- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Apple asztali gépek
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Felmerült hogy kapnék majd Imurant, de elnézve a mellékhatásait lehet egyszerűbb lenne az eutanázia...
-
törölt tag
Van akinek okoztak már látásproblémát a kortikoszteroid kúrák?
-
törölt tag
Nálam csak a szokásos amúgy, nem vagyok padlón, de nem is tökéletes.
-
törölt tag
Ti is örültök hogy hétvégére felugrott 18 fokra a hőmérséklet most meg megint visszamentünk 10 alá?...
-
törölt tag
válasz Hipohonder #2277 üzenetére
Aktív szakaszban tejtermék nem ajánlott, legalábbis nekem ezt mondták annak idején. Ha érzékeny vagy rá akkor meg szerintem főleg. Én kerülném, a divat vegánok egyik jó hozománya hogy sokkal több tejmentes cucc érhető el mint korábban.
-
törölt tag
válasz Hipohonder #2272 üzenetére
Csak tipp, de leveshez ha külön főzöd vagy sütöd a csirkét és úgy teszed bele hogy leöntöd előtte a zsírt?
Én amúgy olyan tippet olvastam Colitishez vagy Crohnhoz, hogy csontot főz valami 12 vagy 24 órán át és azon alapszik a leves, abban csomó jó dolog van elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Véletlen bevettem mégegy Cortimentet ma, lesz valami bajom tőle?
-
törölt tag
válasz Hipohonder #2248 üzenetére
Széklet kalprotektin vizsgálat is mutathatja az aktivitást de azt is sokminden felviheti.
-
törölt tag
válasz kenwood3 #2242 üzenetére
Gondolom attól függ milyen intenzitású a betegség. Nálam a 4g Pentasa állandó, ha rosszul vagyok (jellemzően ősszel-tavasszal mikor hidegből meleg vagy melegből hirtelen hideg lesz) akkor időszakosan (minimum 2 hónap, ez az alap kúra ha jól tudom) szoktam kapni Cortimentet vagy Budenofalkot, attól függően hogy épp melyik kapható.
Doki szokta mondani hogy elvileg a 2g Pentasa lenne amit remisszióban lévő IBD szintentartásához kell, de eddig csak párszor tudtam átállni ilyen dózisra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darvinya #2237 üzenetére
Most elég hullámzóan vagyok, annyira durva dolgok már nincsenek szerencsére de nem álltam tartósan helyre. Próbálom elérni a dokit de nem veszik fel. Nem emlékszem melyik napon csinálják a tükrözéseket és melyik nap van normál rendelés, gondolom akkor ez a nap az előbbi.
Van itthon Cortimentem mondjuk, bár szerettem volna megúszni az idei telet szteroid nélkül.
-
törölt tag
Na én nagyon szétcsaptam magam valamivel, éjfél óta most mentem ötödjére mosdóba és teljesen víz Abban reménykedem hogy ha kijön ami így betett utána feljavulok.
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #2214 üzenetére
Ha a tumormarker pozitív akkor nem az IBD lesz a legnagyobb aggodalmad. Mielőbb irány az orvos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #2209 üzenetére
Vagy akár rák is, úgyhogy szerintem ilyen tünetekkel menj el orvoshoz.
-
törölt tag
Ha időnként előfordul hogy az ürítés utolsó pár centijébe keveredve látok egy kis vért az baj? Volt egy most, meg talán júliusban 1-2 ilyen alkalom. Júniusi tükrözés alapján remisszióban van meg én is jól érzem magam.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Sütőben sült túrós csusza szerintetek most mennyire gyilkolna meg?
-
törölt tag
Felfázástól fellángolhat ilyen betegség?
-
törölt tag
Cortimenttől lehetnek ízületi gondjaim? Térdem megint feszül, máskor tél elején szokott de tavaly elmaradt. Vagy az aktív Colitis mellékhatása lehet?
-
törölt tag
Jól szétcsaptam magam tegnap
-
törölt tag
Nem tudom mit csináljak!
Írt nekem a doki Cortimentet meg Budenofalk habot. Előbbi volt itthon úgyhogy elkezdtem szedni, ma már teljesen jó volt az ürítés (bár tegnap egyáltalán nem volt és két napja nem ettem csak kekszet és üres pirítóst). Szóval most nem tudom kiváltsam-e mellé a Budenofalkot is. Már megrendeltem a patikában de talán vissza lehet még mondani.
-
törölt tag
Megjött a tavasz most már én is érzem...
-
törölt tag
Szokott lenni véres ürítésetek?
-
törölt tag
Panaszmentes új évet mindenkinek! Itt a lencseszezon, remélem nem üt ki. Eddig egész jól viselem ezt a telet.
-
-
törölt tag
Olyan vérképem van már megint hogy meg se merem majd mutatni az orvosnak. Nem a Colitis hanem a trombocitémiám kezdett bevadulni.
-
törölt tag
válasz darvinya #2071 üzenetére
Nekem nincs nyílt sebem, már egész jól is vagyok de próbálom óvatosan terhelni nehogy megint bedurranjon. Vasárnap kezdődött, hétfőn már majdnem jól voltam aztán bokaszorítóval elrontottam meg áztattam is fürdéskor, utána csütörtökig nagyon rossz volt, azóta javul megint. Tegnap már terheltem, voltam vele pár helyen, ma kicsit rosszabb is lett úgyhogy keddig megint pihi.
-
törölt tag
válasz kenwood3 #2057 üzenetére
Nem voltam de háromszor vagyok oltva azt hittem ha eddig nem kaptam el már nem is fogom. Hát reméljük csak egy durvább megfázás vagy valami. De sz is biztos hogy idén nem megyek többet úszni, gyerek voltam akkor is havonta lerobbantam telente amíg jártam.
Reggel fájt kicsit a torkom de pár cukortól elmúlt, úgyhogy mivel le akarom járni a bérletem mielőtt bezárják, lementem. Ahogy kijöttem utána a buszhoz már éreztem valamit mert le kellett ülnöm, nagyon fáradt voltam. Ilyen torokfájásom volt augusztusban is, akkor nem mentem úszni de két nap alatt elmúlt, azt hittem most se komolyabb. Aztán lehet ha itthon maradok nem durrant volna be ennyire.
Már tegnap is fáradékonyabb voltam mint máskor de akkor csak azt hittem nem aludtam ki magam.
Bocs ha sok az elírás, nem tudok most átolvasni. Jobbulást nektek is!
-
törölt tag
Eléggé megfáztam vagy nem tudom, láz, fejfájás, szemfájás, enyhe torokfájás is. De van még egy lövet Budenofalk habom szerintetek elhasználjam vagy hagyjam? Ugye enyhe szteroidos cucc úgyhogy immunszuppresszáns hatása is van.
-
törölt tag
Kicsúszott a kezemből a nyitott Pentasás tasak. Nyilván nem a pultra esett hanem a földre 🤦🤦🤦
-
törölt tag
válasz #42308056 #2039 üzenetére
Második kör: amit tegnap levegőnek hallottam az szerintem a hab volt. Ma állva próbáltam ahogy írja, hát a gravitációval ez a csoda se tud mit kezdeni, a csovecske tele maradt habbal... De legalább most már tudom hogy jól csinálom. Holnap már remélem tényleg sikerül rendesen telelőni magam.
-
törölt tag
válasz zsolti75 #2038 üzenetére
2 mg a hatóanyag azt hiszem. Ahhoz képest hogy a granulátum 9 mg ez tényleg nem sok.
Benyomtam egyet de szerintem elrontottam. Legalábbis nem éreztem semmit csak egy kis levegőt, a pentasa szuszpenziónál rendesen éreztem hogy valamit rakott belém. Szerintem nem nyomtam le eléggé a tetejét. Majd holnap hátha jobban megy.
-
törölt tag
Ezt a Budenofalk habot nektek le kellett építeni vagy simán abba lehetett hagyni?
-
törölt tag
Budenofalk habot használt már valaki innen? Eléggé félek mert a granulátum mindig meghajtott ha szedtem. Remélem ez hogy hátulról jön és kisebb mennyiség, nem fog kikészíteni.
-
törölt tag
Volt valakinek COVID-ja IBD mellé? Jön vele a seggrakéta gondolom...
Eléggé magam alatt vagyok amúgy, elkezdtem úszni május végén, aztán igyekszem figyelni hogy kevesebb cukrot, csokit egyek, gondoltam javulni fog a vérképem, erre olyan lett amilyen rossz még sose volt. Trombocitám 1000 felett, Hemoglobin magas, valami vese érték alacsony, a másik, hematológiai betegségem ki fog csinálni.
-
törölt tag
válasz darvinya #1972 üzenetére
Én nem tudom, mostanában annyi kakaós Győri Édest eszek hogy akkor se menne a hasam ha csak csilit ennék. Stresszelek hogy leromlok. Bár amikor nagyon gáz volt akkor ehettem bármit, nem fogta meg.
Fura alhasi fájdalmak nálam is előfordulnak néhány napja, ilyen nem is rémlik korábbról. De nagyon enyhe szerencsére.
Az meg hogy hajnalban felébredek sajnos alap, eléggé szenvedek vele időnként. Lehet valami mellékhatás vagy a Colitis, de elég idegesítő.
-
törölt tag
4 hónapig jól voltam, erre tegnap megint hasmenés, ráadásul csípett, mart is kifele, mintha valami mega csilit ettem volna, de hát csípős csak előtte kb. fél órával volt, ennyi idő alatt átszaladt volna? Fogalmam sincs mit ettem ami kikészített. Ma picit jobb volt de hát nem is ettem csak ropit meg pirítóst azóta.
Küldtem reggeli után egy Protexint hátha csinál valamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Kaptam 5 nap extra szabadságot krónikus betegség miatt, ez normális vagy valamit benéztek? Megválzotott munkaképesség címen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jobbulást srácok! Én nagyjából jól vagyok egyelőre.
-
törölt tag
Titeket nem viselt meg ez a hülye időjárás? Egyik nap tavasz, másnap hó...
-
törölt tag
Mi a helyzet srácok? Hogy vagytok?
-
törölt tag
Az én logikám szerint járnia kéne mindkettőnek.
Amúgy ma voltam dokinál, 100-as kalprotektin értékkel de lényegében 0 tünettel, úgyhogy fél év múlva kell csak mennem. Örülök is meg félek is, mindig az van bennem hogy valamit tuti rosszul fogalmaztam és félreértett vagy ilyesmi.
-
törölt tag
Mennyi ideig jó a Cortiment? Berendeltem hogy ne járjak úgy mint novemberben ha esetleg kortikoszteroidot írna a doki, de most meg azon feszülök nehogy lejárjon mire kellene
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Magas a kalprotektin szintem pedig jól vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest