- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
TheProb #12403 üzenetére
én is a takaritónőre tippelek
a monitorozó szoftver gondolom egy olyan szerveren fut, ami a switch-ekkel azonos lan-ben van vagy legalábbis nem az interneten keresztül próbálja elérni őket ugye?mennyi ideig nem lehet pingelni 1-2 perc és eygenként jelentkezik vagy egyszerre több switchnél
ha egyszerre több switch-nél, akkor azok tápellátása nem azonos forrásról megy
vicces a takaritónő, de simán el tudom képzelni, hogy megy végig valaki és kihúzkodja a switch-eket és amig újraboot-olnak, nem elérhetőek
vagy szünetmentes ellátásról mennek
a switch-eken nem lehet lekérdezni az uptime-ot egy ilyen elérhetőségi szünet után?
nincs STP konvergencia a hálózatban? vagy akár routing protokol gyári timerekkel?
Egy nem optimalizált OSPF konvergencia is eltarthat egy pár percig is akár! Lehet akár 120 mp broadcast network type-nál a dead timer -
crok
Topikgazda
válasz
TheProb #12403 üzenetére
Pont ebben befolyásolhatja: ha távolról akarod elérni és a kifelé menő vonalad szakad akkor ami mögötte van az nem lesz elérhető. Azért kérdeztem az ADSL/PPPoE-t mert a legtöbb szolgáltató 24h-s időközönként eldobatja a PPP kapcsolatokat és újraépítteti hogy a halott de ki nem jelentkezett PPP klienseket kigyomlálja. Nekem ez így idle timeout dolognak tűnik így elsőre - mindig akkor szakad ha nincs forgalom..? Ha meg mikró akkor simán lehet PPP.. a Verizon adjon már valami logot. Meg én megnézném hogy a "központi" helyen, ahol a Microsoft Operation Manager fut ott a WAN routing táblában a annak a switchnek a prefix-e mióta van bent a routing táblában - gyanúra adhat okot ha pont azóta amióta megint elérhetőek a switchek..
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest