- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #2883 üzenetére
Köszi
Értem... hát érdekesakkor ezek szerint ha megveszed a pro-t és egy vírus elcseszi a gépet akkor még van egy esély a supportra, és ha az se jön össze akkor bele kell nyugodni?
Mert szép és jó ez a vírusmentesség gari, csak ha már fizet valaki érte akkor mindkét esetben kéne vállalniuk ezt... -
-
fcc
aktív tag
válasz
blattida #2862 üzenetére
Működik az anélkül is, eddig is működött, csak most a 4-es comodoval megbolondult. Egy karbantartó progi. A dns/rpc kapcsolódást korábban nem kérte, így nem is kellett letiltanom. Csak a netre akart menni régebben, annak a tiltásával meg vígan működött. Mind1 akkor használom hálózat nélküli kapcsolatban.
-
-
-
-
-
-
-
vante
aktív tag
válasz
blattida #2830 üzenetére
Nem tudom, CIS-hez is kellene valami egyszerűsítő. Mármint ok, hogy kiírja a kimenő program nevét, és elérését (kivéve amelyiknek nem
), de például egy Win7 tűzfalnál egyből átlátod, mert ott kiírja a programok és szolgáltatások pontos nevét. A CIS ilyet miért nem tud?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2824 üzenetére
Most már kezdek egyre kíváncsibb lenni!
Kéne egy kukára ítélt PC, SSTS-t felpakol és tesztel.
Nehéz elhinni, hogy mondjuk Proactive, Safe, Safe mellett is 100%
lenne...
Egy srác az index fórumon mondotta, hogy felpakolta az SSTS-t és a
legújabb Norton I.S. 2010-el 100%-ot ért el ami a tesztben 40%-ot kapott.
Nem tudom hazudott-e... de több, mint gyanús. A saját gépemre nem
merném felrakni a teszt progit.... még kigyulladna a billentyűzet.
Te nem akarod kipróbálni? -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2821 üzenetére
Hát ez meglepő! Kábé max. 70%-ra gondoltam.
Tuti bunda! Comodo fizetett nekik 1.000.000 $-t.
Valószínűleg berakták az SSTS-t izoláltnak. Persze az nem életszagú,
senki nem rak be semmit izoláltnak, legfeljebb egy tesztprogramot.
Csigusz jól mondta a 4.1 110% lesz... és önálló életre kel.De azért hajrá Comodo, csak így tovább!
(talán még se uninstallálom,
inkább megyek chatroulette-zni...)
Emellett gratula a PH! addikt minősítésnek!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2807 üzenetére
Ne is foglalkozz vele, vidékre jó az!
Ha egyszer kitalálták a Stateful-t, csak jó valamire. Lehet egy kicsit
kevesebbet nyúzza a gépet.
Azért látszik, hogy a CIS a megelőző védelemre gyúr inkább, az AV
rész még elég egyszerűcske.
Talán majd pár év múlva kipróbálom Firewall helyett IS-nek is. -
-
W666W
tag
válasz
blattida #2790 üzenetére
Lenne egy jó tanácsom a Comodo-s srácok fele..Ha tényleg úgy gondolják, hogy egy jó sandbox-al ellátott és JÓL müködö új funkciókkal teli progit akarnak letenni a 4.1-es képében akkor jó lenne ha most az egyszer nem adnának ki egy félkész progit..Inkább jelenjen meg mondjuk valamikor Augusztusban , de akkor az legyen TÖKÉLETES !!!!!
Mert ez a 4-es is ugye a felhasználói nyomásnak köszönhetöen megjelent de ugye látjuk és érezzük saját magunkon , hogy milyen is a 4-es...
Én azt mondom ujra ne siessék el adják ki késöbb de akkor legyen JÓ !!! -
joci761
tag
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2733 üzenetére
hahóó..irtam választ kedves Blattida,ha esetleg ráérsz irj valamit itt rá.DE általánosságban kérdezvén,a Cis bármely komponense vagy egyáltalán a cis okozhat e ilyet amiről irtam idáig,hogy bejön a windows és utána szép lassan elkezd darálni darálni tehetetlenné téve a gépet,és 5 perc múlva használható csak a gép.Nagyon köszönöm!
-
-
nagyvixi
tag
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2727 üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi,de már ezeket próbáltam kilőni de nem engedi,kilőni,feljön a szokásos ablak tudod amit kiir hogy nem lehet...:-(
vagy előszőr a cis moduljait kapcsoljam ki elötte?Csak az a baj hogy amikor beindul a darálás akkor még a comodo lent jobb oldali ikonjára se reagál semmit,mert elvan a gép mint a befőt,ezer év lenne mire valamelyik opcióját kiiktatnám.Szerinted?
-
nagyvixi
tag
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2699 üzenetére
Kedves Blattida.Na megnéztem az értékeket és csak ámulok,légyszives segits hogy ennek lehet e köze vagy milehet ez,a daráláshoz:
A rendszer üresjárat 33-55 százalék előszőr,aztán darálásnál 98-99 százalék-
Kásőbb visszamegy 4-10 százalékra.A services exe 33 százalék
A cmdagent amikor néha előbükik a folyamatoknál olyan 2-5 százalék.A firefox persze igy is úgy is 85-120 megát pedig egyszer van megnyitva.
Légyszives irj valamit kérlek,hogy mi tévő legyek vagy jelenthetnek e ezek valamit.
Nagyon szépen köszönöm!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2708 üzenetére
Aki IS változatban használja, annak biztos jó, hogy frissíti a nyelvi fájlokat,
viszont a Firewall-ban a főképernyőn még mindig szét vannak csúszva a
sorok, úgyhogy nekem nem lett így jó.
Be tudnád linkelni amit Te szoktál tuningolni?Ott trendben vannak a
dolgok a tűzfal CIS-ben is. -
ntomka
nagyúr
válasz
blattida #2708 üzenetére
Elméleti, épp ezért tfh.
egy támadó kilesi, hogy nem védek egy nyitott protokollt, akkor mi van?
Lehet, hogy a szerverek többsége nem igényli, hogy ipv6-on kommunikálj vele, de attól még a felhasználóknál nyitva a protokoll, ergo ha nem vigyáznak rá, ki-be szaladgálhatnak rajta (pl torrenten ha mindkét félnél van ipv6 telepítve, akkor azon kapcsolódnak egymáshoz).
És a védelem lényege a megelőzés, szóval az a célszerű, ha be sem engedem a támadót, nem pedig a D+ -ra hagyatkozok... -
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2699 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Még egy problémám azért lenne amit mai napig nem tudtam megfejteni mitől lehet,kérlek segits ha tudsz,nagyon szépen köszönöm előre is:
Szitu a következő,néha windows bejövésekor elkezd tölteni darálni darálni a comodo,a winyó pörög mint vagy 10 percig is akár,hogy mitcsinál arról fogalmam sincs,mert már mindent ki kapcsoltam a beállitásoknál hogy ne csináljon semmit induláskor,de a gép használhatatlan szó szerint kb. 5-10 pecig. Mintha egy full virusos és kémprogramos ezer éves P III-as elött ülnék egy 40 gigabájtos winyóval,pedig atomgépem van és nem tudom mit darál állandóan a windows betöltésekor.
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2690 üzenetére
Tisztelt Blattida!Az lenne a mezei kérdésem hogy a homokozó gyermekbetegségei,hogy állandóan kérdezget stb.illetve hogy az új mostani frissitésben ami most volt,megvan ez javitva e,na ezt jól megaszondtam..szóval hogy a homokozó gyermegbetegségei mikor lesznek javitva,vagy a mostani frissitésbe ez benne van már?
Még valami,MIkor jön ki a vélgeges CIS 4?Vagy hogy nevezzem a 4.1?
Köszi szépen a válaszokat és bocs ha értelmetlenl kérdeztem vagy hülyeséget.Várom válaszod!
Szia
-
-
19870820
senior tag
válasz
blattida #2686 üzenetére
Üdv.Látom változott az új telepítő.Szerinted a 4 választható pont közül melyiket ajánlatos feltenni?A Trustconnect és a Hopsurf mire való?Végre választható már a telepítésnél a magyar nyelv.
Szerk.: Visszaolvastam pár oldalt és Fire írta hogy a Trustconnect a WIFI-hez kell?
Ahogy én értelmezem az antivirus és a tűzfal kell csak.Azt nem tudod hogy megoldották-e már hogy kikapcsolja magától a win tüzfalat és a defendert? -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2682 üzenetére
Kicsit offolok. Csak azért is.
Online Armor letesztelve. Hehe.
Hát lehet, hogy matousec-en jól szerepelt, de a CIS V4-hez képest a
kezelőfelülete elég butácska. Sokkal kevésbé lehet személyre szabni, mint
a Sárkányunkét. A Safer, a Sandbox megfelelőjét nem látni, nincs állítási
lehetőség a menüben, csak jobb gomb indítási opció.
Tűzfal modul. Ez is spártai, idegesítő részletmegoldásokkal.
HIPS. Ez a rész egyedül ami tetszett. Kellően informatív, sokat ugrál.
Hátránya, semmi heurisztikát, viselkedés elemzést nem érezni benne.
Fehér lista azt jóvan, mehet a kérdezz felelek.Egy jó zéró nap védelemhez legalább kell: HIPS + BB + Sandbox. E háromra
külön-külön van egy csomó program, de egybe és ingyenes, az melyik,
na melyik? Igeen, CIS V4.1. Még nincs, de majd lesz.
És gyanítom ingyé más nem igazán fogja utána csinálni egyhamar.
Tudjuk 100% nincs, de ha már választhatunk... -
válasz
blattida #2668 üzenetére
Hali!
"ráadásul már ismerték az új teszteket"
Na ez is röhej a maga nemében. Kb olyan mint pontosan tudni, hogy melyik tétel húzod ki egy vizsgán. Csak ebben meg megint nem értek valamit. Tudtommal a Matousec felkérésre tesztel, evvel nincs is gond. De kérdem, akkor miért éri meg egy olyan cégnek "benevezni", ami a mai napig(évekkel ezelőtt is) a lista végén kullog...
(Vagy "Ő" nem ismeri a tesztelési metódust, nem gyúr rá vaze?)Olyan tesztnek lenne értelme, amikor rászabadítanak 100 vírust a masinára, aztán megnézni mi maradna belőle után. Ja, hogy ennek meg azért nem lenne értelme, mert még az OS sem éledne fel? Hát persze...
vv5204
Nem kell kidobni semmilyen védelmi szoftvert, csak nem ilyen teszt alapján ítélem meg "őket". (Merthogy sajnos, vannak szép számmal user-ek, akik nem használnak G-Data-t pl ezen teszt miatt)
Igen, sokkal egyszerűbb írni káros kódokat, mint attól megvédeni egy rendszert. Amúgy meg figyelmesebben olvass, nem írtam semmi kicselezést, azt írtam engedélyezed a futását. (Egy "warez bubus" pont ezt teszi meglehetős gyakorisággal)vante
Végül is "majdnem"... Egy kis olvasni való: [link]Fire.
UI: Innentől ez a teszt nem érdekel, nem fogok már rá válszolni, mert nem ebbe a topic-ba tartozik, meg elég keményfejű vagyok, ha azt mondom nem, akkor nem és kész.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2660 üzenetére
Értem. Azért gondolom nem olyan fejlett, -főleg a free- mint a
Comodo V4 tűzfala.Fire.
Én a PC World meg az egyéb hasonszőrű lapokat/oldalakat gondolom
Muppet Show jellegűnek, ahol a tesztek után teljes oldalas hirdetés látható,
természetesen a tesztgyőztesé.
Ha úgy gondolod kamu, töltsd le az SSTS-t és teszteld a progijukat! De előtte nézd meg jól szuperál-e a klón oprendszered! -
W666W
tag
válasz
blattida #2649 üzenetére
Nem lehet betenni a saját biztonságos fájlok közé, mert már biztonságos azt írta a cis..egyébként betettem a Véádett fájlok közé a sandboxot kikapcsoltam és ezt írta ki és a logitech meg ugye nem jön be..ha visszakapcsolom a sandboxot akkor szépen betöltödik a logitech setpoint..szal most nagyon kihúzta a gyufát a 4-es CIS Nálam...
-
W666W
tag
válasz
blattida #2647 üzenetére
Na itt kezdödnek a gondok..Nincsenek benne a Defense plus szabályai között....Azt ha kikapcsolom a sandboxot mindkettö progit tiltja és SEMMI felugró ablak , hogy a defense plus csinálni akarna velük valamit...Most a helyzet odáig fajult, hogy bekapcsolt sandboxnál viszont be akarja öket rakni a sandboxba akkor kipipálom azt az ablakot hogy NE fusson a sandboxban..aztán futnak, de ha megint kikapcsolom a sandboxot akkor ujra ugyanott vagyok ahol a mádi zsidó vagyis a progik futtatása tíltva ..egyszerüen érthetetlen számomra az egész dolog..Viszont a szolgáltatóm oly mértékbe szarul méri a pingidöt , hogy esélyem sincs arra hogy routert használjak de ha idáig fajul a helyzet rövid idön belül úgy kivágom a CIS-t mint az a bizonyos macskát...
-
W666W
tag
válasz
blattida #2644 üzenetére
Még mindig igen furcsa dolgokat müvel a CIS ha kikapcsolom a sandboxot...
Például kikapcsolt állapotban nem engedélyezi betölteni a setpoint 7.0-ás Logitech cuccot..ha visszakapcsolom a Sandboxot semmi gon a setpoint betöltödik szépen....
ugyanez a helyzet a realtek HD Audio manager ne vü kisprogramocskával..ha a sandbox kikapcs akkor bizony ez sem töltödik be ha sandbox bekapcsolva marad a HD audio manager betöltödik..Kérdem ÉN ez miért van így és mi köze a sandboxnak ahhoz, hogy ha kikapcsolom nem töltödnek be ezek a programok ????WIN 7 32 bit Home premium rendszerem van ás CIS4 a legfrisebb buildom a .779-es
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2639 üzenetére
nagyon rendes vagy köszi,de konkrétan az nem érdekel és nem zavarna hogy irod a sajátja tetszik e,a véleményedre vagyok kiváncsi hogy kell e szerinted virusirtó mellé vagy nem,mert ez egy nagyon elit biztonsági cucc a comodo és a tűzfala tudom fullos de a virosirtója mennyire,vagy mivel ér fel,tegyek e fel mellé magyarul virusirtót szerinted,most nem tettem még,nem is akarok azért kérdezem.Köszii!!!
-
válasz
blattida #2617 üzenetére
mint írtam semmit nem nyomtam, csak felugrottak az ablakok.
3 db gép van a lakásban.
1 laptop, ezen volt cis, és ezen volt a hiszti.
2. nas-ként használt atomos gép, ezen vannak a filék.
3. asztali gép, ezen nincs cis.a NAS meghajtói samba megosztással érhetők el a hálózat többi gépéről.
a problémás telepítő filék közül kettőt ma telepítettem fel az asztali gépemre, gond nélkül.
délután megnyitottam a laptopon az adott mappát, felugrált pár ablak, amit a comodo indított, szinte csak a filék nevét tudtam elolvasni és a worm szó volt mindegyikben.
a filék azóta használhatatlanok, a cis mentes asztali gépem sem tudja megnyitni őket, az a gép, amire telepítettem innen pár órával az akció előtt. -
válasz
blattida #2613 üzenetére
nem helyezte karanténba.
a filék egy nason vannak, és amikor megnyitottam a mappát elkezdet hisztizni a comondo, írogatta, hogy a file fertőzött, és kijavította.
a file ott maradt a helyén, de már nem futtatható egy sem.
ha elindítom a windows nem tudja futtatni és ha belenézek a részletekbe, akkor has hibára hivatkozik.
valamit kivett a filékből ez a .... program. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2569 üzenetére
Amúgy ha kikapcsoljuk a Sandboxot, nem csak, hogy több felugró lesz
az eredménye, hanem lehet manuálisan elmászkálni a Saját kérdéses
fájlokat berakosgatni a megbízhatóakhoz, különben egyes progik nem tudnak
elindulni!
A legkevesebb tamagocsizást úgy tudtam elérni, ha Sandbox az értesítéssel
együtt bekapcs, pop-up esetén nyomni kell neki, hogy többet ne fusson a
homokozóba (ha biztos vagyok benne), így ugyanis nem jelenik meg a
Saját kérdésesnél sem!
Illetve egy bug miatt időnként mégis ott marad, majd később "valahogy" eltűnik. -
W666W
tag
válasz
blattida #2571 üzenetére
Van Külön ANTIVIRUS és FIREWALL telepítö is
COMODO Antivirus 4 Standalone Installer
COMODO Firewall 4 Standalone Installer
Ugyanolyan internetes telepítö mindkettö csak egyikben nincs a másik és csak azt rakod fel amit akarsz
ja és hab a tortánCOMODO Internet Security 4 Installer
COMODO INTERNET SECURITYDE ha valakinek Nincs internete
Offline CIS 4.0.138377.779 Installers.
32 bit 41.0 MB
CIS 32 BIT64 bit 42.6 MB
CIS 64 BITCIS 4.0.138377.779 has been released. 24/Mar/2010
Official Download page here.
COMODOremélem az összes linket jol másoltam be....
akinek nincs meg jó töltögetést remélem mindenki igényét sikerült kielégíteni -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2556 üzenetére
THX for the lingual pack!
A jelenlegi V4 ugye final változat, de az Live Support csak benne maradt.
Későbbiek során fizetős lesz, vagy használhatja aki tud angolul?
Lehet uninstallálni? Néztem a Vista Programok és szolgáltatásoknál, de
nem találtam. Telepítésnél nem lehetett nem bejelölni, fel ment magától. -
-
W666W
tag
válasz
blattida #2525 üzenetére
Csináltam egy érdekes tesztet
FIREWALL LEAK TESTING SUITE
Remélem a képeken azért jól látszik, hogy Tüzfalmentes környezeten volt futtava a CLT...
Tehát nincs telepítve semmilyen IS és nincs bekapcsolva egy darab WINDOS-os védelmi kütyü sem...
Így az elért eredmény 150/340akkor ezek szerint a Szüz W7 is véd valamennyirre ????
De vissza a LEAK testre magára..Miért olyan nehéz például ezeket a támadási módokat amik a leak testben szerepelnek betenni a CIS be úgy hogy blokkolva legyenek és Ne kelljen a felhasználónak totózni rajta hogy most beengedi avagy nem ????
Érdekes a shell injectiont be tudták tenni ????? Ott kapok egy bazi nagy értesítést ha vagy ha buffer overflow lenne..
Gondolom ezeket sem lenne nagyobb kunszt nerkik automatikusan blokkolhatóvá tenniük ha károsak a gépre..ha meg nem károsak akkor meg minek vannak a Leak testben ????Összeségében biztos kafa meg tük jó a CIS használom ÉN is csak ez a CLT zavar de nagyon, mert tök hülyeségnek tartok egy olyan tesztet aminek az eredményét nagyban befolyásolja az hogy az user tud -e PC -ül avagy nem....
ÉN még Mindig Oneill vagyok és Nem carter Örnagy .. -
válasz
blattida #2536 üzenetére
Hali!
Akkor tisztázzunk pár dolgot
1. Azért köszöntem meg, mert nem tudtam, de ez nem azt jelenti, hogy nálam a 3-as vagy 4-es CIS ne 340 érne el(én nem állítgatok semmit a 4-esen, akkor is 340 XP alatt
)
2. A "2 másodpercenkénti támadás" bug kipipálva, ez az új nem csinálja
3. Fals-ok nem érdekelnek, mert nem használom az AV részét, csak most pakoltam fel, hogy legyen fent valami, mert a KIS-t kellett a cél érdekében feláldoznom
4. Ami érdekelt volna az az, hogy másnál is produkál-e olyat a CIS 4, hogy "megakad" a scan...(Nem lefagy, nem leáll, csak nem megy tovább egy fájlnál)
5. A Sandbox a másik olyan dolog, amit élből likvidálok, egyrészt mert RVS-t használok, másrészt meg az első induláskor vagy 20 progimra kérdez rá, amit biztosan nem akarok homokozóba tenni. pl IDM, Apache server, meg még az RVS-t is.
(Na az durva lenne, hogy a klónozót homokozóba)6. Reggel óta dzsungelt írtok/irtottam, ott meg épp hogy nem kell a "Let the Sunshine in"..
Fire.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest