Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Na az előző hozzászólás nemigazán sikeredett jól.Mindeggy.Amúgy elment a deluxe 24k-ba.Már a premium lapot is kérték,de azt majd meglátom ha kedden megjön a p35ds4.Hát meg a premium lapot már nem adom ilyen olcsón mert akkor már bukovári lenne.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #5019 üzenetére
igaz igaz
[B(#5020) akoska07][/B] persze persze -
bzs73
őstag
Szerintem az új tápnak köszönheti akoska a 0.912v@alap teljesítményt.Jó az a táp.Jól bírja.
-
bzs73
őstag
akoskának részesedése van.igen.
-
bzs73
őstag
p5q deluxe-4ghz@1.128v
Na egy friss teszt az asus lappal.Gigába 1.120v-on is megvolt de lehet jobban neki kéne feküdni de nem fogok. -
bzs73
őstag
3ghz@0.920v-p5q dlx
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4923 üzenetére
Hát nem jó kedvembe váltam meg a 106cm-es plazmától és a 20 col asus monitoromtól de kellett a pénz másra hirtelen,és így a kettőt egy 82 lcd-re cseréltem + kp rendesen.Így most vagy tv-t nézem vagy a tv-t.Végülis,de a lényeg hogy ez most a monitor is.A p5q deluxe meg jól megy.
p5q deluxe
Szép lassan csövesedek lefele én is.Sajna nincs meló,így pénz sincs.Politikusnak kéne elmenni.Azok nagyot szakítanak. -
bzs73
őstag
Üdv akoska.Na úgy lenyugodtam hogy elcseréltem az ud3p lapot egy p5q deluxe lapra,meg a monitort is eladtam,ugyhogy egy 82cm-es lcd tv-n nyomom most már a gépezést is.Jóvan ez,legalább jól látom miket írkálsz.
Jól lenyugodtam megint. -
bzs73
őstag
cobanitrox
Ajánlom ezt a tápot.Nagyon ütős. -
bzs73
őstag
Mondjuk ma is tuningoltam voltaképp.Egy családnál voltam és egy e4500 procit raktam rendbe egy p5b premium lapba.Gépet akartak cserélni de bzs megoldotta.Kihúzzák még 1évig.
Felturbóztam nekik és rendbe lett minden és örült mindenki.Szóval nem volt ez rossz.Kicsit átrendeztem a dolgokat és csak lestek hogy mennyivel gyorsabb lett a gépezet,szóval lehet ott spórolni a tuningal.Új win7 rendszer,és nagyobb sebesség,mindössze 2-3 óra munkával.
Sokat megspóroltam nekik és örülök neki ugynúgy én is mint ők.Nem rossz dolog ott a tuning csak ésszel kell csinálni.
-
bzs73
őstag
Na fent van lipi is.Mondtam neki hogy jöjjön mert buli van itten-e.
-
bzs73
őstag
Amugy BMW rendesen felszívodott.Kemény lehet neki is ezek szerint,mert elég fanatic -nak ismertem meg így ph-n keresztül és sehol nincs egy jó ideje.
-
bzs73
őstag
A cpu fogyasztási értéket nézd akoska.Midjárt megnézem 0.896v-on is.
cpu fogyasztás@3ghz idle-energiatakarékos mód -
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Na máris jövök egy tesztel.
3051mhz@0.912v
A helyzet az hogy a nagy vágyam hogy 3ghz-en 0.9 alá bemenjek.Na most smallfft megy is egy darabig 0.896v-on 3ghz de kilép mindíg a prime.Blend 1-2 perc után kilép,smallfft kicsit tovább bírja.Nem a magok hibáznak még.Legalább azok hibáznának de így nem tudom már mi van.Próbáltam ramoknak is egy kis+ fesz,meg csökkentettem is de ugyanaz.Ref-eket is próbáltam de semmi.Még a clock skew-t próbálom meg mert azok 0ps-en vannak.Vagy nem tudom.Ha kilép a prime,meg olyanokat ír ki hogy zárja be a programot akkor a fesz kevés ugyanúgy?Egyszerűen nem birom azt elérni ebbe a lapba hogy a magok hibázzanak.Ált ott van vége a tesztnek ha a prime kilép meg zárja be a programot.akoska:Na grat a másik laphoz.Abba szerintem hasítani fog a proci.Csak p35.
-
bzs73
őstag
Üdv akoska.Na mi van veled már.Itthon vagyok.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4756 üzenetére
Á .nem hogy maradtál volna nyugton.Tudod hogy én is nyughatatlan vagyok de tudom azt is mikor kell leállni.Jelenleg nem jó üzletelni meg cserélgetni.Ez a helyzet most.Majd változik és akkor beindulok megint én is de egyelőre nyugi van.Amugy is túl sokat üzleteltem én is mostanába,mert azt se tudom mennyi lapom meg procim volt így hirtelen az elmúlt 1 évben.Ideje kicsit lenyugodni.Ezt kellett volna neked is tenni szerintem,de hát te tudod.
Azért remélem összejön amit terveztél. -
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #4730 üzenetére
Hát nekem volt Q9550 is és szerintem nem sok értelme van még mosse,és hát igen hasított az is mert az is a híres fpo volt.Most ugye BMW-nél van.Túl van ez átlagos felhasználói részről lihegve mert messze nem használják ki az emberek a teljesítményt.Mi kicsit mások vagyunk mert a tuning és a jó eredményekért vesszük meg a jó procit.Amugy meg még a régi 6750 procim is elég volna mindenre mert az is ment 3.6-3.7ghz-t.Én maradok a jó kis wolf prociknál még egy ideig,mert van már tapasztalatom 4 magossal,és azmelett hogy jók,szerintem feleslegesek még.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4725 üzenetére
A baj az amugy hogy rosszkor adod el mert nincs pénz.Tény hogy most nehéz eladni bármit is,de akkor is olcsón adod.Iponba ujonnan majd 40k és zsákbamacska.Persze lehet olcsóbban is szerezni,csak utána nem kell sírni hogy nem úgy megy ahogy szeretnénk,hanem el kell fogadni.
-
bzs73
őstag
Mondjuk én nem tudom mennyit kér érte de az enyémre jött már 50k-ajánlat is és nem adtam oda.Mindenképp akarok télen tesztelni a hidegbe.Ezt a 4.5ghz-t BMW +5 fokba nyomta asus x48 lapba.Az ud3p-be nem kicsit megy jobban ez a proci ezért télen kiteszem a gépet az ablakba majd a -20-ba.Sajna én is a legnagyobb melegekbe vettem meg a procit,így nem bírtam még 4.5ghz-t nézni mert így hülyeség,de 1.2v-on nyomtam már 4356mhz-t ebbe a lapba,és x48-ba meg 4.3 fölé nem ment.Ha hazaértem folytatom az 1.2v-t mert nincs az még befejezve.
-
bzs73
őstag
Amugy meg ez a laphő hülyeség.A gigánál pl hátul van a vga alatt a szenzor és nem ér oda a levegőmozgás.Ezt már jó pár helyen leírták hogy ez a laphő amit az everest kiolvas messzenem valós.Legalább is nem a laphő,hanem ahol a szenzor van az ottani hő.
ÁRESÉS
-
bzs73
őstag
Na mondtam hogy ez is biostar.
Még a végén kiderül hogy minden 2. embernek ez van csak titkolják.akoska07:Más reakciót nem is vártam tőled.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4697 üzenetére
na még egy kicsit húzzál le belőle.0.912v-ra és már jó is leszel,de már most is brutális jó.Szerintem a lapon múlik a dolog.Sajnos nekem a köv fesz amit mutat a cpuz az 0.896v ami már kevés.0.904v még megy de a cpuz nem mutatja,mert ugyanúgy 0.912v-on áll,ezért inkább csináltam tesztet 3050mhz@0.912v-on,de azt nem töltöttem fel mikor othon voltam.Majd ha hazamegyek. -
bzs73
őstag
Jó lessz az.Nézd meg jól raktad-e fel .Szerintem ahogy néztem a képet szívja a venti a levegőt a hűtőröl mert ugye nem fér el a ramoktól.A ventinek fújni kéne a levegőt,keresztül a hűtőn.Az lessz a baj.
Itt van tőlem is egy 1.2v,igaz még maximus II formulába.Gigába jobban megy mert néztem már de pont utazás lett mikor teszteltem.
1.2v@4311mhz
Ha hazaérek folytatom én is.Próbáld meg a ventit valahogy másképp felrakni hogy fújjon,mert így nem lessz jóóó.
-
bzs73
őstag
Megy a vihar.Elsőbségivel küldtem nektek jó hűvöset,de aztán ne engem szidjatok ha megfáztok,mert én már megfáztam.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4613 üzenetére
Hát ahogy hallottam nem drága a net ha aláírsz 1-2 évet,viszont ha visszalépsz utána sehol nem lessz neted a saját neveden.Itt ahogy hallom mindennel így vannak amúgy.Nagyon komolyan veszik ha valaki szerződést szeg,vagy valami törvénytelen dolgot csinál.A pontos árakat nem tudom amúgy de mint mondtam a műszaki dolgokkal kapcsolatos dolgok nem drágák,és itt azért van minőség is,nem úgy mint sok helyen.Lakás,luxus dolgok-dohány-pia szórakozás stb amik drágák itt.
Azért ahogy írtam pl egy 8400 proci itt is 32-35k magyar ft mint otthon,csak az a külömbség hogy itt egy átlag user lazán vesz pár db-ot a havi fizetésből és még megél.Otthon meg na.... -
bzs73
őstag
Amúgy mintha másik bolygón lennék.Se légy,se szúnyog,se kánikula,szemetet nem látok eldobva sehol,válságnak nyoma sincs.Az emberek nyugodtak,segítőkészek.Boltba ha gariztatsz semmi papírt nem kérnek.Ha nincs kül sérülés nyom cserélnek egyből,nem magyarázkodnak.Hát másvilág ez teljesen.
-
bzs73
őstag
igen néztem itt már lehet kapni.olyan 58-62 euró körül mozog az ára.16-17 ezer ft.otthon is 18-20k-ra írták.Mondom ezzel az a baj hogy ha elromlik buktam mert hogy nem postázom ide ki az biztos.
-
bzs73
őstag
Üdv.Na mizus akoska.Látom nem kaptál még hűtőt,meg azt is látom hogy melegetek van.Nekem meg fel kell venni valamit mert lassan 20 fok sincs itt.
Hát nézegettem cuccokat a boltba de nagy árkülömbség nincs.talán 2-3 ezer ft-al ha olcsóbb itt.pl 8400 proci 32-35k ft,hűtőt is néztem az meg olyan 16k forintba,és hát ugye gari meg ide szól.Majd meglátom még de tény hogy nagy árkülömbség nincs.Ha kifogsz valami nagy akciót akkor ólcsóbb csak. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4526 üzenetére
Na az jó csak ne lenne olyan nagy.Az egész házat elfoglalja az nem tetszik ezekbe a hűtőkbe.Ezért gondolkodok abba amit beszéltünk.
Ez a feles szórzó szerintem a giga lap miatt van.Bár nem tudom.Az tuti hogy a gigának ahogy nézegetem mások teszteit a +0.5 szórzó jobban fekszik mint a kerek szórzó. -
bzs73
őstag
Láttad amúgy hogy tibiajax kollegának is E8400 1.175 vid van? és nem muzsikál így azt mondta,meg tesztbe is láttam.Pedig ud3p lapba van ő is.wolf topicba van teszt tőle.Hát tényleg nem csak az alacsony vid-en múlik a dolog.Emlékszel biztos volt nekem is jó pár wolf proci már és volt közte 1.2675 vid-es is és még is jól ment az is mert 4ghz-et 1.184v-on vitte.meg hát amit tibiajaxtól vettem annakidején,ő meg bagirától annak is 1.25 vid volt és ment mint állat.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4523 üzenetére
és milyen hűtés lessz.?
Amúgy pont vasárnap kezdtem el az 1.2v-os teszteket hogy rájöttem hogy 8.5 szórzóval teljesen jó a blend is meg a proci is jobban megy.1.2v-on 4332mhz-n voltam már smallfft-be.Akkor jött a telefon kb 23 óra körül hogy hajnalba van-e kedvem jönni németbe.Gondolhatod. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4520 üzenetére
igen néztem.Hát azért sokkal barátságosabb.Jobb így nézegetni.
Alkatrész ügybe azt a vízhűtést szeretném csak amiről beszéltünk.Annak utána járok,aztán ha olcsóbb itt akkor esetleg azt megveszem.Nagyon nem birok költekezni,de mondjuk ha találok valami brutál E8600-ot képes leszek kérni rá lóvét a haveroktól.Úgy is jól keresnek. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4465 üzenetére
Jobban néz ki a lista így.
Remélem egyszer felkerülök már én is rá.Volt már jó pár procim pedig,és hát jól is mentek mert szinte mind 1.2v alatt vitte a 4ghz-t és hát sehol se vagyok.Persze ez az én hibám mert nem igazán foglalkoztam vele.Majd ha hazaérek tényleg csinálok már táblázatos tesztet.Amugy mi már megint ez a cpuz izé hogy az 1.52.1 verzió nem jó.Az már nem béta és ugyanazt mutatja mint a régi,esetleg kicsit többet.De ha ez is kikötés nem probléma amúgy.Arra az 1-2 tesztre az lessz.Csak nem értem.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4461 üzenetére
Amugy AQUA computer-be nem soká lehet kapni azt írták és 18k körül lessz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4455 üzenetére
Na mindeggy.Nekem ez tetszik és ha nem is jobb a Thermalright Ultra 120 eXtreme-nél nagyon de egyszerű,nem foglal helyet és annyira csak nem befolyásolja a külső hőmérséklet mint a léghűtést.Mindíg is szerettem volna vízhűtést és nekem ez megfelel nagyon is.Nekem tetszik az a lényeg.Hátha kapok itt olcsóbban.Örülnék neki nagyon.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4453 üzenetére
Teszt
Itt Thermalright Ultra 120 eXtreme -el tesztelik és annál jobb és csendbe van.A lényeg hogy a nyári meleg nem szól úgy bele mint léghűtésnél,és csendes.Nem utólsó sorba pedig 2 db-ból áll tehát egyszerű,és nincs teli csővel meg stb a gép.Nem egy bonyolult szerkezet láthatod a tesztbe.Nekem tuti ez lessz ha kapok.
A legjobb benne tényleg hogy nagyon kevés helyet foglal,egyszerű sok vízhűtéssel szembe.Persze biztos hogy van nála jobb vízhűtés csak nem ilyen egyszerű. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4451 üzenetére
Csak a procira.
Ez a Corsair Hydro H50 tetszik és egyszerű,de otthon még nem lehet kapni,pedig elvileg már kiadták európába.Néztem már teszteket és jól hűt. -
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #4445 üzenetére
Grat.
Nagyon jó dolog ez.Ezt most 1:1-be te találtad ki és csináltad meg?akoska07: Talán valami jó kis vízhűtést kéne nézni,hátha kapok itt olcsóbban,mert lóvé azért nem olyan sok van.Be kell osztani.
-
bzs73
őstag
köszi
Ha hazaértem nyomom most már majd a táblázatos eredményeket is.Végre megoldódott a blend is igaz 8.5 szórzón.Ott teljesen stabilak az eredmények és még valamivel jobban is megy a proci.9-es szórzón valahogy nem akart sehogy blend stabil lenni.Nem tudom miért,de valószínű ez is a lap miatt van.Hiába asus-os voltam mindíg, és hát bele kell tanulni a gigába. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4441 üzenetére
Hát lehet biostar lessz.Otthon úgyse nagyon kapni,de majd meglátom még.Nem tudom érdemes-e cserélni mert jó most már a lap.Rájöttem hogy ha visszaveszem a szórzót 8.5-re sokkal stabilabb.Gigának jobb a +0.5 szórzó.
Most már ment a blend is lazán ugyanazokon a feszeken,sőt még jobban is megy 8.5 szórzón a proci mint 9-es szórzón.Még átgondolom mert fsb is jó nagyon az ud3p-be és nem hiszem hogy proci már ennél is jobban menne.Erre se gondoltam volna mikor még asus volt hogy így fog menni ud3p-be.Egyedüli dolog ami nem tetszik ez a fesz lépés,hogy hiányoznak a köztes feszek.De mondjuk ez nem gond, csak engem zavar.De hát hibátlan lapot tuti nem fogok találni.Tuti biostar-nak is van valami hülyesége ami zavarna.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4439 üzenetére
ja ja wifi van.itt elő se kell fizetni netre.
Igen azt mondom én is hogy boltokba nem úgy van hogy csak rendelésre van hanem van pár db,és hát ha a dobozt elkérem már fpo alapján birok válogatni.Majd valamelyik nap végigjárom a boltokat de annyira nem izgat a dolog mert jó a procim.Inkább majd lap ügybe nézelődök jobban. -
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek innen németből.Vasárnap hirtelen felindulásból kijöttem a haverokkal mert lett egy szabad hely.Agust 9-ig itt lopom majd a napot,úgyhogy tesztelés felfüggesztve,laptopon vagyok.Néha aleszek de mikor hogy sikerül.Mikor hogy sikerül netet szerezni.
Majd nézek procikat is hátha sikerül valami jót szerezni.Egy E8600 1.12vid jó is lenne,de hát nem könnyű itt se ilyenhez jutni szerintem.Abba bízok hogy nagyobb készlet van a boltokba mint otthon és fpo alapján lehet válogatni,de lehet hogy tévedek.Majd meglátjuk. -
bzs73
őstag
Így van.Most a 4magossal már ő is használja de míg wolf procin volt nem.Na mindeggy.Én is használom úgy is.Az E8xxx táblázatba mondtam hogy nincs llc vid/bios-nál.Sőt még emlékszem puttputt-ra is vele együtt teszteltünk annak idején és neki nem rakták fel az eredményét vid/biosba mert llc-vel volt,utána lipi mondta neki hogy llc nélkül kell.Erre tisztán emlékszem.De mondom én is használni fogom.
-
bzs73
őstag
A francokat.Szerintem a végeredmény számít.Na de te még jobban ismered lipit majd kérdezd meg őt.Pont ő mondta nekem is hogy llc-t ne használjuk hogy a lap droppot lehessen látni.Szerintem is hülyeség mert nem a lap a lényeg hanem a proci.
Na remélem ezt megbeszéltük és lenyugodtál mert én tuti nem akartam az eredményedet kritizálni.De majd kíváncsi leszek lipi mit mond.De viszakeresem a hozzászólását a dologhoz amúgy.Amúgy most néztem ami engem érdekel az E8xxx listába az összes vid/bios eredmény llc nélkül van.Nem beszélek a világba.
-
bzs73
őstag
Te félre értessz.Miért zavarna engem mikor nem is york procin vagyok.?és ki akarja tiltani.?Nekem meg abból kezd elegem lenni hogy ha valaki kérdez valamit akkor azt kritikának veszik egyből.Lipi nekem a múltkor azt mondta az lett megbeszélve hogy llc nélkül kell a vid/bios opciót hogy lássuk a lapdroppot.Ezért kérdeztem hogy lemaradtam-e valamiről.Énnekem csak jobb ha llc-vel mehet mert én is használom az llc-t.Na ennyi.Nem értem mire kapod fel a vizet egyből.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4314 üzenetére
Na megérkeztél?Örülök neki hogy jól érezted magad.Jó az.Néha ki kell kapcsolódni,és jót pihenni.Táblázatos dolgot még azért halogatom mert még tanulom ezt a gigát,de amúgy brutálisan megy.Smallfft eszméletlen könnyű és proci nagyon hasít benne,de blend egyelőre még tanulom.Főleg a rambeállítások amikre rá kell állnom hogy jó legyen.4ghz smallfft elsőre ment 1.120v,és semmit nem állítottam az mch +0.06-on kívül.Minden más alapon,úgyhogy tényleg hasít a giga,csak a ramokat betudjam lőni rendesen,de jófele haladok mert egyre jobb. -
bzs73
őstag
Na lipi szóval úgy csinálom a cpu és mch ref beállítást hogy ugye a biosba normalon a vtt 1.2v és ahoz jön a 0.76 cpu és mch ref.Ezeket belövöm kézzel és utána leveszem a vtt-t 1.1v-ra és viszi magával a cpu és mch ref-et 0.69-körül-re,ami ET6-ba 0.76.Na most ezt így jól csinálom?és most hogy mondtátok hogy mch ref-et tegyem 0.72-re azt a biosra értettétek-e.Ha ott teszem fel 0.69-ről 0.72-re akkor ET6 olyan 0.80 körül lessz.Vagy pedig biosba lefele vegyem 0.65 körüli-re és úgy mutat ET6 0.72 mch ref-et.Na csak ezt szeretném végre tisztázni és hogy jól csinálom-e.
Bocs hogy bénázok de asushoz szoktam ott meg más volt. -
bzs73
őstag
Na most néztem ezt az mch ref-et.Most az ET6 0.72-t mutat de így biosba 0.65 körül nyomtam neki.Most ez így jó vagy konkrétan a biosba kell 0.72-t adni és az ET6-ba 0.80 körül lessz.
-
-
bzs73
őstag
Mármint amaximus II formulába?Ott nagynehezen 1.128v-on de tényleg keservesen hoztam össze kicsit hűvösebb időbe.Itt azért elsőre összejött minden állítgatás nélkül.ET6-ba láthatod minden alapon egyedül az mch-nak adtam +0.06v-ot és kész.Smallfft-k könnyedén jönnek és sokkal jobb eredmények mint eddig,de a blend-el küzdök viszont.Asusba 3.6ghz-en is 1.040v a legjobb ,itt meg 1.024v könnyedén.Az eggyetlen nagy bajom ezzel a lappal hogy csak minden második fesz van meg.A köztes feszek hiányoznak.
PL:1.024-1.040-1.056v és így tovább.
Mindenhol ez van.De hát hibátlan lap nincsen.Ennek ez a nagy hibája,és majd megnézem de pl lehet itt nem lessz 1.200v se.Pont ezt beszéltük ügye valamelyik nap.
cpuz -ből már megjelent a nem béta verzió.Azt töltsd le. -
bzs73
őstag
Egy 4ghz UD3P-vel.
4ghz@1.120v-smallfft -
bzs73
őstag
Az én Q9550-em meg így ment alapon.
Q9550@alap-0.912v -
bzs73
őstag
Üdv lipi.Na feltettem az et6-ot és lennekérdésem.A cpu és mch ref alapból 0.760.Ez most 1.2 vtt-re vonatkozik ugye?Egyelőre visszavettem a cpu és nb ref-eket mert ált 1.1vtt-n vagyok.Nem tudom jó-e így.A ramfeszek azért ilyen alacsonyak mert low voltos ramjaim vannak és bőven elég neki 1066-nál 5:8 visszaoszt. 1.75v.Terhelve 1.71v.
ET6 alapon -
bzs73
őstag
Na elkezdtem a refeket állítgatni és végre sikerült 1.040v-on blend.Ezen is túlléptem.Jöhet az 1.024v amin smallfft megvolt már de blend eddig csak 1.056v-on volt.Megszenvedtem vele.Teljesen más mint asus.Ott blend volt könnyű,de smallfft nem ment itt meg fordítva van.A proci hasít de blend-el küzdök egyelőre,még ránem jövök mindenre.
3.6ghz@1.040v-blend -
bzs73
őstag
Na ebbe segíts lipi mert én már nemtudom mi lehet még a gond.3.6ghz-en smallfft lemegy 1.024v-on is de blend még 1.040v-on sincs meg csak 1.056v-on.Semmi fagyás,kékhalál,hanem hol az egyik hol a másik mag dob el blend alatt,meg néha kilép a prime.Ramfeszt már próbáltam növelni,csökkenteni,mch-t ugyanúgy.Ramokat állítgattam is perf level,stb de semmi.
Na jól van végül is az első nap a lappal.Nem sikerülhet minden egyből.Fogok én még ezzel szívni az biztos.A proci viszont hasít benne.
Na jól van elfáradtam.Elegem van mára. -
bzs73
őstag
3.6ghz@1.024v smallfft
blend meg eldob 2 perc után?Ezek a low voltos ramok szivattak eddig.biosba most 1.75v van adva neki terhelve 1.69v és így kezd jó lenni. -
bzs73
őstag
Na megvolt az első baki a gigámmal.Nem tudom mit b@szt@m el de állandóan csak újraindult.Elem ki,vártam kicsit és vissza.Most helyre állt a rend.Amúgy 3.6ghz-et próbálgatom de itt is 1.040v után egyből 1.024v jön.1.040v-on smallfft is megvan tehát blend lazán menne 1.032v-on dehát nincs olyanom.Köztes feszek hiányoznak,ez a baj ezzel a lappal,amúgy tetszik,mégha kicsit fapados is.Szokni kell ezt a gigát.Majd belejövök.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4239 üzenetére
Na most írtad hogy próbáljam win-be a feszt állítani.Így gondoltad?vagy más progival?én ezzel szoktam win-be cpu feszt babrálni de ahoz mennem kell a biosba és autora tenni a cpu feszt,mert ha fixre állítom a bios-ba nem engedi win-be állítani.Amúgy igen de itt is hiányzik az a fesz.Nem lessz ebből semmi.Jó van ott a 0.912v mert alapon úgyse sokat számít.Nem killódok 3ghz-en tovább vele.Nem ér annyit az egész,inkább nézem a 3.6ghz-et ott mit megy ebbe a lapba.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4232 üzenetére
Az a baj hogy próbáltam de hiába veszem eggyel lentebb a biosba ugyanúgy 0.912v-on vagyok cpuz-be,ha meg kettővel veszem lentebb a biosba már nem bootol.A 0.904v hiányzik vagy nem tudom.Mondom eggyel lentebb is megy a biosba és úgy is stabil de cpuz ugyanúgy 0.912v-ot mutat,így visszaraktam hogy tuti stabil legyen.Majd még megnézem esetleg llc nélkül,mert úgy másképp alakul a fesz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4225 üzenetére
Semmit nem állítottam.Minden feszt alapra vettem.llc enabled és kész.cpu-nak 0.94375v van biosba adva úgyhogy kicsit nagyobb a dropp mint asusba.Asusba ha a biosba 0.94375v-ot adtam cpuz-be 0.928v-on voltam,itt meg 0.912v-on vagyok.Azért jóval nagyobb a dropp de nem izgat ha jobban megy.Márpedig jobban megy mert asusba be se bootolt már,most meg blend is lement és smallfft is.
Ma még 3.6ghz-t nézek és vége mert szobába 31 fok van,holnapra meg még melegebbet mond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged