- BIOS frissítés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Logitech Z906
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubuska10
senior tag
Köszi a topikot! Nos, én még nem rendeltem meg, de amit láttam belőle, szerintem nem is fogom, noha a Civ az egyik kedvenc játékom valaha. A 4. résszel kezdtem, a 6.ba majdnem mindegyik vezetővel nyertem, több mint 1000 órám volt benne. Nagyon régóta vártam a játékra, de óriási csalódás. Sajnos se a gépem, se a laptopom nem bírná el a gépigényét, PS5-ön nem tudom, van-e értelme stratégiai, alapvetően kattintgatós játékot tolni, meg aztán időm se lenne mostanában túl sok rá, pedig ez a játék megérdemelné.
Az elmúlt napokban sok videót néztem a legismertebb civ játékosoktól, meg olvasgattam. Szóval ha vakon vagyok, és nem látok / írok valamit jól, akkor bocsi!
A reviewek is elég negatívak, pozitívan vártam, de egyelőre pár negatívum jönne:
- Az első, tán a legfontosabb, az érák. Három darab van benne csak. Ez az előző szériákhoz képest egyértelmű visszalépés, és ahogy olvastam, más játékokat próbáltak ezzel koppintani (Humankind?). És nincs is normálisan átgondolva. Láttam olyat, hogy aki jól áll techben, másodjára kell hogy kikutassa a The Wheel tudományt. [link]
- Az érák váltása között olyan amatőr hiba van, amit egy ilyen király, nagy volumenű játéknál el se tudnál képzelni: valaki a háttérben beleköhög. [link] Így adják ki és árulják a játékot, 40-50 ezer Ft-ért.
- Mi van akkor, ha éppen az éra váltás előtt háborúzól? Semmi! Reset. Volt, nincs.
- Inkával vagy. Első érában inka, felfedezés korában spanyol, a 3.-nál meg már amerikai? És még ennél sokkal extrémebb példák is előfordulhatnak (egyiptomiból-mongol, mongolból-ugandai), ami totál hiteltelenné teszi az egészet. És elvileg kötelező váltanod. Mi értelme volt ennek? Szvsz inkább a játékot kellett volna még mélyíteni (több technológia, vallási lehetőségek, egyedi egységek stb). Mert azzal hirdetik a játékot, hogy "építs valamit, amiben hiszel". Ehhez képest durva korlátok közé helyez. Megmondja pl., mennyi várost vagy települést csinálhatsz. Mi van, ha én wide birodalmat akarnék építeni 25 várossal? Nem lehetséges.- Kevés a vezető, bár ezt a DLC-k majd megoldják (feltéve, ha az alap játékon felül még, még, még költesz rá). Azt viszonylag könnyedén le kell nyelnünk magyarként hogy Mátyás király (még?) nincs, de hogy Anglia ne legyen benne vezetővel az alap játékban, az elég furcsa. A ma már mindent átitató woke jegyében, bezzeg van egy Harriet Tubman nevű afro-amerikai asszony, akiről őszintén a legtöbben azt se tudjuk kicsoda. De hogy nem az USA egyik meghatározó vezetője, az 100%. Oly sok nagy formátumú vezető volt, miért van erre szükség? A kérdés maradjon költői.
- A menü, vagy UI túl egyszerű és sötét, de ami lényegesebb, hogy hemzseg a hibáktól.
- A tech tree-nél szó szerint görbék a vonalak. [link]
- Volt egy magyar streamer akit láttam tegnap, percekig próbálta megnyitni a városát, de nem tudta, és semmilyen infó nem volt róla látható, csak a populáció száma. Ez háború után volt.
- Bizonyos tech leírásánál a betűméret, de még a sorköz nagysága is megváltozik, vagy ki se fér a teljes szöveg a képernyőre. [link] [link] [link]
- Bele tudsz menni a vulkánba.[link] Hegyre nem tudsz felmenni (azért csak élt egy bizonyos Hannibál, akinek történetéről csak hallhattak a játék készítői is, talán jobban mint Tubman-ről), vulkánba de.
- Grafikailag se látok akkora nagy előrelépést. Persze, az épületek gyönyörűek ha rájuk zoomolsz, de amivel leggyakrabban találkozol, a terep elemek, a síkság, a folyók stb. szinte full ugyanúgy néznek ki, mint a 9 évvel ezelőtti játékban.
- Először a civ történetében nincs benne munkás, vagy builder. A kormányzókért szerintem nem kár.
Én a Civ 5-ös lélekszámot hiányolom nagyon, ami most sincs benne.
- Hülye bónuszokat ad. Pl. ha van disznód, az miért ad +20% termelést a katonai egységek gyártására? Lónál világos, de disznónál?...
- Megtámad valaki, aki szövetséges egy városállammal. De a városállamok ugyanolyan színűek - így ha két városállam van a közeledben akiknek az egységei arra kolbászolnak, azt se tudod, melyiket lőjed.
- Nagyon kevés map type van (5 db) és alig van miből választani a játék indítása előtt.
- Ha jól értelmezem, nincs hot seat, és nem tudod majd a barátoddal tolni.
- Megannyi más mellett a mikromenedzselést is tudatosan kiírtották a játékból. De a befejezés mégis unalmas. Defeat felirat, és viszont látás. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest