- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Na meg pillanatnyilag nem is volt a HDD fiókból. Out of stock.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Köszönöm! Ezeket én is megtaláltam akkoriban. Viszont utalja vissza a pénzt, és inkább lesz új gépház majd. Mivel kb. 16 ezer ft körül lenne amiket megtaláltam, kicsivel 50 alatt meg már található újan is a ház.
-
ghodyl
tag
Sziasztok! Egy éve vásároltam egy CM Silencio 352-t, de mostanában elkezdett zavarni, hogy a kábelek rendezetlenül vannak a házban és elkezdtem gondolkozni,hogy a kábelek elrejtem. Ezután olyan problémába ütköztem hogy a tápom ( Corsair CX500 ) 24 pines kábele nem fér el az alaplap tálca mögött, át kötöttem hátul, de az oldal lapot nem tudom rá rakni, mert a kábel túl vastag és nem fér el hátul, erre tud valaki valamilyen megoldást ?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
ma érkezett meg a B700 as táp elég massziv darabnak nézem reméllem jó lesz -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok!
A hardverapron Hypnotica-tól vettem egy CM Storm Troopert, még garanciális, de a garanciája, még nem ért ide, küldené, ha marad a ház. Ma jött meg a ház. A kérdésem a következő: hol lehet találni hozzá hiányzó kiegészítőket? Hiányzik a 20 cm-s venti, de az nem gond, vásárolható akár 2 db 14-es is, alulra meg 12-es 1 db, mert az ssd keret sincsen meg. Aztán a felső porszűrő hiányzik, az kellene hozzá. Valamint 7 dfb HDD tálca is kell, mert csak 1 db van meg.Ezt találtam (angolul nem tanultam): [HDD Cage], ebből megvan a 2, tehát ez nem kell.
Viszont ebből találtam: [Acessories kit], ez hiányos lehet, bár csavarok találhatók máshol is, nem baj ha nem gyári. Bár szerintem a gépház hangszórója sincsen meg.
Illetve: [HDD Tray], na pontosan ebből kellene a 7 db.
[20 cm-s blue led], [20 cm-s red led], [20 cm-s ledes], bár ez nem lényeges, mert akármilyen jó venti kerülhet felülre, akár 2 db 14-es is. Valamint nem biztos hogy a légszállítása, és más adatai ezeknek jó is lenne.Az is opció, hogy visszaküldöm, ő visszautalja a pénzt, aztán keresek másik troopert, de ha lehet ezeket beszerezni, akkor jó is lenne a ház. A fő lényeg a felső porszűrő (azt nem is sikerült találnom), + a hdd tálcák.
Köszönöm a válaszokat!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Van egy Hyper T4 hűtőnk. Sajnos az Intelhez való egyik rögzítőcsavar elveszett, és így most nem lehet tudjuk majd felrakni 1155-ös lapra. Minden tartozék megvan, csak az egyik csavar nincs. Ebből lehet venni újat? Esetleg valakinek itt a fórumozók közül nincs valakinek eladó? (aki esetleg AMD platformon használ ilyen hűtőt, és megválna az Intelhez való rögzítőktől)
Válaszokat előre is köszönöm!. -
Pardise
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
Köszönöm!
PSU Covert honnan lehetbe beszerezni a trooperhez? A hivatalos oldalon jelenleg nincs!
-
CM Hungary
Hivatalos
Hello, szerintem a modder toppikban tedd fel a kérdést, vagy keress egy hozzáértő moddert. Gyárilag biztosan nincs rá lehetőség és fogalmam sincs, hogyan lehetne megoldani. Mondjuk itt: Modding topic
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Nem okozhat gondot. simán visszaáll kisebb frekvenciára.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
értem én de az nem okoz gondot ha vissza osztodik 2400 ról 2133 ra ?
CM én rokkant vagyok nem tudok utánna mászkálni ha gond van csak neten tudok rendelni azért kell biztosra mennem

-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
2400-as RAM-ot vehetsz, attól még, hogy a CPU csak 2133-ig hajtja meg. A ram is 2133-on fog menni, ez nem lesz probléma. Az alaplap listája pedig soha nem 100%-os. Attól még, hogy egy RAM nincs benne, nagy valószínűséggel működni fog szépen.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
sajnos
most épp am keresésben vagyok de amiket itthon lehet kapni az nincs benne a lap listájában ami meg van is és kapni is lehet az 2400 as azt meg a proci nem támogatja mert az hivatalosan csak 2133 ig megy
igy totál nem tudom mit csináljak

-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
A memória kereskedelem az egy nagyon trükkös piac. Lehet jól is csinálni, meg nagyon hamar el tud tűnni a süllyesztőbe is egy gyártó. A Corsair sem véletlenül kezdett bele a gaming cuccokba és a házakba. memórián nem lehet pénzt keresni, egyszerűen nem éri meg gyártani, új piaci belépőként meg még inkább.

-
roPHka
senior tag
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Vinyót lehúzva a tápegység hangtalan, zajtalan bekapcsolásnál is.
Másik wd-vel nézve is szintúgy ez a helyzet...
Coolermasterből a legalapabb 600W-os modellel nincs ilyen jellegű hiba. Nem tudom mi van ebben az 500-as tápegységben, de olyan mintha áthúzna vagy ilyesmi...
Valaki mindenesetre ha találkozott már hasonló hangjelenséggel, megírhatná hogy ez mi a fészkes fenétől lehet.
-
Pardise
senior tag
Hali.
A Cooler Master Storm Trooper bekapcsoló gombján és a ventiszabályzóján lévő piros ledet esetleg lehet módosítani kékre? Ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm

-
roPHka
senior tag
Valaki megmondaná, hogy ez mi lehet?
Coolermaster 500W tápegység, csakis ezzel a Western Digital Blue vinyóval...és ilyen hangot ad ki, csak bekapcsolásnál, azaz akkor amikor a vinyót felpörgeti (érvényes ez a gép alvó állapotából való "ébresztés" után is).
Másik vinyóval nincs ilyen hiba, másik táppal nincs ilyen hiba, viszont még egy ugyanilyen tápegységgel is ugyanez a hang a hibajelenség. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
ok köszi
kedves CM:HU
mond ti miért nem gyártotok memóriát? nem lenne ilyen vacakolás keresgetés... -
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Ok. Nem fogod megbánni!
Legyen hosszú az élete! 
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
Szia!
de sürgős olyannyira hogy csütörtökön már nállam is lesz 3 év garival sajna fontos volt és max 20e volt rá
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Szia! A B700 a belépő kategóriánk, de megbízható és stabil tápegység, valamint rendelkezik minden szükséges EU szabvánnyal, vagyis az ErP-vel is, ami a standby fogyasztást határozza meg.
Az ár/érték aránya jó, én ajánlom, bár így egy kicsit haza beszélek...
Mondjuk ha nem sürgős a vásárlás, akkor inkább a GM sorozatból választanék. -
kpal
nagyúr
válasz
CM Hungary
üzenetére
Hali CM Hungary !
Ti írtok blogot a Game Channel -en is ugye ?
Itt is megalakítgattalak titeket. Tetszik hogy közvetlenül tudtok segíteni mindenikek,be is rakom a kedvencekbe ezt a topikot.
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Vidd vissza nyugodtan oda ahol vetted. Ez garanciális probléma.
-
Feketelaszlo
senior tag
Üdv!
Van egy Cooler Master Notepal U2 Plus notihűtőm - tavaly nyár eleji vásárlás, nemrégiben elkezdtek zörögni a ventijei és elég erősen rezonál tőle a szerkezet - szerintem csapágyas lett (ebben nem vagyok biztos, mert még soha nem volt csapágyas ventim, csak tipp), néha csinálja, néha nem. Ezzel így lehet valamit kezdeni? -
creedszl
senior tag
Hali
Ki szeretném cseréni a Hyper TX3-as procihűtömön a ventit mivel már nagyon zajos.Mely venti ajánlott rá?
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
CM:HU

erről a tápról kérnék véleményt hogy milyen ennyit enged a keretCooler Master 700W B700 V2 RS700-ACABB1-EU
köszönöm szépen -
Thaddeuss
tag
Sziasztok,
Van egy Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtőm amin jelenleg egy darab ventilátor van, én viszont szeretnék még egyet, csak ilyen "ráfogatót" nem tudom hol lehet venni.
Nincs esetleg ötletetek?
-
Átvettem a Nepton 140XL hűtőmet végre. Beszerelése nem volt olyan egyszerű nekem mint azt hittem. 2 hozzá kapott ventitből sajnos csak az egyiket sikerült felszerelni mert a másik sehogyan se fért már el a házikómba. Egyébként brutális hangja van maxon járatva
Prime95 futtatása alatt i5 3570K @ 4,2GHz 1,2V 65 fok fölé nem megy. Nem volt olcsó mulatság de jól teljesít a kicsike! -
seniman
veterán
Ezt keresed,igaz ez egy HAF-X tartozéka

-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Ebben a videóban ami 5:20-nál van a táp felett, az a takarólap vagy táp fedél vagy minek hívják, ami teljesen elrejti a tápot meg ami vele egy szinten van, azt hogy hívják, hol lehet szerezni?
-
Nepton 140XL lesz végül szerintem. Kaptam pár sodexo utalványt amit kevés helyen fogadnak el és figyelembe véve a szerény vízhűtő kínálatot az üzletbe. Teszteket nézegetve bírni fogja a húzott i5 3570K procim.
Gari, hogy van mert a webáruházak 2 évet adnak de a tesztekbe 5 évet emlegetnek. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CM Hungary
üzenetére
A Seidon 240m egész szépen teljesít egy 4,6GHz-n ketyegő 8320-on!

Bár, tény, hogyha vártam volna még egy kicsit, akkor valszeg nepton lett volna, bár várni kellett a 240-es változatra.
-
Napokban vettem egy Seidon 120V Ver 2 hűtőt. Proci húzás nélkül i5 3570K 3,4GHz 65 fokosak voltak a magok játék közben. 4,2GHz-nél meg 70-74. Kicsit jobb eredményre számítottam. Ennyit bírna csak? Azért is vettem meg mert sokan dicsérték. Még paszta cserével próbálkozom és dupla venti hűtéssel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
watador600
üzenetére
Ott elméletben a kártya teljes hossza számít, elejétől a legvégső pontjáig (elvileg).
-
seniman
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Ha jól emlékszem,a pci slot fedelektől mértem,tehát a vga rögzítőfüle már nincs benne.
Lemértem újra,a ház hátfalától 335mm,a vga nyák tényleges kezdetétől 314mm.
-
watador600
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen sima.
Megtaláltam én is a leírást, 304 mm van írva.. de én meg többet mértem.
De még az a 314.9mm is necces, mert a kártya elvileg 314mm.
Az még érdekes, hogy belülről ugyan úgy néz ki az NV edition, mint a sima 690.(#743) seniman
Igen, ezt én sem tudom. Nekem 32 centi lett. Te hogy mérted le?
Szerk.: Ja látom. Én a mostani vga végétől, a hdd rackig mértem. Remélem nem csaltam... Eléggé nagy pech lenne, ha nem férne be.Esetleg ha valaki tud hasznos infóval szolgálni, szívesen meghallgatom

-
seniman
veterán
válasz
watador600
üzenetére
12,28 coll a kártya,kérdés,hogy ezt honnan mérik.A múltkor mértem belülről a házat,én a feltámasztási ponttól a hdd rackig 30centit mértem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
watador600
üzenetére
Sima cm690? Igaz, az NV edition-t néztem, abba az elméleti max. 314.9mm.
-
watador600
senior tag
Az létezhet, hogy egy cm690-es házba, nem fog beférni egy GTX 970 Gaming G1-es VGA?
-
Asshur
tag
Szia CM!
Szerinted az NZXT Kraken G10 kompatibilis lehet a Seidon 120M-el?
Van egy elfekvőben a polcomon (Neptonra cseréltem), felhasználnám, ha van rá esély.
Nincs benne a kompatibilitási listájukban, gondoltam, hátha tudtok valamit erről, a méretek hasonlóak
a többi single radis, 120-as egybevízhez. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
ismételten köszi CM:HU
(ne haragudj a névért de szerintem jól ál itt neked
)A pasztadolog az hogy össze legyen rakva az uj gép még igen távolvan kb fél év.. nem telik mindenre egyszerre addigra meg veszek pasztát nem is kötekedés képpen irtam hogy hiányzott a csomsgból csak fura volt hogy tök bontatlan cucc és nincs benne

azért köszönöm szépen
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Hmm. Ez a paszta dolog érdekes. Elvileg benne kellene, hogy legyen a csomagolásban. Ha nincs használható pasztád, akkor megpróbálok segíteni valahogy...
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
köszi CM:HU

lenen még egy kérdésem a CM nem ad pasztát a rendszerhez mert kibontottam teljesen bontatlan volt de paszta nem volt benne minden más igen -
Powerer
tag
Üdv!
Egy Cooler Master Silencio 452-es házba tervezem beépíteni a következő konfigot:
ASUS Z97-K, i5 4570 + CM Hyper TX3 Evo, NVidia GTX 550 Ti, 1 SSD, 1 HDD (WD Green), Chieftec 500W tápegység, 8 GB DDR3
Húzást nem igazán tervezek, illetve eszement terhelésnek sem lesz kitéve.
Ebbe a midi méretű házba bőven beférek, igaz? Mennyire halk ez a ház? Az alaplapom fogja irányítani a ventillátorok sebességét? Számomra az a fontos, hogyha nincs terhelés alatt a gép akkor nagyon csendes legyen.
Előre is köszönöm!
Ádám
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Hatásfokra nem sokkal jobb mint a H212. talán 1-2 fok az amivel többet tud. A H212 egy nagyon megbízható és jó teljesítményű hűtő. De a Seidon sem rossz választás.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
NyuszyCaster
üzenetére
Szia,
Seidon nem a csúcskategória, de eléggé megbízhatóak. Az újabbaknál már a zajszinten is javítottunk. Szerintem megéri a pénzét, de lehet, hogy kicsit elfogult vagyok. Biztos van itt a fórumon olyan aki használja! -
CM Hungary
Hivatalos
válasz
Miskolcer85
üzenetére
Sorry...

-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok!
uj gépet épitek és vásároltam egy ilyen hütést
még sosem volt vizhütésem és az sem ma lesz mikor be lesz szerelve mert nem tudom egyszere megvenni az egész gépet
csak véleményt szeretnék kérni rőlla és hogymenyire megbizható
egy főrüm társ irta máshol hogy időnkint csobogó hangja van ez normális? -
Miskolcer85
csendes tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
Megrendeltem, és már úton is vannak. Köszönöm!

Bár 5+3,5 Euró 4 ilyen kis műanyag bizbazért kicsit sok......

-
Powerer
tag
Kedves CM!
CM Hyper TX3 Evo hűtőmet 2012 novemberében vásároltam. Leírásában még nem szerepel, hogy 1150-es foglalathoz is használható, viszont hivatalos oldalukon ez szerepel. Elképzelhető, hogy az 1150-es foglaltra való rögzítéshez szükséges elemek nincsenek mellékelve hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Ádám
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
Miskolcer85
üzenetére
Szia!
Itt nézz körül, ez az EU Shop. [link] -
Miskolcer85
csendes tag
válasz
CM Hungary
üzenetére
Sziasztok!
Nemrég vásároltam használtan egy CM Storm Enforcer házat. Csak utána fedeztem fel, hogy az újonnan vett házakhoz van egy csomó tartozék (csavarok, rögzítő sínek, stb) ami az én házamhoz nincs, pedig kellenének.
Főleg a HDD rögzítő sínek!Lehet olyat valahonnan szerezni??? Nagyon kéne!
Mindenhol krestem már, de se eBay-en, se Hardveraprón, se a CMstore.com-on nem lehet rendelni. Mert Magyarországra nem szállítanak. Kellene nekem legalább négy olyan rögzítő sín.
Légyszi segítsen, akinek van fölösleges.
-
sinick
senior tag
Fordulatra nem is figyeltem. Ez a venti ugye 1500-2800 fordulatú. A hűtőn a venti egy műanyag tokon van és a műanyag tok húzható a bordára. A műanyag tok csavarozása stimmel.
Szerk.: Először nem értettem a rudazás témát. A műanyag tok felől van csavarozva, így a rudazás nem kell.
A házban (Gigabyte GZ-M1 még egy régi, felsőtápos ház) van két 10 centis venti is, így az első és a hátsó elvileg huzatol. A CPU egy Intel Core 2 Duo E8200-es és nincs húzva. Most nem megy a venti és nem nagyon megy 50 fok fölé. Játék nincs, csak net meg néha youtube meg avi (xvid) esetleg mkv (720p) filmek. Egy ORTOS teszt viszi fel 60 fok fölé kb. 20 perc futás után, 23 fokos szobahőn (ami nyáron max 27). CPU hőmérséklet figyelés 60 fokra bekapcsolva.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves COOLERMASTER Hyper TX2 CPU hűtőm, amin csapágyas lett a ventilátor.
Erre egy sima 92 mm-es, fordulatszám szabályzós ventilátor rátehető?
Helyben hirtelen egy ZALMAN ZM-F2 Plus ventilátort tudok beszerezni.
Köszi: sinick
-
seniman
veterán
válasz
Gerivagyok
üzenetére
Gentle Typhoon 8dB-n dolgozik,igaz ára is van,meg már a beszerzése sem egyszerű.
-
Gerivagyok
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Cooler Master Silencio 652s terméket a PCX-ben. Az egyik ventillátor két hét használat után elkezdett nagyon búgni. Kiszedtem a házból a kezemben fogva bekapcsoltam és még úgy is rezonált egymagában.

Azért fontos a válaszod nekem, mert úgy tudom ilyen esetben az egész gépházat vissza kell vinnem garanciába ami azt jelentené, hogy szét kell szednem a gépem.
A tapasztalataitok alapján fog a Cooler Master garanciába ventilátort cserélni nekem vagy a nagyobb hangot nem fogadják el mint indok?
Ha esetleg nem viszem vissza ismersz ugyan ilyen extra halk ventilátort(11dBA+-1)?Köszi, hogy elolvastad!
-
seniman
veterán
Inkább ezt a pwm-est.De szerintem elég egy is,nem olyan széles az a borda,hogy kettő kellene rá,de te tudod.
-
denko
senior tag
válasz
watador600
üzenetére
hüteni nekemis jol hütik..de hangosak...
Akkor bármlyiket rátudom szerelni ami 12 centis? -
denko
senior tag
Sziasztok,
kérek a szakértők segitségét:
Ki szeretném cserélni a CoolerMaster hyper212 plus Ventiket, mert hangosak nagyon.
Mi az ami illik a helyére és csendes?Előre is köszönöm
-
seniman
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Szerintem a tápos topicban előbb kapsz választ

-
watador600
senior tag
Erre valaki?
-
Sziasztok!
Sedion 120V vásárlásán gondolkodom. i5 3570K szeretnék 4,5GHz használni. El fogja bírni ez a hűtés? Azért ezt a típust nézegettem mert elég jó árban adják és nagyon sokat nem szeretnék rákölteni.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Hát igen, én sem találtam semmi ilyet a gyártó honlapján.
Az akkor tényleg lehet, hogy csak a ventije CM. Na mindegy. -
seniman
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nekem is Asus van,az összes ventit oda tudom szabályozni,ahova akarom,a technikai specifikáción belül.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem is van egy olyan ventilátorom és én is jártam úgy azzal, csak nálam egy PWM Y elosztó okozta. Amint azt lecseréltem egy másikra helyreállt a rend. Az Asus lapommal tudtam rendesen szabályozni.
#696: pingwin92: rákerestem, de nem láttam semmi olyat ettől a gyártótól. Nem lehet, hogy csak a ventilátora CM jelzésű? Ami mintha nem is lenne szabvány 25 milliméteres. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valami kínai csoda plágium.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Asztalos klub
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Ubuntu Linux
- Ford topik
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Automata kávégépek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Alienware 17r4 olvass
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mond ti miért nem gyártotok memóriát? nem lenne ilyen vacakolás keresgetés...