- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz
Pécsi_PC #12214 üzenetére
Szia
Nekem nincs, és nem tudom létezik-e ilyen egyáltalán. Max ha valaki rengeteg jegyzetelt amíg tanult, de hivatalos nincs. Ha egy tippet adhatok, nem is érdemes magyarul tanulni, mert a vizsga is angolul van, nincs lehetőség magyar nyelvre, illetve, bármilyen munkahelyre mennél ilyen vonalon, úgyis kelleni fog az angol, tehát nincs értelme halasztani.
üdv
-
-
olloczky
senior tag
válasz
Cyber_Bird #11851 üzenetére
Jaja értem én
-
olloczky
senior tag
Tegnap Methionyl kollegával megnéztük, hogy a Huaweinek is van-e cert programja, mert ő a munkahelyén sokszor foglalkozik ilyennel. És nem csak, hogy van cert programjuk hanem még az elnevezésük is ismerős: HCNA, HCNP, HCIE
Hajrá Feco!
-
olloczky
senior tag
válasz
donatel #11806 üzenetére
Szia
Graphical Network Simulator. És mint az előbb beszéltük fent, lehet jobban jársz a GNS-sel. Letölthető innen
üdv
-
olloczky
senior tag
En se talalkoztam ilyennel es en szeptemberben voltam
-
olloczky
senior tag
válasz
TommyNagz #11747 üzenetére
Hát januárig már nem sok idő van de szerezd be, az Official Cert Guideot ebben minden le van írva, ami a vizsgához kell. Tananyag, ellenőrző kérdések, vizsgakérdéseket és egyéb gyakorlatokat tartalmazó DVD melléklet. Ha ebből tanulsz tuti átmész. (plusz cbt)
-
olloczky
senior tag
Hali
A FlexStack es FlexStack-Plus feature mennyire van hasznalva a valosagban? Igy konvybol nezve (icnd2) nem tunik rossznak.
Udv
-
olloczky
senior tag
válasz
Zola007 #11550 üzenetére
itt van egy kis cikk róla ha tudsz angolul olvasd el mindenképp. bár ha proxy mögül is próbáltad akkor nem tudom.. esetleg még vpn-nel lehet kipróbálni de ennyire én sem ástam bele magam
Faternál volt ilyen hogy amikor repülőjegyet nézegetett egy adott járatra, akkor változtak nála állandóan az árak..
-
olloczky
senior tag
-
olloczky
senior tag
Köszönöm srácok a bíztatást, semmiképp sem adtam volna fel
És Feco igazad van. Ebbe bele se gondoltam. Teljesen logikusnak tűnt, hogy új tananyaggal új vizsga is kell mindkettőből, de akkor ezek szerint elég csak az új ICND2-t letenni! Kicsit megkönnyebültem
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Na ma voltam ICND2 vizsgán.. szerintem az itt fórumozók közül az első aki megbukott ezen :/ és valamilyen szinten cikinek érzem, mert azért ez nem egy "rocket science" és nem is sokkal csúsztam le. Kifogás az van persze, sokáig húztam a tanulást, nem mindig az volt a prioritás, meg is lett az "eredménye".. most igazából az a baj, hogy kezdhetem elölről az ICND1-gyel és a frissített vizsgakövetelményekkel. Ami nem is igazán baj, mert sok olyan dolog van benne, amit manapság hasznosítani lehet.
Legyen nekem ez egy figyelmeztetés, hogy nem szabad ellébecolni a tanulást. De mivel az alapok ugyanazok, ezért azokat nem kell megtanulnom és így remélhetőleg gyorsan meg tudom csinálni (3-4 hónap max ugye munka mellett). És köszönöm ha kérdésem volt akkor segítettetek!
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Nem nagyon találtam más topicot amibe a kérdést fel tudnám tenni: HP-1910-24-es switchet raknék be a régi (legalább 10 éves) 2950es helyett, mert tegnap elkezdett borzasztó zörgő, pörgő, csattogó hangot kiadni
Na mondom beállítom a vlan-okat a hp switchen. Erre csak egy <hp> prompt vár, amibe kb 8 parancsot lehet beírni, és nincs közte a config parancs, amivel konfigurációs módba léphetnék. ping van meg ip-address amivel a vlan if-nek adhatok ip címet. Valakinek tipp, aki már dolgozott hp switchcsel?üdv
-
olloczky
senior tag
egy kis humor forrás
ez tavalyi beszelgetes ekkor meg csak az okj-s kepzest csinaltuk es o egy oszt.tarsam volt. Valamennyire egy kepet is ad arrol hogy mennyire erdekli a diakokat az, amit sajat maguk valasztanak..
-
olloczky
senior tag
Hali
GLBP-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Nem tudom mennyire használják való életben, vagy mennyire van ennek jelentősége, de nem értek valamit. Ugye ez hostonként load balancingol (de szépen hangzik
). A könyvben úgy van a példa, hogy host A R1 (AVG)-nek küldi az off-subnet csomagokat, host B pedig R2-nek (forwarder), mert az AVG ezt a virtuális MAC címet küldte az ARP replyban. A kérdésem: a következő mondjuk host C már megint R1-nek küldeni a csomagjait? Így működik ez? Egyiket ide másikat oda?
üdv: olloczky
-
olloczky
senior tag
Már az ICND2 könyv legvégén járva én is csak csóválom a fejem, hogy ez miről is beszél.. nagyon szájbarágós már így a második könyv végére, mikor már átlátod a dolgokat, tudod, hogy mit fogsz tanulni. Valahogy így magyaráz: 2+2 az 4. Azért, mert a kettő az 1+1 és még egyszer 1+1 az már tényleg 4. Egy tök egyszerű valamit, 4-5 mondaton keresztül magyaráz, és sokszor ebbe kavarodok bele..
(#11101)józsi9995: nekem is ez tűnt fel, hogy CCNA nélkül már 2nd line
amúgy bt-től engem is kerestek.. meg debrecenből több cégtől, sőt még valami nagy multi is Csehországból. (Ja és igen még nekem sincs meg a CCNA
de ebben a hónapban meglesz (ugye szept. 24 a határidő a régi vizsgára)
-
olloczky
senior tag
válasz
kmisi99 #10786 üzenetére
Tényleg sok jót hallok a kreatív nyelvtanulásról, én magam nem próbáltam, de biztos jó.
-
olloczky
senior tag
válasz
PhoenixSzG #10766 üzenetére
Látatlanban: szokott olyan lenni, hogy végig kell görgetni egy szöveget és azzal fogadod el a licencet
-
olloczky
senior tag
Megjött a hivatalos certem (CCENT)
-
olloczky
senior tag
Hurrá..
Amúgy is augusztusban akartam, de így már van egy konkrét időpont. Jobb szerettem volna magamnak meghatározni
-
olloczky
senior tag
jó nem szóltam
-
olloczky
senior tag
Pass
elég jól sikerült, de ha jól tudom pontos számot nem írhatok le? ipv6 kérdés nem volt benne
-
olloczky
senior tag
válasz
kowika87 #10636 üzenetére
"A középiskolások informatikaképzete téves. Amit informatikaként tanulnak, az digitális alapkompetencia; amit ezen túl informatikának vélnek, az közösségi média és játék."
Ezt ilyen jól még nem láttam megfogalmazva. A 9. osztályt informatika szakon kezdtem egy jó nevű szakközépben, már ott akkor láttam, hogy sok embert nem nagyon érdekel ez az egész, csak azért jöttek arra, mert ők "kockák". Volt olyan is köztük nyílván, aki pascalban már snake-szerű játékot írt, és akkortájt én is babrálgattam otthon php oldalakat és a többi.. Ezután gimibe kerültem, majd rendszergazda képzésen egy másik szakközépben vettem részt (ott tanultunk ciscot) de ott, abban az osztályban -ahol már kifejezetten az a cél, hogy valaki informatikus legyen- is kb 4-en gondoltuk komolyan az egészet. (Methionyl kollégával oszt.társak voltunk
és ő már ccnp-re készül)
"A felsőfokú képzéshez a középiskolai matematika- és fizikaoktatás nem adja meg a kívánt bemeneti alapot, felkészítő vagy felzárkóztató képzésre van szükség. A képzés „fejnehéz”: az elméleti matematika és természettudományos tárgyak a képzés elején hozzájárulnak a nagyarányú lemorzsolódáshoz." -
ezért nem mentem egyetemre.. brutális matek van..
-
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #10635 üzenetére
örülök, mert ezek a számolások fejben is mennek mint a villám és ismétlésnél azt a kb 200 oldalt csak gyorsan átlapozom
ilyeneket felejtek el sokszor például, hogy vty line-on access-class van nem access-group, és ez annyira nem életszerű, hogy vizsgán mondjuk egy ilyen kérdésen elbuknék, de való életben, nézem, hogy hm mégse jó, ja akkor eszembe jutna, hogy akkor az access-class kell.. na de egyszer kell csak átmenni a vizsgán
-
olloczky
senior tag
Pénteken ICND1 vizsga
-
olloczky
senior tag
10.000. komment
örülök, hogy van egy ilyen aktív közösség
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is a cisco világába
mármint komolyabb szinten. elkezdtem a felkészülést a CCNA-ra a ciscopressről rendelt Wendell Odom féle könyvből. Tavalyi tanévben elvégeztem a rendszergazda okj képzést de az egyik óracsoport a ciscoról szólt igazából, így egész sokáig eljutottunk (vlan, trunk, ospf, eigrp [na nyílván alap szinten]). Így remélem nem fog gondot okozni a felkészülés. Egy olyan kérdésem viszont lenne, hogy majd a továbbiakban ha a CCNP-t is meg szeretném csinálni, akkor ajánlott elmenni egy kézpésre ami kb két hét és 1 millió forint környékén van, vagy elég azt is könyvből megtanulni? Mert én már hónapok óta ezen agyalok hogy azt hogy fogom összehozni, és most bele-belenézegettem a fórumba (innen tudom, hogy A-ra elég a packet tracer is
) és láttam, hogy többen írták hogy CCNA-ra nem fognak elmenni tanfolyamra mert nem éri meg; ugyanez a helyzet P-vel is? Előre is köszönöm!
üdv: olloczky
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest