Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz sing1ep1ayer #2325 üzenetére
Nem lehet általánosítani nincs két egyforma ember és immunrendszer.
Van aki biológiai kezelés mellett évek óta tünetmentes.Nekem például semmi bajom a salofalkal. 2007 óta szedem.
Azért kezdtem el ezt mert az akkoriban felírt másik fajtát nehéz volt lenyelnem. A salofalknak csúszós a külseje. De már évek óta a granulátomot szedem.
A salofalkot és a budenofalkot ugyanaz a cég gyártja.De az is biztos, hogy amíg az imurán + budenofalk + salofalk "rendben " tart addig én nem fogok biológiai kezelésbe belemenni.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Az azért komoly. Majd számolj be róla ha időd engedi.
Ezt írja a használatija:
Crohn-betegség
A Yuflyma közepesen súlyos- súlyos s aktivitású Crohn- betegség kezelésére javallott olyan betegeknél, akik nem reagáltak a kortikoszteroiddal és/vagy immunszuppresszánsokkal végzett teljes és megfelelő
kezelésre, vagy akik nem tolerálják ezeket a gyógyszereket vagy akiknél e gyógyszerek alkalmazása orvosi szempontból ellenjavallt.Annyi a megnyugtató, hogy azért évek óta használják már ezeket a biologiai gyógyszereket.
erahurka:
Jobb mint fájdalomtól fetrengeni vagy napközben minden előjel nélkül elájulni vagy folyamatosan a kórházban a infúziókat kapni. Na meg a medróltól is jobb
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #2317 üzenetére
Igen. De imuranbol csak 25mg budenofalbol meg 3mg.
Meg salofalk, vas, és protexin.
Meg vérnyomáscsökkentők.De tünetmentes vagyok. Kopp kopp ...
Pruzsi:
200mg az komoly. Attol lehet hogy tényleg jobb a biologiai.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Annyi nektek citokinek
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz kenwood3 #2306 üzenetére
11 es a crp -m ami még annyira nem gáz.
De az egyik széklet vizsgálatom annyira negatív lett, hogy még a szokásos e-coli sem tenyészett kiAz igaz, hogy kicsit elhanyagoltam a probiotikumokat mostanában. Kb. 2 hónapja nem szedtem semmi ilyesmit.
A calp vizsgálat eredménye még nincs meg arra várok. Érdekes lesz, hogy 11 es crp mellett mit mutat majd.
-
-
Findzs
addikt
Én is szedem 2009 óta az imuránt nem vettem észre semmi extra mellékhatást.
-
Findzs
addikt
válasz Hipohonder #2264 üzenetére
A feleségem csinálja. Nem süti hanem főzi a csirkemellt.
Így még kíméletesebb mivel nem kell hozzá semmilyen zsiradék.Sajnos nem tudom a részleteket hogy hogyan készül. Nem szeretek főzni
A neten találhatsz elég ilyen receptet."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Hipohonder #2262 üzenetére
Nekem a vastagbél alsó szakasza nem érintett.
Sós főtt krumpli, főtt csirkemell, pirítós kenyér üresen, háztartási keksz, ropi, víz, zöld tea.
Ilyenek
-
Findzs
addikt
Benyeltem egy Campylobacter jejuni bacit.
Napi 20 wc aludni, se tudtam 5 napig. Beindította a crohnomat crp 42.
Most már minden ok. Hétfőn megyek vérvételre remélem a crp is már normálba lesz.Nagyobb kaland volt mint a ducktales
-
Findzs
addikt
válasz Hipohonder #2248 üzenetére
Nálunk a gyulladást elsősorban ami a crp értékből tudható meg.
De sok mindent megmutat a vérkép.
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #2245 üzenetére
Na igen. Én is magamnak szoktam már a gyogyót beállítani.
A doki sokszor azt se tudja hány óra.
Volt már mikor mondta, hogy bocs de én vagyok a 75. betege aznap úgyhogy mi is a bajom?
De nem rá haragszom hanem a rendszerre.
Magánba meg nincs értelme menni egyrészt úgyis gyógyíthatatlan, másrészt úgyis a kórházban csinálják a nagyobb vizsgálatokat, harmadrészt nincs rá zsé."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #2227 üzenetére
Én is így vagyok vele.
Mehet az ember 100 orvoshoz ha egyszer nincs gyógymód.
Én meghallgatom amit a doki mond, hogy milyen gyógyszert hogyan szedjek aztán majd én eldöntöm, kikísérletezem magamnak.Budenofalkot is már 1 éve lefeleztem de ő ezt nem tudja szerinte még mindig dupla adagot kéne szednem.
-
Findzs
addikt
Átestem egy vesekő vagy vesehomok (nem derült ki) tortúrán.
Fincsi volt Görcsölt a vesém mint a fene közben meg ment a hasam.Voltam sürgősségin csináltak ultrahangot, röntgent de csak valaminek a helyét látták a vesémben.
Jobbulást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz kenwood3 #2188 üzenetére
Igen még mindig Ő a dokim.
Ennél a betegségnél (és sok másiknál) én azt vettem észre, hogy nagyon sokat számít hogy mennyire ismerjük magunkat. Mire hogy reagál a szervezetünk. Ezt akármilyen jó is egy orvos nem tudhatja.
Szóval én elégedett vagyok vele"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz kenwood3 #2175 üzenetére
Igazából a műtét használt eddig csak
Ezek a gyógyszerek csak szintentartásra jók én úgy vettem észre.Életmódváltás segített nekem sokat, kevesebb stressz. Munkahelyváltás, igaz kevesebb pénz de jobban érzem magam.
-
Findzs
addikt
1. többnyire benuront az jó fájdalomra lázra (szerencsére ritkán kell)
2. sehogy sem én inkább gyengítem imuránt szedek
3. nekem vékonybél és vastagbél felső szakasza érintett így nem szokott hasmenésem lenni
többször megyek wc re mint mások de nekem ki van operálva egy adag bélés
4. nem, probiotikumoat próbálgasd
5. sok krumplit, én szeretem és csirkemelletJobbulást és kitartást!
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Kellemes Ünnepeket!
A kajával meg vigyázni
-
Findzs
addikt
Nekem akkor volt hasonló fájdalmakkal teli időszakom amikor szűkületem volt. Pont ott ahol írtad jobb oldalt középtályon. Ott csatlakozik be a vékonybél a vastagbélbe. A dokim szerint a crohn betegek nagy többségénél itt van legtöbbször aktív gyulladás.
Emiatt lyukadt ki 2 helyen a vékonybelem és kellett kivágni belőle.
Ez 2008 ban volt. Azóta szedem a gyogyókat (szerintem indokolatlanul sokat) és a szükület szerencsére nem jött még eddig vissza."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Jobbulást mindenkinek!
-
Findzs
addikt
válasz atesz62 #2046 üzenetére
Ugyanezeken mentem át én is csak nekem vékonybélnél volt a szűkület.
Tályog meg a lépnél meg a májnál. Szerencsére gyógyszeresen kezelhető volt.
A kliontól nem kell félni semmi bajom nem volt tőle.
Legalábbis úgy le voltam gyengülve meg annyi gyógyszert szedtem abban az időszakban, hogy fel sem tűnt a hatása.
Jobbulást és kitartást!"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #2019 üzenetére
Akkor sajnálom, hogy neked nem vált be.
Én azt veszem észre ha abbahagyom mert elfogy, vagy ha szünetet tartok és pár hét eltelik a szedése után akkor többet járok wc -re és a minősége sem olyan.
Stabilabbnak érzem az emésztésem a szedés ideje alatt.De nem vagyunk egyformák. Lehet hogy az én bélflórámból pont azok a bacik hiányoznak amik a protexinben megtalálhatóak.
-
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1990 üzenetére
Kézfejbe nagyon tud fájni
Itt Nyíregyházán nem erőltetik a dokik a biológiai kezelést.
Lehet nincs is. Majd rákérdek.
erahurka
Most azt csinálom, hogy 2 naponta szedem.
Egyenlőre hasi panaszaim enyhén rosszabbodtak de a vérnyomásom jobb lett.
De az is lehet, hogy a hasi panaszok akkor is meglennének ha mindennap szedném.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1988 üzenetére
Megértelek.
Engem is 4x szúrtak meg mire be tudták kötni az infúziót.
Tiszta kék zöld a karom több helyen még mindig.Közben azt vettem észre, hogy a budenofalk okozza a magas vérnyomást.
Gyakori mellékhatások között szerepel 10 böl 1 embernek lehet. Komolyan mondom ha nem szedném ezt a sok gyógyszert lehet jobban lennék.Lehet át kellene állnom biológiai kezelésre.
Annak nem lenne ennyi mellékhatása gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz troland26 #1986 üzenetére
Érdekes módon nem mutatott.
A crp -m 0.8 és 3 alatt jó.Arra gondolok, hogy kialakult a gyulladt rész és stagnál.
Ha akkor történt volna a vérvétel mikor kialakult akkor biztos a crp is magasabb lett volna.
Vagy nemtom[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Altatásban volt nem bódításban. Nem kell fizetni érte de rendes indok kell, hogy miért altatnak.
Én nem vagyok egyszerű eset. Nekem is volt már vagy 10 tükrözésem fele altatás nélkül de még a dokik se vállalták, hogy felvigyék a műtét helyére annyira katasztrofális a bélrendszerem.
Persze rajta van a papíron meg mondják is hogy 24 óráig ne vezessek utána.
Másfél óra után engednek el és addigra tényleg átmegy rajtam az altatás hatása.
Műtét után kaptam morfiumot, hogy könnyebben aludjak de tök éber voltam.
Nagyon pörög az agyam.Sokkal jobban meggyötör a hashajtás.
Még ma is ment a hasam hiába csak kekszet meg ilyesmit eszek.
Nehezen áll vissza. A vérnyomásom, pulzusom is teljesen fel van borulva utána.
Ez gondolom a kiszáradás meg a kimerültség miatt. Mert a hashajtás napján aludni se nagyon tudok.
Pedig az előírt 4 tasak endogol helyett csak 3 at használtam fel. De 2 is elég lett volna szerintem.Mindegy túl vagyok rajta ismét. A műtét helyén van aktívabb gyulladt szakasz., úgyhogy a gyógyszerektől nem tudok szabadulni továbbra sem.
-
Findzs
addikt
Holnap tükrözés altatásban.
Ma meg már zajlik a béltisztítás.Boldog napok
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1958 üzenetére
Kapsz egy kis pénzt az államtól meg a munkáltató adóterhei kevesebbek.
Találsz egy lightosabb munkát ahol kevesebb a pénz de nem feszíted szét magad + a segíly és elvagy mint a befőtt.darvinya
Ja az utazásit én is kaptam mindig. Persze pont buszozni fog egy crohn beteg.
Valamilyen slowlivingos munkahely jó lenne nekem is"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Engem műtét után rokkantságira vettek. Bizottság előt elég volt fél pucérra vetkőzni meglátta a hasamon a friss műtéti heget meg is adták a max százalékot 3 évre.
Utána el is vették felebeztem, újabb bizottsági vizsgálat de már nem kaptam vissza annyi százalékot amire járt volna lové. Fiatal voltam 32 éves, lehet ezért.
Pedig a dokim szerint is jobb lenne ha le lennék százalékolva."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
A gyermekes szülőktől kérdezném aki kapott vissza szja -t, hogy akkor most ha jól gondolom akkor a crohn után nem kapunk vissza?
Tehát nem kell külön adóbevallást benyújtani mint általában.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1901 üzenetére
Jobbulást!
Nekem mostanában van vége. Lassan 2 hete vagyok itthon betartom a karantént.
Tavaly év elején és most is sikerült elkapnom.
Szerencsére tavaly és most is enyhébb tüneteim vannak.
Oltásom egy sincs nem is lesz.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1881 üzenetére
Igen protexin naturel care. Én kb 1hét múlva szoktam érezni a hatását.
Ha abbahagyod a gyógyszereket valószínűleg vissza fogsz esni pár nap alatt.
Legalábbis én próbálkozok folyamatosan és ha csak csökkentem is rosszabul leszek.
Elhagyni 2007 óta nem merem."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1862 üzenetére
Nagyon jó az vers nem tudom ki írta. Egyik kedvenc filmem egyébként.
Én is hasonló esetet éltem át.
Ha látom ezt a filmet The Grey ennél a jelenetnél mindig eszembe jut mikor a 3.5 órás műtétem után a sebész a fejét rázva ment oda a családomhoz."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Mi történt itt, hogy törölni kellett 7 hsz -t?
-
Findzs
addikt
Nem tudjátok miért vonták be a ventert?
1992 óta kapható volt és idén szeptemberben kivonták a forgalomból.
Még helyetesítője sincs.A gyomorfekélyemre ez volt a legjobb. Pár hét alatt rendbe rakta.
-
Findzs
addikt
Boldog Karácsonyt!
És mindenkinek jobbulást!
-
Findzs
addikt
Én folyamatosan szedem a budenofalkot salofalkot imurant 2007 óta.
A 2008 as műtét meg pár fellángolást kórházi 1hetet leszámítva viszonylag tünetmentes vagyok.
Volt, hogy próbáltam az imuránt elhagyni csökkenteni de pár hét után jöttek a problémák.
Nem piszkálom most már. Ha úgy érzem nem bírom már ezt a sok gyógyszert majd változtatok.
A lényeg, hogy kis odafigyeléssel úgy élhetek mintha nem lenne bajom. És tudom milyen volt 2007 előtt. Inkább a gyógyszerek."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Nekem most is van folyamatban kalprotektin vizsgálat, várom az eredményt.
Többször volt már a doki sosem mondta, hogy nem támogatott vagy valami.Nekem már volt sokszor tükrözésem de a dokim már meg se kérdi évek óta alap, hogy altatásban.
Még altatásban is olyan fájdalmaim vannak az elmondása szerint,(mert én semmire nem emlékszem) hogy még úgy sem meri végigtolni.Régebben nekem is volt többször altatás nélkül (és eredmény nélkül feleslegesen) és az a véleményem, hogy az már kínzás kategória amiért büntetés járna.
Persze van aki fel sem veszi. De az olyan betegnek akinek gyulladása van meg szűkülete stb. azoknál alapnak kellene lennie az altatásnak kérdés nélkül.
eddie17
Hátha nem crohn.
Készülj a legrosszabbra és reméld a legjobbat.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
A kapszaicin ami a chiliben van gyulladáscsökkentő.
Meg ami a borsban van piperin az is gyulladáscsökkentő."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Na én ezért nem akarom az oltást beadatni.
Átestem a betegségen annál jobb védelem nem kell."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Én is eszek mindent ami jól esik.
Pizza, hambi, gyros stb.
A titok nálam a ritkán. Tehát nem minden nap hanem mondjuk havonta 1-2x.
A napi étkezéssel van bajom azt megoldani melóhelyen.
Gyakran eszem májkrémet kiflivel vagy valami hasonló hülyeséget mert itt a környéken csak egy étterem van napi menüvel de az borzalmasan gyenge minőségű.
Minden nap tudnék enni krumplipürét natúr szelettel kis kovi ubival de sajnos lehetetlen.
A püré eleve csak frissen az igazi.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1623 üzenetére
Én is elég nehezen szedem össze magam a hashajtás és a vizsgálat után.
Volt olyan, hogy a kocsiba alig tudtam be-ki szállni annyira fájt a hasam oldala.Még nem kértem időpontot dokihoz a szokásos ambulanciára. Tavaly októberben voltam utoljára.
Ha eljutok tuti mondani fogja a tükrözést. Én meg az MRI -t fogom neki mondani próbáljuk meg.CBD -t mostanában nem szed senki? Lassan legalizálhatnák itthon is a füvet
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1620 üzenetére
Sajnos mással nem helyettesíthető.
A virtuális colonoscopia se kellemes mert ugyanúgy hashajtás+levegő csak nincs cső. És sugárral csinálják.
Irrigoscopia se kafa és pontatlan. És szintén sugaras. Ultrahang nem erre jó pontatlan. A CRP
-től világítani fogok már én is lassan . Extra sugár.
Marad az MRI már aki bírja. Nekem még nem volt.
A lenyelt kamera meg macerás szűkületeseknél. Lehet, hogy a sebész szedi ki.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Nekem is a vékony vastag találkozónál van/volt gyulladás és a gyomorban is egy kicsi fekély.
Nekem a salofalk, budenofalk, imurán trió karban tartja már több mint 10 éve.
A gyomorra jó a natúr joghurt több embertől is hallottam már, hogy javult a fekélye tőle.
Persze ez is mint minden egyén függő.Türelem kell ehez a betegséghez is. Nekem is volt olyan, hogy műtét után 2 évvel felerősödtek a panaszok fájt a hasam stb. olyankor a doki irt fel medrolt heti csökkenő adagban az mindig helyre rakott. Vagy több gyógyszert kellett szednem pár hétig és javult a dolog. De csak fokozatosan szépen lassan javult. De szerencsére évek óta nem szedtem medrolt. Amióta nem dolgozom stresszes helyen
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Itt nagyon jól leírják a műtéttel és a kezelésekkel kapcsolatos dolgokat mikor, hogyan stb.
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Köszi azóta jól vagyok.
Indokolatlanul nem szokott baj lenni.
Voltam azóta párszor kórházban 1-1 hétre de mindig meg volt az oka.
Volt, hogy sokat stresszeltem a melóhelyen és elkezdett vérezni az aktuális gyulladásnál.
Olyan is volt, hogy rossz gyógyszert írt fel egy doki az arcüreggyulladásra.
Ezeknek a bevérzéseknek szerintem közrejátszott stressz melett a magas vérnyomásom is.
Mióta szedek rá bogyót azóta nem volt hasonló.Én protexin natural care -t szedek pár hét szünetekkel szinte folyamatosan.
Úgy érzem jót tesz. Ez nem vitamin hanem probiotikum.
Télen szoktam szedni one dayt.
Budenofalk+salofalk+imuran+pantoprazol meg a vérnyomásra covarex as komb napi 1 szem.
Több mint 10 éve szedem így ezeket a szarokat kivéve a vérnyomás vackot. Azt 1 éve."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Én nem voltam egyszerű eset.
A szűkület miatt 2 helyen kilyukadt a vékonybelem és 5 napig feküdtem így a sebészeten mielőtt az idióták rájöttek, hogy nem vesekövem van és azért ordítok fájdalmamban. Meg nem 3 hónapos terhes vagyok és azért akkora a hasam (férfi vagyok)
Azt mondták a 3 órás műtétem után, hogy tulajdonképpen ez egy életmentő műtét volt.
Begyulladt a hashártyám és tályog alakult ki a lépemnél és a májamnál.
8 napig voltam a poszt-operatív őrzőben miközben kaptam egy komoly tüdőgyulladást is.
Nekem kb 10 napig voltak bent a csövek. A gyomorszondát hamarabb kivették.
Kb. fél métert vágtak ki beleértve a Bauchin-billentyűt is. Utána hónapokig naponta 6-8 wc-zés volt. Összesen napra pontosan 1 hónapig voltam bent.
Majdnem ott maradtam. Sokkal egyszerűbb lett volna ha a doki úgy dönt megműttet mielőtt baj lesz."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1544 üzenetére
Nekem az fájt nagyon mikor mozogni akartam és belül hozzá ért valamihez. (belekhez, belső szervekhez?)
Nekem 3 volt a hasban, 1 a tüdőmben oldalról két borda között bevezetve.
Meg persze a szokásosak; farkamba 1, gyomromba 1 az orromon keresztül."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1532 üzenetére
És az még a vérlázító hogy ez tulajdonképpen egy színezék.
Sosem értettem minek szarakodnak az ételek színével ráadásul ilyen veszélyes anyagok hozzáadásával.
Ki nem szarja le milyen színű az a kurva vaj amit a kenyérre kenek?
Arra is kíváncsi lennék, hogy akik ezeket az adalékokat kitalálják és tudják, hogy
mérgezőek, káros a szervezetre stb. nyugodtan alszanak? Ők is ezeket eszik."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Ezek alapján tanácsos oltani:
"Több szervet érintő autoimmun betegek (reumatoid artritis, SLE, Sjögren syndroma, Crohn betegség stb.) halálozási rizikója COVID19 fertőzés esetén a nem autoimmun betegekhez képest sokszoros. Részben azért, mert bennük egyes célszervek (tüdő, vese, bélrendszer) már eleve károsodottak, részben pedig azért, mert a COVID19 halálozásért felelős úgynevezett „citokin vihar” éppen a saját immunrendszer túlzott, saját szövetek elleni agresszív viselkedése miatt alakul ki."
Valahol olvastam, hogy autoimun betegeknél a Pfizer vagy a Moderna adható csak.
Én már átestem a koronán decemberben. Még nem tudom hogy oltassam -e be magam.
De biztos, hogy egy vérvétel meg fogja előzni mint ahogy a fenti cikkben tanácsolják.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Nekem is 2007 ben volt műtétem.
Szerencsére csak 1 de azóta jobban vagyok."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Én is eszem mindenfajta kalászosból készült kenyeret és szedek imuránt budenót meg salót is de szerencsére nincs gondom.
-
Findzs
addikt
Én egy hülye bolti 2 ízű csokis-vanilliás krémest ettem és az hozta elő most
Megint vissza kellett emelnem az imuránt 2 x50mg ra 1 helyett"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz #45687808 #1423 üzenetére
Én is 2008 óta szedem az imuránt.
Kezdetben 3x50mg, utána 2x50mg évekig majd most, hogy jött ez a covid 2. hullám novemberben, le is vittem 1x50mg ra. Mintha csak megéreztem volna, hogy el fogom kapni.Én azt vettem észre, hogy az imurán előtt sosem voltam beteg. Se megfázás se semmi más.
Mióta szedem azóta minden évben előjön év végén vagy év elején valami köhögéses nyavalya.Na igen nem szedtek gyógyszert vagy nem ennyit az biztos. De az átlagéletkor sem volt ilyen magas.
De aki megélte a 80-85 évet az probléma mentesebben mint mostanában.
Nagymamám 86 évesen halt meg és sosem volt kórházban csak a lába miatt egy korábbi baleset okán. És nem szedett semmilyen gyógyszert.Egy daganatos betegséget nem tud a szervezet legyűrni sajnos. Azt ha nem kezelik évekkel hamarabb bekövetkezhet a baj.
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet Mindenkinek!
És tünetmenteset
-
Findzs
addikt
Boldog Karácsonyt!
Sajna koronavírusos lettem és a feleségem is elkapta.
Meglepő módon én jobban viselem mint asszonykám. Pedig még imuránt is szedek.Mindenki vigyázzon magára nem tréfa ez a nyavaja már 2 hete ezzel szenvedünk.
-
Findzs
addikt
Valami nagyon nem oké.
Ezzel menjél el orvoshoz nehogy komolyabb baj legyen belőle.
Egyszer a tesómnak szakadt el az egyik térdszalagja kosarazás közben. Nem is érezte az esetet csak másnapra bedagadt a térde csúnyán és akkor már rá se bírt állni.Én meg úgy jártam a minap, hogy ettem egy big macet hirtelen felindulásból és aznap este hánytam és ment a hasam.
Nem szoktam ilyen gyors kajákat enni csak nagyon ritkán évente párszor.
Mivel a reggeli ugyanaz volt mint a családom többi tagjának ezért csak a big mac jöhet szóba.
Romlott volt valami alkotórésze, vagy csak szimplán úgy döntött a megviselt emésztőrendszerem, hogy ő ebből nem kér"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz winklers #1350 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Elég bonyolult gyógyszer ahogy olvasom, mint minden biológiai szer.
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra és véleményedre.(#1341) erahurka
Ahogy leírtad ez olyan mint egy aranyér.
Tartós javulás csak életmód váltással érhető el.
Pl. ülő munka csökkentése, több mozgás, székrekedést okozó ételek kerülése, stb.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz #45687808 #1327 üzenetére
Én is kb. akkor kezdtem szedni az imurant.
Évek óta 2*50mg -ot szedek, mellé budenofalk és salofalk meg a klasszikus pantoprazol.
Szerencsére viszonylag tünetmentes vagyok a műtétem óta így próbálgatom a gyógyszereket változtatni. Májusban megpróbáltam az imurant felére csökkenteni és kb. 3 hét után kezdtem azt érezni, hogy lágyul a széklet, többször járok wc -re, kevésbé viselem jól a stresszt meg a kajákat. Visszaállítottam a 2*50 mg -ra és pár hét után visszaálltak a dolgok. 2-3 havonta járok vérvételre meg vissza a gasztrós dokihoz.
Szóval úgy érzem nem tudom lerakni. Azt tudni kell, hogy hetek múlva fejti ki a hatását.
Úgy vagyok vele amíg nem lesz komoly mellékhatása addig marad. A dokim azt mondta, hogy
ez a 2*50mg nagyon kicsi adag, nem kell betojnom.
Tervezem, hogy beszélek egy másik dokival is, hogy neki mi a véleménye."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1303 üzenetére
Ilyen nekem is szokott lenni ha elengedem magam.
Néha beleszaladok hasonló állapotba és így nyáron szerintem jobban elengedi magát az ember.
Egy- egy kirándulás vagy strand alkalmával befigyel egy hambi, vagy egy gyros és este meg a wc -t járom."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1301 üzenetére
Ja ja. Én is szoktam figyelgetni bent van könyvjelzőben de szerencsére jól vagyunk, szerintem azért nem nagyon ír senki.
Annyi, hogy most kezd kijönni a köldököm. Azt találtam a neten, hogy hasi műtétek után elég gyakori. Sajnos azt is műteni lehet csak, máshogy nem orvosolható. Hordok sérvkötőt a melóba. Annyira nem kell cipekedni de azért hetek óta hordom, biztos ami biztos alapon.
Csak azt nem értem, hogy ha hasi műtéteseknél ilyen gyakori miért nem raknak egyből be akkor hálót."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Kitartást!
Tükrözés és vérvétel és annak megfelelően amit majd látnak kapsz majd más gyógyszereket.
Medrolal jól lehúzható a gyulladás és ha jól reagálsz az imuránra azzal utána kordában tartható valamennyire. Vagy valamilyen biológia szer ha az imurán nem válik be.
Fellángolt a betegséged sajnos az időjárás vagy egyéb lelki dolgaid miatt.Sajnos ebben a koronás időszakban nem kap az ember rendes ellátást azt veszem észre.
Én már hónapok óta nem voltam vérvételen, hogy a crp -met meg a vasamat megnézhessem.
Azt mondta a háziorvosom, hogy csak indokolt esetben van vérvétel.
A gasztroenterológiával meg sem próbálkozom. Majd pár hét múlva kérek egy időpontot, hátha."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1285 üzenetére
Ne is mond.
Nekem egyszer a kórházban kellett megmutatnom a terméket az éppen ügyeletben lévő huszonéves nővérkének.
Annyira ciki volt el sem tudom mondaniEgyébként nem tudom mi van mostanában, de én is többet járok wc re.
Pedig nagyjából ugyanazt eszem. És az alvás is nagyon rossz már amikor van.
Mostanában egyik nap ilyen másnap olyan idő van lehet ezért.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Ilyenkor tavasszal és is megőrülök ezekért az új zöldségekért.
Hagyma, paprika, paradicsom, ubi, retek ...
A boltiakat nem nagyon preferálom a mi kertünkben meg még kicsik várni kell még rájuk főleg ilyen száraz időben.Sajna engem meg nagyon puffasztanak és a hagyma nekem is gyomorégést okoz.
De sokszor elengedem magam és eszem ha jól esik. Max iszom egy kis salvus vizet előtte."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest