- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mika1227
őstag
Most akkor sok a procinak E6750 3,1Ghz-en gyári hűtővel Orthos közben 60° körül?
Szerintem nem vészes ez az érték!
Van olyan program ami játék közben is kiírja a képernyőre a hőmérsékletet?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Erre valaki?
-
Celithrandi
addikt
válasz
Jakab66[hun] #1645 üzenetére
hát ha az erkélyen van a gép akkor valszeg nyáron melegebb van, de itt most azt írták hogy az adott pl 54 fok télen jó nyáron nem
szerintem az 54 fok az mindig 64 fok akár milyen évszak is legyenno meg egy átlag lakásban télen és nyáron is hasonló a hőmérséklet, nekem most melegebb is van a gépnél mert közel van a fűtőegység
-
sgergi
veterán
válasz
Celithrandi #1644 üzenetére
Attól függ milyen prociról van szó, a 73 már kicsit sok lehet.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Celithrandi #1643 üzenetére
Nyáron melegebb van a szobában, a gépházban, és a hűtő alatt is.
-
Celithrandi
addikt
nálam most passzív a hűtés és alapjáraton 47-52 fok között van, ezel nincs gond, erőltetett 100% os terhelés mellett viszont 69-73 fokra is felmegy, ez mennyire necces?
nem jellemző azért a 100% os terhelés -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok. Egy 45nm-es DualCore E6300-nak mennyi a TJMax? 3.2-n megy most, 1.176V-al, és ha 100 a TJMax akkor 54-55fokos a proci, ha átállítom a TJmaxot 85-re akkor 40-41 fokos. Melyik a jó érték?
-
Mika1227
őstag
Egy C2D E6750 3,1 Ghz-en gyári hűtővel teljes terhelés mellett max 60-65°-ig melegszik fel.
Jó ez az érték, nem túl sok? -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de nem találtam más cpu hőmérséklettel foglalkozó topicot.
Van egy ASUS F5SL laptopom, dual 1,8 GHz, 2 GB RAM. Mostanában lettem rá figyelmes, hogy mintha kicsit hangosabb lenne a kelleténél. EVEREST-tel megnéztem, és 66-68 fokos a CPU, most 1 órája megy a gép. Ez már nagyon magas érték? Nem tudom milyen különbség van ugyanis PC és noti között. Előre is köszi a választ! -
trickyy
senior tag
Köszi.
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Egy c2d E6300-am van 1,8-ról ,2,8 ghzre felhúzva,gyári intel rézmagos hűtővel,alapból 48-50 fokosak a magok ,terhelve 57-58 fok ,ez mennyire normális ? (annyit tudok hogy nem valami jó minőségű a hűtőpaszta)
Előre is köszönöm!
-
Petiapó
tag
válasz
Petiapó #1630 üzenetére
Na jó: azért mégiscsak a BIOSnak volt igaza a verziószámot illetően.
De azért így is találtam egyel frissebbet, azaz F14est.
A helyzet csak annyiban változott, hogy most már a CoreTemp, és a RealTemp is 3621MHznek látja a CPU frekit. Valamint a CoreTemp 26-ról, feljebb ugrott 28ra idle-ben. A többi nem változott. Azaz mégis: a BIOS is ezt 28 fokot látja.Ez már talán hihető. Jelenleg is 24 fok van a szobában. Létezik, hogy ennyivel hidegebb az E8400as az E2180nál? Az általában 31-32 fokos volt idle-ben.
Na azért, ha vki tud vmi okosat, azt előre is megköszönöm.
-
Petiapó
tag
Jó napot!
Ma szereztem be egy E8400 E0-ás procit. (Előtte egy E2180 volt)
Gép szétszed, CPU csere, összerak... (víz hűtéses)
Látatlanba belőttem 8.5*426-ra, és 1.14-1.15V-ra (a BIOS szerint)
Mint a nagy könyvben, minden simán megy, csak azt furcsálom, hogy 24 fokos szoba mellett, csak 20 fokot ír ki a BIOS, az Everest nem is jelzi a CPU hőfokokat (pedig az E2180nál jelezte mindkét magot), a Realtemp 20-21 fokot, míg a Coretemp 26 fokot mutat. Terhelésnél átlagosan mindegyik progi kb 14-15 fokot ugrik... (fél óra alatt 20 fokos különbséget tudtam elérni terhelés alatt, ennyi kell, hogy beálljon a víz egy stabil hőfokra, ezt már régen kikísérleteztem)Az E2180 3.33GHz-en, és 1.50V-on (ami már durva) is csak 50 fokig ment fel.
Mit lehetne tenni, hogy normális (nagyjából valós) értékeket írjon ki?
Kicsit zavar, hogy "vakon" vagyokElőre is köszi!
(ha kihagytam vmit, kérdezzetek)
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Intel Celeron D331 2,66 Ghz proci egy nem túl erős konfiggal (az adatlapomon megtalálható) milyen hőfokot szeret, vagy mi az egészséges kategória?
Most kentem rá egy egész tubus hővezető pasztát (nem ezüstöset), a hűtő szépen passzol rá, a gépház oldala nincs fent, nyitott ablaknál 38 fokos, ha felteszem a ház oldalát, felmegy 44-45 fokig is. Mivel nem nagyon értek hozzá, ezért hozzáértőktől kérdezném, hogy ezek a hőfokok reálisak, vagy esetleg valami nem stimmel?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok. Egy AMD A64x2 3800+ procinak mi az a hőmérséklet, amit még elvisel? Meddig engedhetem neki?
-
004
tag
Nem folyamatos a jelenség, vagy kétszer fordult elő. Nézem-nézem 53C, kimegyek vhova, visszajövök és a max tempnél(tehát az egyszeri maximális értéknél) 83C, miközben a current 53C. Én a programra gyanakodom, mert nemhiszem hogy stabil hőmérséklet mellett egyszer csak gondol egyet és felugrik 83C-re egy pillanatig,majd visszaáll 53-ra.
bzs73: de ez heka nem wolfdale
-
004
tag
Üdv!
Valaki megmondaná nekem, hogy miért van az ,hogy az egyes magok hőmérséklete különböző. pl.: nekem 3mag hőmérséklete szinte mind eltér egy-két vagy több fokkal.Ez miért van?
-
KillBorn
senior tag
Eddigre megoldódott...CpuidHWMonitor
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok!
Kerestem egy kis progit, ami olyan mint a gpu-z, meg a cpu-z, csak a hőfokot mutatja...ezt találtam(lennt), de szerintem nem jó az a hőmérséklet amit kiír. Vagyis jó lenne, csak nekem eléggé hihetetlen. Lehet ennyi? Nem hiszem el, hogy ez a program jól mér. Gyári hűtő, ház oldala nélkül, és a bios ~45 celsiust ír emlékezetem szerint, nem mostanában néztem ott. Mindent jól mutat a program, csak a hőfok hihetetlenül jó
Ajánljatok már valami kis egyszerű a fentekhez hasonló hőfokmérő programocskát, mert nem akarok állandóan a biosban nézelődni ez ügyben!
Köszi. -
joeshow
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy CPU hőmérsékleti kérdésem. Van egy AMD Phenom II X4 955 processzorom Cooler Master Hyper TX3 hűtéssel Thermaltake TG-1 pasztával. Alapjáraton 34 fokos a processzor prime 95-el 20 percig fullon pörgetve 50 fok magonként pedig 47-48 fok. Amd oldalán 62 fokot írnak maximális elviselt hőmérsékletnek. Én szeretném minél tovább megőrizni az egézségét a processzornak ezért kérdezem hogy ezek a hőmérséklet értékek normálisak-e? Sajnos most először pasztáztam processzort és nem vagyok biztos benne hogy tökéletes lett ezért kérném a segítségeteket hogy azért ennél lehetne alacsonyabb is vagy teljesen jók ezek az értékek? Nincs tuningolva semmi a gépben. A válaszokat előre is köszönöm.
-
sgergi
veterán
válasz
kedvesgabor #1609 üzenetére
Valószínűleg rosszul tetted fel a hűtőt, szedd le, és nézd meg, hogy normálisan érintkezett-e (a paszta alakjából látszik). Ha nem, akkor újrapasztázás, és a hűtő újbóli felrakása segíthet.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni mi lehet a baj?
Van egy öreg gépem. Athlon X2 4200+ os procit kicseréltettem benne 6000+ re. Eddig gond nélkül ment. Az új proci meg túlmelegszik...sziréna szól 75C-nál.
Procicsere előtt ház meg a hűtés ki lett takarítva. Utánna pedig bios frissítés volt. alapból 40C-on megy, terhelésnél melegszik túl. Egy Zalman CNPS-9500 hűti, még a régi procit is ez hűtötte. -
Motion_Blur
félisten
Köszi srácok
-
válasz
Motion_Blur #1602 üzenetére
Mindkettő ugyanazt mutatja.
Distance to TjMax: 31 fok, tehát a szenzorok jól működnek, csak a RealTemp 90 fokos, míg a CoreTemp 85 fokos TjMax-szal számol. Valójában egyik sem pontos, de a 85 közelebb jár az igazsághoz:
"For E4000, E6000 series with CPUID ending in 6F2 or 6F6
tjmax = 61.4 + (.38x65) = 86.1CE6000 CPUID 6f6 and 4mb L2
tjmax = 60.1 + (.38x65) = 84.8C" -
blazsey2
senior tag
válasz
Motion_Blur #1602 üzenetére
Állítsd be a Tj.max-ot mindkettőnél egyforma értékre és mindkettő ugyanazt fogja mutatni.
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Real Temp, vagy Core Temp mutatja a valós értéket? [link]
-
randras
veterán
semmilyen hibát nem találtam, nem is melegedett túlzottan, viszont az éjszaka 2x bekapcsolt magától a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA® driverek topikja
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest