- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripper17
tag
válasz
szallasi007 #15542 üzenetére
Szerintem a "T" formájú tudás (egy területen mély tudás, más területekre rálátsz) ma már kevés, ha jó szakember akar lenni valami. Inkább a "π" (két, egymást kiegészítő területen mély tudás, más területekre rálátással) ami nyerő lehet. Tipikus példa erre talán a devops trendek, de a magam részéről a wifi-only rendszermérnökök is félkarú óriások: a klasszikus wifis tudásból bármilyen, mai enterprise hálózati projektból nagyon hamar kiesel. Egy jó routing-switching vagy AAA+riporting tudással ezt megfejelve viszont már jó lehetsz.
Ha minden nálad köt ki az lehet indikátora, hogy kevesen vagytok, vagy annak is, hogy alapvetően nincs annyi feladat, ahol megéri specializálni, több embert foglalkoztani. sajnos itthon én is ezt látom: több szerep, egy gázsiért. A minap kaptam olyan network engineer pozi ajánlatot, ahol aztán mindenhez IS kellett volna értenem a desktoptól kezdve a szervereken át a storage-ig, kivéve a networkhöz. -
Ripper17
tag
válasz
szallasi007 #15542 üzenetére
30. BSc alatt gyakornokként kezdtem. Gyakornoksággal együttvéve 4. munkahelyem, különben a mai napig junior lennék (ez is egy érdekes téma, mi volt előbb: a meglévő, jó szakembert nem megbecsülő HR és vállalatvezetési politika, vagy a "jobhopping"). Országos távközlési szolgáltató cégek. Nagyvállalat/multi szinten kevés bullshit van, amit ne láttam volna
-
Yeffy
veterán
válasz
szallasi007 #15415 üzenetére
teljes mertekben egyetertek.
kulfoldon is hasonlot latok/tapasztalok, ertelmesebb cegeknel elony, de nem feltetel a diploma vagy felsoiranyu vegzettseg. tapasztalat gyakran tobbet er. hozzateszem, teljes joggal.
en is, ahol dolgozom egyetemnel, aktivan fektetnek treningekbe, vagyte is igenyelhetsz ra budzset, ha az hozzaad a tudasodhoz, es nekik is javukra valik. es hat mondjuk egy CCNP miert ne valna.500 netto gondolom meg Pesten is korrekt osszeg, videken meg aztan foleg. felette meg ne is beszeljunk.
-
suomalainen
tag
válasz
szallasi007 #14915 üzenetére
Sokat segítenek az OCG-hez adott vizsgafeladatok. Ha azok mennek, a vizsgán sem tudnak megfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SQL kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- LG OLED65B49LA 2 Év gyári Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest