Hirdetés
Aktív témák
-
hardzsi2
aktív tag
válasz
Pulsedriver #4543 üzenetére
B2-es stepping esetén mind 6300-nál [link], mind 6400-nél [link] okos Intel azt írja: Core Voltage: 0.850V-1.3525V
Namármost:
1) van az a fesz., amit a BIOS alapból beállít a procinak alapfrekin (nálam: 1.32500V) - én ebből indulok ki, tuning esetén ezt emelem. Kisebbre sosem vettem.
2) vannak a mindenféle procikímélő fícsörök (TM2, EIST, stb.), amik -ha aktiválva vannak- terheletlen állapotban vagy a szorzót veszik vissza vagy emellett/ezzel együtt TALÁN még a feszt is - gondolom ezért van megadva az alapfesznél kisebb is, de a kisebb feszeket szerintem csak kisebb frekin bírja a cpu stabilan - ill. egyes jobban sikerült példányok (mint Laragirl-é) elfutkoshatnak kisebb feszen alapfrekin is (sőt; kisebb feszen tuningolva is). De ez ritka, szóval nem csoda, ha 1.2625-ön esetleg kifagyott alapfrekin. -
zLL
tag
válasz
Pulsedriver #4554 üzenetére
biztos nem, 70 fokon is simán mehet
-
frizso
senior tag
válasz
Pulsedriver #4554 üzenetére
Nem, főleg mert kevés olyan progi van, ami annyira ki tudja hajtani a procit mint az Orthos!
75 fok alatt semi gond sincs! De minél hűvösebb a proci annál jobb neki -
zLL
tag
válasz
nekem 1.325 Volton megy a cpum 3.2-t mguruban állitottam be
-
frizso
senior tag
válasz
Pulsedriver #4551 üzenetére
2 órát megy hiba nélkül az már nagyon jó, akkor valószínű stabil a gép!
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Pulsedriver #4548 üzenetére
Ha csak fűteni akarsz, akkor ez: [link]
-
Gorneck
legenda
válasz
Pulsedriver #4548 üzenetére
Orthos, prime95...
-
törölt tag
válasz
1.45 voltig semmilyen gond nincsen. Felette, kell egy komolyabb hűtés csak.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
előttem elmondták a lényeget, de az 1.4v még nem sok, egy gyengébb léghütővel is el lehet menni 1.45-ig simán, vmi combosabbal vagy vizzel akár 1.55v, nem lesz semmi baja (max 15 helyett 12évig fog elmenni
)
-
Gorneck
legenda
válasz
1.2625V?!
Ki volt az az agyas...
1.325-től általában felfelé, akár 1.4-ig is...de az függ a proci alapfeszétől, no meg a proci 400as fsb-s fesz éhségétől is... -
válasz
Pulsedriver #4394 üzenetére
400-on menni fog jó eséllyel, egyébként nem tudod ''túlhúzni'', és nem fog károsodni, max, ha túl sok feszt adsz neki, és kinyírja. Tuning tippeket leginkább a lap topicjában fogsz találni BIOS beállításokkal, hozzávetőleges feszekkel, stb.
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest