-
PROHARDVER!
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #901 üzenetére
$ vainfo
libva info: VA-API version 0.34.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: User requested driver 'xvba'
libva info: Trying to open /usr/lib64/va/drivers/xvba_drv_video.so
libva info: va_openDriver() returns -1
vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exitpedig fent van a xvba-viedo:
$ sudo pacman -S xvba-video
Password:
warning: xvba-video-0.8.0-1 is up to date -- reinstalling
resolving dependencies...
looking for inter-conflicts...
Packages (1): xvba-video-0.8.0-1
Total Installed Size: 0.25 MiB
Net Upgrade Size: 0.00 MiB
:: Proceed with installation? [Y/n] y
(1/1) checking keys in keyring [######################] 100%
(1/1) checking package integrity [######################] 100%
(1/1) loading package files [######################] 100%
(1/1) checking for file conflicts [######################] 100%
(1/1) reinstalling xvba-video [######################] 100%A video lejátszás egyébként a nyílt vagy a zárd driverrel megy jobban jelenleg?
Mivel konkrétan 3D nekem nem kell, és úgy tudom, hogy a 2D sebesség terén a nyílt driver jobban áll, így gondolkodtam a visszarakáson.
Viszont nem tudom, hogy a film lejátszás és a desktop effektek, Flash video, HTML5 canvas gyorsítás, és egyéb általános, gyorsított dolgok a 3D-hez tartoznak, vagy sem.
Vagyis általánosan OpenGL-ben gyér a nyílt driver, vagy OpenGL-en belül a 3D-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest