-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blattida #4350 üzenetére
Hali!
Ha kikapcsolják minden modulját, akkor minek tesztelik...Ezt most tényleg nem értem...
Fire.
UI: CTM-et 1x raktam fel, rendszer-visszaállítás lett a dologból...Igaz, akkor még nem támogatta a W7 x64-et, kíváncsiságom áldozata lettem anno.
"FIXED! Failed to install CTM when system partition is NTFS format."
Mondjuk akkor nem csodálom, hogy pár embernél leamortizált dolgokat. -
Hali!
Már "régebben" akartam kérdezni: Mi az oka ennek a "furcsa" eredménynek a RAP Test-en a CIS részéről? Elsősorban a proactive eredményre célzok...
Fire.
-
válasz
blattida #4345 üzenetére
Hali!
Igen, arról, igaz nem onnan töltöttem le, hanem egész pontosan innenecske, de attól még a 3-as.
(Pár nappal a megjelenés után már kipróbáltam, mivel a partíció klónozása érdekelt elsősorban, ami belekerült (mellesleg azt szépen/kifogástalanul megcsinálta) )bivalyolo
A probléma ott kezdődik/kezdődhet, ha bedől az OS, akkor honnan indítod?Fire.
-
válasz
blattida #4343 üzenetére
Hali!
"Mint adatmentő alkalmazás, teljesen rendben van."
Ez jó diplomatikus válasz volt...Kár, hogy olyan "apróságok", mint a hiberfil.sys, pagefile.sys kihagyását nem engedi, amikor partíciót mentesz, vagy épp a rescue cd elkészítését a userre bízza, de ahhoz sima user nem elég.
(WinPE,BartPE,WinBulder, parancssorból particionálni pendrive-ot stb stb)Nem igazán értem, ha már ennyi energiát befektetnek, akkor ilyen dolgokon miért kell elcsúszni...
Fire.
-
-
válasz
blattida #4323 üzenetére
Hali!
Oksa, már akkor ezt is tudom pontosabban...
Viszont kipróbáltam a CIS-t a saját gépemen is, és az a rejtélyes frissítés és restart nálam is megvolt. Ha csak a falat telepítem (D+-al persze), akkor semmi sem történik, tehát az AV részhez érkezik valami (mondjuk ez amúgy is logikus lenne), de mi?
Azt írtad nyelvi fájlok miatt se restart, se újraállítgatás, valamiért pedig ezt teszi...
Végül is nem annyira zavar, csak szeretem tudni, az ilyen "jelenségek" okát...Fire.
-
válasz
scott_free #4317 üzenetére
Hali!
Több free av is csak 1x frissít naponta, de fizetősekben is lehet találni hasonlót pl Panda vagy a másik véglet, hogy óránként 5x, lásd Norton.
A CIS azért egynél többször frissít de ő sem viszi túlzásba, szerintem max 3-4x naponta.
Meg amúgy hétvége van, és vannak olyan cégek, ahol ez is számít, hétvégén alig frissítenek vagy egyáltalán. Azt nem tudom, hogy a CIS is ebbe a kategóriába tartozik-e.Fire.
-
válasz
blattida #4286 üzenetére
Hali!
Komolyan mondom, nem "bántani" akarom a CIS-t (főleg nem ilyen dolog miatt), de ezt a helyesírási hibát (többek közt), már talán a 3.x-be is jeleztem, aztán a 4.x-nél, aztán az 5.x-nél és javítva is lett (Te magad javítottad), most meg, hogy elméletileg nyelvi fájlok frissültek, megint itt virít.
Ez hihetetlenFire.
-
válasz
blattida #4286 üzenetére
Hali!
Pedig ez történt, sőt a DT-t amit már egyszer mellőzte és elindult rendesen, azt is ismét mellőznöm kellett (csak most tűnt fel, hogy nem fut [link])
Kikapcsolt SB-t újra bekapcsolta, tanulóról biztonságosra állította a dolgokat, szóval mintha újratelepítettem volna, pedig a frissítés nem volt akkora, hogy az egy buildet kitegyen illetve nem is változott a build szám...
Mondjuk megy ezerrel (W7 x64 alatt) épp nézegetem, hogy tényleg megy-e minden védelem, mert olyan mintha nem lenne semmi a gépen...
Fire.
-
válasz
blattida #4284 üzenetére
Hali!
Engem nem zavar, mert nem használom az AV részét, de akinek a gépére telepítettem, Őt fogja, mert ismerem annyira. Sebaj, majd mondom neki, ha reggel elmész melóba indítsd el, mire hazaérsz addigra kész lesz...
Nyelvi fájlok frissítésekor kér újraindítást, majd ezt követően OS indulásakor az összes hálózatot amit talál újra meg kell adni? (Amit már egyszer végigjátszottam)
Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #4282 üzenetére
Most meg azt írja, hogy új frissítés érhető el. Jelenleg a 1142-es okt. 1.ei változat van fent. Amikor rákattintok a részletekre, akkor meg a régebbi szept. 14.-ei változathoz vezet.
Downgrade-elni akar?
Megőőőőrülök bakker.
Meglátom mi lesz a dologból...
Fire.
-
Hali!
Nem lehet valahogy kilőni az AV-ben, hogy ne kelljen teljes vizsgálatot végezni?
(Nagy adatmennyiség miatt reggelig nem végezne)Fire.
-
Hali!
Talán így világosabb lesz, igaz ez nem a CIS Sandbox, de az elv/feladat alapvetően ez
Fire.
UI: A Dragon-t nem is tudtam volna kipróbálni, ugyanis x64 alatt még a flashplayerrel sem működik együtt. (Ugyanaz kell neki mint az FF-nek, x86 alatt megy is vele, de x64 alatt nem)
-
-
válasz
StevenKing #4161 üzenetére
Hali!
Nem lesz lassabb se a működés, se az adatforgalom.
Amikor sandboxban fut egy alkalmazás, akkor különböző korlátozási szinteket is beállíthatsz, ezzel azt szabályozhatod, hogy milyen műveletek engedélyezettek a folyamat/alkalmazás számára.
Ezen kívül vannak speciális beállítások is. Alapban a fájlrendszer és a registry virtualizációja be van kapcsolva, ez azt jelenti, ha a homokozóban futtatod az FF-t, akkor netezés közben végül is bekaphatsz fertőzést, ugyanúgy mintha nem lenne a sandbox, csak épp ilyen esetben a registry-n/fájlrendszeren végzett módosítások nem a valós rendszert érintik.Fire.
-
-
-
válasz
blattida #4107 üzenetére
Hali!
Nálam látszólag kifogástalanul működik, pedig (mint írtam) az előző változatot teljesen el kellett távolítani. XP x86 alatt használom, de nincs vele gond( a DT-t is egyszerűen le lehetett kezelni, akárcsak a korábbi változatban)
Fire.
UI: Megint változott valami a Softpedia-n a CIS-nél...
-
válasz
pethYeti #4099 üzenetére
Hali!
Játsz el még1x, aztán D+/szg. biztonsági házirend/megbízható szoftverkiadóim majd a hozzáadás gomb segítségével add hozzá ezt az exe-t és okézd le. Ha legközelebb indítod, akkor még mindig lehet hogy fel fog dobni egy ablakot(nem ezt), ott majd válaszd a MELLŐZ lehetőséget.(meg be lehet jelölni, hogy mindig mellőzve legyen)
Remélem segít...
Fire.
-
-
-
Hali!
Király oldalról...
Itt van amikor hamarabb jelennek meg a változatok, mint a gyári oldalon, de amint látod a Comodo server-ről jön le a cucc, úgy hogy megbízható.
(Fájlmegosztós linkeket nem tennék be...)
SoftpediaFire.
UI: Az a jó a Softpedia-ban, hogy nagyon sok cucc van fent és egy helyen: Antivirus
-
Hali!
COMODO Internet Security Premium 5.0.163652.1142
What's New in This Release:
· THANKS! Comodo thanks its beta testers whose feedback made this release possible
· NEW! Spyware Scanner detects and cleans malware infections in PC registry and disks
· NEW! Cloud based Antivirus detects malicious file even if virus defintions not up-to-date
· NEW! Cloud based Behavior Analysis system can detect zero-day malware INSTANTLY
· NEW! Cloud based Whitelisting of trusted publisher easily identifies a safe file and vendor
· NEW! Game Mode to suppress alerts, updates and scans from interfering with gaming
· NEW! Heuristic detection identifies real file behind requests of “interpreter” applications
· NEW! Application Control for users to restrict execution to known good applications only
· IMPROVED! Windows Compatibility from new Sandbox default application isolation level
· IMPROVED! Application Compatibility with easily identified safe files and trusted vendors
· IMPROVED! User Interface with new status allows instant user action to reported eventsNem lehet, hogy ez az a változat, amiről blattida tett említést régebben?
Csak mert elég sok újdonság van benne, ami tényleg nagy mértékben megnövelheti az AV rész hatékonyságát...Fire.
-
-
-
válasz
blattida #3992 üzenetére
Hali!
Igen, de nálam most jött elő az a variáció, ami laca026-nál már a kezdetektől, nálam korábban ILYET produkált, ekkor nálam nem jött létre semmilyen parancsikon, ha startmenüből vagy a tálcáról nyítom az IE-t akkor is ilyen bisz-basz oldalakon kötök ki, meg többféle EXE indul...
Fire.
-
Hali!
Akkor videóban, hogy egyértelmű legyen miről is brekegünk itt laca026-al:
Brekk (MP4)
jelszó: cis5Most épp az a variáció jött elő, ami laca026-nál, most még nem jelent meg az unicomm.exe(még)
Fire.
-
válasz
blattida #3947 üzenetére
Hali!
Igen, ez így van csak ez így nem van jól, mert
1. Ha ki van kapcsolva, akkor minek az SB, hisz kikapcsolva manuálisan sem lehet futtatni benne semmit
2. Ha meg automatikus, akkor lehetnek(és itt a bizonyíték, hogy vannak) olyan kártevők, amik meg tudják fertőzni a gépet.
Ezt mindenképp javítani kell szerintem.
Fire.
-
Hali!
Ez egy jó kis intelligens kártevő lehet, mert más és más módszerekkel dolgozik, nálam egész más dolgok törpéntek, arról nem is beszélve, hogy 20 percig mintha kussolt volna, utána a semmiből jött az uncomm.exe...
Valami tényleg szivárog és nem a PB gázpalackom...
Fire.
-
válasz
BlackSeven #3935 üzenetére
Hali!
Én meg Returnil-t. Nálam az egész OS virtualizálva van, az OS klónja fut. Ha bekapcsolom/újraindítom a gépet, akkor mindig tiszta rendszer indul...
Na vártam egy ideig miután elindítottam a kártevőt, ennyi idő elteltével megint bevágott a sandbox-ba egy uncomm.exe nevű fájlt, de ezután az IE a www.5600.com/3 oldallal akar indulni...
(a hosts fájl érdekes módon nálam érintetlen)
Szóval értesíteni a fejlesztőket, mert csúnya "rés" tátong a homokozóban...
(Nem csak laca026-nál történnek furcsa dolgok, hanem nálam is, meg meggyőződésem ezek után, hogy másnál is, csak idő kérdése, ahogy egy Dakota közmondás tartja "A türelem kártevőt terem")Fire.
-
válasz
blattida #3931 üzenetére
Hali!
"Ismétlem: sandboxban futtatta, de a rendszer-virtualizáció az automatikus sandboxba helyezéskor inaktív."
Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy amikor automatikusan bevágja a homokozóba, akkor úgy gondolja onnan úgy sem tud kitörni, ezért nem védem a rendszerfájlokat?
Merem remélni, hogy rosszul gondolom/értelmezem...Fire.
-
válasz
BigManus #3924 üzenetére
Hali!
Igen, én XP alatt futtattam, igaz XP alatt "csak" Avira+CIS tűzfal(D+al persze) van, de nálam is megfertőzte a rendszert és azok a tünetek mint nálad.
A sandbox nálam jelzett, de ennek ellenére megfertőzte, furcsa fájlok vannak pár helyen, aminek biztosan nem kellene ott lenniük, ahogy írtad is.
(Mellesleg Avivra sem ismeri többek közt, el is küldtem a labs-nak)
Érdekes módon azonban a VT-n a Comodo ismeriPlag
Magyar változat van fent a KIS 2011 400 (a,b)-és build ből.Fire.
-
válasz
BigManus #3921 üzenetére
Hali!
Tényleg azt a jelenséget produkálja, amit leírtál, ha több CIS használónál is meg tudja fertőzni a rendszert, akkor el kell küldeni az infót a fejlesztőknek.
Fire.
UI: KIS2011 megfogta
Returnil védelme mellett megfertőztem a rendszert, újraindítást követően nyoma sincs -
válasz
BlackSeven #3918 üzenetére
Hali!
Nekem jól jön egy ilyen kártevő, ami(legalábbis a leírás alapján) valahogy "kikerülte/kijátszotta" a sandbox-ot. Ezzel tudom tesztelni a Returnil-t, mert ilyenkor minden védelmet kikapcsolok, direkt megfertőzöm a rendszerem, aztán újraindítom a gépet. Ha a Returnil teszi a dolgát rendesen, akkor újraindítást követően nyoma sem lesz a fertőzésnek, ha nem, akkor meg partíciómentésből 5 perc visszaállítani a full rendszerem, szóval nem okoz katasztrófát számomra...
(ilyenkor meg küldöm az RSS fejlesztőknek a szépséget, bár eddig még nem találkoztam ilyen kártevővel)
Meg persze Kaspersky-vel is le tudom ellenőrizni, hogy ismeri-e, vagy futtatáskor elkapja-e stb stb...
Fire.
-
-
Hali!
IE8-hoz az egyik legnépszerűbb és eléggé hatékony a Simple Adblock. Egyes usereknél viszont belassítja a netezést...
Fire
-
-
-
Hali!
Ecsoda
Egy speciális uninstaller, ami kitakarít a progi után a registryben meg a HDD-n...blattida
Mégis melyik földrészhez képest lesz az időeltolódás, remélem nem a kenguruk földjéhez...Szerk
Na bakker, hamarabb kellett volna kérdeznem...Mire megírtam a HSZ-t 2-en is belinkelték...
Köszönjük!HZoli87-nek is persze.
Fire.
-
Hali!
Nem, ha jóbban megnézed a linkelt képet, akkor a vírusadatbázis verziója is ott van(csak FW-nál nem lenne), tehát az egész CIS-t felpakoltam (tesztelés gyanánt).
Az tény, ha kijön a végleges, nekem csak a FW része fontos, de van ahol kérik, hogy telepítsem az egészet, ezért nem árt tisztában lennem az AV résszel is...Szerk
Hát akkor mehet a Comodo fórumra a képözön...
Ezek szerint nem a Cleartype, de biztosan az a gondja, hogy valamiért "megnagyobbodnak" a betűk és ezért "kicsúszik" az ablakból a szöveg...Fire.
-
Hali!
Mondom én, lehet hogy a Cleartype csinálja a "galibát". blattida-nál biztos nincs bekapcsolva, mert "rücskösek" a betűk az ablakon, nálad viszont valószínűleg be van.
Ha igen, akkor kapcsold ki, szerintem meg fog javulni.Persze ez csak egy ötlet, és nem mentesíti a Comodo-t, hogy ez bizony hiba és tessék javítani.
Fire.
-
-
-
-
-
-
válasz
blattida #3719 üzenetére
Hali!
Igen, valóban "laza"...
Azért egy Visual Studio-t nem állok neki telepíteni, mert abba beleőszülnék...Na de komolyra fordítva a szót, azért jelezzétek a Comodo felé, mert a korábbi RC-ben nem volt ilyen tortúra...
"Ha az AV részt Valósidejűre állítom, akkor még a DT telepítő sem indul(látszólag elindul, de nem történik semmi)"
Meg ezt is, bár ezt nem tudom, hogy ez a hiba korábban is megvolt-e...Fire.
-
válasz
blattida #3717 üzenetére
Hali!
Itt egy video, hogy nálam hogy is települ a DT W7 x64 alatt...
cis5beta_dtinstall_w7x64_fscd (MP4)
jelszó: cis5beta_dtFire.
UI: Ha az AV részt Valósidejűre állítom, akkor még a DT telepítő sem indul(látszólag elindul, de nem történik semmi), azért ennek nem így kellene működni...
D+ magasabb szintre állításakor meg elképzelheted, hogy mennyit kérdez csak a telepítéskor, arról nem is beszélve(ahogy már írtam), akkor nem kell elindítani a DT-t... -
-
Hali!
Ööö, az nem angol verzió, csak angolul van leírva a "használati utasítás"...
Az független a CIS nyelvezetétől...(Már ha a #3707 HSZ-ra gondolsz)Na most húzok haza, egy havernál telepítettem laptopot, nincs messze, délre otthon vagyok, akkor azért kipróbálom blattida módszerét, hátha úgy meg megy...
Fire.
-
válasz
blattida #3707 üzenetére
Hali!
A bases.cav-ot csak simán felülírtam csökkentett módban, az nem működik(legalábbis nálam), olyan mintha nem csináltam volna semmit. Már azt is próbáltam, hogy lefrissítettem a CAV-ot és a scanners mappa teljes tartalmát elmentettem. Most amikor megint felpakoltam, hogy ne kelljen azt a 100 megás frissítést kivárni, a korábban elmentett összes fájlt a scanners mappából felülírtam vele(szintén csökkentett módban), az sem lett jó, sőt akkor még le is padlózott a CIS, nem indultak el a moduljai...
(Meg sem lehetett javítani)Igen RC2-vel próbáltam, végülis megy a DT, de keservesen lehet telepíteni/működésre bírni. Az előző RC verziónál oké volt minden(párszor kérdezett, de simán elindult, ha betettem a biztonságos szoftverkiadók közé és restart), de ebben az RC2-ben ezekszerint sikerült valamit megint elpacsálni...
Fire.
-
Hali!
Melyik fájlokat kell/lehet felülírni, ha az a szándékom, hogy a CAV vírusdefiníciós fájlait manuálisan, csökkentett módban "frissítsem"?
(Önmagában az a 100 mega feletti fájl felülírása nem elég neki, ugyanúgy nekiáll frissíteni "nulláról")Fire.
UI: A DT-t utólag "telepítettem" a CIS után, nem kis tortura működésre bírni. A 4.1-esnél teljesen normális módon felrakható, talán ha 2x kérdez. 5-ösnél csak a telepítéskor vagy 5x, hiába a mellőz, hiába teszi be a megbízható szoftverkiadókhoz is, még külön meg kell adni, hoigy megbízható és restart, de csak akkor, ha a D+ -t tanmulóra rakod, különben teljesen mindegy hányszor lesz újraindítva a gép...
(x86 alatt meg kifogástalanul, normálisan telepíthető a DT)... -
-
-
-
Hali!
CAV-ban van olyan védelem, hogy amint egy USB-s eszközt(pl pendrive-ot) rádugnak, azt egyből fogja ha valami csúnyaság van rajta?
Fire.
-
válasz
g.gergo #3616 üzenetére
Hali!
Az Összegzés menü/Megelőzés csoport/Biztonságos "linken" katt(ezen van alapban), majd ezután kikapcsolod a csúszkával.
Mondjuk nekem ez újdonság, hogy ha csak az AV részét telepíted, akkor is felkerül a D+, bevallom erről eddig nem tudtam...vante
Igen, azt a logikát én sem szoktam érteni, hogy néhol miért korlátozzák a jelszó méretét ennyire alul, amior az lenne a normális, ha mindenféle karaktert lehetne használni és legalább 8 karakter hosszú lenne.ZCoyote
"...egy megszerzett jelszót sima brute force-al megtörni..."
Azt már minek, ha megszerezted...Tényleg csak érdekességnek szántam ezt a táblázatot, a vége is érdekes, én nagyon gyakran tapasztalom, hogy milyen nevetséges jelszavakat adnak a user-ek, és csodálkoznak ha feltörik, vagy kapásból mindenki tudja.
(Volt egy srác, aki EMO, na milyen jelszót adott meg mindenhova?)
Fire.
-
válasz
ZCoyote #3611 üzenetére
Hali!
A biztonságos jelszavakról
Az A osztályú gép az egy P100-as (közel 20 éves CPU) az F osztályú meg egy szuperszámítógép...Fire.
-
Hali!
Az ilyen hibajelentést meghagyom másoknak Comodo esetén...
(Más általam használt védelmi progi esetén, van olyan is, ahol az egyik vezető programozóval leveleztem, igaz, az hasznosabb volt mint beírni a fórumba a hibát)
Én csak jelzem, aztán innen biztos vagytok páran, akik toljátok fel a CIS fórumba.A DT hibát meg már jelentették ki tudja hányan, előbb utóbb csak javítják...
blattida
Akkor ez megint úgy fog kinézni, hogy többen csináljátok a magyarítást aztán eldöntik, hogy kié lesz ami a telepítőbe kerül?Fire.
-
válasz
blattida #3584 üzenetére
Hali!
És ez most megint az a játék lesz, hogy amint frissíti magát, lehet megint felpakolni a nyelvi fájlokat újból? Vagy ez csak a béta időszakra lesz jellemző?
Fire.
UI: Mondjuk nekem annyira nem zavaró(csak a FW részét használom/használnám), csak puszta kíváncsiság...
-
Hali!
Sajnos nem csak elhivatottság kérdése, mert az a hiba, ami a DT-vel kapcsolatban fennáll, az más programoknál is megvan. Mivel én programozok is, ezért elég kellemetlen hogy Delphi vagy akár Visual Studio-ban kinyúvassza a kernel mode debuggert, ami meg nem árt ha működik...
(Az SPTD.sys is egy kernel mode driver)
Amíg ilyen "kernel mode" drivereket telepítő/használó prognak bekavar, addig kiszámíthatatlan, hogy mivel működik együtt és mivel nem. Legközelebb lehet akár egy játék is, amit "kiüt a nyeregből..."
Szóval én effektíve nem tudok dolgozni azon a gépen, ha a CIS 5 fent van, akármilyen elhivatott is vagyok/lennék...
Ezért jó a DT tesztnek, mert ha javítják, akkor jó eséllyel más progik is működhetnek zavartalanul, csak a DT pár mega, míg a VS meg több giga, szóval nem mindegy hogy fel kell-e mindig telepítgetni vagy sem...
Fire.
-
válasz
blattida #3569 üzenetére
Hali!
Én mindig vigyorgó képpel fogadom és telepítem az újabb változatot, de lelógó "csőrrel" törlöm le...A DT most már nem ír ki semmit, el sem indul...
Valaki a Comodo fórumon írjon már nekik jó méretes betűkkel (hátha eddig nem vették észre), hogy KINYÍRJA A DAEMON TOOLS-T X64 ALATT VAZZE!
Fire.
-
Hali!
Elöször olvasd el
A CIS-hez annyiban kapcsolódik a kérdésem, hogy korábban(szolgáltatótól függetlenül, ezidáig Huwaei vagy Samsung modemekkel) a CIS felismerte a hálózatot, amikor először kapcsolódtam a nethez, ennél a mobilnetnél, ezzel a kütyüvel meg sem nyikkan...Szűrni szűri a forgalmat, de új hálózatot nem észlel...Ötlet, tipp, javaslat?
Fire.
-
-
válasz
blattida #3538 üzenetére
Hali!
Most nincs több időm, eddig jutottam a nyelvi fájlok átnézése során
cavscan.hungarian.lang - nem találtam hibát
cavshell.hungarian.lang - nem találtam hibát
cfp.hungarian.lang
"cfpconfg.exe -k" -t
automaikus
virust
számítógépett
macro
futtani
billnetyűket
szofverkiadók
Window (ha OS, akkor azért hibás, ha nem, akkor meg ablak magyarul)
Webböngésző
Jelenlet
kivánt
szofverkibocsátókat
töldődés
Feismerhetetlen
Viszgálati
Virus
virusoktól
trojaiaktól
férgektő
újboli
Tipus
Blockkolt
Antivírusnapló
BelküldésFire.
UI: Ha hazaértem, még "átszaladom" a többit is...
-
-
válasz
blattida #3527 üzenetére
Hali!
Hát nem tudom, mit orvosoltak, de x64 alatt semmi változás nincs a DT működésében.(azaz nem működésében)
Teljesen használhatatlan, pont mint korábban...
Az AV rész, az úgy néz ki most nem fagyasztja a W7 indulását, most épp frissül...Fire.
UI: Amúgy THX a magyar nyelvi fájlokért.
-
-
-
-
-
válasz
blattida #3517 üzenetére
Hali!
Kösz, így már "megtaláltam".
x86 alatt semmi gondja a DT-vel, a korábban linkelt ablaknál a mellőzésre menve, nem is kell semmit állítani, simán fut a DT, míg x64 alatt hiába teszem a "Megbízható szoftverkiadók" közé, döglött a DT...(Bár gondolom, megint "sumákolsz", mert nálam még angolul van a "Megbízható szoftverkiadók" felírat, gondolom saját nyelvi fájljaidat használod
)
"AV nélkül sehol sem találod meg."
Nem kell fent lenni az AV résznek, akkor is megvan a Megbízható szoftverkiadók menü.
(Legalábbis nálam x86/x64 alatt is meg van)Fire.
-
Hali!
Hát az AV javítás valószínűleg nem fogja érinteni a D+ bug-ját, hacsak nem egyúttal azért az ilyen hibákat is "becserkészik" a javítottak közé.
W7 x64 alatt tesztelek elsősorban, de virtuális gépek is vannak (XP x85 és W7 x86), de mivel általában x64 alatt szoktak másképp viselkedni a védelmi progik,(meg elsődlegesen én is x64-et használok) ezért x64 alatt tesztelek szívesen.
Van alternatív megoldás, próbáld ki ezt: MagicISO Virtual CD/DVD-ROM
Teljesen ingyenes, támogatja W7 x64-et, elég sok formátumot ismer, ezzel nem szokott gond lenni, és lényegesen jobb, mint a Virtual Clone Drive szvsz.
Én magam is kipróbáltam, de a kezdetektől DT-t használok, a megszokás meg nagy úr...blattida
Kösz a választ, hát akkor ez egy bug lesz. Korábban kérdeztem, hogy hol található a Saját Biztonságos Szoftverkiadóim lehetőség...
Azért kérdem, mert van olyan ablak, ahol azt javasolja, hogy tegyem azok köze, de nem lelem...Lehet, hogy a fogammal nézek, de nem találom...Fire.
-
Hali!
Na visszapakoltam a tűzfalat, engem elsősorban az érdekel, így már nincs fagyás. Azonban feltűnt a "kritikus" kérdés, melyiket válasszam?
[link]
Annyi segítség a kérdéshez, hogy legutóbb a mellőzés mellett döntöttem és attól fogva ezt az ablakot nem láttam, és nem tudtam kezdeni semmit a DT-vel...Továbbá az Összegzés fülön 2 támadás lett hatástalanítva, melyet megsasolva ez a látvány fogad: [link]
Fire.
UI: Elég furi az a 2 lehetőség, mert mindegyik azt sugallja, hogy a DT vagy mellőzve vagy kiiktatva lesz, holott épp ellenkezője kellene...
-
Hali!
Én az alap heurisztikát bekapcsolva hagytam, mert az tudom, ha közepesre állítom, akkor aztán szórja a falsokat...Annyi benne a "bosszantó", hogy ahogy a képemen látszódott, azért egy Eset uninstallert/MCaffe IS intallert illene ismernie...
Ahhoz lassú a netem, hogy egy McAffe installert feltoljak fals-ként elemzésre(de ha nem lenne lassú, akkor sem)Majd persze a későbbiekben én is visszapakolom, de csak ha ezeken a "gyerekbetegségeken" átesett a CIS5...
Fire.
-
-
Hali!
Pár egyértelműen fals riasztás. A legjobb az első, az saját kód...
Fire.
UI: Az SPTD hibára továbbra sem találok megoldást...
-
Hali!
Na virtuálról lekerült, és úgymond élesben újra telepítettem, de itt meg az első indításnál teljesen lehalt a W7 x64, csak reset gomb.
Kinyírta a Daemon Tools-t (SPTD.sys), hiába pakolom a trusted alkalmazásokhoz, semmi.
Nem találom a biztonságos szoftverkiadóim lehetőséget, és a gépet is érezhetően fogja...legalábbis az első restert után kell vagy 5 perc, mire "magához tér" a gép...
Nem túl biztató..Fire.
-
Hali!
Nálam is a telepítést követő újraindulásnál volt gond. 3-4 perc várakozás után elmentem kávét főzni, mire visszajöttem már ment...
Most épp frissül (lassú a netem 1 Mbit), kíváncsi leszek, hogy az ezt követő restart-kor is kimehetek-e egy cigire mire elindul...
Fire.
UI: Virtuális gépen W7 x64 alatt lett telepítve és a teszt kedvéért az egész csomag, amúgy csak a FW részét szoktam használni a CIS-nek. Kíváncsi leszek, hogy a saját kódomat, amit a 4-es kártevőnek azonosított, azt most minek nézi, illetve a már sokadszor false-ként elküldött XP telepítőben megint talál-e kártevőt (eredeti XP telepítőlemez)...
-
-
-
Hali!
A port wizard nélkül is megy mint atom, ahogy fogalmazol...
Olyasmire gondoltam, mint pl az Eset-ben, 2 lehetőség van Szigorú- vagy Megosztás engedélyezése üzemmód. Szóval nem kellene törölnöm a kapcsolatot...
De ha nincs hát, nincs. Akkor kérném az illetékeseket, hogy már pedig nekem tessék belevarázsolni az 5-be egy ilyen választóablakot, azt a kupoláját neki...Fire.
-
válasz
blattida #3457 üzenetére
Hali!
És ezek szerint ilyen opció nincs a CIS-ben? Mármint hogy a hálózat eltávolítása nélkül lehessen láthatóvá/nem láthatóvá tenni egy gépet az adott hálón?
Bevallom kerestem, hogy hol változik a beállítás a CIS-en belül a latható/nem látható "üzemmód" esetén, már kiégett a szemem de nem találom.
Nem katasztrófa végül is, mert nem vészes megoldani, csak mégis "elegánsabb" lenne a hálózat eltávolítása nélkül...Fire.
-
válasz
(Bundás) #3455 üzenetére
Hali!
Épp az előbb volt ugyanez a problémám...
1. Azon a gépen, amelyiken a CIS van, tiltsd le a wifi-t (ne legyen kapcsolat)
2. CIS-ben Tűzfal/bal oldalt Speciális/jobb oldalt Hálózati biztonsági házirend/Saját hálózati zónák
3. Jelöld ki azt a kapcsolatot, amelyik egyértelműen a Wifi-hez kapcsolható, jobb egér/Eltávolítás/OKézd le
(a nevére kell állni, pl ha nem adtál nevet a hálózatnak, akkor Helyi hálózat #1 lesz például a neve) blattida tett be képet róla
4. Most újra engedélyezd a Wifi adapter, amit korábban letiltottál
5. Meg kell hogy jelenjen ez az ablak, pipáld be azt, ami a képen látható
(Alá van írva, hogy így milyen funkciókat lehet megosztani pl nyomtató/fájl/intenet stb, szóval pont az ami kell)Remélem sikerül.
Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #3453 üzenetére
Hali!
Már tárgytalan is. Töröltem a hálózatot, újrakapcsolódtam, CIS feldobta az ablakot, bepipáltam amit kellett, most már minden OK.
Fire.
-
válasz
blattida #3451 üzenetére
Hali!
Hát ott (kép alapján) csak a hálózat nevét lehet átírni.
Alatta meg nincs olyan, vagy a Bármi lenne?
(Bízom benne, hogy nem, mert az biztosan nem megfelelő megoldás)Fire.
-
válasz
McClane #3450 üzenetére
Hali!
WLAN, szóval nincs mint kihúzni
, de ha lehetne is, akkor sem tesz fel kérdést, egy már bejegyzett hálózatról. Lehet az lesz a vége, hogy törlöm a hálózatot(ezt pontosan tudom hol van), csak azt nem, hogy azt hol lehet utólag állítani, hogy egy gép látszódjon avagy sem a hálón...
Amúgy köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
blattida
Hát ott már voltam, de nem rémlik, hogy ott ez megoldható lenne, de most megnézem ismét
(Ha megoldható, akkor tényleg a fogammal néztem, mert abban a menüben már néztem, az biztos)
Fire.
-
Hali!
Elkövettem azt a "hibát", hogy amikor új hálózatot talált a CIS, (ahol nevet lehet adni az új hálózatnak stb) ott leokéztam hirtelen. Most viszont módosítanom kellene azt, hogy a számítógép látszódjon a hálózaton, mert hogy a megosztott mappát így nem tudom elérni másik gépről. Biztos a fogammal nézek, de nem lelem hol lehet...
Fire.
-
válasz
blattida #3426 üzenetére
Hali!
1. Az lehet, hogy régen használom stb stb, de azt Te is tudod, hogy nem vagyok szemellenzős, ha van valami hibája azt én régen elküldtem már az illetékeseknek, még mielőtt feltűnne a fórumokon, ha meg feltűnik akkor leírom, hogy bizony az létező probléma és lehet-e orvosolni vagy sem.
2. A truepreventre meg valóban hibásan húzzák rá a HIPS jelzőt, az a klasszikus értelemben véve nem az. A maciban már akkor volt trueprevent, amikor a HIPS mozaikszó még egy kósza gondolat sem volt, még az univerzum másik végén sem...
3. Ami nagyon "zavaró" a Matuosec és CLT tesztnél, hogy a userek több mint 90%-a azt sem tudja mi az. Az a trend alakult ki, hogy a Matousec listában ami az első helyen van, az jó víruskergető, ami meg a végén az guánó...Holott ugye megelőző technológiákat tesztelnek, de ezt Vér Pistike nem tudja, és ontja a hülyeséget magából.
Szóval nekem azért zavaróak ezek a tesztek, mert havonta biztos belefutok 2-3 (ha szerencsém van akkor max ennyivel) Vér Istvánnal havonta. Amikor jön ezekkel a tesztekkel, akkor szívem szerint végigvágnám egy paradicsomkaróval(vagy bármilyen más karó is megtenné)
Volt olyan agyament, aki felpakolta az OA Free falat és sussz. Utána vonyít a telefonba, hogy hát hogy fertőződhetett meg, amikor az egyik legjobb szoftvert használja a listából. Arról persze nem tudott, hogy abban nincsen AV rész...Szóval tesztek ide-oda, nem ezek alapján választok védelmet, hanem a tapasztalataim alapján, és mivel gépeket pakolok össze/javítok/telepítek (többek közt) így számos konfig megfordul a kezem alatt, tapasztalatból van épp elég (bár abból sosem elég)
Fire.
UI: Na de most már tényleg nem offolok tovább, ez mégis csak CIS topic...
-
válasz
#41133696 #3422 üzenetére
Hali!
A 3-ashoz készült az idők folyamán, de a 4-eshez nem tudom, nem tudok róla.
Van egy remek ingyenes alkalmazás, ami minden uninstall feladathoz remekül használható: Revo Uninstaller FreeFire.
UI: Revot kell indítani, azzal/abból kell eltávolítani, amikor a CIS vagy bármely alkalmazás pl újraindítást kér, akkor azt nem megtenni, hanem a revoban tovább menni(egyértelmű lesz) és csak ha a revo befejezte a munkát, akkor restart.
-
válasz
blattida #3418 üzenetére
Hali!
Egyáltalán nem jogosan, van abban a listában több olyan magasabb eredményt elérő termék, amit akkor sem raknék fel ha fizetnének érte, mert pontosan tudom, hogy nagyobb az esélye a megfertőződésnek, mint Pandával(és akkor az eddig nem teszteltel termékekről nem is beszéltem) A Panda-ban a HIPS modul az a trueprevent, na ezt meg szakmai körökben is elismeréssel említik, mivel egész korrekten teszi a dolgát. Ha ez 2% jelent a teszten, akkor azon csak mosolyogni tudok, és van alapom, mert már az előző évezred óta Panda-t használok, jelenleg is előfizetője vagyok, az egyik gépemet "Ő" védi...
No de bocs az off-ért, ha erről beszélgetnénk, akkor azt privbe...
Fire.
UI: mint már sokszor leírtuk ezt a tesztet a helyén kell kezelni, de ezt sokan nem teszik, nem veszik figyelembe, hogy mit tesztelnek, illetve hibásan magát az egész/komplett védelmet minősítik a lista által.
Ebből a szempontból nem vagyok benne biztos, ha megkínoznám a CIS-t meg a Panda-t, akkor melyik borulna be hamarabb, de ha tippelnem kellene akkor a CIS. -
válasz
#41133696 #3414 üzenetére
Hali!
A Matousec is ugyanilyen visszásságot mutat, nálam olyan tesztek futottak le kifogástalanul, amik a honlap szerint nem és fordítva, olyan teszt nem futott le, aminek meg a honlap szerint mennie kellene...
Szóval el lehet velük "szórakozni", lehet futtatni őket stb, valamennyi támpontot adnak, de mint hivatalos teszt, nem állják meg a helyüket (a korrábban linkelt HSZ-m miatt)...
Fire.
-
-
válasz
aclandiae #3328 üzenetére
Hali!
Mindegy milyen nevet adsz, azt csak a CIS-ben fogod úgy látni. Arra viszont ügyelj, hogy van ott egy "Ez a számítógép látszódik a hálózaton" (vagy ehhez hasonló) jelölőnégyzet, na az legyen bepipálva.
Fire.
UI: Másik dolog, mielőtt nekiugrasz az Otthoni csoportnak, előtte ellenőrizd, hogy van-e IPv6 szolgáltatásod, üzemel-e. Ezt úgy ellenőrizheted a legegyszerűbben, hogy indítasz egy parancssort , majd futtatod az ipconfig /all utasítást. Ha a hálózati adapternél kapsz ipv6 címet, akkor OK, ha nem, akkor először el kell indítani az IPv6 szolgáltatást, anélkül ugyanis az Otthoni csoport nem működik...
-
-
-
válasz
BlackSeven #3295 üzenetére
-
válasz
BlackSeven #3293 üzenetére
Hali!
Egy próbát megér, olvasd el a TXT file-t, remélem segít.
Nem a 4-eshez van, de azt tudom, hogy nagyon sok tekintetben(itt a registry bejegyzésekre stb gondolok) ua. a 4-es mint a 3-as, talán kipucolja azt is amit kell.Itt meg az vagyon írva, hogy hogy kell a "beragadt" tűzfalat kipucolni
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest