Hirdetés
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
juliabrilke #9789 üzenetére
megjelent hétvégén a uTorrent 1.9 BÉTA változata csomó hibajavítással
és ahol olvastam minden UPC-s user azt mondta hogy maxon megy neki le és fel is a torrent.
érdemes lenne kipróbálni mindenkinekletölthető innen --> [link]
-
exor
tag
Üdv!
Chello mediumunk volt 5Mbit/768Kbit két éves hüségnyilatkozattal ami elvileg 2009 május 31-ig tart, ez 6900Ft volt egy hónapban, de 2009 Februárban átváltottunk a silver csomagra (10Mbit/2Mbit) mert igy olcsóbb 6000Ft és gyorsabb is, és az interneten is az áll hogy hűségvállalás nélkül, és telefonon is azt mondták, illetve a számla mellé küldtek egy papirt a csomag váltásról és azon is az áll, hogy hüségvállalás nélkül. Akkor a korábbi chello mediumra vonatkozo két éves hüség (2009 május 31-ig) már nincs érvényben? Akár le is mondhatnánk a szolgáltatást annélkül, hogy ezért még pluszban fizetni kéne, vagy csak csomagot módósítani lehet? -
*Ropi*
félisten
Nem lesznek, már vannak. Egy előnye van a upc-nek (számukra): a monopolhelyzete, amit rendesen ki is használ minden lehető és lehetetlen módon. Ahol szorongatja a Digi, stb., ott pitizik az ügyfelekért, ahol meg még nem, ott nagyívben sz*r rájuk...
Ha lett volna más emberi léptékű alternatíva, nem velük szerződtünk volna, az tuti. De az utcánk végén már van Digi, lassan talán ide is elér.
-
Draken
őstag
ha a upc nem változtat taktikát akkor nagy gondok lesznek náluk, mind internet mind tv terén (ami egyébként nem a legolcsóbbak közé tartozik)
-
Steroid
tag
höh
én assztem csak az én windowsom szar mikor várok az oldalbetöltésre
ami részben igaz is
másik részben ha még a szolgáltató és játszik velem tuti ablakongépkidobos lesz
-
*Ropi*
félisten
válasz
Steroid #9787 üzenetére
Határtalan lehetőségek?
Nem tudom, mit (nem) csinál a upc (nemecsek ernő), de valami kriminális lett a (nem)szolgáltatásuk az elmúlt hónapban, amióta a "fejlesztések" folynak. Már írtam, hogy előtte atomstabilan 10ms volt a pingem és mindig megvolt a papírformaszerinti 20MBit. Most a ping 40ms és a csillagos ég közt ingadozik, a letöltés meg napközben van, hogy még a minimumként ígért 10 MBitet sem éri el, 8 körül kapálódzik...
-
Steroid
tag
Docsis 3.0 kell ide még idén mert egyébként lehuzhatja magát a upc, utálom a T-offlinet de ez 50/25 mega ami lesz azért az már nm semmi a felét garantálják igyis. az 12.5 mega upload, árát nm tudni lehet horibilis lesz de a kisebb csomagoknak és nagyobb lesz az upja és nm hiszem h. van p2p korlát. Chello.nl 120/10 a legnagyobb csomag, és elvileg az is koaxon jön, bár vannak kétségeim, nm jöttem rá a grüberhottentotambol h. koax vagy optika. Szal kösz chello h. 25 megára emeltétek az upot meg változatlan hagytátok, nm mintha valaha is kitudnám torrent közben használni, mert azokban az orákban mikor éppen megy 300al az up örömtáncot lejtek. Sok szerencsét az idei évhez upc.
jo tudom nem torrentezni kéne, hanm élvezni a határtalan lehetöségeket
-
Draken
őstag
Mikor emelik a sebességet és ez hova van leírva?
-
Apollyon
Korrektor
Hmm pedig kiváncsi lennék a magyarázatra.
Nekem egyből "megjavult" a sebesség miután felraktam, szóval nálad is majd így kéne. Ha meg nem akkor idővel, de az hogy lehet hogy nálam jó és nálad nem? Látom Te is Bp, hát, talán a környezetedben élők chello használata még ami befolyásolhatja ezt nem?
Valaki írt itt vmit a terhelésről, hogy ha egy "központon" sok a hardcore-abb felhasználó akkor ott lassítanak.Talán az lehetett hogy nálunk is ez volt, aztán miután mki leállt a p2p-rel levették a korlátot, és most hasít. (Ez most csak egy spekuláció.)
-
Superman
nagyúr
Nálam sem megy a torrent, pedig már mindent kipróbáltam, nem mintha olyan nagy le,-és feltöltő lennék. Viszont szeretem a zenét és hmmm....a mozgóképet, ha értitek mire gondolok. És ezt a rapidon is megtalálom. Csak olyan helyen kell keresni, ahol megvan az a valami, ami neked kell és a rapid letöltőt használni.
-
Apollyon
Korrektor
Nem tudom elképzelni ez mi meg hogy lehet – se nálam, se nálad – de amióta feltettem a µtorrent 1.9 14659-es buildjét, azóta full le, full fel.
Ezelőtt a verzió előtt nekem csak jóesetben volt max 3 KB fel, amúgy általában úgy 0.2-0.9 KB/s volt összesen a feltöltés.Megfigyeltem a peer listát, kb úgy nézett ki, hogy amint csatlakozott vki, szépen lassan fokozatosan lassult a feltöltés míg meg nem szakadt, és nem engedett újracsatlakozni. Tehát szemét módon használhatatlanná tette a upc a p2p-t.
De amióta fennt van az említett build, azóta csoda történt, és sosincs olyan hogy túl alacsony lenne a sebesség még kevés leechernél sem...
Sztem próbáld ki, hátha működik nálad is.
-
*Ropi*
félisten
Persze, az első dolgom volt. Erre az "oldal nem található" hibát dob...
Az a baj, hogy olyan szinten le van korlátozva, hogy nagyon. Azt tudom, hogy kapcsolatoknál minden automatikusra van belőve, elvileg mennie kéne, mint ahogy régebben ment is. Múltkor a céges nyomtató felinstallálása majd' 1 hónapba tellett a rendszergizdáknak, ezért már nem kérjük meg őket, hogy nézzék meg mi lehet a bibi, mert minimum fél évig nem lenne gép.
Mindegy, majd netezik az asztali gépen.
Egyébként MS Forefront Client Security van rajta.
-
g@bo
nagyúr
felraktam egy cuccot /mindegy mit, hova...
/, de hiába probál csatlakozni a nép, egy bit se megy fel, nemtudok seedelni....
tip?
-
*Ropi*
félisten
Köszönöm!
Van egy noti (céges, természetesen agyonkorlátozva), még IE6 van rajta, XP SP2, minimális frissítések, kőkorszak a köbön...
Csak ezen az egy gépen nem csinál semmit ez az oldal, csak annyi jelenik meg egy kiscsajszi fotójának kíséretében, hogy az ön internetkapcsolata pillanatnyilag nem működik. Ezt én is tudom...
Ott a link a modemregisztrációhoz, de rákattintva újra csak ez az oldal jön be.
Ami érdekes, mert régebben működött, még én csiholtam netet rajta. Cache ürítve volt többször is, stb...
-
macikos
addikt
válasz
Superman #9764 üzenetére
Hát, nem tudom. Esetleg másolni lehetne valahogy, de átjátszani, valós időben, kizárt. Ezért szívás ez az egész felvevősdi. Minek, ha nem tudod utána "rendesen" archiválni?
Én vettem egy asztali DVD felvevőt (Sony RDR-HX680), azt kötöttem a médiaboxra. Így nem kell azért fizetnem, hogy felvehessem és megállíthassam az élő adást (ez mekkora baromság, megállít...) ráadásul 10 perc alatt kiírom DVD-re és kész, tökéletes minőségben+régi VHS-ek is gyönyörűen digitalázálhatóak és DV kameráról is könnyebb átvenni az anyagot, mint számítógéppel szórakozni és számolni a kihagyott képkockákat...
És ilyenkor jön ki leginkább, hogy mennyit is ér a digitális adás valójában, hogy például a múltkor is felvettem egy régebbi filmet az MGM-ről, kiírtam DVD-re, utána megnéztem számítógépen. Egyszerűen bámulatos. Mintha gyári DVD lett volna.
-
Superman
nagyúr
Kérdés: most néztem meg alaposabban az UPC média boxot és vana hátoldalán USB bemenet. A kérdés úgy hangzik, hogy a készülék 160 gigás merevlemezéről át lehet játszani a felvett filmeket valahogyan számítógépre?
-
*Ropi*
félisten
Nézzétek már meg legyetek oly kedvesek, hogy a provisioning.chello.hu -n ha rákattintotok a mac cím regisztrációs linkjére, akkor mi történik? Mert nekem semmi...
-
-
AtHoS
nagyúr
Pár napja nálam is elkezdett szórakozni a net. Bronze csomag Miskolc régió.
Este 7 körül netes játékkal nem lehet játszani: folyamatos lagolások, szakadások. Néha még a szervert sem látja a játék. Első alkalomkor azt hittem bekaptam valami kártevőt, de a rendszer tiszta. Kábelmodem újraindítást is csináltam jópárszor és volt olyan, hogy 2-3 perc is eltelt mire egyáltalán hajlandó volt fekapcsolódni a modem.
Az érdekes az, hogy napközben nem tapasztaltam semmi problémát csak eset 7 magasságától, de akkor folyamatos jelleggel.
Remélem a sávszélemelés miatt "szórakozik" mostanában és hamarosan megint rendben lesz.
-
TeeJay
félisten
amit kiír az csak tájékoztató hogy a www.zuriel.net alatt levő szerverrel méri a sebességet.
eddig meg a neucom bt volt gondolom nekik már nem bírta a vas a sok mérést ezért cserélték át jobbra talán.
nálam ADSL-en pl most a miskolci szervert adja be sárgán szóval ez mindegy végülis -
z67
őstag
Hasonlókat tapasztalok én is és, a másik fórumon már írtam, mivel kezdő chellos vagyok már routercserét, drivercserét csináltam, mert azt hittem itt a hiba.
Az általad írt cégek szerintem a speedtest hazai partnerei.
Még egy megfigyelés, minden x-edik alkalommal felajánlja Budapestet, akkor a ping is rendben van, valamit az útvonalakkal kavarhatnak folyamatosan.
Off: Te nem TVnetes voltál nagyon rég?
-
*Ropi*
félisten
Hát nálunk (XI. ker) a sebességemelés inkább sebességcsökkentés volt, 15-20 MBit közé. Meg a pingem is az eddigi atomstabil 9-10ms helyett 40-42ms-re romlott.
A speedtest.net-en újabban nem ajánlja fel alapértelmezetten a budapesti mérőszervert? Érdekes, ISP is változik: az eddigi UPC magyarország helyett most hol Zuriel LTD, hol Neucom Bt. szerepel.
-
TeeJay
félisten
HWSW-n azt írják frissült az ÁSZF-ben a dátum és most már május 31-ig van kiírva a sebességemelés fokozatosan...
-
tomp
félisten
A ma kötött szerződés miatt, a jún 30-ig tartó silver hűségem automatikusan törlődik?
-
tomp
félisten
Nemrég volt itt egy ügyfél kötő vagy hogy hívják. Egész nap a várost járta.
Na a lényeg: digitál silver+net silver+telefon(nem használom, de jár)=9435Ft
digitál silver: 4185Ft+net silver:4500Ft tel: 750Ft
2év hűség, társasházi kedvezmény. A tag nagy torrentező. A deluge progit használja. Nála az utorrent nem megy.Kedden jönnek megcsinálni a tv-t. Azt mondtam még év elején, hogy ha nem adják max 4eFt-ért, akkor nem váltok. Ide adják 4,2eFt-ért, és így váltok
-
Apollyon
Korrektor
válasz
macikos #9735 üzenetére
Gondolom 15-16 év hűségszerződés, fix ár, de fix sávszéllel, tehát ha amikor már mindenkinek korlátlan sebességű netje lesz aminek a sebességét csak az SSD-k sebessége határozza meg (400-500 megabájt / mp) addig ő marad a 15/1-es netnél, amikor már nem létezik vezetékes technológia.
-
tomp
félisten
Elég érdekes dologra lettem figyelmes a torrentnél. Ha van egy erős feltöltő, akkor 0-24h-ban max a sebesség. De van egy bizonyos nevű szerver, ahonnan csak 5-10KB-al tudok tölteni. Kicsit látványosan korlátozzák azt a bizonyos szervert.
Ja és érdemes éjszakára is bekapcsolva hagyni a titkosítást, mert nekem most a nélkül csigábban gyorsul: 100-150-180-200...stb. Ugyan ez titkosításssal: 2-150-300-560..stb -
tomp
félisten
Ismerősömnek lejár 30.-án a hűsége tv-re, netre. érdekes a silver tv-t újra megkapták 2950Ft-ért. Nekünk is ennyi most. Remélem nekünk is felhozzák ezt az árat. A netük bronze maradt, 3700Ft-ért. Lerakták a telefont, és rögtön újraindult a modemük. Onnantól már 4/1-es netük van. Pedig még nem járt le a régi hűségük. Csak 30.-án
Micsoda dolgok ezek. Ők jól jártak, és mi is jól jártunk. Felhívtuk a bandát, hogy miért jún 30.-ig tart a hűség. Válasz: hozzáadtak +2hónapot, a sima 1év hűséghez!!!!!!!!!. Mondom minek, miért?? Válasz: (aki épp bámulta a monitort) á ő azt nem tudja, de ott úgy van, hogy 1év+2hónap
Szval még 2hónap hbo. a net meg maradna, szval az nem érint. Mi van odabent? A sok okos tojás helyére beraktak pár "normális" embert, akik osztogatják az ajándékokat?
-
-
-
-
Csorbi
addikt
Észlelt már valaki valamit a sávszélesség-emelésből?
Úgy tudom április 1-ig emelik, nem április 1-től, de lehet hogy nem jól tudom.
Vagy ez csak egy április 1-i tréfa? -
tomp
félisten
Tavaly mikor kötöttem, mondták, hogy 1év hűség. Meg is kérdeztem, hogy akkor április elején vége? Válasz: Igen!!! Nem mondtak dátumot, hogy eddig van.
-
tomp
félisten
Nem értem ezt a UPC-t! Tavaly áprilisban váltottunk silverre 1év hűséggel. Akkor a silverrel együtt, a HBO-t is hosszabbítottuk. Tegnap este küldik a válasz e-mailt, hogy mind2-re június 30.-ig van hűség.
Április 10.-e környékén kéne vége lennie. Most ráraktak +2hónapot?
-
Latsza
aktív tag
Hali all!
Ezen az oldalon, bejelentkezés után nektek is kiírja kisbetűvel, h gondok vannak néhol a forgalomméréssel? Nem mintha olyan nagy gond lenne h nem mér forgalmat, de...
..ha nem dobná el folyton a jelet, mert a modemen egy idő után kialszik a "Cable" led, és akkor a weboldalak megszűnnek bejönni, minden más ami DNS-t nem használ (msn, letöltőprogik, stb) müxik.
Eddig úgy orvosoltam, h kihúztam a tápderótot pár mp-re és vissza, akkor feléledt és működik egy darabig. Egy ideje azért már bosszantó h be kell bújni az asztal alá minden délután.A net dlink di-604 routerrel van megosztva, rendesen be van állítva, azzal nincsen baj (de ezt is ki szoktam húzni modemmel együtt, mert csak úgy éled fel rendesen a lan itthon)..
valami ötlet, esetleg valaki jár egy cipőben velem?
-
z67
őstag
Akkor itt is megkérdezem, hátha itt valaki...
Van nekem egy kedves oldalam, ami egész hétvégén nem volt elérhető, otthonról UPC-n. Nem különösebben lepődtem meg, mert régen is volt, hogy alkalomszerűen nem ment, amikor még ADSL-t használtam. Ma viszont a munkahelyemen T-Online-ról visszanéztem és egész hétvégén ment, a feltöltések tanulsága szerint.
Szerintetek?
-
*Ropi*
félisten
Ja értem, nekünk bronze + hbo együtt volt akcijósan.
De azért emberileg figyelmeztethetett volna az ügyfélszolga droid, hogy fel fog menni a maradék csomag ára. Párom külön kihangsúlyoza, hogy spórolási célzattal mondjuk le, havi 2500.- is pénz (főleg, hogy nem is néztük, félévente egyszer talán).
-
tomp
félisten
Na velünk merjék megcsinálni. Milyen joguk van emelni a kábeltv csomag árát, ha lemondjuk a HBO-t? Mi külön előfizetéses csatornára fizettünk elő, és nem vmi féle ez+az együtt most csak xyFt akciósan csomagra. Amúgy nem mondanánk le, ha lehetne hosszabbítani. De nem lehet. febr 11.-től zárolták a HBO szerződéseket. Azaz vagy lemondjuk, vagy az 1500Ft-os havidíj felmegy a duplájára...
-
*Ropi*
félisten
-
tomp
félisten
Na a upc oldalról írtam egy szép kedves levelet. Azért levelet, mert már 1x jól jártam vele.
Ja és a telefonnal ellentétben egy ingyenes.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest