-
PROHARDVER!
Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Hali! Az érdekelne, hogy egy Cooler Master V8 GTS CPU hűtő befér-e egy CM STorm Scout 2-be, mivel az adatlap szerint a hűtő 166mm magas, a ház adatlapján a mx cpu hűtő magasság meg 162mm, na de! a hűtő oldalán egy scout 2-be van berakva az egyik képen!!!
-
hm15
senior tag
válasz CM Hungary #372 üzenetére
Nem szeretnék tolakodó lenni, de lassan május, bármi pozitív hír az Elite 110 megjelenése kapcsán?
-
cor
őstag
Hello CM
Igaz-e ,h akinek "első szériás" 690III háza van, annak utólag jár gumiharang, meg vmiféle csavar(?) ?
Tavaly még nem így nézett ki a honlapon, mint ahogy most.
Ebben szeretnék információt/segítséget kérni....gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
DRB
senior tag
válasz CM Hungary #395 üzenetére
Szomorúan hallom ezt, akkor marad a Hyper 412 Slim(bár ehelyett is inkább a 412 PWM kéne, de úgy tűnik ezt sem lehet itthon kapni, viszont ezt lehet orvosolni könnyen), vagy a külföldről való rendelés, még meggondolom.
Azét köszi az infót -
marquuard
veterán
Üdv. Storm Scout 2 hátulján pontosan milyen piros LED-es ventilátor van? Itt a típusára gondolok.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Möhe
addikt
A 130 Elite ODD keretének belső része csavarozva van a keret felső részéhez,de az eleje viszont szegecselve (mi a f@szé félmegoldás? ) csak úgymond rongálással lehet,vagy van rá mód szépen finoman is kiszedni?
Feszegetem az elejét,de csak nem enged szép szóval.
Bele szeretném mókolni egy 692-es HDD keretét,hogy egymás alatt legyenek a venti mögött.[ Szerkesztve ]
-
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
CM Storm Enforcer házhoz keresnék olyan oldallapot, amelyen van ventilátor hely is. Neten nem sikerült találni, valaki ismer egy eladót, esetleg boltot? Lehetőleg országon belül, Budapesten vagy környékén venném.
-
DRB
senior tag
Üdv!
A CM Hungary képviselőjétől kérdezném(persze ha valaki másnak is vannak infói, ne fogja vissza magát , CM Hyper 212X(RR-212X-20PM-R1) hűtőt lehet e kapni kis hazánkban, ha igen hol? Az a helyzet, hogy én nem találok sehol ilyet.
A választ előre is köszi! -
Longhandd
tag
válasz BomiBoogie #386 üzenetére
Oké, köszönök minden infót
" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
-
Longhandd
tag
válasz BomiBoogie #384 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mire össze áll a pénz, biztosan dönteni is tudok
(Az miatt nem kell aggódni, hogy a kilós hűtő kárt okoz az alaplapomban? Eddig csak 300gramm körüliekkel volt dolgom?)" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
-
Longhandd
tag
válasz BomiBoogie #382 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Az ajánlatodból a Brocken tetszik, de nem találtam a gyári oldalán a méretezésnél, hogy alá fér-e a memóriám? A 212-esnél a gyártó 37mm-es magasságot enged aláférni és az én memóim nem magasak Tehát elfér. Nem tudod véletlenül a Brockennél mi a helyzet ezen a téren? Ha elférek, melyik hűt jobban és melyik csendesebb?" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
-
Longhandd
tag
Sziasztok!
Ha már CM topic, lehet, hogy kapok választ
Öreg TX3-as procihűtöm a napokban egy FX6300-as procira került. Nos, az van, hogy kevésnek bizonyul, bár jobb mint az AMD gyárija.
Ha maradok a CM-nél, akkor egy Hyper 212 EVO megfelelő lenne vagy mást javasoltok?" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Itt az adatlapja, a légszállítása: 41,76.
-
hl225
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy CM-TX2 processzor hűtőhöz lehet-e még ventilátort kapni.
A ventilátor típusa: a9025-18rb-3bn-f1
Ha már esetleg CM ventilátor nem érhető el, meg lehetne-e tudni milyen légszállítású az adott típus? -
Glaz-dozfhut
őstag
-
meci77
tag
válasz CM Hungary #372 üzenetére
Ok, köszönöm,
-
-
zolee5016
őstag
A műanyagokra gondolsz??
Ha segítség,akkor én most egy Cosmos-ba applikáltam Hdd kereteket..mivel minden gyártónál ez standard méret,így lehet agyalni,és alakítani... Szóval a Cosmos ...innen várja a folytatást...már el lehet képzelni milyen lesz...
LINKHa meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Möhe
addikt
Valaki próbálta már a CM692-es plusz HDD kereteit belemoddolni a 130Elite-be?
Ép ezen agyalok hogyan is lehetne. -
meci77
tag
Tiszteletteljes kérdésem lenne, hogy a várva-várt Elite 110 elérhető lesz-e 1-2 héten belül, vagy esetleg csúszik egy picit?
-
jim bcs
nagyúr
válasz CM Hungary #356 üzenetére
(#362) ShellKretor
simán idetartozik[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Wiz Khalifa
veterán
A V700 jó tápocska. Nálam tökéletesen teszi a dolgát.
Smoke some weed nigga!
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz #98593280 #355 üzenetére
Barátom, veled elég nehéz vitatkozni, sőt értelmetlen is. Azért a véleményemet leírom.
A prohardver fórumban bárki nyithat topikot, nem jelenti azt, hogy ért is hozzá. A tudását nem kérdőjelezem meg, de biztos vagyok benne, hogy aki az adatbázist összeállította, nem a saját méréseire alapoz. A V sorozatú tápegységek minden teszten kiváló eredményt értek el, és jelen pillanatban a legjobb tápok között van.
Méréssel alátámasztva egy szakértőtől: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=360 -
CM Hungary
Hivatalos
válasz Wiz Khalifa #354 üzenetére
Igen, persze. Ha lesz hozzá I/O, akkor megoldható a két konfig.
-
törölt tag
válasz CM Hungary #346 üzenetére
A hivatalos PROHARDVER "Milyen tápegységet vegyek" topikjának ajánlója ez.
Ugyanaz a PROHARDVER felület, ahol pl. a COOLER MASTER is fórumozik.
Nem utolsó sorban ha jól tudom vzsryl kolléga állította össze, aki elég jól ért hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz CM Hungary #344 üzenetére
Értem. De ha lesz hozzá I/O panel külön akkor megoldható bele ugyan úgy a két konfig? A mini-ITX az első tápos verzió lesz majd.
Ha tudsz árat meg pontos megjelenést akkor tudnál egy privátot írni?
Smoke some weed nigga!
-
seniman
veterán
Állítólag az NZXT Kraken a kompakt vizek királya,bár ezt az ára is tükrözi............
A hangerő relatív,ha elég nagy a radiátor teljesítménye és nem kell padlón járatni a szivattyút,bármelyik lehet csendes.Nekem kis gagyi kínai van,de ha néma csend van a szobában,akkor is fülelni kell,hogy halljam.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
jim bcs
nagyúr
Szia CM!
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy sima procihoz melyik kompakt víznek a leghalkabb a pumpája?
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz BomiBoogie #331 üzenetére
Hehe. Nem fér el az biztos!
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Wiz Khalifa #325 üzenetére
A ház alapból egy konfigos felépítésre lett tervezve, ami azt jelenti, hogy a nagyobbik részben alaplap, táp stb, a kicsiben pedig HDD-k, folyadékhűtés radiátos stb. Tehát ez jelen pillanatban nem két különállóü ház.
I/O panel lesz, de szerintem május körül, az árát még egyelőre nem tudom én sem sajnos. -
CM Hungary
Hivatalos
válasz viperabácsi #324 üzenetére
A pumpát nem fogod hallani.
-
davidsz
senior tag
COOLERMASTER Seidon 120V RL-S12V-24PK-R1:
i5 1150 foglalaton a csavarok koppig húzva és lötyög. Alátétezni kellett, mert a csavarokon kevés volt a menet. Így a fám keretet lejjebb lehetett "tolni".
Gondolom ennek nem így kellene lennie? Csak nálam van ez, vagy más is belefutott?Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #98593280 #339 üzenetére
Ebben pl. a Vanguard széria sincs benne, amiről pedig tudjuk, hogy elég jól sikerült széria. Akkor az sem
ajánlott?Sőt, pl, a Silent Pro M2 széria sincs abban a kategóriában, amit kiválasztottam, és annak idején azt a választ kaptam rá, hogy a belseje jó. Jó kis táp.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #336 üzenetére
Miért nincs rajta a tápajánló táblázaton?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Wiz Khalifa #337 üzenetére
Persze, de más árkategória is a V és a G széria.
Nem kérdés volt.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #331 üzenetére
Szerintem inkább nagyon rossz elképzeléssel.
Teljesen feleslegesnek tartok egy 60 ezres tuning alaplapot, főleg egy gyengén hűtő mini-ITX -házban. Hozzáteszem a G600-as CM tápegység sem tartozik az ajánlott kategóriába, teljesítményre is felesleges, mert szénné húzva sem enne a konfig mondjuk 280 wattnál többet. A V300-as Kingston SSD sem ajánlott. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz BomiBoogie #333 üzenetére
Egy kicsit.
Vagy Ők újraértelmezték a G szériát, méretileg, és paneltáppal adják.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az egyik boltnál van egy ITX-es komplett konfig, szerintem egyébként nem rossz áron, összeállítással, a ház egy CM Elite 120.
ASUS Maximus VI Impact alaplap
ASUS GeForce GTX760-DCMOC-2GD5 VGA
Intel Core i5 3.4GHz 1150, 4670K processzor
120 GB Kingston SSD – SV300S37A
Cooler Master G600 600W tápegység
Cooler Master Elite Advanced ház fekete
8GB 1600 MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Kit
Cooler Master Hyper 212 EVO CPU cooling system
2TB Toshiba 64MB 7200 RPM cache winchesterJól gondolom, hogy a 212-es venti nem rá a procira ebben a házban, igaz?
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #329 üzenetére
hű ezt benéztem, azt hittem friss a hsz. csúnya benézés bocccs
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #50 üzenetére
hogy van-e a lap biosában venti szabályzási lehetőség? nekem a g45 gamingben van például
Fully electric lifestyle!
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, én házban, hűtésben CM fan vagyok (bár a proci hűtőm most pont nem az ), jelenleg is egy CM házban vannak a cuccaim.
A gondom az, hogy a VGA-t nem tudom terhelten 80*C alatt tartani ebben a házban, oldalra is tettem fel egy ventit ami rá fújja a levegőt (14 cm) de nem sokat ér.
Egy jobban szellőző CM házat keresek, a méretet fontos lenne tartanom, esetleg v.mivel kisebb lehet, nagyobb nem. De persze minden megoldás érdekel (a víz kivételével), a cél érdekében legfeljebb szétbontom a cockpitet.
Adatlapomról másolom a konfigot:
ASRock Z77 Extreme 6 / 4x8Gb Kingston HyperX 1600MHz / I7 3770K 3,5GHz (4,4GHz) + Zalman CNPS11 Extreme / MSI R9 290 Gaming / Kingston HyperX 240Gb SSD / Samsung 1Tb HDD / Gigabyte GreenMax 750W / Cooler Master RC 692A KKN5 / 3 x Samsung S27B350H / Fanatec CSR wheel + CSR Elite pedals
Köszi!Fenti problémára a megoldás a következő volt:
A házban nálam gyárilag van 3 venti: elöl (alul) 14cm befúj, felül 12cm szív, hátul (felül) 12cm szív - minden további beszerelés opcionális.
Amit beszereltem ill. csináltam: alul 12cm befúj, oldalt (VGA magasságában) 12cm befúj. Hátul a kártyaillesztő helyeken a takarólemezeket kivettem.
Ezzel csináltam egy tulnyomást a VGA-CPU alatti térben, lévén itt befújó ventik vannak csak és a hardverek innen kapják a friss levegőt. A felső térben a szívó ventik szépen elviszik a meleget - tehát van egy egyirányú levegő áramlás a házban + a custom VGA dolgát megkönnyítendő az általa termelt meleg a hátsó takarólemezek helyén is szabadon távozhat.
Eredmény: GPU terhelten 8, VRM 9, CPU 10 fokkal lett hüvősebb!
És nem kellett másik ház...[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CM Hungary #321 üzenetére
~1000-1200 rpm-ig elég halk, utána kezd előjönni a hangja, de akkor sem zavaró.
@Syd2012: Ha külön veszed meg a 915-öt, akkor ahhoz van panel. Pillanatnyilag még nem kapható a panel, ami a HAF 935 iTX részéhez beszerelhető.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz CM Hungary #323 üzenetére
Azt tudom. De akkor azt a mini-ITX konfigot mivel kapcsoljam be ha nincs hozzá I/O panel?
És az a később mennyi idő? Meg mennyi lehet kb?
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
viperabácsi
addikt
válasz CM Hungary #321 üzenetére
Nekem egy cm elite 120 ba kellene ami a fejemtől max egy méterre van.Most csak szélzajt hallok a gépből.Innen hallanám a pumpát?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Wiz Khalifa #320 üzenetére
Mert a nagyobbik részen van az I/O panel, ami átszerelhető. Később lehet majd külön egységkként is kapni.
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz viperabácsi #309 üzenetére
A Seidon pumpája nem a leghalkabb, a Neptoné, vagy az Eisbergeké halkabb. Nekem viszont valóban a Seidon van, de csak a vájtfülűek hallják szerintem a hangját. Én speciel nem tudom kivenni megkülönböztetni a pumpa és a ventilátor hangját.
-
Wiz Khalifa
veterán
Hi all.
Miért van az hogy ha ezt a házikót egybe veszem akkor a Mini-ITX részen nincs semmi bekapcs gomb, audio, usb? Ha meg külön megvenném a Mini-ITX részét akkor meg lenne benne?
Smoke some weed nigga!
-
Möhe
addikt
válasz hackeeeee #318 üzenetére
Ennek a hűtőnek alul is van ventije, amit ha használnék ( elvileg nem szeretnék) akkor felfelé fújná a levegőt a táp felé. De szeretném passzívban kipróbálni a konfigot, és lespórolni egy ventit amit konkrétam a táp végezne el azt csak a keringés miatt.A proci mint írtam csak 5% körül/alatt van terhelve,kis ideig 10% (ez volt legnagyobb amit láttam eddig rajta) max 1óra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az úgy nem lenne túl jó, mivel a procin lévő venti fújna a bordára, de a táp pedig onnan szív.
Max fordított ventivel lehetne jó megoldás, de nem fog tudni annyi hőt leszívni a bordáról a venti, szerintem. Plusz valszeg a táp sem díjazná ezt annyira.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
Mármint a tápegység ventije a prociról szívná le a levegőt?
Ebben az esetben ott szerintem majdnem csak vakum -szerű tér keletkezik.
Múltkor teszteltem véletlenül egy ilyen szitut, bár ott VGA karira tolta lefelé a levegőt a VGA ventije, a ház venti meg pár centire volt tőle és kifelé, azaz felfelé akarta, szívta is a levegőt.
A VGA kari több fokot melegedett így. Csökkent a VGA hűtő hatásfoka.
A felette elhelyezett szívó venti elszívta előle a levegőt.Lehet hogy jobb lenne, ha ebben az esetben a tápot fordítva tennéd be azaz felülről szívná a levegőt. Van rács az elite 130-on. Persze mérd meg így és úgy is, hogy igazam lesz-e.
-
Ruszki
senior tag
válasz #98593280 #290 üzenetére
Silencio 352 volt amit hamarabb láttam mint az N200-ast.Akkor maradok az N200-nál igazából ez jobban megfogott!Itt ahol górcső alá veszed a kuckót nem nagyon hallottam,hogy valami negatívat mondtál volna!Nekem tetem erőművet fogok bele tenni!Akkor pontosan milyen is a véleményed az N200-ról!?
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Möhe
addikt
CM 130 elite házba egy Noctua NH-L12-t szeretnék betuszkolni,de sajna 1mm-el magasabb mint a hivatalos CM honlapon szereplő maximálisan 65mm magasságú beszerelhető hűtőkél.
Mennyire kell "komolyan" venni azt a 65mm-t? -
jim bcs
nagyúr
válasz viperabácsi #309 üzenetére
igen ha jól emlékszem akkor a topiknyitó kolléga aki a CM-nél melózik, ha itt lesz megmondja milyen de visszább emlitette hogy neki nagyon bevált
-
viperabácsi
addikt
Valaki használ seidon 120-at? MIlyen hangja van a pumpának?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
jim bcs
nagyúr
válasz #98593280 #302 üzenetére
arról a bench-ről amit én csináltam 7k-ból, az ssd-t semmi nem hűti a hdd-t mint írtam alul felül 2 nagy cpu hűtőborda passzívan, a Core 3000-ben 2db 120-as hűtötte a hdd-t de 28 fok körül tanyázott és nem ment lejebb
nincs rá erősítve, alul keresztben van felül hosszában van az alu borda és ennyi kvázi nem kell venti passzívan tökéletes a hűtés
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag