Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
válasz
Chieftec #599 üzenetére
Akkor azt kell mondjam hogy nincs jól megtervezve a gépedben a levegő csatorna vagy mi
Nekem elég erőmű gépem van és alig melegszik a tápom....ugye van vmi venti ami a proccról kiszívja a meleget nemcsak a táp küzd ezzel meg ugye ? Neadj isten a cpu venti pont a tápb fújja bele a forrólevegőt ?
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
Chieftec #595 üzenetére
Ezt szerintem nehéz lenne megmondani mert saját magát szabályozza....nekem ilyen van a gépemben de ez a leghalkabb ventim
Olyan 1100-et pörög...terhelve meg 1200-őt és hangját sem hallani deha jól tudom vmi 1600-ig tud pörögni ha kell....
nekem ilyen gondolom erre gondoltál
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Hello
Tudja valaki hogy a 460 as ATX 2 es Chieftec tápban lévő venti hány CFM et szállít. -
braunz
tag
Én is megnéztem mistralban a 2 házat egymás mellett,de szerintem bőven elég a kisebb...már ehhezz is szét kellett szednem a számítógépasztalomat mert nem fért be egy polctól.. a nagyház miatt szerintem még a falat is meg kellett volna bontani
rengeteg helyet foglalna...és valóban a ''kicsibe'' is rengeteg minden belefér...ja és ha nem körülményes (hozzá tudsz férni) leszedni az oldallapot akkor szerintem a mobilrack is felesleges mert kb. 10mp kiszedni a winyót...
csak nekem be van épitve az asztalba és állandóan le kellene húzogatni a kábeleket... -
TommyGun
őstag
Nah megkerestem
Akkor álljon itt eme >>>>>
YS Tech FD129225LB-N (www.ystech.com.tw))
bearing: 2 B
ratedspeed(RPM): 1900
maxairflow(CFM): 40.2
noisedB(A): 25.0
ZM-F2
1600 rpm/20 dB/38 CFM,
2600 rpm/36,1 dB/53 CFM
nekem ebből nagyon úgy tűnik hogy a zalman alacsonyabb fordulaton kevesebb zajjal 2 CFM-el kevesebbet visz csak át....
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
Calogero #589 üzenetére
nah ezeket az adatokat nemtom, de az kizártnak tartom hogy 4x több levegőt szállít az YS-tech mint a zalman...főleg hogy egyformán pörögnek mert az YS-tech 1700 fele pörög ha jól tudom a zalman meg 1600 fele.......kizárt hogy ekkora legyen a különbség...
mert az YS 49m3/h visz át...ehhez képset a zalman a te állításod szerint 3d annyit visz át ami elképzelhetetlen...
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
Calogero #586 üzenetére
Ez mind szép és jó de az YS-TECH csodából 3db Zalmant veszek....hangban pedig elvileg semmi különbség sincs....PH adat hogy a ZM-F2 18 decibell tesztben is volt...ahogy a te YS-ed is 18 decibelles....
Persze az más kérdés hogy az YS-TECH golyós csapágyozású és emiatt más a hangfekvése....nekem is van thermaltake golyós én hülye megvettem 4k-ért azis 18 decibell....más a hangja a golyósnak .... kellemesebb talán...de nekem a házamon kívülre semmi nem jut ezekből....
Az az igazság én úgy voltam vele hogy nem akarok mégegyszer annyit költeni a ventikre mint a házra mert nem ér annyit....a Zalman meg 1k-ért szerintem verhetetlen ár/értékben... -
Calogero
addikt
Nekem Midi Chieftec LBX-02B-B-B (long) tipusu hazam van 4db ventivel+ egy dualfanos 420as chieftec tappal.
Nekem eloszor mar a topicban is emlitett Zalman(9.2) hutok voltak ellenallassal bekotve, amikor kiprobaltam a YS-Tech FD 129225 LB-N tipusu ventit. Hat erosen meglepett a teljesitmenye.Fullon hajtva is halkabb volt az ellenallassal bekotott Zalmantol.
YS-Tech FD 129225 LB-N 49 m3/h - 18 dBa 2600 Ft/db
Ebbol van 3.
1 vinyokat (2db) huti
1 VGA-ra fuj
1 Proci+kornyeke
A hazbol a tap + egy 12 centis venti hatul viszi ki a meleget
A 12 centis venti: Noiseblocker SX 1 Blue 65 m3/h - 17 dBa 4550 Ft/db
A ventiket Antec Nexus NXP-205 Fekete szabalyzoval allitgatom.
A hazat es a venti szabalyzot a Mist@lba vetem a ventiket pedig tts-tol.
Nagyon meg vagyok elegedve a hazzal, tagas,jo szellozik, mar csak por szuroket kell beszerezni. -
TommyGun
őstag
Elkell hogy keserítselek.....
2 fő különbség is van közöttük...mármint OP1 és a ZM-F2 között...
Az OP1 az golyos csapágyal van szerelve (2ball)
A ZMF2 meg csúszócsapágyas....mellesleg árban is van különbség...
A másik bagy különbség hogy a ZM-F2 az 7 lapátos míg az OP1 11db lapáttal rendelkezik.....persze lehet hogy a motor ugyanaz de a csapágyazás és a venti levegő dinamikája ziher hogy eltérő....
Konklúzió --- semmi közük egymáshogy más cél más fejlesztés
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Mellesleg megvan a gépem (már csak ház nincs de kértem kölcsön egy nagyon régi, nagyon kicsi, nagyon sorjás házat
A vélemények:
A mostani gépembe vettem most én is először fasza tápot. Eddig én is mindig ezen spóroltam.
Soha többet nem fogok
Review:
Egyszerűen összehasonlíthatatlanul SOKKAL jobb, mint bármi.
Ezen soha többet nem fogok spórolni. Annyira igényes hogy jóizléssel tölt el.
2 golyóscsapágyas venti, 3 molex ág darabonként 3 csatival,csatikon kis kivevő fül, floppy, sata, harisnyázott főtápér, 24 tűvel, amiből 4 lecsatolható ha még régi csatis a lapod (én nem csatoltam le), APFC,két 12v-os ág.
Az egész táp rohadt nehéz, nem spórolták ki az anyagot...
És a konfigomat (ugye SLI) csont nélkül elviszi, full terhelés mellett, 70fokra hevülő VGA-val, egyetlen tized volt esés nélkül.
Soha többet nem veszek szar tápot, egy tizest megért.
Ezen a tápon nem fog múlni semmi, az tuti, bárkinek ajánlom, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Nem mintha ezt ti nem tudtátok volna... de azért hadd ujjongjak má -
TommyGun
őstag
Aki 92 milis ventit akar a házába annak ezt nagyon ajánlom:
Ezer forint és ford szabályzás is van vele gyárilag..... -
TommyGun
őstag
AZ a vélemnyem hogy NE vedd meg.....hangos és nem lehet szabályozni és mustralban qrva drága....valljuk meg Chieftec nem a ventijeiről híresek bár jobb az átlagnál...
Zalman ZM-F2 92mm - ezt vedd meg de ne a mustralban mert náluk vmi 2,4k
Gyárilag jár hozzá egy csatlakozó amivel rohadt halk lesz...nekem 4db van belőle a házban és egy rohadt szót nem hallok belőle....18dba a hangja ha alapon megy...
www.computergalaxy.hu
itt megkapod áfásan 1k-ért a Zalmant -
TommyGun
őstag
Általában úgy szokott lenni hogy a házak elején és oldalán megy be a levegő és a hátlapon megy kifele...főleg a tápok miatt van ez mert azok a házból kifele viszik a levegőt...megofrdítani a kört nem szerencsés szvsz...
A tápod mindenképp kifele fúj most az hogy néz ki hogy ami alatta van venti rögtön a proccra fújja rá a levegőt a táp meg dolgozza kifele
nekem PL a ház jobb elején van 2db 9 centis ami a winyókra fúj...
2db 9 centis a ház baloldalán ami a VGA környékéra és a RAMok környéke felé spricceli a levegőt....
1db 12es pedig a proci-ról szívja el a levegőt rögtön a táp alatt van a hátlapon...+ a táp 12-es ventije is kifele szív...
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
Na faja... a hűtéssel kapcsolatban van egy kérdésem:
Adott egy Chieftec BX01-BBB 3db. ventivel
-van egy 8-asom a vinyók előtt, ami az előlapról szív, de ez a kérdésem szempontjából lényegtelen
Ami fontos:
-az oldallapon egy 12-es szívja a levegőt (elvileg a proci környékére)
-a tetején lévő 12-es pedig kifújja a szabadba
a kérdésem az lenne, hogy nem-e rossz, ha egy 12-es rápaszírozza a luftot a procira... -
Dephnull
tag
Hy Braunz
Elmondom a véleményem (ha nem gond):
- nem írják a légszállítását
- nem ismerem (de ez nem jelent semmit)
Én Revoltec ventiket használok (szám szerint 5 db), ez egy picit drágább, de nekem nagyon bejött.
Méret: 80x80x20
Típus: golyóscsapágyas
Légszállítás: 25,40 FCM
Fordulatszám: 2000 RPM
Zajszint: 21dBa
Anyga: műanyag
Színe: piros vagy kék
Ha esetleg érdekel én itt vettem:Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
braunz
tag
Hello!
Mi a véleménytek erről a hűtésről?: Bővebben: link és itt a HŰTŐ, 9CM-ES CHIEFTEC AF-0925S.... -
elttiL
senior tag
Üdv! Volt korábban szó a Chieftec ferritgyűrűjéről. KI is derült, hogy az alaplapi rádugható kábeleket kell átvezetni rajta. Ennek alátánasztására: Bővebben: link
Most raktam/rakok össze egy gépet BG-02B-B fekete/sötétszürke házba. Olcsó volt a ház és nehéz mint a fene (az átlaghoz képest), egy egyszerűbbgép 1 HDD, 1 FDD 1 opt. meghajtó kellemesen elfér benne, a táp 1 410-es 12cm ventivel szerelt chieftek szintén. -
Trak
addikt
válasz
TommyGun #569 üzenetére
Ezt sajnos én sem tudom, még nekem is csak tervben van a vétele
Dephnull: Dehogy akartalak én leugatni (bocs, ha így lehetett érteni), nekem is Dragon nagytornyom volt (A Matrix majdnem ugyanaz) egy darabig, nincs azzal semmi baj, csak azért szóltam, nehogy letörjön vlamit az Ő házán.
Ha szent a béke, akkor iszunk -
Dephnull
tag
válasz
TommyGun #566 üzenetére
Hy Trak
Nem sértődtem meg, félreértesz.
Csak (szerintem) egyértelműen leírtam, hogy mivel találkoztam Én.
A Te hozzászólásodat olvasva meg olyan érzésem támadt, mintha le akarnál ugatni, hogy hogy jövök Én egy Dragon nagytoronnyal (ami egyébként Mátrix) egy BXes házhoz ? Ennyi.....
Részemről szent a béke. -
TommyGun
őstag
válasz
<Adamsky> #558 üzenetére
A táp fordulatszámát csak azok a tápok jelzik vissza amelyiknek van 3pin-es érzékelője hozzá....nekem a 460as Chieftec-emen van rendes 3pin-es vacak....
Általánosságban elmondható hogy 1 ház 3db ventit és 3db alaplapi hőfokot szokott mérni...
CPU, North Bridge és egy AUX....
legalábbis több abit lapon ezt láttam....illetve Asuson nomeg a régi MSI-m is....
Mivel nekem passzív borda került az északi hídra ezért ott feleslegessé vált egy 3pines...oda dugtam a 12-es ventimet ami a ház fenekében van....így azt méri az alaplap NB ventinek.....
Ugye a CPU fan-ra cpu fan, és azt is nézi.....venti és hőmérő szinten is....
Illetve az AUX-ra meg rádugtam a chieftec házamat aminek mutatja így a hőmérsékletét meg a fordulatszámát is a tápnak ami nekem 1100 fele szokott pörögni.....
Ha már Zalmant írsz hogy azt nem méri az alaplap....azt nem is fogja....kivéve ha nem dugot az OP-1-et AUX-ra, de ha jól tudom az OP-1 az állítható sebsségű ergo minke az oda......hameg VF700-ad van szintén adnak ventiszabályzós molex okosságot
5V-ra kell dugni és kész..... -
Trak
addikt
válasz
Dephnull #564 üzenetére
Hmmm...
Nem kell egyből magadra venni a dolgokat. Nem mondta senki, hogy nem hasznos amit írtál.
Figyelmesen végigolvastam, megértettem amit mondtál, inkább Te olvasd el amit én írtam, és mielőtt válaszolsz, hűtsd le magadat
Nem akartam beléd kötni, semmi rosszat nem írtam, még smiley is volt benne.
Nem tudom melyik része nem tetszett, az első felében csak azt írtam, hogy neki nem ilyen típusú háza van, így nem fog neki pontosan úgy menni ahogy Te leírtad. Ebben mit vettél magadra
A második felében pedig csak azt írtam, hogy érdekes amit írtál, mert nekem még nem volt szükségem csavarhúzóra, sniccerre a ház előlapjához.
Ettől függetlenül lehet egy olyan példány ami szorulósabb, nem is vontam kétségbe. Azt pedig végképp nem írtam, hogy elb@xtad volna az előlapot...
Én csak nem értem, hogy min sértődtél meg. Ha megírod, akkor átgondolom, és max elnézést kérek.
[Szerkesztve] -
Dephnull
tag
Hy Trak
Bocs hogy segíteni próbálok a kollégán.
Ha figyelmesen végigolvastad VOLNA az írásom/hozzászólásom rájöttél VOLNA hogy CSAK az eddigi tapasztalataimra támaszkodtam a saját házammal kapcsolatba. A csavarhúzóról & sniccerről meg annyit hogy nekem így sikerült először, és képzeld nem b@szt@m szét az előlapot. -
Trak
addikt
-
Trak
addikt
válasz
Dephnull #549 üzenetére
Leírás alapján ez egy Dragon nagytorony, neki BX-es háza van, ezzel azlrt ne próbálkozzon, teljesen más a kettő.
A BX-nél emlékeim szerint erővel kell leszedni.
Ez a Dragon leírásod is érdekes, 2 (vagy talán 3?) ilyen nagytoronynak szedtem már le az előlapját, de a csavarhúzó (főleg nem snicccer) nem kellett hozzá
Kis ügyeskedés, és némi erölködés és már lent is volt. -
Dephnull
tag
Hy ESP
Nem erre a műanyagra gondoltál?
Ha igen akkor ebben vezethetsz kábelt úgy hogy tetszés szerint átfűzöd rajta. Egyébként ez a pöcök a hosszúkás PCI bővítőkártyák stabilitásáért felelős, hogy esetlegesen ne törjenek el. Ha nem ez az a műanyag kütyü amire gondoltál akkor így kapásból nem vágom. Estleg tegyél fel 1 képet vagy szúrj be 1 linket hogy lássuk.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eziskamu #428 üzenetére
Én is ilyen Bővebben: link tápot vettem két napja, de nekem sem jelzi vissza a venti(k) fordulatszámát az alaplap (AOpen)
Sajnos hasonló a helyzet a vid. karin lévő Zalman hűtővel is.
Egyébként szvsz. végtelenül csöndes kis táp. Ja és amin meglepődtem, hogy jobban teljesít, mint a ''12cm-es'' változat Bővebben: link -
Lockstock
aktív tag
Akinek már sikerült 90°-ban elhajlított táp- vagy adatkábelt vennie, az ossza meg velem ! ! !
! ! ! ! ! ! ! S.O.S. ! ! ! ! ! ! ! -
TeeJay
félisten
válasz
TommyGun #553 üzenetére
oké értem.
én is néztem hogy a mélysége és szélessége egyforma csak a nagy torony 2 hellyel magasabb.
ja meg abba 2darab 12es ventit lehet rakni.
még majd meglátom nekem most szép nagy Codegen házam van de múltkor mikor hozzámértem a Chieftec méreteit már akkor majdnem lefordultam a székről.
A mostani házamban az alaplap mellett simán elfér minden a Chieftec meg vagy jó 7-8centivel mélyebb és a magasságot már nem is mondom.
majd meglátom milyen ház lesz akkor mikor venni akarok és ha lesz akkor választok.
egyenlőre még most csak olvasgatok tapasztalatok után meg nézelődöm.
de azért kösz -
ESP
őstag
Köszi a sok segítséget...
Bár az óvatosság tényleg alap nálam, azért megpróbálom...
Mégegyszer thx a korrekt útmutatót...
Akkor...
Ha már így belemelegedtem, folytatnám is rögtön...
Va a házhoz egy lilás-színű műa. ''vacak'', ami a kábelelvezetésre hivatott...
Nos a kérdésem az lenne, hogy hova kell beszerelni és miképpen vezeti ez el a kábeleket???
Amúgy aki Chieftec házat szeretne venni, az nyugodtan vágjon bele!!!
Nekem ez az első minőségi házam és most már (2hónap után) bátran kijelentem, hogy soha más típus nem kell!!!
Iszonyat stabil és álom a szerelése...a szellőzésem pedig a két 12cm-es turbinának (by Starsky) és a vinyók elé tett 8-asnak nagyon faja...
Az A64 3500+ -om a Giga K8-NXP-sli -ben egy óra játék után 33(!!!)C-os!!!
Tehát egy nagyon konzervatív, minőségben tökéletes időtálló(!!!) ház minden Chieftec!!!! -
TommyGun
őstag
A helyzet az hogy a két ház csontra ugyanaz, Énis Nagytornyot aakrtam de mikor megnéztem belül rájöttem hogy felesleges....a torony annyival tud többet hogy 6db 5,25-ös hely van benne de azt nem használod kis....nekem 2db optikais és 2db mobil rack van benne....többet úgysem raksz oda....
Alulra be lehet szerelni 6 winyót, tehát tök fölösleges szerintem.....
Amúgymeg a hely mindkettőben ugyanaz...mivel a táp rögtön az alaplap felett van mindkettőben csak a tornyban van még ott felette +8-10 centi amit semmire sem használsz...a lényeg azon van hogy 50 centis a mélysége a háznak...nekem a lapom és a winyó keretek között jó 2 tenyérnyi hely vanAmi azt jelenti hogy 1db kábel se lóg az alaplapra be....szerintem +2 helyért felesleges megvenni a nagyobbat....SATA-ból alulra befér 6 winya....4 optika vagy rack meg legyen elég...főlösleges +3k-t költeni a 2+ helyért....így is kurva nagy és kurva jól szerelhető és kurva nehéz
-
TeeJay
félisten
válasz
TommyGun #550 üzenetére
mennyire éri meg az a pár ezer forint a Bravo LONG és a Bravo Nagy torony között???
Mert nekem nagyon impozáns és nagyon tetszik a nagy torony bár tudom hogy átlag felhasználónak teljesen felesleges.
Mégis tetszik a nagy légtér benne meg hogy abba tuti el lehet férni.
Vagy a Bravo Long verzió is bőven elég egy átlag embernek?
abba is lehet rakni 1-2 ventit és azzal totál minden okés.
meg még masszív is szerintem
de nekem még most is az tetszik amit a Mistralba láttam
bár ez nem is Bravo hanem valami UNI modell de ez is nagyon szupi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Horgász topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest