Új hozzászólás Aktív témák
-
Mika1227
őstag
Van egy i5-3470-es procim játék közben olyan 70-80%-os terhelésnél 58-60 fok körül van a hőfok. Nem sok ez vagy teljesen rendben van?
-
deadbody
tag
Üdv, az normális hogy a aidában a magok hőfoka eltér a cpu hőfoktól?
Cpu: 48
core1: 55
core2: 58
core3: 52
core4: 50
A válasz előre is köszönöm. -
kickboxko
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy egy i5 3450 alapjáraton ( netezés, stb , nem játék) normális hogy 42-46 Fokon van mind a 4 mag ? Gyári hűtővel.
Köszönettel.
kickboxko -
matoland
csendes tag
válasz
tothjozsef #3466 üzenetére
Nem segített
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
tothjozsef #3463 üzenetére
hmm, az újrapasztázás nem segített. Valakinek van ötlete mi okozhatja a melegedést?
-
matoland
csendes tag
Lenne egy nagyon idegesítő problémám, adott egy fx 8320as proci, eddig az volt a baj hogyha elérte a 62 fokot akkor visszavett a gép a multiplier-ből és ekkor csökkent a hőmérséklet. Kicseréltem a hőtőt a gyárira akkor is ezt csinálta csak 70 fok körül. Most vettem egy új be quiet shadow rock 2 hűtőt és ugyan ezt csinálja csak most 54 fokon. Mi a franc szabályozza ezt, hogy mikor vegyen vissza a teljesítményből?? Bios a legfrissebb, ventilátor benne turbo fokozatra van állítva, a hűtő jól lett lepasztázva és terhelés alatt is szinte szoba hőmérsékletű.
Kép: [link]
ez volt amikor még asus m5a78l-m/usb3 alaplapom volt, azt a javaslatot kaptam, hogy cseréljem le mert nem olyan jó a procihoz, most lecseréltem egy msi 970 gameing lapra és ugyan ezt csinálja, 64-66 fokon.
Valaki tudna segíteni, hogy mit tudok csinálni? Táporsair vs550, ház CoolerMaster Silencio 452
-
tothjozsef
aktív tag
sziasztok, Intel DH67CL lapban i5-2400 processzort hajtok, az intel desktop utilities (IDU) szerint a proci 45, a lap 52 fokos win7 alatt, kvázi üresjáratban. Mostanában észrevettem hogy felpörög a hűtő terhelésnél (gyári hűtő), sőt az IDU kiabált is hogy elértük a 90 fokot... Prime95-el meghajtva 10 másodperc alatt 98 fokig felszaladt a CPU, a hűtő 1000-ről 2200-ig... megöregedhetett a paszta? és-vagy a gyári hűtő (bár nem poros)? sokat nem költenék rá (nem mai gyerek), de ami jár neki azt megadnám.
-
andras12
csendes tag
sziasztok,
van egy gépem ami kb 2 éves (icore7, gyári hutovel), egy bizonyos jateknal nagyon hangos lett a gep,
gondoltam itt az ido egy pasztazasra. Titan nano-t hasznaltam, majd 3 napig szinte hangtalanul mukodott, aztan kezdett megint hangos lenni.
Ennyi volt a paszta ki is szaradt? Vagy mi lehet a gond?
Most nem csinalok semmit 42C a homerseklete a cpu-nak. -
Broomi
tag
Hát itt nem sietitek el a válaszadást,de igaz is jól át kell gondolni!
-
Broomi
tag
valamit tuti dolgozott,mert mar vissza allt 40re
-
Broomi
tag
sziasztok
egy I7 6700 procinak az alaphomerseklete ha 44-47 fok kozott van az normalis? -
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Ennek a processzornak: CPU Type OctalCore Intel Core i7, 3400 MHz
szeretném mérni a hőmérsékletét,- illetve külön a core hőmérsékleteket is.Próbáltam már jó-pár programot, de nem mutatnak semmiféle adatot.
(SpeedFan,stb...)Milyen ingyenes programmal tudnám mérni a hőmérsékleteket.
Aida 64 Extreme próbaverzió sem mutat semmit sem...Tud valaki ajánlani ingyenes programot?
Előre is köszönettel: Veriakilis
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Q6600 processzor leírásánál van egy ilyen: TCASE B3=62.2°C; G0=71°
Ez mit jelent, illetve mi a maximum hőmérséklet általában ezeknél a prociknál amin még az üzemelésük biztonságos?
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Ezeket a hőmérsékleteket vadásztam neten, de nem találtam semmi normális leírást:
CPU Package
CPU IA Cores
CPU GT Cores
Pch
AuxTudnátok ebben segíteni, hogy mik ezek, és milyen felső határ alatt kell maradniuk?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Fapomogacs #3446 üzenetére
Egy bios frissítés segített.
-
Sziaaztok.Tudom nem ide való kérdés de meg tudnà nekem mondani valaki hogy egy i7 3930k procinak mekkora az a hőmérséklet amiböl még nem gàz(Tuning miatt kérdezem)Előre is köszi.
-
Kar07
tag
válasz
PhilBrick #3450 üzenetére
Igaz, lehet másként kellett volna feltennem a kérdést. Elnézést érte.
Az öt fokos értéket nem is hittem el, a többi viszont jónak tűnt. Este néztem és csak annyi ideig indítottam el a két programot hogy csináljak egy-egy képet, máskor nem mutatja állandónak a cpu értékét a HWmonitor, viszont az alaplapot és a cpu-t mindig felcserélve mutatja az Aidához képest.
Köszi a választ és a tippet, eddig nem is láttam hogy van Aida topik, beleolvasgatok majd.
-
PhilBrick
őstag
Ok, akkor fussunk neki komolyan:
Először is én úgy tettem volna fel a kérdést, hogy a két program közül melyik azonosítja tévesen az érzékelőket.
Aztán engem a helyedben jobban aggasztana, hogy a CPU magokat 5 fokosnak írja. Na az biztos nem igaz!
Nem látom a HWmonitor mérés időtartamát, de az erősen eltérő vcore és fan min-max értékek mellett elég hihetetlen a CPU konstans 37 fokos hőmérséklete is. Szóval szerintem szar a CPU hőmérőd és én a helyedben egyáltalán nem hinnék neki.
A biztonság kedvéért megkérdezheted Fiery-t is, egy AIDA64 Businesshez biztos jó támogatás jár. -
Kar07
tag
Lehet amatőr kérdést fogok feltenni:
A cpu és alaplap hőmérséklet esetén melyik programnak hihetek? Más fokot mutat az Aida és a HWmonitor: Kép
Milyen programmal nézzem meg ami a valós értéket mutatná? -
Fapomogacs
tag
válasz
75kokoko75 #3445 üzenetére
OK, kíváncsi vagyok sikerül-e megszüntetni a hibát.
Majd légyszíves írd meg mi lett vele. -
75kokoko75
aktív tag
válasz
Fapomogacs #3444 üzenetére
Még nem telepítettem a progit,de ma este kipróbálom....
-
Fapomogacs
tag
válasz
75kokoko75 #3443 üzenetére
Sikerült beállítani a ventiket vagy más hiba volt?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Fapomogacs #3442 üzenetére
Nagyon köszönöm. Kipróbálom.
Üdv. Zs -
Fapomogacs
tag
válasz
75kokoko75 #3440 üzenetére
Először nézd meg pl. AIDA-val, Prime-al hogy meddig melegszik a proci terhelés alatt. Amennyiben jó értéket kapsz tölts le egy programot amivel szabályozhatod a cpu fan fordulatszámát.
Pl. HWiNFO64 - állítsd be milyen hőfoknál mennyire forogjon a venti. -
75kokoko75
aktív tag
Akkor mi más lehet?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Fapomogacs #3439 üzenetére
Szétszedve, pasztázva, kifújva 1 hete volt. Ezért vagyok tanácstalan...
-
Fapomogacs
tag
válasz
75kokoko75 #3438 üzenetére
Mikor volt utoljára szétszedve a noti, kitakarítva és újrapasztázva?
Mikor terhelés éri akár egy rövid időre is, hirtelen megugrik a magok hőmérséklete, általában az elégtelen hűtés miatt.
Ha más baja nincs akkor ez lesz. -
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok.
Lehet,hogy hülye kérdés,de nekm van egy i5-2520m proci a notiban,és néha nagyon megindul a venti.
Mi indítja be? A PCH dióda,vagy a processzor mag hőmérséklet emelkedése? -
scott84
újonc
válasz
vincze.balaz #3432 üzenetére
Biztos hogy jó lesz az is,3 hőcső csak lehűti.Húzni meg ugysem tudod te sem
-
scott84
újonc
Én a turbot kapcsoltam ki,lehet hogy az is számít
-
Fapomogacs
tag
válasz
vincze.balaz #3427 üzenetére
A tcase hőmérséklet a proci kupakjának hőmérséklete. Nem a magoké.
A magok mindig melegebbek mint a kupak. Szóval 72° Tcase az kb. 80° mag hőmérséklet.
Mindig a magot nézd, mert biztosabb mint a kupak. A kupakban lévő thermométer csalóka, mivel előfordul hogy ott mér ahol nem 100%-os az érintkezés a hővezető paszta és a kupak között. így kaphatsz fals értéket.
A mag mindig pontosat mutat. -
Fapomogacs
tag
válasz
Fapomogacs #3433 üzenetére
Azt nem írtam, hogy 21-22°-ban mért érték. Nyáron persze magasabb, de még így is bőven jó. Nagy melegben sem ment 66° fölé. 30+ °C. Bár akkor már hallható a venti morajlása.
-
Fapomogacs
tag
válasz
vincze.balaz #3432 üzenetére
Én egy Deepcool Iceedge 400 XT-t tettem egy i5 4670K procira. Jelenleg csak Turbo-n fut, nincs húzva, ha majd lesz persze csere, ám 15 perc AIDA stb. teszt után mindössze 58°-ra melegedtek a magok. 60-at egyik sem érte el. 15 perc után általában már nem szoktak tovább melegedni a procik, csak akkor ha a hűtő max-on dolgozik mire eléri ezt az időt. Ez nem ment max-on.
Sajnos a házba nem fér be nagyobb hűtő ezért lett ez választva.
És halk. -
Ueda
senior tag
-
scott84
újonc
válasz
vincze.balaz #3429 üzenetére
A kari szintén a proci alatt.Én a tápot fordítottam meg(alsó tápos ház),de szerintem semmi nem történt.Fér a házadba még hűtő?A turbo boostot levettem,próbáld meg.(ha a bios engedi)
A házból vedd ki a felesleges tartókat,hogy a levegő jobban áramoljon.Hátha ér valamit.
Én a hűtést manuálisan állítottam bios-ban,mégpedig 70Celsiuson volt 100% a hűtő.
Alaplapod milyen?Bios friss?
Megvettem a cooler mastert,gta 5 alatt 56 max,a szobában 26 fok van.Ergo 30 fok közte,de a hűtő 37%on ment.még próbálgatom. -
vincze.balaz
újonc
válasz
scott84 #3428 üzenetére
Sapphire Nitro R9 380. A házban neked is a proci alatt helyezkedik el a videókártya?
Tegnap egyébként elkezdtem nézegetni a Milyen CPU hűtőt vegyek fórumot[link].
Ott a 4460hoz meg máshoz is árminőség arányban ezt a Deepcool Gammax 200 vagy 300at ajánlják.OC(overclock) egyébként nincs és a jövőben sem tervezem
Lista eddig, mit próbáltam a melegedés ellen:
- Többször ellenőrizni, hogy a gyári stock cooler vagyis a gyári hűtő rendesen rávane ültetve a processzorra.
- Újrapasztázás óvatosan és módszeres utánaolvasás után.(Kb 1-2 fokott esett az idle, de stress alatt még mindig nem király és ugye az számít)
- Kábeleket még szebben rögzítettem házban, hogy jobban tudjon járni a levegő. (Cable managemnet)
- Processzor ventilárot feljebb állítottam BIOSba standardból Performancere(csak jobban búgott, de hatásosnak nem tűnt)Egyébként itt a fórumon olvastam, hogy volt akinek melegedéses problémát bios reset oldott meg, de az már régebbi topic volt. Én még mindig a processzora gyanakszom vagy valami beállításra.
Hirtelen ennyi ami eszembe jutott és találtam olvasgatás után. Ha bármivel tudod ezt a listát bővíteni vagy bárki aki erre téved az jó lenne, mert legalább ha valaki találkozik ilyen problémával tudja miket kell majd kipróbálni
-
scott84
újonc
válasz
vincze.balaz #3427 üzenetére
Üdv!
27 fok a szobában,intel extreme tuning ráengedve 5 percre.
Turbo boostot kikapcsoltam,így 3,2-n pörög a proci.
így 66C maxot mértem.Idle 40C körül
Teljesítményében nem vettem észre semmi problémát,én a gtx 970-esre gyankszom,de az játék közben
"fűti" fel.
Neked milyen gpu-d van?
Lehet hogy holnap kap egy ilyet: COOLER MASTER HYPER 103 -
vincze.balaz
újonc
válasz
scott84 #3426 üzenetére
Hello!
Énis nemrég szereltem össze a gépemet ugyanilyen processzorral a gyári hűtőjével és hasonló melegedést tapasztalok. Most vettem pasztát rá szépen lekentem rendesen de az se tünik hatásosnak. Angol fórumokat olvasgatom folyamatosan, sok helyen aztírják, hogy 80 alatt nem kell aggódni. Az intel konkrétan erre a proci Tcase hez 72,72 celsiust ír([link]), ezért is aggódom kicsit ha load alatt 74re is felmegy(egyébként az idle átlagos temp 38-40C). Valószínűleg énis fogok venni egy másik hűtőt, de ha bármi megoldást találtál vagy valakinek van ötlete hol lehetne javítani rajta várom az ötleteket
Ui.: Intel Burn Testet futtatam és ott a standardnál felment 80ra. Három fajta progival is néztem a max hőmérsékletet(Argus monitor, Open Hardware monitor, RealTemp). Játék közben egyébként semmi hátrányt vagy fps droppot nem tapasztaltam a melegedés során.
-
scott84
újonc
Tisztelt Fórumtársak!
A következő a problémám,melyben segítségeteket szeretném kérni.Kb 1 hónapos komplett konfigom van,melyet magam raktam össze.
i5 4460 processzor (gyári hűtő)
msi z97-g43 alaplap.
Asus gtx970 gpu.
A ház egy aerocool gt-a ház elöl 2 hátul egy 12 centis házhűtővel.
Felül van még 2 ventinek hely,de azok jelenleg üresek.
A szoba hőmérséklete elég meleg (28-29 fok a napokban).
Játékok alatt mértem már 65-67 C fokot is.
(Gta 5,Far cry4),Intel extreme tunig utility,és az aida stress test is hasonlókat produkált.
Újabb prime 95 programot is ráeresztettem,kb 8.percnél 80 fokot mutatott,úgyhogy inkább leállitottam.
A kérdés az hogy megfelelőek-e ezek a hőmérsékletek,illetve a 60C, ha hűvösebb lesz az idő,mert akkor kb ennyi várható.
Azt gondolom, hűtőt kell vennem.
Ha igen,szeretnék javaslatot kérni,egy viszonylag kicsi,de könnyen szerelhető hűtőre.
Válaszaitokat köszönöm! -
Dr.Kollar
csendes tag
Hello!
A problémám a következő!
Van egy majdnem teljesen újonnan vett gépem,
konfig:
alap: MSI Z97M gaming
cpu: i7 4790k
GPU: Asus strix gtx 970
Ram: Corsair dominator GT 2000Mhz
Táp: Energmax platinum 600WAz egész vízhűtéses, a terheléses teszteket csináltam már:
Furmark GPU 36 fok fölé nem ment
CPU teszt 52 fokot mutatott max-ra (szerintem ez sok)
3Dmark: 10236 fire strike
27998 skydrive
28446 Cloud gate
176600 Ice stormEgyéb teszteket is megcsináltam mint a HDD és ssd használhatóság teszteket
A lényeg hogy itt probléma nem jelentkezik, nem fagy ki vagy ilyenek, viszont ha egy igényesebb játékkal játszok, Dying light vagy Witcher 3 Akkor kb 20 perc után ki kékhalálozik, olyan 60 fok körül (CPU)
Illetve utána még jó darabig ugrál az alaplapi CPU hőmérsékletét jelző számláló, 36-ról 52-re vagy 60-ra aztán vissza 32-re ezt így pillanatokon belül.
Immár majdnem mindent kicseréltem hogy megoldódjon a probléma és lefuttattam Memtest-et vagy 7-szer de semmi nem talál hibát.
Tippeim:
Alaplap kompatibilitás probléma
Valamiféle alapfeszültség beállítása az MSI-nek nem jó.
Szenzoros hőméréssel kapcsolatos probléma az alaplapon (hibásan 10-15 fokkal fölé mér és ezért kikapcsol)Garanciás csávók azt mondják hogy hát ők is csak beletennének az alaplapba egy procit ezeket a teszteket elindítanák és ha átmegy rajta a gép akkor visszakapom javítás nélkül. (Thanks for nothing -.-)
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok.
Lehet,hogy hülye kérdés,de nekm van egy i5-2520m proci a notiban,és néha nagyon megindul a venti.
Mi indítja be? A PCH dióda,vagy a processzor mag hőmérséklet emelkedése? -
NoOne1976
őstag
Adott egy AMD FX-4100-as cpu. Aida szerint 60 fok a cpu hőmérséklete, és 40 fok az 1., 2., 3., 4., mag hőmérséklete.
A cpu-world szerint 70 fok a mx. üzemi hőmérséklet.Segítsetek abban, hogy akkor nekem most hány fokos is a cpu-m? 40 vagy 60? Nem mindegy, mert ha 60, és csak net, meg torrent megy, akkor elég gáz, mert mindjárt itt a 70
A két érték miért tér el egymástól? Mit mutatnak?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
mantaxsz #3418 üzenetére
Ha a kezeddel megtudod fogni a hűtőbordát, akkor nagy valószínűséggel a szenzor mondott csődöt. Ellenőrizd kézrátéttel. 95 fok messziről érezhető, hogy süt, a gép pedig le szokott oldani ilyen esetben.
(#3417) lamangra:
Valószínűleg egy be nem kötött szenzor fals értékét mutatja. (AUX) Nincs jeletősége.
-
bepken
veterán
válasz
Gyufaaa #3413 üzenetére
köszi, én is azt érzem, hogy ráfér. szerencsére eddig semmi gondom nem volt ezzel a géppel, úgyhogy valóban megérdemli
(ráadásul úgy néz ki, örökölni fogják a családból. szóval rendbe kell tenni)
azt meg tudod esetleg mondani, hogy mik volnának az ideális értékek? hol lehet ennek utánanézni? google nem igazán volt partner most ebben...
-
bepken
veterán
sziasztok!
adott egy laptop T3500-as procival. az utóbbi időben észrevettem, hogy elég sokat jár a venti, akár már csak böngészés közben is. (szobában átlag kb. 25 fok van)
AIDA azt mondja, jelenleg 60°C a hőmérséklet. az imént futtattam egy 15 perces stabilitás tesztet kíváncsiságból, ott a maximum 75°C volt. jelenleg semmi nem fut, és ehhez képest - megítélésem szerint - elég nehezen hűl vissza. (bekapcsolás után 45-50°C körül volt)
mivel teljesen laikus vagyok, ezért kérdezem: megfelelő értékek ezek? vagy intézkednem kell ezzel kapcsolatban?
(egy immáron 5 éves Samsung laptopról van szó egyébként)előre is köszi a segítséget!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Procicsere volt a gépben, és amikor a hűtőt visszatettem az egyik kis műanyag letört....
De attól kézzel mozgatva elég szorosnak tűnik a hűtés.Pentium D925
Socket 775
Az alsó pöcök-
kép róla:
A kérdésem az lenne, hogy így használható a gép? Mivel az alsó pöcök az így a borda illeszkedik a procira + gravitáció is talán mellette van, a másik 3 pöcök kellően odaszorítja és megfelelő marad a hűtés?
Vagy mindenképp vegyek emiatt rá új hűtőt?
Aidába néztem a hőmérsékletet rendszerstabilitásteszttel:
Ez így jó vagy túl magas?
-
Gyufaaa
veterán
XEON procik alacsonyabb hőfokon üzemelnek mint a nem szerver társaik. Viszont magasabb a tűrőképességük is. Nem eget rengető probléma az a hőmérséklet, főleg ha terhelve megy a proci, de a hűtés sosem árt. Szvsz nem nyúlnék mindjárt vízhez, mint inkább egy erősebb léghűtőhöz. Mondjuk egy Thermalight SB-E vagy Phanteks hűtőhöz. Bár, ha ilyen árban ki tudsz fogni Corsair H100i vagy egyéb kompakt vizet, az is jó lehet. Valószínűleg az a hűtő ami jelenleg rajta van, közel azonos a gyári hűtő paramétereivel.
-
Thusor
őstag
A HP workstation z400 gépemben egy 6 magos intel xeon x5650 van. Nincs húzva, minden gyári beállításon. Alapjáraton a magok 35-40 fok között ingadoznak. 100%-on járatva 80-82 fok fölé nem mennek huzamosabb idő alatt sem. Ezek az értékek mennyire jók? Érdemes lenne vízhűtésre váltani? A processzor pár hete lett újra pasztázva az arctic mx-4-el.
-
izsob
tag
Sziasztok! Van egy E6600-as cpu, GA-G41MT-S2P alaplapban. a probléma za lenne, hogy az egyik mag alapjáraton 70°C-os a másik 35°C, és ha megterhelem az egyes mag túlmelegszik és kikapcsol. Mi okozhatja ezt a hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 2025 - Íme a 19. héten megjelenő játékok listája
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest