Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

ne kövezzetek meg, de ilyet még nem találtam ... igaz nem is kerestem sokat ... :)

minap terljes mértékben rámbíztak egy igen régi ( Compaq Aero - vmikor 1993ból :) 486os proci stb ... ) kis notebookot. Az egyetlen baja hogy vinyója kattog és lehetetlen róla bootolni. Próbáltam keresni olcsó kis kapacitású (pár száz MB-ostól 1-2 GB-osig) háttértárakat, de közben eszembe jutott, hogy olyan sokféle adapter van mostanra már, hátha van CF - Notebook ATA HDD adapter is (van egy fölös 512es CF kártyám, ezért kerestem erre először).

Kis guglizás és voilá:

[link] Addonics - a gyártó
    [link] CF - Notebook ATA HDD converter - a termék
    [link] A magyarországi forgalmazó (őket találtam Addonics oldalán feltüntetve)

Régen láttam ennél komolyabb ötletet a SSD (solid state drive) alternatívájaként. Bizonyosan egy 4-8 GBos CF kártya még elég borsos áron van, de pl. egy kisebb háttérigényű programkörnyezetbe, komolyabb fizikai igénybevételű munkahelyre ennél jobb módot nem is tudnék (én :) ) felhozni hogy csökkentsük a mozgó alkatrészek számát. Ezt aztán lehet kombinálni CF - SD átalakítóval ... persze ekkor már rég ott vagyunk hogy még sokkal olcsóbban jönne ki egy backup külsö rack. Ennek ellenére szerintem ez egy nagyon jó ötlet.

Várom véleményeket és hozzászólásokat.

Egyébként jelenleg CF to 2.5'' ATA HDD átalakítójuk 8256 Ft (bruttó) :

[link]

ami elég drága sajnos :( de nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák