- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez még oké, de ne mond már azt, hogy az ő lapja, ez szerint 11k-t ér.
Kicsit abszurd..
Én megakadtam a DS3-nál, de amíg nem muszáj, nem is fogok váltani. Gondolkoztam az EP45-ön, de ahhoz elkéne adni ugye ezt, éshát annyiért nem adom már el, amit néhányan adnának érte. Inkább belövök vmi jó órajelet vele, aztán kész.
@tom_tol: 600 fsb?
Na az igen. Na csak érjen ide az a proci, kíváncsi leszek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na ez az 5ghz nem pite.
Én majd valami normális 24/7 órajelet tervezek belőni. Talán vmi 4ghz környékét, az E8400-al, ha megérkezik.
De ez nem jelenti azt, hogy nem fogom kicsit jobban meghajtani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
No, lehet lesz vmi az E8400 projectből. Juhu'.
Csak nem tom hogy fog hasítani az EP35-Ds3-ban. Szerintetek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kíváncsi voltam, hogy jó árra gondolok-e.
Köszi.
Hát majd meglátom, lehet rászánom magam, és meghirdetem a procit, aztán majd dobok rá valamennyit, aztán lehet vmi nagyobbat veszek. E8400-at se ártana vadászni, dehát az még átlagba nézve mindig drága. Na majd lesz valami.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na adjonisten. Jóestét kívánok.
Gondoltam visszanézek, mert rémlett, hogy itt hozzáértő emberek fordulnak meg.
Naszóval, a kérdés a következő, E5200-at megéri elbótolni egy E6420-ra? Tuningban mit tud az E6420? Az a 4MB L2 Cache azért elég csábítóan hangzik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #5679 üzenetére
Wolfdale-ekben bugos a szenzor. Vagy volt vmi ilyesmiről szó annó. [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na ittvan a hűvös, lehet tesztelgetni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szevúsztok !
A nagy kérdés, E8200 alá milyen (értelmes árkategóriában, szal sacc olyan 25k körül) lapot érdemes tenni? P43 elég alá? Sz@rrá hajtva valszeg nem lesz, meg 1 jó ideig vsz. gyári hűtő is lesz rajta.
Csak kíváncsiskodok, meg ti úgyis jobban értetek ehhez.
Amúgy 1 kis idetartozó..
Úgy tűnik, hogy sikerült belőnöm normális fesszel a 3,6Ghz-t, szal ennyin marad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5445 üzenetére
Lehet nagy fogyasztó, és B kategóriában van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5439 üzenetére
Én ilyennel mértem. Ez sem az olcsóbb (2000 Ft-os) kategória...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez a konnektorból felvett érték? Mert ha az, abból még számolj %-ot.
Nekem annó, E6400-al volt IDLE-ben ~250W, terhelve 300-310W konnektorból. Amióta E5200 van, nem mértem, pedig itt van még a kütyü, csak lusta vagyok bedugni a konnektorba.
@krammerka: Sztem sokkal kevesebbet nem, sztem több függ az órajeltől, mint a fesztől...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5423 üzenetére
Én nem kérnék DPD-vel semmit... Van velük negatív tapasztalatom... Mondjuk kifizették a csomagbiztosítást, de akkor is....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tuning mellett mennyi értelme van használni a C1E-t és az EIST-et? Mert ugye feszt nem vesz vissza, csak órajelet, ez mennyit számít?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem 3,6ghz a max, 1,36-1,376V-vel, ami már a táblázatban is van. Sztem így is marad üzemre, aztán kész...
Feljebb nem tudok menni, mert már 1,4V fölé kéne menni, annyit meg nem adok neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jelen helyzetben a lap nem is kap feszt.
MCH nem kap plusz kakaót..
12,5*300-at próbáltam, oda is kellett közel 1,4V pedig p45-ben meg ezen a beállításon ment ez a proci 1,35V-n. Ramok miatt is próbálok valami értelmes órajelet összehozni, azért azok is normálisan menjenek amennyire lehet. Mert arra is rájöttem, hogy ez a fránya EP35-DS3 sem mindegyik osztót szereti...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Multkor ahogy nézegettem, 3,5ghz jön ki ~1,3V körül... 3,6-3,7-hez már ~1,4V kell...3,6-on ment is, az van a táblázatban, asszem ahoz kellett 1,36V..... most meg a 3,5-höz elég ~1,280... Szal nem tudom, mondjuk most más szorzóval megy, lehet kicsit alacsonyabb FSB-vel beéri kevesebb fesszel, majd lehet du. kipróbálom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszi.
Hát ez most kb. 3-4 órás tesztelgetés volt, prime tesztekkel együtt...Úgy tűnik, hogy most ennyi, aztán majd lehet máskor is szenvedek vele megint ennyit, most elég volt.
Ha adnék neki több feszt, hasítana mint a szél, de direkt most arra próbáltam törekedni, hogy minél kevesebb fesszel jöjjön össze az eltervezett órajel..
De amúgy ennek a procinak is kb. ez a 3500mhz a maxa, normális feszen, innentól már menni kell 1,35-1,4-ig, hogy mennyen... :\
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5257 üzenetére
Nekem a VID-em 1,225V... Próbálkozom vmi normális üzem órajelet összehozni magamnak, kisebb nagyobb sikerrel...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5254 üzenetére
Itt azt a tanácsot kaptam, hogy ne nagyon adjak neki 1,36V felett, főként üzemben. Mert vmi max üzem frekit akarok belőni, ami normális fesszel megy.
Config az adatlapon...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na megnézem mit tudok kihozni úgy a prociból, hogy terhelve 1,3V-ig megyek el... az fölé nem akarok menni, megszoktam, hogy halk a gép.
Próbáltam 1 kis alulfeszt, 1,008V-n eldobta a prime-ot, vagyishát fagyott a gép prime közben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát öcsém, én csak szívok ezekkel a kibaszott DRAM : FSB osztókkal.. 330 FSB-ről felvolt osztva a ram 990mhz-re, jött a ki-be kapcsolgatósdi újraindításkor. Visszább vettem a ramokat ~800mhz körülre, dehát az olvasás vmi katasztrófa volt.. Most 300*11-en megy, felosztva 960-ra a ramok, kíváncsi vagyok, hogy fog-e ki-be kapcsolni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, hát eljutottam odáig, hogy 10*340. Terhelve 1,264V...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megpróbáltam már ezt a Performance level-t extreme-en, hát lényegében semmi nem változott, az írás, másolás sebessége nagyon picit javult, de szinte ugyanazokat az értékeket kaptam, mint turbo-n.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na megpróbáltam még egy olyat, hogy 3,65ghz, csak 9,5-es szorzóval, de el sem indul a gép.
Vsz kicsit sok már az fsb a prockónak, vagy nem tom...
Szal marad az eddigi, úgy néz ki, hogy én itt megakadtam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem 2,2V-t kapnak, annó még a 2*1gb tracer után. Azoknak is annyi kellett, és elvileg ezeknek is ennyi. Azt mondod próbáljak meg a gyári "ajánlott" fesz alá lemenni? Mondjuk ezt annó mondta már valaki, hogy az utolsó érték sok vizet nem zavar, csak asszem Ősember annyit mondott, hogy az első két érték összegénél mindenféleképp több legyen az utolsó érték.
No akkor majd keresgélek !
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blazsey2 #4944 üzenetére
Hát 1:1en azért kevés.. Annó 900on 5-5-5-12-n 9000 felett voltam bőven... Mondjuk ez vsz chipsetfüggő.
Az a baj, hogy nem tok kicsikarni olyan FSB-t az E5200-ból, hogy értelme legyen 1:1-ben hajtani a ramokat.
400*9,5 jó lenne, de ahhoz is kéne ~1,4-1,45V, hogy terhelve is stabil legyen...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most nézem pont, hogy ennek a procinak is, mármint a DC E6300-nak is 266-os a bus speed-je, ha jól látom. Így mondjuk kicsit könnyebb a dolog. Bár a fene tudja, gyári fsb az 800 ennek is gondolom. Mondjuk ilyen tempón már 8000 körül olvasni kéne a ramnak, főként 1:1-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil flották
- Milyen egeret válasszak?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest