mehet folyamatosan (10-12 óra max, de akkor se előtte ülök mindig).
-
Andris05
tag
Az alaplapon van sata port?
-
Andris05
tag
Az alaplapon van sata port?
-
Gh0sT
addikt
Szép jó estét!
Eléggé összetett problémát kell holnap megoldanom röpke 3 óra alatt, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg az általam felvetett problémák mindegyike felmerült már itt a fórumban, de sem időm, sem energiám nincs arra, hogy egyesével megkeresgéljem a megoldásokat.
Szóval: a gépem jelenleg nem működik, ennek pedig egyetlen oka az, hogy az alaplapomba még mindig nem találtam BIOS chipet. Azt most hagyjuk, hogy miért nincs, de holnap kb 3 óra erejéig kapok egyet kölcsön. Ezt az időt kellene felhasználnom arra, hogy feltelepítsek egy teljesen stabil rendszert, és miután végeztem visszaadjam a chipet. A gép tehát ezek után nem fagyhat le, nem idulhat újra, mert - BIOS hiányában - nem lesz mivel.
A helyzetet nehezíti, hogy egy teljesen űj 160 GB-os SATA-s winchestert is be szeretnék rakni a gépembe a régi 120-as PATA-s mellé. Természetesen a rendszerem, amiről bootolni fogok jelenleg a 120-ason van.
A tervek a következők: a 160-as winyót be kellene particionálnom. Erre aztán fel kellene raknom egy új Windows XP-t és mindenféle szoftvert, drivert, amire a későbbiek folyamán (következő 2 hét) szükségem lehet. Ezek után a 120-asról át kell mentenem az adatokat a 160-asra, és a 120-ast kell particionálnom, majd az adatok egy részét vissza kell raknom.
Ez nem is lenne bonyolult, csakhogy eddig még nem volt SATA-s winyóm. Mivel a BIOS beállításaival csak holnap fogok találkozni, ezért az lenne a kérdés, hogy mit és hol kell állítanom a BIOS-ban, hogy SATA-ról tudjak bootolni? Gondolom megoldható a dolog... Egyáltalán fel fogja-e ismerni kapásból a gép ezt a winyót, vagy valamit engedélyeznem kell előtte? Esetleg spec driver kell hozzá? Azzal tisztában vagyok, hogy SP1-es XP már boldogulni fog a 160-as winyóval. Szóval itt nem lehet gond. A telepítés közben van valamilyen egyéb buktató, amire figyelnem kell? Nem akarom, hogy meglepetés érjen... Drága lesz az idő.
Az is biztos, hogy a sok-sok szoftver, driver telepítése sok-sok újraindítással fog járni. Nem akarom, hogy bármit is kifelejtsek.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topik
- Goddess of Victory: Nikke
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest