Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Megérkezett a Codemasters legújabb, a Formula 1 2012-es szezonját feldolgozó része, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt. A játék egyik legfontosabb újítása a Young Driver’s Test mód lesz, amelyben gyakorlatilag megtanítanak F1-es autót vezetni és hasznos tanácsokkal látnak el a bajnoksággal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
munky
őstag
Nyitottam egy témát az új résznek: Codemasters F1 2013
-
munky
őstag
-
munky
őstag
válasz
Motion_Blur #4949 üzenetére
A Nürburgring Hotlap videót kínomban már majdnem kinyomtam, annyira irritálóak a motorhangok.
-
munky
őstag
Nyári leárazás van a Steamen. Ismét 10 euró az F1 2012. [link]
-
munky
őstag
válasz
speedydb23 #4904 üzenetére
Itt egyáltalán nem erről van szó. Hanem arról, hogy van pár olyan kanyar, ahol ha túl szélesre veszed és a rázón kívül a műfüvön fordulnál, akkor is elveszi a gázt hiába veszítenél vele amúgy is időt.
-
munky
őstag
Az F1 2011-hez képest az irányítás és a fizika visszalépés szerintem. Ebben a részben olyan mintha az eddigi munkáiban rendszerint árkád és szimulátor közé belőtt rendszert, az árkád irányába tolta volna el a Codemasters.
A pályáról való letéréskor működésbe lépő motor blokkolás, az tényleg az egyik legidegesítőbb dolog a játékban. Amikor amúgy is hibázol, de még el is veszi a gázt...
-
munky
őstag
válasz
Zod tábornok #4896 üzenetére
Nézd, a középszerű az nálam azt jelenti, hogy vannak hibái és hiányosságai, viszont ettől függetlenül játszható és akit érdekel a téma az el tud vele bohóckodni még akkor is, ha egyébként úgy érzi lehetne ennél sokkal jobb is a játék. Nem tudom ebben mi az ellentmondás, hiszen sehol nem állítottam, hogy ez egy értékelhetetlen és játszhatatlan gagyi játék, amit még bottal sem piszkálnék meg.
-
munky
őstag
válasz
Zod tábornok #4889 üzenetére
Semmi ellentmondás nincs benne. Tisztában vagyok a hibáival és a hiányosságaival, amelyeknek egy részét itt ki is fejtettem. Ettől függetlenül játszom vele, hiszen - ahogyan előttem többen is írták - nincs igazán más komolyan vehető alternatíva a Codemasters sorozatán kívül.
-
munky
őstag
Szerintem a Codemasters F1 szériája nem hozta azt a szintet, amit előzetesen sokan vártak tőle. Az első két rész PC verziója ráadásul még kínosan sok bugot tartalmaz a mai napig, amit soha nem fognak javítani. Az F1 2012 egy tucat patch után már egy korrekt iparos munkának nevezhető, mert ordítóan nagy technikai hibák és bugok nincsenek a játékban. Az a bajom vele, hogy bár egy teljesen vállalható, de összességében mégis csak egy középszerű F1 játék lett ez is, és nem fogok rá igazi klasszikusként gondolni soha.
Az SC-t például jó ha 3X láttam a játékban, pedig a Steam szerint 190 órát játszottam a vele. Esőben az ellenfelek által felvert esőpermet az F1 2011-ben nagyobb és részletesebb volt, itt mintha erőforrás spórolás miatt csökkentették volna ezt. Gondolom a konzolok miatt, mert többször láttam olyan nyilatkozatot, ahol a jelenlegi generáció kevés memória mennyiségét kifogásolják a készítők. A PC-s verzió meg csak egy sima port, pár DX11 kiegészítéssel. Aztán ott van a gumi kopás, ami sokkal konzervatívabb lett mint a '11-es játékban, talán a kelleténél jobban visszavettek belőle, vagy legalábbis nem skálázódik annyira jól az egyes versenyhosszokon mint kellene.
A multiplayer elég fapados és ez csak enyhe kifejezés. Szerintem manapság kifejezetten szégyen és gyalázat az, hogy egy folyamatban lévő időmérőhöz amiből még 10perc van hátra, csak és kizárólag nézőként csatlakozhatok. Ott meg olyan vérlázítóan low budget szagot áraszt minden, hogy azt nem hittem el amikor először láttam. Spectator módban a kocsik kidolgozottsága egyszerűen ocsmány, hiába van minden grafikai elem a maximumra tolva. A kameranézetek ugyan itt szintén nevetségesek, de még a hangok is kifejezetten elviselhetetlenek. Az olyan apróságok, hogy lobbyban nincs chat már tényleg csak hab a torán. Ezt még a tíz éves F1 Challange '99-'02 is tudta.
A karrier mód szerintem az ilyen egy évadot feldolgozó játékokba teljesen felesleges. Nekem legalábbis dögunalmas volt még a gondolat is, hogy kezdjek egy második szezont benne. Egy ilyen koncepció mondjuk egy több szezont tartalmazó játékban működne jól (pl. F1 Challange). Sokkal izgalmasabb lenne elkezdeni egy kis csapatnál mondjuk a 2009-es szezont az akkori szabályokkal és erőviszonyokkal, aztán úgy eljutni 2012-ig. Ötször egymás után ugyan olyan erőviszonyok, kocsik és ellenfelek ellen lenyomni egy évadot, hát ahhoz tényleg nagyon kell unatkozni szerintem és a jelenlegi rendszer csak ezt tudja.
Még lehetne sorolni gazdagon, de a lényeg annyi, hogy szerintem ez koránt sem tökéletes játék. Sőt, sokkal jobb is lehetne. Lehet, hogy nálam van túl magasan a léc, de ez maximum egy középszerű alkotás a szememben és minél többet játszom bele annál erősebb az érzés, hogy az F1 2013-nak már nem kellene nekiugrani egyből 8K-ért...
-
munky
őstag
Pont nemrég volt Steam leértékelés a játékra. (~3K volt)
Egyébként Steamen is meglehet venni ajándékként, ami belekerül a tárgytárolódba és onnantól bárkinek elajándékozhatod, Ehhez a célszemélynek is egy Steam fiókra van szüksége.
Heteken, de akár napokon belül indulhat az idei Steam Summer Sale, akkor talán még van esély egy nagyobb akciózásra.
-
munky
őstag
Ha már úgy is témánál vagytok: a játék most akciós, egész pontosan 10,19 eurós áron megvehető a Steamen.
Bár lassan nyakunkon az F1 2013...
-
munky
őstag
válasz
JONAS77 #2359 üzenetére
A Steam hírekben hiányos a bejegyzés... CM fórumon így szerepel ez:
"If you have seen lower GPU usage and framerate drop on the more recent patches you can try adding the line <track_info_system run_on_cpu=”0” /> to hardware_settings_config.xml in Documents\My Games\FormulaOne2012\hardwaresettings. If this does cause unwanted side effects, please undo the change by deleting the line from the config."
-
munky
őstag
válasz
Barthezz2 #2273 üzenetére
A Steam alapbeállítások használata mellett (tehát ha nem tiltottad le az adott játéknál) mindig naprakészen tartja a játékokat.
Az általad linkelt képen az F1 2012-höz tartozó hírfolyam látható, amit valamiért nem frissítenek túl gyakran, de a patch ettől még ugyan úgy letöltésre kerül. Nem tudom kinek a hanyagsága ez egyébként, mert például a TF2-nél minden egyes frissítés kikerül a hírek közé.
Kedden például böngészés közben lettem rá figyelmes, hogy a Steam tölt valamit és akkor láttam, hogy F1 2012-t frissít épp. A javítás változtatásainak listáját persze csak a Codemasters fórumában találtam meg, ahol minden patch kapott eddig egy külön topicot.
Idén megleptek a srácok különben. Azért kilenc patch-re nem számítottam az elmúlt évek alapján, amikor mindegyik résznél be kellett érni két javítással. Nem tudom, hogy Steam-en gördülékenyebb-e egy-egy javítás kiadása, mint anno Live-on, vagy már ők is érezték, hogy nem lehet ennyire magára hagyni a nagyérdeműt, különben meglesz a böjtje a későbbi részeknél... Konzolokon le vannak maradva rendesen a javításokkal, szóval lehet, hogy az utóbbi elmélet kicsit naiv feltételezés. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez után a 9 patch után is bőven maradtak hibák még...
-
munky
őstag
Úgy patch (9.) változtatásai:
- Made some improvements to the online game so car positions should be more accurate and less twitchy at high speeds.
- Made some PC Framerate improvements for those people who had an FPS drop after patches.
- Fixed the wheel weight property so that it will now work correctly
- Fixed the final results screen for the client in a Co-op session so they see their stats not the hosts.
- Fixed two infrequent crashes. -
munky
őstag
Új patch, PC-n ez a negyedik:
• Understeer: Adjusted track information to provide a more uniform level of grip across the entire surface
• Fixed an issue where some users (especially those on laptops) were unable to change their resolution.
• Fixed a crash in Co-op when trying to resume a session at the start of a Qualifying session that neither player would take part in.
• Fixed issues with the weather system in Instant Replays / Race Replays which could instantly change the track wetness level.
• Removed engine damage from the list of damaged parts that can force a pit stop to take priority over a drive through penalty.
• Changed the Prime tyre compound to Hard for Suzuka to match the race this weekend. This change will not affect Time Attack which will continue to use the Medium compound tyre.
• Added a white cross to the DRS OSD to indicate to that it is unavailable because of a fault.
• Fixed a number of minor graphical issues.
• Fixed a couple of minor issues with timers not resetting correctly.
Other changes of note:
• Added a Skip Session option so players can leave any session without having to complete it.
• Tweaked force feedback for all devices.
• Improved the lighting on Singapore.
Azért idén jobbnak mondható a support, bár pofátlanul sok hiba volt benne és még maradni is fog gondolom. Ez így már annyi javítás volt, amit az előző két rész összesen kapott.
-
munky
őstag
válasz
Barthezz2 #1046 üzenetére
Nálam az üzemanyag kijelzés működik, viszont sokkal több kört lehet megtenni Mix3 fokozatban mint tavaly. A gumikopás szintén ilyen lett, szinte elnyűhetetlenek a gumik...
Nem lehet, hogy a fejre álló kamera és a hibás üzemanyag kijelzés főleg a virágbolti verziók "extrái" ? Mert ezeket nem tapasztaltam 12 óra játék alatt a jogtiszta verzióval.
-
munky
őstag
válasz
RevolutioN2 #941 üzenetére
Sajnos már ebben sem lehet bízni.
Az F1 2012 sem oldotta meg a tavalyi játék legégetőbb gondjait (Legalábbis PC-n). Helyette ami tűrhető volt (vezethetőség, fizika, gumikopás) azt is átbabrálták, és nem éppen jó irányba.
-
munky
őstag
Tegnap este kipróbáltam a multit is. Bár ne tettem volna... A mikrofont alapból hangérzékenységre rakja és egyszerre 5-6 ember szuszog, beszél, böfög, röfög és zörög játék közben. Az időmérő után futamhoz nem volt szerencsém, kidobott Lost Connection hibaüzenettel. Ennyit arról, hogy a GFWL miatt lehetetlen a multi... Szerintem csak szar a netkód és ennyi a történet, mert előtte láttam, hogy másokat is dobált ki szép számmal.
Ma alig, hogy megoldódott a felbontás probléma jött a következő: a mentésem oda, nem tudok belépni a profilomba.
Ez ugyan az a hulladék mint tavaly. Mivel harmadszorra volt pofájuk ezt a szemetet kiadni PC-n normális tesztelés nélkül, ugyan azokkal a súlyos hibákkal mint az előző rész, azt hiszem ez volt az utolsó F1 játék amit megvettem. Botrányos, hogy ezt meglehet tenni 2012-ben, minden következmény nélkül. A Codemasters elvileg egy elég jelentős nagy kiadó és ha ők ezt nevezik AAA kategóriás játékfejlesztésnek, akkor bele sem merek gondolni mi lehet ez alatt.
-
munky
őstag
A felbontás problémával kapcsolatban, a játék hivatalos fórumán végre találkoztam egy olyan megoldási lehetőséggel, ami működött is.
A játék telepítési mappájában a system almappában található hardware_settings_restrictions.xml fájlt kell módosítani méghozzá úgy, hogy a minimum resolution résznél kell átírni ilyen formában az értékeket:
<!-- Minimum resolution -->
<restrict_logical>
<restrict_if name="width" op="int_le" value="2559">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
<restrict_if name="height" op="int_le" value="1599">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
</restrict_logical>Ezek az értékek értelem szerűen 2560x1600-as felbontásra vonatkoznak és mindenki behelyettesítheti a sajátját. Nálam 1680x1050 így megy rendesen, eleve így indult a játék az átírás után.
-
munky
őstag
válasz
Dr. Romano #839 üzenetére
A törés modellhez nem nyúltak. Az tetszett a gépi ellenfelekben, hogy eleredő esőben a már vizes pályán ők is csúszkáltak rendesen slick gumival, és lassan is haladtak. Más említésre méltó pozitívumot nem láttam tőlük eddig.
-
munky
őstag
Nos az első 50%-os futam amit megpróbáltam végigjátszani Hockenheimben zajlott. Az első helyről indultam, és tartottam is a pozíciót kb. 5 másodperccel vezetve a második előtt. Aztán jöttek a lekörözések, és az egyik Marussia a célegyenes végi első kanyarban majdnem megállt előttem, kikerülni nem volt időm így belementem és a szokásos módon némi sérüléssel az első szárnyon, de simán folytattam a versenyt. Kaptam egy boxutca áthajtásos büntetést. Mivel a mérnök a rádión folyamatosan érkező esőről beszélt és el is kezdett szemerkélni az égi áldás, úgy döntöttem minél hamarabb szeretném letudni a büntetést, hogy aztán utána egy esetleges nagyobb esőben tudjak menni cserélni egyből. Behajtottam a boxba és a büntetés letöltése helyett vártak a szerelők, kerék + szárnycsere, mondom jól van ennyit erről a taktikáról. A következő kör végén újra felhívta a figyelmemet a játék, hogy a büntetésemet le kellene tölteni 2 körön belül, ekkor ismét behajtottam a boxba és mi történt? Vártak a szerelők és újabb kerékcsere. Na itt léptem ki...
Az időmérőn amúgy elkezdett füstölni a motor (automata váltó) és az utolsó próbálkozásomnál le is robbant. Futamon erre rajtot követően hátranézek és mit látok? Természetesen (?) megint eregeti a füstcsíkot. Az irányítás elég arcade irányba ment el, tapad mint az állat.
Ami tetszett eddig:
- A töltési időket tényleg sikerült lefaragni.
- Futamon valóban büntetés jár a fehér vonal átlépésért boxkiállást követően.Egyelőre ennyi, ez még csak 2 óra játék tapasztalata.
-
munky
őstag
Steam-en ma éjjel 1 óra óta játszható. Ahogy sejtettem, a teljes verziónál is gáz van a felbontás állítással, már volt egy kilépésem is, mindenféle hibaüzenet nélkül. hehe
-
munky
őstag
válasz
Bjørgersson #739 üzenetére
Kösz, de sajnos ez nem segít. Nem is pont így néz ki már F1-nél, és hiába írod át az erre vonatkozó részeket nem jelent semmit. Már végigpróbálgattam ezeket a fájlokat (System és a Dokumentum mappásat is) és bármelyiket módosítom, nem változik a helyzet.
Nvidia kártyáknál az működik elvileg, ha a driverben egy egyedi felbontást csinálunk 59hz-es frissítési frekvenciával. AMD kártyáknál egyelőre nem találtam működőképes megoldást.
-
munky
őstag
Ehhez a felbontás témához annyit találtam, hogy valóban a Grid is ugyan ezt tudta produkálni. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból az okozza, hogy a játék tévesen érzékeli a Vram mennyiségét. Ha 512mb-nál kevesebbet lát, akkor nem lehet feljebb állítani a felbontást.
Registy turkálást és/vagy a config fájl szerkesztést javasolnak, de egyik sem működik nálam az F1 esetén.
-
munky
őstag
Ez a felbontás dolog nekem is gondot okozott. Nálam 1680X1050 kellett volna, de 1280X1024 volt a maximum a demoban. Reménykedtem, hogy a teljes játéknál nem lesz ilyen, ezek szerint mégsem tökéletes?
A kártya amúgy egy Radeon HD 4870...
-
munky
őstag
Úgy nézem nem voltam elég egyértelmű. Megvettem elővételben Steamen, és ott lehet elővásárlóknak tölteni a teljes verziót. Így nem a megjelenés napján kell vele bíbelődni, meg persze nem mindenki egyszerre esik neki a letöltő szervereket ostromolni. Játszani majd csak a megjelenés napján lehet vele.
-
munky
őstag
Végül úgy döntöttem beszerzem.
Mától lehet előtölteni, már csordogál le a teljes verzió...
-
munky
őstag
Abu Dhabi-ban a 2-es 3-as kanyarban aktív DRS-el padlógázzal simán átmegy, és ez csak alap setup. Ezért egyáltalán nem tudok lelkesedni. Az eddigi szimulátor és arcade között félúton elhelyezkedő fizika egyértelműen utóbbi irányába tolódott.
-
munky
őstag
Nem tudom ez mitől lehet, de a grafikai beállításoknál ki tudom választani a 16:10-es képarányt, viszont a felbontás csak 1280X1024-ig megy fel. Megnéztem TV-vel, ott megy a Full HD felbontás, de 1680X1050-et nem tudok rá varázsolni ott sem. A Dokumentumok mappába létrehozott konfigurációs fájlokkal is próbáltam bíbelődni, eredménytelenül. Hiába írtam át a hardware_settings_config-ban a felbontást és tettem írásvédetté a fájlt, semmit nem jelentett. A grafikus kártya amúgy egy Radeon HD 4870, a legfrissebb erre a szériára elérhető illesztőprogrammal. (12. 6) A hivatalos fórumon páran írták, hogy bizonyos Nvidia kártyákkal csak 800X600-ban tudnak játszani, szóval nem vagyok benne biztos, hogy az én készülékemben van a hiba. Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalatotok? (AMD kártya és 1680x1050-es felbontás)
A játék amúgy elég vegyes képet mutat. A fizika szerintem visszalépés a tavalyi részhez képest. A féktávok tényleg mintha hosszabbak lennének, a kigyorsításoknál meg elég hamar lehet nyomni a padlót az eddig megszokotthoz képest. Ami talán pozitívum, hogy Motion_Blur kollégához hasonlóan én is úgy figyeltem meg, hogy ha nem ideális íven fordulunk, akkor bizony érezhetően kevesebb a tapadás.
A fehér vonal átlépése bokszkiállás után nálam nem járt szankcióval, pedig a szabályok be voltak kapcsolva. Az olyan apróságokon meg már meg sem lepődök, hogy a felirat szerint egy 2011 végén játszódó teszten már a 2012-es autókkal körözgetünk. Nehéz lett volna beletenni a tavalyi modelleket, persze tudom azok a fránya jogi dolgok.. hehe. A hangok valamivel jobbak, de még így is messze vannak az elvárható szinttől. A menü kinézete és elrendezése az egyértelműen tetszik. A zenék szintén, de gondolom az ember úgy is hamar megunja majd őket.
Ami összességében kiderült ebből a próbaváltozatból, hogy idén sem történik csoda. Most is sok a hiányosság és a hiba, amiket a Codemasters terméktámogatásnak csúfolt megjelenés utáni 1-2 tapasza nem fog maradéktalanul befoltozni. Az rFactor és SimBin játékokon szocializálódott egyéneknek ez megint nem jelent majd komoly alternatívát az biztos. Engem annyira ez nem érint, de így is inkább a nem irányába billen jelenleg a mérleg nyelve, ha a vásárlásról van szó, de még kiderül.
-
munky
őstag
Mekkora nálatok a maximálisan beállítható felbontás
Nálam csak 1280x1024, ami szerintem elég tré.
-
munky
őstag
Az üzenet arról szól, hogy (Észak-Amerikában) Playstation Network-ön már elérhető, a Steam-es (PC) változat esetén még "dolgoznak" azon, hogy amint lehetséges tölthető legyen, de ott legalább globális a dolog.
Viszont azóta sincs semmi valóban.
-
munky
őstag
A Dirt Showdown próbaverziójánál is ugyan ez volt. A Codemasters bejelentette, hogy melyik nap érkezik aztán csak nem akart elérhető lenni. Persze akkor is ugyan ez volt a szöveg: nem rajtunk múlik, amint a Valve megnyomja a "mágikus gombot" játszhattok. Valamiért voltam olyan naiv, hogy ezúttal arra számítottam minden rendben és flottul megy majd és 7 óra után már lehet tölteni. hehe
-
munky
őstag
válasz
Mr.Mercury #157 üzenetére
Azért az durva, hogy a Mclaren első vezetőszárny nélkül is kint marad a pályán és még támadja is a Parabolicából kijövet az előtte haladót. Ez inkább csalódást keltő videó volt, kedvcsinálónak semmiképp nem nevezném.
-
munky
őstag
válasz
werszomjas #148 üzenetére
A Steam szerint közel 80 órát játszottam az F1 2011-el (többnyire egyjátékos módban), de piros zászlót ma láttam először, amikor rákerestem az ilyen videókra "tecsőn".
[link] Ezek szerint nem sokat tett ez hozzá a játékhoz.
-
munky
őstag
A menü elég pofásnak tűnik, az kifejezetten tetszik. A többi viszont egyelőre erősen "marketinghalandzsának" hangzik. Az időjárási rendszerről például már minden évben elmondják, hogy előfordulhat hogy a pálya egyik fele vizes, míg a másik száraz, meg hát amúgy is tök király az egész, viszont ebből még nem sikerült tapasztalnom semmit egyik részben sem. A hangok szerintem gyengék voltak eddig mindegyik évben, pedig óriási szerepük van. Még ezzel a körítéssel is eszméletlen sokat dobna rajta, ha a valódi motorhangokat vennék fel belsőkamerás felvételekből. A BF3 jó példa ilyen szempontból, mert ott tényleg rámentek erre, és durva az eredmény hangulat szempontjából, bár az egy FPS, ez érvényes lenne egy autóversenyre is. Szóval a hangokra sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük ennél, de gondolom ez extra pénz lenne és nem ér nekik annyit. A kocsik kezelését majd csak kipróbálás után tudjuk meg úgy is. Nekem azzal sok gondom nem volt, mert nem várok vérbeli szimulátort. A tavalyi viszonylag jó iránynak tűnt ilyen tekintetben, bár talán lehetne kicsit kevesebb tapadás. Mindenesetre várom a demót, az után talán okosabbak leszünk.
-
munky
őstag
Találtam egy interjút, ami még az E3 alatt készült. Annyi érdekességet fedeztem fel benne, hogy úgy tűnik az autókat a menüben is 3D-ben láthatjuk lemodellezve az eddigi szimpla fotók helyett. A videón 2 perc után nem sokkal tűnik fel először amire gondolok. Nem mondanám nagy dolognak, de anno még F1C-ben gyakran csak azzal szórakoztam és töltöttem el egész sok időt, hogy az autók közti különbségeket figyelgettem a menüben. Szóval ennek is örülök.
Paul Jeal és Stephen Hood amúgy a szokásos marketing dumákat tolja... Szerintem az F1 2010-nél betanulták a legtöbbet és még mindig azt használják. Az időjárási rendszer természetesen fantasztikus lesz, az autót sokkal jobban "érezni" majd... Hiszem ha "látom".
Jöjjön tehát magához az interjúhoz vezető link.
-
munky
őstag
Egyszerűen nem hiszem el, hogy volt pofájuk egy ennyire semmitmondó és jellegtelen videóval előállni. Ez aztán E3 Trailer...
(#37) RevolutioN2: Szépen megfogalmaztad a lényeget. Rengeteg hiányossággal küszködött még az előző rész is. Engem roppant módon zavart, hogy amennyiben egy éppen zajló időmérőhöz csatlakoztam, nem hajthattam a pályára, holott gyakran még 8-10 perc vagy több volt hátra az eseményből. Ilyenkor ugye két lehetőséged volt: végigvárod és nézed a mezőnyt, vagy kilépsz. A 2003-as F1C-ben is csatlakozhattál a többiekhez ilyenkor, szóval azért elég durva a 2000-es évek második évtizedében ez a fajta megoldás a Codemasterstől. A bajnokságok rendezéséhez és a közösségi élethez meg tényleg nagyon kellene az a bizonyos szerkeszthető rajtrács, vagy az olyan alap funkciók mint a chat.^^
Az igazán jó játékokkal nem pár hónapig vagy egy évig játszik az ember, hanem gyakran évekig. Így sajnos attól tartok, hogy aki egy teljesen átszabott és jó multira vágyik az csalódni fog idén is. Manapság hosszútávon üzletileg egyszerűen nem kifizetődő egy teljes funkcionalitással ellátott játék kiadása - pláne egy évente megjelenő sportjáték esetén. Márpedig a játékipar ma már kemény üzletág. Tényleg csak a teljes Steam támogatás és a RaceNet ad reményt egy jobb többszemélyes játékmódra.
-
munky
őstag
A grafika jelenlegi szintje engem nem zavar. Sokkal inkább azt várom ettől a játéktól, hogy az előző két rész hibáit mellőzve nyújtson végre olyan élményt amilyet ígértek a kezdetektől fogva. Mivel azonban évente megjelenő sportjátékoknál ez nem annyira szokás, nem akarom magam hiú ábrándokba kergetni. Tehát szinte biztos vagyok benne, hogy maradnak majd benne hibák.
Ami különösen bosszantott az előző két részben, hogy eleredő esőben látom ahogy a kocsim már vízpermetet húz maga mögött, és az aszfalton is látszik valamennyire a víz csillogása, de még mindig teljesen jól tudok száraz körülményekre szánt gumival közlekedni. Esőben például csak minimálisan nőnek a féktávok tapasztalataim szerint. Ehhez hasonló dolgokra gondolok. Nem várok realisztikus szimulátort, egyszerűen csak annyi kellene, hogy érezhetően megváltozzon az autó viselkedése ilyen szituban.
Ez a Young Driver’s Test mód maximum arra jó, hogy a marketing kampány során lehessen valamire újításként hivatkozni és minél szélesebb vásárlói réteget szólíthassanak meg a játékkal. Egy kicsit is tapasztalt játékos és Forma-1 néző semmi hasznát nem veszi ennek valószínűleg.
Szóval remélem ezúttal valami épkézlábbal állnak elő. A teljes Steam támogatás GFWL nélkül adhat esélyt egy jobb multira is. Majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Diablo IV
- Freemail
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0perces !Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest