Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Amikre leginkább igényt tartanék, sorrendben a következőek volnának:
1. Acorp 5ALI61 alaplap
2. Asus V3800 ViVo
3. IBM 6X86MX PR300
4. 500-as K6-2
Hogy mikor tudom őket elvinni, az a közeljövőben kiderül.
A TNT2 árát nem tudom, anno a jelenlegi TNT 2 Ultrám réges-rég 3000 pénzért vettem, de az se VI, se VO-val nem rendelkezik. -
arhat
tag
válasz
cskamacska #46 üzenetére
TNT 2.: ASUS AGP-V3800 32 MB ram, Video input (S-Video-RCA), TV out, S- Video output, VGA kimenet, kábelek, manual, gyári CD....mi kell még? Árat mondj Te.
Én ezzel a kártyával elég sokat digitalizáltam, de a saját digitalizáló szoftvere nem XP kompatibilis. Ellenben szerintem más progik tudják használni XP alatt is a képességeit. Bár aki AMD 500 alá XP-t akar telepíteni...
Őszintén örültem volna, ha a procit is viszed...nem kell egy tartalék?
Vagy egy SB 128? Remek kis hangkártya. -
arhat
tag
Szevasz!
Sikerült valamit mazsoláznod?
Ha kell van hangártyám, és VGA is... -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #38 üzenetére
Hopszi! Ez a hozzászólásod kimaradt!
Ezt nagyon benéztem! Bocs! Tudsz vmi bővebbet a lapról?
[Szerkesztve] -
Warter
addikt
Intel Seattle II SE440BX-2 (2 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, 2 USB 1.1) alaplap
PIII, 500 MHz Katmai
64 MB RAM
7e-ért elvihető.
Ha bármi pluszba kell, akkor meg tudjuk beszélni.
[Szerkesztve] -
AS/400
csendes tag
Jó reggelt!
Azt hiszem, nem fogom megvárni, míg találok egy PIII-as lapot, megfutottam a tiszteletkört, de felesleges volt, azt hiszem. Na, összefoglalva: A 450-es + tetszőleges alaplap + hűtő + 2*64 mega memória mondjuk úgy 5K körül elvihető. Ha kell, akkor a Matrox G200 is. Ez van nálam ezen a héten. Hétvégén elhozom anyósom gépét, ekkor megint 2 lap közül választhatsz (abban a gépben egy Soltek VIA-s lap van, de a pontos típusát most nem tudom) + az 500-as proci + bazinagy hűtő + bónuszként egy AT-s ház. Ha kell, a benne lévő noname 8 megás Savage4 kártya, SB AWE64 hangkari, SigmaDesign Hollywood+ kártya is vihető, és talán 64 mega RAM is akad majd. (Valamint, ha Letix nem viszi el a héten, akkor egy 12 megás Voodoo 2 is a képbe kerülhet.) Az installos opció is áll, de csak az egyik gépre tudom vállalni, meg egy cseppnyi szabadidő is kell hozzá. Mélen vagy telefonon érsz el inkább, mert munkaidőben ritkán tudok a Netre jutni. -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #36 üzenetére
Na, itt lehet egzotikumokat találni! (A jó kis Asus P5A! Volt olyanom is!) Kár, hogy a Prohardveren nem bombáznak ilyenekkel.....
Viszont kitaláltam valamit. Ha elviszed a 450-est (feltéve, hogy kell), én meg találok vagy lapot, vagy videokártyát, akkor ingyen és bérmentve kicserélem a 450-est az 500-asra. Vagy ha kell, mindkettő, akkor..... -
plömplöm
őstag
válasz
cskamacska #36 üzenetére
''az akarok lenni ami akkor voltam, mikor az akartam lenni ami most vagyok...''
hüpp-hüpp, régi szép idők... -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #34 üzenetére
Úgy látszik, a Google gyorsítótárát nem lehet egyszerű copy-paste-el megszelidíteni.
XLS árlista 2000-ből:Bővebben: link -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #34 üzenetére
Tudom, hogy volt valamilyen - talán Tomato, talán Amptron, vagy Acorp - márkájú lapom úgy 5 éve, VIA chipsettel, AT házikóban. De eladtam. Akkor még nem tudtam.... Igazság szerint a cél az, hogy egy normális gépet rakjak össze egy ismerősömnek, aki erősen szeretné elvinni az 500-as K6-ost az anyósom gépéből. PIII procim van, meg egy 466-os Cerka is. Aztán fellelhető még egy Matsonic deszka is, mini ATX házban, de sajnos I810-es chipsettel. Szóval no AGP! Namost PCI-os normális videokártyát (Voodoo3, TNT2, max. Radeon7000) még nehezebb szerezni, mint AT-s PIII-as lapot
A tippért meg
-
cskamacska
addikt
hr7rifAdr8J:emil.alarmix.org/hardwer/ar13.xls+Amptron+3748LMT&hl=hu&client=firefox-a" target="_blank">Bővebben: link Nno kérem, egy kis történelem.
Lehetséges, hogy 2010-ben majd én aárulom majd a lapomat, azt ecsetelgetve a gyűjtő úrnak, hogy ez az egyik legutolsó alaplap melyen még volt AGP port.
Fura.
Nagy hirtelen őt(Bővebben: link) találtam, mint AT-s Slot 1-es lapot, de keresek még.
[Szerkesztve] -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #29 üzenetére
Szia, itt vagyok! Nos, a másik alaplap egy Gigabyte GA-5AA. Most próbáltam ki a két deszkát a 450-es procival. Az Epoxot biosfrissíteni kellene, mert csak 400 Mhz-et ír ki. (A jumperek működnek rendesen, kipróbáltam, 3,5*100 illetve az 5*66 is korrektül jelent meg.) A Gigabyte vmiért nem szereti a 100 Mhz-et, de 4,5*105 Mhz-en (475 Mhz-et írt ki) volt hajlandó elindulni. Az 500-as procit sajna csak akkor tudom eladni, ha találok egy AT-s Slot1-es lapot. (Bár úgy látom, más is árul K6-ost.) De a 450-es + 1 deszka eladó. Meg a 2*64 mega memória is. A hűtő bónusz a procihoz meg a laphoz.
-
arhat
tag
válasz
cskamacska #31 üzenetére
Nos akkor ezek közül szükséged volna valamire?
-
arhat
tag
válasz
cskamacska #29 üzenetére
A válaszok:
- ATA 66
- Igen 512 KB a Cache.
- Nem tudom, ez van ráírva:AWARD 1998 PCI/PNP 586 248824984, a másikon az utolsó számsor: 217723772.
- Szerintem be, de ezek AT lapok, így nem mondanám 100%, a hátsó kivezetések miatt.
- IDE-FDD kábel, PS/2, soros-párhuzamos.
- Ez a lányom gépe, ami tökéletesen működik....mi kellene hozzá?
Van még SB128, és egy Asus V3800 VIVO videokari.
- Nem volt gondom az AGP portal, van valami driver ami direkt ezekhez a lapokhoz készült, és segíti az AGP-t.
- Ebben a lapban ment. Csak egy jumpert kell átkapcsolni, ezért egy kapcsolót kivezettem. Így ha linuxot használtam, akkor átkapcsoltam 550-re. De néhány nap után nem használtam, ezért nem foglalkoztam vele többet.
- 200Watt
-Nos erre már nem tudok válaszolni....
- 4 db. 8 Mb modul.
- Nézd, én nem ezen akarok meggazdagodni. Mondjuk a két Acorp lap+ a Tomato+ a Cyrix+ AMD K-6 II-500, és a K-5 100, + két AT ház+ AT billentyűzet+az EDO ramok+kábelek=10 ezer? -
cskamacska
addikt
Üdv!
''Aha...kérdéshegyek''-Melyekre a jónépek egyáltalán nem, vagy alig valamelyikre szoktak válaszolni.(Természetesen Tisztelet a Kivételeknek
)
1.Az Acorp lapon ATA66-os vezérlő van?
2.Ugye 512KBájtos az alaplapon a memória cache?
3.1 vagy 2 Mbites a ROM chip rajtuk?
4.ATX-es házba be lehetne a lapot szerelni?
5.Milyen kivezetések vannak meg hozzá?
6.Milyen egyéb cumók lennének még hozzá?
7.Volt gondod az AGP porttal?
8.Milyen lapban ment tuningolva az 500-as?
9.AT-s táp hány Wattos?
10.A Tomato lap milyen típus?
11.A 32 mega EDO, az 2db 16MBájtos modul?
12.Mennyibe lennének?
Mivel én Gyálon lakom, ezért átvétel szempontjából BP nem lenne gond, tőle északra és délre is elvonatoznék. De mivel kocsim, no az nincs, ezért mozgóterem behatárolt.
Csak már AS/400 jelentkezne. -
arhat
tag
válasz
cskamacska #26 üzenetére
Aha...kérdéshegyek.
Sorban amire tudok válaszolni:
-Természetesen jó volna ha elmenne egyszerre, de adom külön is őket.
- A két lap teljesen egyforma.
- Hát ha eddig ráért....
- Árakat??? Mit kérjek értük??? Na jó..Lapok 1.5 ezer, a Cyrix proci 1.5 ezer, az AMD 2 ezer. Egyben 6 ezer. Van még házam táppal, ez szintén 1.5 ezer de ez AT.
Van egy AMD K-5 100 procim, alaplappal ami egy Tomato lap, 32 MB EDO ram van benne.
- A procit (AMD) 550 MHz próbáltam ki...Linux stabilan ment, de a Win. az kiakadt. Nem voltam soha egy tuning őrűlt igazán. -
cskamacska
addikt
Juliska és Jancsika sétálnak az erdőben. Megszólal Jancsika:
-Te gyere játszunk postásat.
-Azt hogy kell? -kérdezi Juliska
-Te kinyitod a szádat és én beleteszem a levelem. -válaszolja.
-Most nincs kedvem, majd máskor.
Eltelik 1 óra, majd megszólal Juliska:
-Most van kedvem, gyere most játszunk postásat.
Erre a válasz:
-Sajnálom, a levél már kézbesült!
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Üdv!
Mikor megnyitottam a topikot azt hittem, hogy csoda lesz, ha találok egy 400-as káhatkettőt jó drágáé, nemhogy még választhatok is az 500-asok között.
Külön adod a cuccokat? Második lapnak tudod a típusát? Mennyire ér rá eladni a cuccokat? Tudnál árakat mondani(és hogy azok irányárak, vagy az alatt inkább felszögeled őket falidísznek)? A K6-2 procira mi van írva? Húzva voltak a procik? Ha igen, mennyit mentek stabilan?
Ha megengeded, vásárlás elött még várnék AS/400 válaszára, de lehet, hogy a Cyrix-ot előbb is megvenném, hogy kipróbálhassam a kallódó alaplapomat. -
arhat
tag
válasz
cskamacska #24 üzenetére
Szevasz.
Van egy AMD K6-II. 500 proci, egy Acorp Ali (5ALI61) alaplappal.
És van egy IBM 6X86MX PR300 proci, szintén Acorpos alaplappal, aminek a proc. hűtőtartó karma letört...
Érdekel ezek közül valami? A procin van hűtő, de nem túl ''brutál''.
Alaplap: AT/ATX csatlakozó van, 100 MHz, AGP,3 PCI, 3 ISA slot. -
cskamacska
addikt
Benézőknek: Menne egy TNT 2 vidkari, NForce 3-as Athlon 64 alaplapban?
Még mindig keresek:
-Asus P3V4X/Abit VT6X4/Abit SH6 alaplapot, vagy más Slot 1-es lapot ami kezeli a 133MHz-es memóriákat (no meg a 133-as FSB-t)
-legalább 400MHz-es AMD K6-2, illetve K6-III procit
-a megszerzendő K6 procihoz Socket 7-es hűtőt (minél nagyobbat)
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
ABIT BF6-om van eladó. 2eft vagy hibás hdd-k
[Szerkesztve] -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #18 üzenetére
Megnéztem a kéznél lévő cuccokat. A proci jelzése: K6-2/450 AFX. Az alaplap típusa pedig Epox EP-58 MVP3C-M, max. 5-ös szorzót és 100-as frekit bír, és ezeket jumperrel kell beállítani. 3 memóriafoglalat van rajta, 3 PCI, 2 ISA és egy 2X-es AGP. Szóval, nem tuninglap, de a 450-est lehet 500-al hajtani. A memóriában tévedtem, mert 2*64 mega RAM van benne, nem 1*128, ezek egyoldalasak, 8 chipesek. (Illetve van kétoldalas, 128-as memóriám is, de arra úgy néz ki, szükségem van.) Az egyiken Infineon chipek vannak, típusuk HYB39S64800BT-8, a másik egy HP-ból jött ki, a chipen a MT 48LC8M8A2 - 8E felirat található. A másik lapról és prociról majd hétfőn írok.
-
cskamacska
addikt
I Am Weasel
-
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #18 üzenetére
Igen, elvihető az 500-as is. A lap, és a proci pontos típusát/jelzését megnézem, a 450-est még ma estefelé (vagy holnap reggel), az 500-ast csak hétfő estére tudnám. Memóriából van szerintem több is, ami PC100-as, azt hiszem egy- és kétoldalas is. De este megnézek mindent. Ami biztos, hogy a lapon van ATX csati is. Sőt, van egy Gigabyte alaplap is, azon is van AT/ATX csati, de az ALI chipsetes. És megtaláltam az ultrabrutál hűtőmet is. Ez egy kb. 5-6 centi magas alubordára applikált 6 cm széles, 2,5 cm magas venti kombó. Brutál teljesítménye van, de hangja is!
-
cskamacska
addikt
Üdv!
Júliusban sajnos nem tudnám egyben elvinni a gépet, de ha tudnád darabolni..
A procikra mi van írva? pl: K6-2 AFR
Az 500MHz-es procit is el lehetne vinni, vagy csak a 450-eset?
Milyen típusú az alaplap? ATX tápcsati van rajta?
A memóriákról tudnál bővebben írni? pl:méret, sebesség, 1 vagy 2 oldalas, márka -
HolyDay
tag
Nekem van egy Abit VT6X4-es eladó deszkám. Doboza és hátlapja megvan. Az 1ik kondi picsit púpos, de atomstabilan műxik. Az ára 4k
-
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #12 üzenetére
Nézd, én ezt a gépet tokkal-vonóval, gyakorlatilag monitor nélküli teljes konfigként 12e-ért vettem vmikor a télen. Megbontottam, és a videokarit (Savage4), illetve a procihűtőt szereltem át az anyós-féle gépbe. Ha úgy gondolkodom, hogy a következő blokkokra bontom:
- alaplap
- proci
- videokari
- memória
- vinyó
- ház+floppy
- hangkártya+CD+hűtő
és blokkonként egységesen 1e forintra tartom, akkor bizonyos dolgokat lehet, hogy alábecsülök. Szóval, ha adsz érte, mondjuk 10e forintot, akkor a köv. hét végére szépen kitakarítom, veszek egy új hűtőbordát, felinstallálok rá mondjuk egy WIN98SE-t, összehordom az összes eredeti driverlemezeit + leszedem a legújabbakat, és dobozokkal meg kézikönyvekkel együtt odaadom. Így OK?
Vagy: keresek alkatrészeket, ATX-es olcsóbb házat, táppal v. anélkül, videokártyát (PCI vagy AGP), Gef1/Radeon7000 - Gef3/Rad8500/9100 közt, ha van ilyened, egyezkedhetünk. Vagy viheted a lapot és a procit, csak akkor írj egy árat, mennyit érne neked.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Christmas badger:Bővebben: link
Lord of the badger:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Lorke
tag
válasz
cskamacska #2 üzenetére
It's a snake
-
cskamacska
addikt
Üdv!
Konfigos megoldást nem nagyon szeretnék, kallódó alkatrészekkel viszonylag bőven el vagyok látva, illetve rendelkezem egy elméletileg működő(166MHz-es kipróbálatlan Pentiummal próbáltam indítani, de nem ment. Most a proci, vagy a lap hibájából..) Epox MVP3G-M lappal, és ebbe kellene egy biztosan működő(és ha már boltolok, akkor minél gyorsabb) proci.
Ugyanakkor lehet, hogy érdekelne a gép is, hiszen elképzelhető, hogy nem is lenne mibe tennem a procit..
Árakat nem nagyon tudok mondani, nem igazán tudom mennyiért mennek mostanság a K6 procik. Túl alacsony ajánlat esetén pedig(PH!-s tapasztalatból), ''mennyémá'' effektus jönne létre.
Még 2003 szeptemberében akartak nekem eladni egy K6-III 450 mobil procival szerelt gépet, MVP3G5 lappal, TNT2 ultra vidkarival, 128 vagy 256MB memóriával, úgy 20 ezer körül. Ez akkor nem volt aktuális, mivel akkor egy PIII 500MHz-es gépet használtam, és nem lett volna sok értelme a cserének. -
AS/400
csendes tag
válasz
cskamacska #10 üzenetére
Szia!
Van egy nagyjából komplett K6/2 konfigom, másodgépnek vettem, de szerencsére egyszer sem volt rá szükség. Tehát egy 450-es K6/2, Epox Via chipsetes lapban, szép, fekete AT-s házban (CD előlapja is fekete), van még egy 4 gigás vinyó, SB PCI128 hangkártya, Matrox G200 videokari benne, meg sacc/kb 128 mega memória. A hűtő sajnos elég gyík. Szívesen eladom az egészet, ha kell, és ha az egészet elviszed, akkor elcsattogok a M*gy*r*-ba, és veszek egy rendes hűtőt rá. Esetleg megoldható, hogy anyósom gépéből kivegyem a procit, mert abban egy 5*112-n dübörgő 500-as van, de csak a jövő héten jutok el hozzá. Ha vmi érdekel, írj árakat, légyszi. -
cskamacska
addikt
Még mindig keresek:
-Asus P3V4X/Abit VT6X4/Abit SH6 alaplapot, vagy más Slot 1-es lapot, ami kezeli a 133MHz-es memóriákat (no meg a 133-as FSB-t)
-legalább 400MHz-es AMD K6-2, illetve K6-III procit
-a megszerzendő K6 procihoz Socket 7-es hűtőt (minél nagyobbat) -
Dryman
őstag
válasz
cskamacska #7 üzenetére
Szia!
Köszönöm az utánam szólónak a helyesbítést, valóban figyelmetlenül linkeltem be azt az oldalt, a helyes link az az amelyiken két procifoglalat van!
Hogy mi maradt meg hozzá, hát a röviditett kezelési leírás, eredeti driver cd, és a hátlapi lemezkéje, ára 4,5K mert ennyiért ha neked nem kell viszi más!
Van bele 600-as Celeronom (az a jó fajta 66@100MHz), és már pörög is a kicsike 900-on stabilan...
Hogyan döntesz?
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Érdekes. Mennyi lenne? Mi maradt meg hozzá? Milyen állapotú? Mi a szösz az a ''flex extension''? Kezeli a 256Mbites ramokat? Kezelne egy 80 gigás merevlemezt? Van rajta feszültség és hőmérséklet figyelés?
Az az igazság, magamnak inkább a fenti lapok valamelyikét választanám(256Mbites, 133-as ramok támogatása miatt), de lehet jóapámnak kellene a fekvő gépébe.
''nincsen rajta AGP foglalat'' Igen, tipikus MicroATX-es/irodai gépes jellemző. -
roPHka
senior tag
viszont ez nem az a lap szerintem, ez E0-ás.A tiéd szerintem E1-es lesz, az a slot1+s370-es, a linkeden látható pedig csak sima s370-es és van rajta lcd/tv out kijelző is, ha minden igaz.
Ha a DTK PRM23i-E1 lapról van szó akkor az pedig ez (slot1+s370; non lcd/tv out)
Bővebben: link -
Dryman
őstag
válasz
cskamacska #3 üzenetére
Lenne egy mikroATX lapom DTK PRM 23i, integrált mindenséggel, duál procifoglalattal, azaz slotos és socketes foglalat is van a lapon chipsetje Intel 810i 133MHz FSB-t is tudja, de nincsen rajta AGP foglalat
---->sajnos!
Azért hátha megfelelne, itt van róla bővebben:
Bővebben: link -
Warter
addikt
Intel Seattle II SE440BX-2 (2 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, 2 USB 1.1) alaplap
-
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
Badger, badger, badger, badger.. mushroom, mushroom!!
-
cskamacska
addikt
Keresek:
-Asus P3V4X/Abit VT6X4/Abit SH6 alaplapot, vagy más Slot 1-es lapot, ami kezeli a 133Mhz-es memóriákat
-AMD K6-2, illetve K6-III procit, 400 MHz-es és e feletti sebességűt
-a megszerzendő K6 procihoz Socket 7-es hűtőt (minél nagyobbat)
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest