- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah megyek aludni, jóéjt mindenkinek !
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12714 üzenetére
Ez oké. De 1 a baj, még mindig C1E/EIST marad, ami lókakit nemér..
Ez az 1ik ok, amiért le akarom cserélni az asztali masinát, és a CnQ hatékonyabb. Jelenleg 130-140W konnektorból idle-ben a gép, pedig ugye 3Ghz-n megy asszem 0,93V-n..
Ezt akarom csökkentei, mert mostanság nem nagyon játszok, csak néha, és ha be van kapcsolva a gép, akkor ne nagyon fogyasszon már feleslegesen, ha nem muszáj.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kimi02 #12695 üzenetére
Ilyen szinten úgymond a kíváncsiság miatt szoktak váltani...
Lipinek egy TWKR procit adnék...
Ezzel eljátszadozhatna.
@darál0w: Ezé fogok aludni rá párat majd, hogy mit vegyek...De lehet valami olyat amibe alapból vannak ezek. Vagy a fene se tudja... Én nem zsákbamacskázok, annyit nem ér a dolog...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #12682 üzenetére
Hehe, akko jó..
Én tegnap meg ma méregettem. Idle-ben nem tudok 130-140W alá menni. Persze ugye konnektorból mérve.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #12668 üzenetére
Fordult meg a fejemben, nem tagadom..
Fogyasztást nem tudnál mérni valahogy? Jó lenne.. Ez most az 1ik fő szempont.
Meg mondjuk i5 meg sztem már nem férne bele a keretbe, meg ugye ténylegesen ahhoz elkéne adni a ramokat is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12657 üzenetére
Csak akkor meg a ramjaimat is elkéne sütni. Mondjuk azokkal jó áron jönnék ki. Azokon mondjuk mindenféleképp nyerek..
i3-on filózok még. De ott is C1E/Eist van, aztán idle-ben nemtom azok mennyit esznek...
Jó nekem vmi Am3-as proci am2+os lapban a ddr2-es ramokkal. Az a baj, hogy ezek alá a ramok alá nem szívesen adom, DDR3-ban ezek meg drágák... :\ Árban nem nagyon kapnék...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12653 üzenetére
Majd megálmodom, ha elmegy..
0 ráfizetést tervezek, szal vsz. az lesz... Idle fogyasztást le akarom tolni amennyire csak lehet, hogy ha már csak be van kapcsolva a gép, akkor ne zabáljon már sokat, ha nem kell, ebben meg az AMD verhetetlen. Ugye sokkal hatékonyabb a CnQ mint a C1E/Eist...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12651 üzenetére
Meglátjuk mit ajánlanak, feltéve ha ajánlanak egyáltalán...
Úgy valahogy terveztem, 25-30 között valahol, ha úgy elmenne akkor lehet odaadnám, bár még ugye ott van a lap is. Ha a proci kimegy belőle, akkor mindenféleképp el kell adni. Meghírdettem azt is, aztán majd lesz valami.
Most 0,928V-n megy a blend...375 fsb-vel 3Ghz-n. Lassan kinyomom mostmár.
CL4-ben volt kékhalál, szal most 900on mennek 5-4-4-18-on.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12643 üzenetére
Nos...
Meghírdettem...Am2-re meg felmegy a Red Scorpion, szal azt fel tudom rakni.. Na hát valami majd lesz.. Ha kapok vmi ajánlatot, jövök érdeklődni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #12638 üzenetére
Nos, 3Ghz-n az IDLE fogyasztás ugyanannyi... 375*8-on próbálom... Hogy azért a ramokban legyen kicsi bika..900 Mhz - 4-4-4-18.
Nade, csak a proci terhelésekor lévő fogyasztás az jóval kevesebb. Most prime alatt ~160W a fogyasztás,3500Mhz-n ~20W-vel volt több úgy, hogy 0,99V-t kap. De ezzel minnyá megyek lejjebb még, sztem.
Ugye ezek konnektorból mért adatok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12634 üzenetére
De a COD sorozatot legalább megtanulták optimalizálni.. Azért ez nem mindegy.
De amúgy jah, nekem mindegy, hogy 50- vagy 80, ha nem szaggat akkor oké...
Nah tényleg megyek, 8kor kelés van, tényleg jóéjt.
@Aggregátor: Mostmár kezdem így látni a dolgokat, méregetek holnap, hogy konnektorból mennyit fogyaszt a cucc, aztán kiderül.
@daral0w: Főként neten, ha csak otthon játszol akkor mindegy lókaki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12630 üzenetére
Hát ez nekem annyi, hogy azért az a ~30Fps azért legyen meg, és nézzen is ki valahogy, semmi több...
Most 1-2 Fps nem számít, csak játszható legyen. Ennyi a lényeg. Na holnap majd akkor tesztelgetek, meg lehet mérek is. Főként majd az IDLE fogyasztást, hogy mennyivel változik.
Akkor jóéjt !
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12627 üzenetére
Én meg a markokkal nem vagyok jóban.
Szal én meg azokról nem tudok nyilatkozni..
Sztem a ~3,4Ghz meglenne akár 1V körül is, holnap majd próbálgatom, ma már nem, megyek alukálni.
Hát köszönöm a segítségeket. Majd próbálgatom még, aztán majd eldől, hogy mi lesz ebből az egészből.
Ha nem játszanék szinte semmit, akkor már eldöntöttem volna, így kicsit nehéz dönteni.
Mondjuk van abban valami amit mondasz. 3,5Ghz és a 3,9Ghz között semmi különbség nem volt DiRT2-ben... Szinte semmi, talán 1-2 Fps, ahol volt valami effect, füst vagy ilyesmi...
Nah, majd holnap jelentkezem valamikor, hogy mire jutottam. Jó éjt Nektek !
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12619 üzenetére
Azért is írtam, nekem van itt egy, csak ugye X4500M van benne, az meg játékra lókaki, de netezésre tökéletes. Ezért van az, hogy manapság alig használom az asztali gépet, csak ha olyan kedvem van, vagy max ha játszok... Szal ezért gondolok valami olyan vasra, ami idle-ben lókakit fogyaszt, de ha indítok vmit, akkor van szufla, jó lenne nekem EIST-el az E8400 is, de 3Ghz-n az E8400 a mai játékokhoz sztem néhol már kevés, hiába van bikás VGA alatta, vagy tévednék? Ha kapnék vmi 4 magost ez helyett a proci helyett, akkor azt hajtanám alap órajelen azt kész.
Ez is megy ~0,88-0,9V körül 3Ghz-n, ugye 1szer tesztelgettem... Most ugye 3,5Ghz-n megy 1,040V-n.
Ejj, na az nem jó... Hála én kinöttem ebből... Ezek a gyerekek..
(#12620) Aggregátor : Azt mondod? Hát VID alatt bőven megvan a 3Ghz, lentebb linkeltem a képet a mostani 3,5Ghz-ről, meg régebben teszteltem 0,896V-n primestabil is volt a proci 3Ghz-n.
Itt is van. És ugye a VID az 1,15V. Mondjuk igaz, manapság 4870-nel úgyis csak VGA limit lesz, azt meg nem fogok cserélni, manapság... Az tuti100...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12617 üzenetére
COD.
Oké, de van sok más, én játszok újabb gémekkel is, ha van valami újdonság ugye.
Meg neked csak 4 mag van, szal ha valami újnak kell, akkor van szufla..
Nekem ugye 2 mag van. Ezért filóztam max azon, hogy ennek a procinak az árában esetleg vmi 4 magos cucc, dehát az meg kizárt, ráfizetni meg nem tudok..
@darál0w: Bootoláskor megnézném mennyit eszik, az enyém majdnem így 300W-t.
(#12617)lipi: Na de most akkor bekapcskor tudni kéne, hogy játszani akarok vagy sem, szal ez sem jó megoldás, ilyen téren..vagy van valami jó progi, amivel pl. win alatt tudnék profilt csinálni ehhez?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12614 üzenetére
Ez ugye katt profilja, visszább nem akarom venni, HD tartalomhoz néha már ez is kevés...
Viszább nem tudok menni feszileg a procival, csak ha órajelben is megyek. De sztem ez is elég jó...
@lipi: Nem szívesen válnék meg a cucctól, de sokszor megfordult már a fejemben, nem használom ki manapság, néha játszok, azon kívül semmi, csak netezek, azt meg manapság notiról, asztalit csak akkor nyomom be, ha kell... Szal ezért gondolkozok, hogy kéne valami..
Amiben azért van bika, ha kell, akár még alapon is, és sajna E8400 sztem néhol már kevés lehet, alap óralejen...Ha C1E/EIST jobb, hatékonyabb lenne, akkor nem lenne baj.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12612 üzenetére
Nem feltétlen..
Csak vacillálok, mivel ugye keveset használom az asztali gépet mostanában, és lehet kéne valami olyan, amiben van erő, de ha csak megy a gép, akkor nem fogyaszt sokat, ilyen téren viszont CnQ-val az AMD jó lenne...
Gondolkozok, hogy visszamegyek 3Ghz-re, de játékokhoz az meg lehet kevés, manapság..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12599 üzenetére
Így van a sajátom...
Vagyis ugye ez saját kulcs...
Most ezt csinálom, ahogy írtam, 390*9, és még mindig megy a prime 1,040V-n, úgy hogy bios-ban 1,10V van belőve...Bár most jön a 10k, szal kíváncsi leszek eldobja e.
Na ez az, csak ugye most ha olyan kedvem van akkor állítsak órajelet, ha meg megunom akkor vissza, ehhez nincs kedvem..
Csak most azt nem tom, hogy ha alacsony feszen kihozok értelmes órajelet, az mennyivel kevesebb fogyasztás, sokkal?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12597 üzenetére
Én nem, szal már nem mindenki.
Nem is az, hogy 1szerű eset, vagy sem, csak egyszerűen manapság nem nagyon használom mostanság az asztalig, így lehet nincs székság úgymond ekkora erőre amit kiad ez a proci, ha kell.
Win7 kulcsal csak annyi a gond, hogy ugye elvileg nem kapnék újat, szal fene tudja...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12588 üzenetére
Hát nem tom..
Lehet, na meg ugye a másik dolgom a win7 is, me ugye MSDNAA-s kulcs van hozzá, aztán ha eladom alóla a vasat azt nem tudom aktiválni, akkor baxhatom az egészet...
Szal nem tom mit kéne csinálni, gondolkozom ezen, hogy lehet lecserélem az egész vasat, mert nem kell ez sem, fogyasztásban meg jobban kijövök az AMD-vel mostanság, főként 2D-ben.
Bár majd azt is kipróbálom sztem, hogy alulfeszelem alap óralejen az E8400-at, meg C1E/EIST, azt megnézem mennyit eszik...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12585 üzenetére
Lehet azt kéne, megfordult már a fejemben ez is.
Csak az a gáz, hogy a p35-ös lap nem ér túl sokat, árában nem kapok túl jó AMD-s lapot, bár 770-et sztem kapnék. Csakhát ugye DDR2 kéne, vagy meg kell váni a jó kis tracer-ektől is..
A tuningbarát C0-ás E8400 sem tudom, hogy mit érhet manapság.Nem tudom mit kéne, filóztam azon is, hogy eladom az asztali vasat, aztán csak noti, csak akkor meg kéne vennem másikat abból is, mert a mostani is csak netezésre jó főként, mert a vga elég gyengus benne, ugye 4500M, még nem is MHD, szal lókakira elég...Plusz itthoniak sem nagyon támogatják az ötletet.
Nem tom mit kéne csinálni, mostanság nem nagyon használom az asztali gépet, inkább notin vagyok.. Költséghatékonyság miatt, ugye fogyasztás 2D-ben lehet jobb lenne egy AMD, szal nem tom, hogy mit kéne hogy kéne... Elgondolkoztam már ezen párszor.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12553 üzenetére
Lehet, haver most vett külön dremel korongot, vagyis nem most, még asszem tavaly, és most fogyott el az 5 korong, csakhát drágák. De amúgy itt van minden tartozék.
Csak az én vágómhoz kellett venni külön fejet, hogy bele lehessen tenni a dremel korongot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12544 üzenetére
Ezzel mindent tudsz csinálni. Fúrni, vágni, csiszolni, csak attól függ, milyen fejet teszel bele, de ez ott a képeken ez látszik is.
Haverral paktáltam, úgy tűnik áprliisban indul a móka, csak valszeg vennem kell korongot, mert havernak már csak 1 fél dremel korongja van, bár az lehet kibírja még az enyémet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12517 üzenetére
Ez a Dremel kütyüje, de az enyém nem ilyen, de lényegében a "szerkezet" ugyan ez, csak felépítésre olyan mint egy kisebb fúró. Ócsóbb vót, mint ez.
Meg van 1 akksis is belőle, de az lókakira nem elég, max kisebb fúrásokra.
Sztem vágni nagyon jó ezekkel. Haverom asszem pont ezzel a típussal vágott modding talin TT Armor-t, ami ugye acél.
@darál0w: Energiagazd-ban jobb az AMD, mint az Intel, ez tény...
CnQ sokkal jobban működik ilyen téren.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12492 üzenetére
Én valami ilyesmit gondoltam a HDD-knek. vagy ennek az újabbja asszem ez, csak haver most vett egyet, és gyári hibás volt a cucc, sz@rul volt összerakva, nem lehet beszerlni...
Esetleg én ilyet raknék 5,25-re, bele a 3 vinyót, aztán kész, ugye csavar nincs, szal kevesebb rezgés, aztán akkor szét lehetne vágni. Csak a baj az, hogy sajnálnám a HDD részt szétvágni... Így is sajnálom, hogy a tetejét megkéne vágni, de muszáj lesz, tuti elég sokat érne a hőfokoknak.
[ Módosította: #65675776 ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12479 üzenetére
Rakd össze az asztalra a gépet, addig tudod külön fúrkálni a házat, ha kell.
Amúgy a 14-eseket hova akarod rakni? Én filóztam, hogy a plexibe rakok vmi nagyot, úgy, hogy a 9-es helyét megalkotom valahogy, de a plexit nem merem fúrni faragni...
@darál0w: Akkor királyság !
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12465 üzenetére
Ha tudnám hol a többi, adnék egyet... Annó vettem pár ZM ventit annak idején, ahhoz voltak ilyenek, csak már nem tudom, hova hánytam el őket, így csak egy van meg...
Az meg néha néha jól jön, ha valamit próbálgatok.
Naja, CM-el ez a baj, 1 terméket nem éri meg tőlük rendelni.. Inkább bemenni érdemes. Bár megtalálni őket, az sem könnyű...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12456 üzenetére
Honnan jön a cucc?
Annó én cmode-ból vásároltam, onnan gyorsan megjött. Ha tudni akarod az időpontot, lehet telefonálgatni, de lehet kb. 5 futárt fel kell hívnod, mire megtalálod azt, akinél a csomagod van...
Hm, eddig 4ghz volt 1,2V-n, most eddig ~3,9Ghz 1,12V-n....(kellett leírnom, el is dobta, ahogy belekezdett a 10k-ba.. picsku.
). Mondjuk úgy akarom, hogy nem megyek vid fesz fölé, szal még jó vagyok..Most kapott még1 lépcsőt.. Biosban 1,2V, és kap ~1,120-1,136V-t. Ugye a Vid meg 1,15V..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha ha így el kezd melegedni az idő, sztem elkezdek majd egy VID-es max órajelet vadászni hamarosan.. Lehet ma este el is kezdek vele próbálkozni megint... Bár asszem vmi 3,8Ghz körül volt a vége. De majd megnézem megint.
Lehet az lesz, hogy bios-ba auto-ra rakom a feszt, aztán ami kijön belőle...Max az FSB-nek MCH-nak hagyom a +0,2V-t. Elég lesz az a nyári időszakra.
Úgyis meleg nyarunk lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest