- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ezt k*vára nem értettem régen sem és most sem. Mármint elolvastam a cikkeket, méréseket és értem miről írnak, de nekem logikailag ellentmondásban van a dolog.
Ha gyors a kijelző és nem marad ott a pixel, nincs utánhúzás akkor abból fizikailag nem lesz homályos kép az éleshez képest. Ezt az OLED tudja egy lassabb response time-al rendelkező kijelzőhöz képest.
De aztán jön ez a mozgásfelbontás ami elég misztikus dolog: nem mosódik el a kép a kijelzőn a fentiek alapján állóképhez képest, de mégsem látod annyira élesnek mozgásban, több részlet veszik el. Erre van vmi homályos magyarázat, hogy a szem máshogy érzékel (követi a mozgó tárgyat, stb...) ezért a ki-be kapcsolt képet máshogy érzékeli.
De ha így is van, még mindig nem világos, hogy ha nem kijelzőt bámulunk akkor ki kapcsolja le/fel a villanyt?
Ha senki, akkor ott is ugyanúgy érzékeli a szem a mozgó tárgyat ami szvsz nem mozog "gyorsabban" mint az OLED 2-3 ezredmásodperces válaszideje. (a szem felbontóképessége a mozgó tárgyak sebességéhez képest)Az a megoldás, hogy élesebb lesz a kijelzőn mozgó izé, mintha élőben látnám?
Vagy csak nem elég a 2ms sebesség ha has helyett kiszámolom rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux Mint
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 75" Interaktiv Érintőképernyős Monitor - 4K felbontással - SMART Board Interactive Display SBID-7075
- LG UltraGear 32GQ850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- eladó Dell U4320Q Monitor 42.5 " 3840 x 2160 (4K UHD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha senki, akkor ott is ugyanúgy érzékeli a szem a mozgó tárgyat ami szvsz nem mozog "gyorsabban" mint az OLED 2-3 ezredmásodperces válaszideje. (a szem felbontóképessége a mozgó tárgyak sebességéhez képest)