Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
Üdv!
Sikerült tegnap felszerelnem a saját CM hűtőmet.
Több problémába is beleütköztem, hogy a felfogató hátlap egyik lába alá az MSI pont betett néhány SMD alkatrészt. Ezt egy kis távtartó rézgyűrűvel orvosoltam, majd mindent összeszereltem. A venti felhelyezésekor a gyári rugókat meg kellett hajtanom, hogy a kis fülektől, a rugó többi része belepattanhasson a helyére. Ezekkel nincs is gond, azért van a szakmám, hogy ezeket megoldjam. Viszont hiába állítottam be a BIOS ban, hogy 40 fok a célhőmérséklet, és hogy akár 25% ra is lemehet a cpu fan sebessége a max hoz képest, csak nem akart lemenni a hőmérséklet.
Kérdés, hogy valaki tapasztalt -e már ilyet?
Most egy Zalman fordulatszám szabályzóval beállítottam 1000 ford/perc -et, lehet így is marad, ha nem tudom egyenesbe bekötni. A gép így idle ben 28 fokos, kiterhelve még nem néztem. Minden a configomról az adataimnál.[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz LamaCube #3697 üzenetére
"Vagy a gond az, hogy az alaplapod nem vezérli megfelelően a ventit?"
Igen ez a gondom. Full fordulatszámon 2000 ford/perc -en pörög a venti hiába állítom be a bios-ban, hogy 40 fok alatt akár 25% -ra is lecsökkentheti a venti fordulatszámát.
Most úgy oldottam meg, hogy egy parkettavágóval, a zalman fordulatszabályzóját megvágtam, így elfér a 4 pin-es csatlakozó benne, és 1050 ford/perc re beállítottam a ventit.
Tegnap este végig 80-85% járt a processzor, és 34-35 foknál nem ment feljebb a hőmérséklet.
Alapjáraton nekem is 28 fokos a proci.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz LamaCube #3699 üzenetére
Hát akkor marad a zalman fordulatszám szabályzója, ahhoz nem kell telepíteni semmit
Éjszakára bekapcsolva maradt a gép, mert bealudtam, és mikor reggel felébredtem meg kellett néznem, hogy be van e kapcsolva még a gép, mielőtt a power gomb után nyúlok.
Úgyhogy 100% osan hozta a zalman 9700 után az extra csendes érzést. Bár hűtési teljesítményben nem éri utol, de annak a ventillátora sajnos tönkrement, ez pedig tökéletesen működik.
-
szumo
senior tag
Valami nálad nincs rendben, mert faterom E6300-asa gyári hűtővel kevesebbet mutat hőmérsékletben. Igaz nekem egy 212 plusz-om van, ami meg se közelíti a zalman CNPS9700-amat (ami meghibásodott), de üresjáratban 30 fok körül van a procim, terhelve se megy nagyon 40 fok felé. Nézd meg az adataimat.
-
szumo
senior tag
Én sokáig a zalman körömlakkos üvegében lévő ecsetelős pasztát használtam, csak az évek során elfogyott, és most a coolink pasztáját használom egy jó éve.
Mind a kettővel meg vagyok elégedve.
Amúgy az a 8 centis venti amit betettél a procihűtő mögé az ugye kifelé húzza a levegőt és vissza van téve a gépház oldala?Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz kasza blanka #3717 üzenetére
Hát én évekig nyomtam a speedfant, még az abit IS7+3.00 GHz prescott+zalman 7700cu val.
Szerettem, de az utóbbi időben nem volt rá szükségem. Viszont a bios ban megnézem, ami lett javasolva, bár az MSI P45D3 platinum ventillátor kezelése nagyon vacak.
Én most egy ventiszabályzó potival tartom 1000rpm-en a fordulatot.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz zebrafish #3732 üzenetére
Hát azt nincs benne a használati utasításban, hogy végy egy fogót, és a rugón a megfelelő irányba hajts pár mm-ert. Utána gond és erőltetés nélkül fel tudod rakni, ráadásul ugyanolyan jól feszül. S az sincs benne, hogy ha már szereltél be hyper 212 plus-t, a TX3 AMD-s felfogatása simán megszívat még.
-
szumo
senior tag
A 775 és az 115x felfogatása jócskán eltér. Nekem a hyper212 plus-on rendesen át kellett állítanom a felfogató csavarok helyét. Mind 1-el kintebi bevágásba került.
Szóval a 775-ös keret kicsi, hacsak a tx2-tx3-on nem lehet állítani a lefogatást.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz milszab #4044 üzenetére
Hiába, a 775 és az 115x keretek között van 2-2,5mm különbség, és így a tx2 műanyag bepattintói nem függőlegesen állnának. Az eredmény, hogy feszíti az alaplatot, és vagy kitörik a műanyag prücök, vagy pedig tönkreteszi a lapot.
A négyes képen jól látható a méretek különbsége!
-
szumo
senior tag
válasz chris0000 #4048 üzenetére
Valami gebasz van nálad!
Nekem egy i5 2500k fut 3,7GHz-en, és én már attól rosszul vagyok, hogy 28 fokos alapjáraton, és majd 50fokig felmegy a hőmérséklete ha ki van terhelve.
Ha ki lett volna töltve az adatlapod, talán többet is segíthetne neked az ember.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz chris0000 #4056 üzenetére
A gyári feszültség 1,25V körül van, mert a gyártó szerint 1,4V a maximum, amit adhatsz neki. Másnak is volt hasonló baja. Nézd meg a vásárlók véleményét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest