- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #2245 üzenetére
Na igen. Én is magamnak szoktam már a gyogyót beállítani.
A doki sokszor azt se tudja hány óra.
Volt már mikor mondta, hogy bocs de én vagyok a 75. betege aznap úgyhogy mi is a bajom?
De nem rá haragszom hanem a rendszerre.
Magánba meg nincs értelme menni egyrészt úgyis gyógyíthatatlan, másrészt úgyis a kórházban csinálják a nagyobb vizsgálatokat, harmadrészt nincs rá zsé."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
törölt tag
válasz darvinya #2237 üzenetére
Most elég hullámzóan vagyok, annyira durva dolgok már nincsenek szerencsére de nem álltam tartósan helyre. Próbálom elérni a dokit de nem veszik fel. Nem emlékszem melyik napon csinálják a tükrözéseket és melyik nap van normál rendelés, gondolom akkor ez a nap az előbbi.
Van itthon Cortimentem mondjuk, bár szerettem volna megúszni az idei telet szteroid nélkül.
-
Drizzt
nagyúr
válasz darvinya #2229 üzenetére
Átjött. Viszont abszolút nem értek veled egyet. Az utóbbi két évtizedben a terápiás lehetőségek forradalmi fejlődésen mentek keresztül. Az is igaz, hogy van akinél semmi nem használ, de azt mondani valakinek, aki csak a leggagyibb elérhető gyógyszert kapta eddig, hogy törődjön bele, veszélyes üzenet. Ugyanis ha a gyulladás nincs megfelelően elnyomva, annak előbb-utóbb komplikációk lesznek belőle. Az utóbbi idők újabb kezelései jelentősen ki tudják tolni azt az időt, amikor valaki első Crohn miatti műtétjére szorul, illetve az összesített műtéti arányt is csökkentik.
Akiket személyesen ismerek Crohnosokat rajtam kívül, azok szerencsére egy ideje teljesen jól vannak. De mindkettejüknél az volt a helyzet, hogy eltartott egy ideig míg meglett a nekik ideális gyógyszer kombináció. Viszont nem adták fel. Én is addig szeretnék elérni, hogy ez meglegyen a számomra is. A Pentasát manapság már nagyon sokan egyáltalán nem ajánlják aktív Crohn esetén. CU-nál más a helyzet. Így azt hiszem nem csoda, ha szeretnék mást is kipróbálni, mivel láthatóan nem működik nálam a Pentasa.
Orvos és orvos között meg eleve van különbség bőven. Van aki képdiagnosztikában erősebb, van aki terápiás irányokban rendelkezik erősebb tudással. Van aki általánosságban ismer nagyon sok olyan állapotot, ami nem érinti közvetlen a szakterületét. Szóval a megfelelő orvos megtalálása egy élethosszig tartó betegségnél igenis fontos.I am having fun staying poor.
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #2227 üzenetére
Én is így vagyok vele.
Mehet az ember 100 orvoshoz ha egyszer nincs gyógymód.
Én meghallgatom amit a doki mond, hogy milyen gyógyszert hogyan szedjek aztán majd én eldöntöm, kikísérletezem magamnak.Budenofalkot is már 1 éve lefeleztem de ő ezt nem tudja szerinte még mindig dupla adagot kéne szednem.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
SRII
őstag
válasz darvinya #2157 üzenetére
Nem gond, én meghallgatom a tanácsod vagy az észrevételed, én örülök neki ,hogy van másik szemszög. minden cigi káros maradjuk ennyiben! mindegy hol és minek nevezzük, e cigi vagy kicsi papírba sodorva, vagy boltból a drágát, mind káros.(de ha nem lenne káros szenvedély nem lennénk emberek)
a munka is káros még is dolgozni kellMostanában volt valaki magán klinikán vagy perfect med nél? nem tudjátok mennyi most egy vastagbél tükrözés, biopsziával recept felírással? jó lenne elmennem, de korházba nem megyek , nagyon rosszul bántak vele, DE Tb is fizetek nem is értem
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
válasz darvinya #2155 üzenetére
"Elektromos cigi jobban rombol, mint a normál cigi, így felejtős."
Én nekem sokat segített, volt hogy 1 doboz is elfogyott egy húzós melos napon, marbibol büdös voltam tőle, a nikotin megfogta az ujjam hegyét, sok cigi után volt hogy hányingerem volt, néha szorította a mellkasom sőt szinte minden este vagy reggel krákogtam mint a fene, néha még az illatok is eltűntek, csak a cigis szagokat éreztem.
Mióta elektromos cigivel füstölgök(napi kb 3-4ml fogy el, a fent említett össze problémám megszűnt, teljesen, a betegségre visszatérve néha úgy érzem mintha a gyomorsavam emelgetné, de csak érzetre, nincs égés csak olyan érzésem van, ezért is kérdeztem meg.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Thrawn
félisten
válasz darvinya #2133 üzenetére
Amióta nem kapja azóta erősödtek fel az ízületi panaszai.
Hiába linkeled az esetleges mellékhatásait a szernek, nem volt ilyen problémája amikor még kapta. Ami viszont problémás szerintem, hogy a kezelés ellenére fellángolt a betegsége. Nem vagyok orvos de ez szerintem arra utal, hogy a Hyrimoz hatóanyaga nála nem működik megfelelően, ergo váltani kellene másik gyógyszerre.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
Thrawn
félisten
válasz darvinya #2127 üzenetére
Ha nincs bajod minek szednél gyógyszert?
Ez nem hit kérdése, miről beszélsz? Milyen tesztelésről van szó? Ilyen linket nem látok tőled sehol, pedig kerestem.
#2129: az előbb másoltam be a Hyrimoz adatlapját amiben konkrétan le van írva mi ellen használják, erre pont az ellenkezőjét állítod? Mégis mire alapozod a feltevésedet ami szembemegy azzal amit az orvosok/gyógyszerészek megállapítottak?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
atesz62
újonc
válasz darvinya #2125 üzenetére
Szűkületem már nincsen. Kivették azt a vastagbél szakaszt. De most vastagbél és vékonybél átmeteti részen kezd fellángolni crohn gyulladás. Ez most elég kemyény izületi féjdalmakkal párosul Eddig még nem volt ilyen . Pedig 20 éve vagyok crohnos. Hyrimoz újraindítását most kezdi jövő héten doki. Egy évig műtét előtte már kaptam .
Akkor nem volt rossz mellékhatás. Csak ezért vagyok véleményekre kíváncsi, hogy mire számíthatok. Hoszabb távon izületre és crohnra együtt jó-e ez a kezelés? -
Thrawn
félisten
válasz darvinya #2125 üzenetére
Valamit félreértettél, a Hyrimoz jó ízületi panaszok ellen, nem pedig azok okozója és főleg nem annak mellékhatása:
A Hyrimoz az alábbi gyulladásos betegségek kezelésére alkalmazható:
- reumás ízületi gyulladás (reumatoid artritisz)
- gyermekkori ismeretlen eredetű sokízületi gyulladás (poliartikuláris juvenilis idiopátiás artritisz)
- az inak tapadási helyének gyulladásos elváltozásával társult reumás ízületi gyulladás (entezitisszel társult artritisz)
- a csigolyák összecsontosodásával járó kisízületi gyulladás (spondilitisz ankilopoetika)
- spondilitisz ankilopoetikára jellemző röntgeneltérést nem mutató gerincízületi gyulladás (axiális spondiloartritisz)Nem ez az első eset, hogy biológiai terápia ellen beszélsz, talán utána kellene nézned mielőtt ilyesmiket írsz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz darvinya #2076 üzenetére
Egészen biztosan nem egyféle kezelés van.
Ez például a kanadai lista.
Drug name: maga a hatóanyag, Biologic Name: márkanevek különböző gyártóknál. Biosimilar: egyéb gyártó hasonló terméke. De még ezek között sincs teljesen átfedés. Ráadásul a szerek mennyisége szerencsére évről évre növekszik, mind különböző előnyökkel és hátrányokkal.
Az ára mondjuk a régebbi szereknek is brutál. Magyarországon ezek közül nem tudom miket használnak. Nálam még ez távoli kérdés, mert egyelőre csak a Pentasa retard granulátum megy, több-kevesebb sikerrel.I am having fun staying poor.
-
törölt tag
válasz darvinya #2071 üzenetére
Nekem nincs nyílt sebem, már egész jól is vagyok de próbálom óvatosan terhelni nehogy megint bedurranjon. Vasárnap kezdődött, hétfőn már majdnem jól voltam aztán bokaszorítóval elrontottam meg áztattam is fürdéskor, utána csütörtökig nagyon rossz volt, azóta javul megint. Tegnap már terheltem, voltam vele pár helyen, ma kicsit rosszabb is lett úgyhogy keddig megint pihi.
-
atesz62
újonc
válasz darvinya #2063 üzenetére
2 nagy komoly műtétem is volt , egymás után,1 hónap külömbséggel. Vastagbálből kivettek 20 cm-t. Szűkület volt és az miatt perforációm volt. Gyakorlatilag életveszélyes állapotban voltam mire megműtöttek. 2-hétig intenzíven is voltam.
Sztómát kaptam. Eléggé vérszegény is lettem. Vasat is kapom folyamatosan. Szerencsére rosszindulatú dolog
szövettanok alapján nincsen. A Crp-m elején volt még 300 is. Majd szép lassan megyeget lefelé. Most 61.
Tudom, érzem is, hogy legalább 20-30-ra vissza kellene mennie. Mert gyulladást még mindég jelez.
Étvágyam , hogy még nem a leg jobb, ennek tulajdonítom. A fennáló éjszakai rendszeres izzadásra, igazából
orvos sem mond semmi érdemlegeset. Meg kellemtlen, hogy súlyom az semmit nem gyarapszik. Pedig Fresubint is iszogatok napi 2-3 flakonnal és sokat mozgok is. A műtét sebész szerint szövődménymentesen sikerült. Persze konrolok továbra is szükségesek. Gasztrós dokim is most küld majd MR vagy CT vizsgálatra. Annak eredményétől függően fogja terápiát crohnra beállítani. Most Pentasa 2x2g-ot szedek. Műtét előtt egy évig biológiai kezelést is kaptam. -
zsolti75
senior tag
válasz darvinya #2027 üzenetére
A Zyprexa az antipszichotikum.
Mit nem szedtél még össze?
Velem is akartak szedetni anno antidepit, mert a crohn feltételezett kiváltó oka lehet a stresszes életmód és ebből következő egyéb bajok.
De én nem szedtem be, mert tapasztalatom, hogy aki egyszer bekerül a rendszerbe nem szabadul onnan soha. -
Findzs
addikt
válasz darvinya #2019 üzenetére
Akkor sajnálom, hogy neked nem vált be.
Én azt veszem észre ha abbahagyom mert elfogy, vagy ha szünetet tartok és pár hét eltelik a szedése után akkor többet járok wc -re és a minősége sem olyan.
Stabilabbnak érzem az emésztésem a szedés ideje alatt.De nem vagyunk egyformák. Lehet hogy az én bélflórámból pont azok a bacik hiányoznak amik a protexinben megtalálhatóak.
-
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1990 üzenetére
Kézfejbe nagyon tud fájni
Itt Nyíregyházán nem erőltetik a dokik a biológiai kezelést.
Lehet nincs is. Majd rákérdek.
erahurka
Most azt csinálom, hogy 2 naponta szedem.
Egyenlőre hasi panaszaim enyhén rosszabbodtak de a vérnyomásom jobb lett.
De az is lehet, hogy a hasi panaszok akkor is meglennének ha mindennap szedném.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1988 üzenetére
Megértelek.
Engem is 4x szúrtak meg mire be tudták kötni az infúziót.
Tiszta kék zöld a karom több helyen még mindig.Közben azt vettem észre, hogy a budenofalk okozza a magas vérnyomást.
Gyakori mellékhatások között szerepel 10 böl 1 embernek lehet. Komolyan mondom ha nem szedném ezt a sok gyógyszert lehet jobban lennék.Lehet át kellene állnom biológiai kezelésre.
Annak nem lenne ennyi mellékhatása gondolom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #1972 üzenetére
Én nem tudom, mostanában annyi kakaós Győri Édest eszek hogy akkor se menne a hasam ha csak csilit ennék. Stresszelek hogy leromlok. Bár amikor nagyon gáz volt akkor ehettem bármit, nem fogta meg.
Fura alhasi fájdalmak nálam is előfordulnak néhány napja, ilyen nem is rémlik korábbról. De nagyon enyhe szerencsére.
Az meg hogy hajnalban felébredek sajnos alap, eléggé szenvedek vele időnként. Lehet valami mellékhatás vagy a Colitis, de elég idegesítő.
-
zsolti75
senior tag
válasz darvinya #1943 üzenetére
Nincs neve fono-s, egyedi kutyulás, komolyabb gyógyszertárban bekeverik neked, és nagyon olcsó. Ami még eszembe jutott, hogy szoktak bele tenni ér összehúzó anyagot vérzés csillapítás céljából, na azt ne kérd, mert olyan mint a mentol, gyulladás esetén enyhén kellemetlen
-
zsolti75
senior tag
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1901 üzenetére
Jobbulást!
Nekem mostanában van vége. Lassan 2 hete vagyok itthon betartom a karantént.
Tavaly év elején és most is sikerült elkapnom.
Szerencsére tavaly és most is enyhébb tüneteim vannak.
Oltásom egy sincs nem is lesz.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1862 üzenetére
Nagyon jó az vers nem tudom ki írta. Egyik kedvenc filmem egyébként.
Én is hasonló esetet éltem át.
Ha látom ezt a filmet The Grey ennél a jelenetnél mindig eszembe jut mikor a 3.5 órás műtétem után a sebész a fejét rázva ment oda a családomhoz."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
zsolti75
senior tag
válasz darvinya #1821 üzenetére
Lehet hogy még nem talált magára az imunrendszered szeptember óta.
Én nem nagyon nem szeretnék többet szteroidot, csak ha nagyon muszáj. Jópár kúrán túl vagyok már, tönkretette mindenem.
Volt hogy a kúra közben kaptam be influenzát, na akkor mondta a doki, hogy gyorsan leépítjük, minden másnap -4mg.
Én a hagymát eszem mint a ropit -
zsolti75
senior tag
válasz darvinya #1801 üzenetére
Ugyan ilyen tüneteim voltak nekem is, és a családban ismerős körben többeknek is.
2hete durva orfolyás gyengeség, hidegrázás, enyhe hőemelkedés, első két nap még tartottam magam, majd 3nap fekvés egy hét után felirattam antibigyót, az pár nap alatt rendberakott. Ja volt 2 napig hasmenés is, már izgultam hogy megint a crohn, de aztán lenyugodott, hál istennek már 7éve nyugiban van.
Kívánom, neked is csak ennyi legyen! -
törölt tag
válasz darvinya #1779 üzenetére
Ugyanaz a hatóanyaga a Cortimentnek és a Budenofalknak, előbbinél mégsem rémlik ilyen. Bár annak idején egy két hetes Normix kúra rendbe tett, pedig végigszedtem utána a Budenofalkot is.
Lehet nem is a Colitistől megy a hasam? Nem tudom idegesít már az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték