Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ezt k*vára nem értettem régen sem és most sem. Mármint elolvastam a cikkeket, méréseket és értem miről írnak, de nekem logikailag ellentmondásban van a dolog.
Ha gyors a kijelző és nem marad ott a pixel, nincs utánhúzás akkor abból fizikailag nem lesz homályos kép az éleshez képest. Ezt az OLED tudja egy lassabb response time-al rendelkező kijelzőhöz képest.
De aztán jön ez a mozgásfelbontás ami elég misztikus dolog: nem mosódik el a kép a kijelzőn a fentiek alapján állóképhez képest, de mégsem látod annyira élesnek mozgásban, több részlet veszik el. Erre van vmi homályos magyarázat, hogy a szem máshogy érzékel (követi a mozgó tárgyat, stb...) ezért a ki-be kapcsolt képet máshogy érzékeli.
De ha így is van, még mindig nem világos, hogy ha nem kijelzőt bámulunk akkor ki kapcsolja le/fel a villanyt?Ha senki, akkor ott is ugyanúgy érzékeli a szem a mozgó tárgyat ami szvsz nem mozog "gyorsabban" mint az OLED 2-3 ezredmásodperces válaszideje. (a szem felbontóképessége a mozgó tárgyak sebességéhez képest)
Az a megoldás, hogy élesebb lesz a kijelzőn mozgó izé, mintha élőben látnám?
Vagy csak nem elég a 2ms sebesség ha has helyett kiszámolom rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- DJI topic
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LC49G95TSSR) 125CM G9 5K Q-LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey OLED G93SC (49", QD-OLED, 5120x1440, 240Hz, HDR10+ Gaming, 1800R, FreeSync)
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó 27 LG GL850-B Monitor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest