- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
milyen igaz..
-
_Hunter_
őstag
Úgy gondolom, hogy a topc nyitó megkapta a válaszát, sőt!
Szerintem eme topicot zárni is lehetne. -
faster
nagyúr
Ennek a topiknak nincs sok értelme. Vajon hány ilyen van már a PH-n?
-
Horbal
őstag
Nemtom mit ragozzuk ezt a dolgot a cerka soha nem érhet fel egy pentivel és kész.
Pont egy ilyen sz@r előtt ülök egy irodában, olyan lassú, hogy ilyet még nem láttam csak ezt, mire feláll az XP addigra megőszülök, de ha kész van abban sincs köszönet, a memóriákat úgy olvassa, mintha kb P1 lenne win 3.1-vel.
Isten mentsen mindenkit a cerkáktól.
AVE P4, AVE AMD XP!!!!
:((
Amúgy:
kevés L2+lassított elérés+leggagyibb gyártástech.=CELERON tm -
_Volkovy_
nagyúr
Amúgy nem tudom min vagytok így kiakadva.
Aki nem ért hozzá,az mindig Intelt fog venni.Annak papolhatsz a Mhz-ről.Ennyi.
Feleslegesen stresszelitek magatokat más hülyeségén. -
űáélkM
tag
LOL
Mint az ismerősöm, megtudta, hogy a 2,6-os AMD 2183 Mhz-es, és vett egy 2,6-os celot. :)) -
t-shirt
veterán
ma is tanultam valamit, én azt hittem hogy csak egyszerűen ''lekötik'' a memória blokkok egy részét és kész a celeron
-
xuldar
addikt
Egyéb különbség még, ami nagyon fontos:
A P4 (Willam, Northw is) 8-utas eléréssel rendelkezik a L1 cache felé, a Celeron 4 (WM), illetve 2-utassal (NW).
Azt hiszem, a L2 felé is hasonló különbségek vannak, és erre jön még a cache elérésének késleltetése, ami a P4-nél kisebb.
A magasabb FSB nagyobb memóriasávszélességet is jelent, ami a NetBurst architektúránál az egyik leglényegesebb dolog.
Itt jön be az, hogy a celeronban lévő kevesebb cache nagyon sokat ront a memória kihasználásában (többször kell a lassabb elérésű RAM felé fordulni).
[Szerkesztve] -
-
t-shirt
veterán
egyszerre írtuk :)
-
t-shirt
veterán
megpróbálom jól leírni
celeronból készült:
0.18 és 0.13 csíkszélességü
1.7 - 2.8 GHz között
mindegyik 400MHz-es fsb vel és L2 128KB memóriával
pentiumból készült
0.18, 0.13 és 0.09 csíkszélességel
1.5 - 3.4GHz között
400, 533 és 800 fsb vel
L2 256, 512 és 1024KB memóriával
ha valamit kihagytam, vagy elírtam elnézést -
moonman
titán
válasz
Po Csü Ji #39 üzenetére
hát pl egy northwood magos celeron 2,4 pl teljesen ugyanaz, mint egy northwood magos p4 2,4 csak épp negyede annyi (128 - 512) L2 cache van benne. és azért az nem mindegy ám.
ja és persze egy 3,2 GHz-es hyper-threading P4-et 800-as fsb-vel nemigen lehet megközelíteni :)
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
-
California
csendes tag
a szamitogep.hu egy kalap ******.
hogy lehet két különböző congiggal tesztelni két különböző procit, és ezt összehasonlítani? A cikk írója nagyon amatőr lehet!
Mondjuk a cerka mellé volt 512 DDR, míg a p4 mellé 256 DDR, a cerkában 7200-es wincsi, a p4-ben 5400-es wincsi.
Ki nem szarja le, hogy ugyanaz az alaplap?
Az egész rendszernek ugyanannak kéne lenni, hogy össze lehessen hasonlítani a rendszert. -
Cruz
aktív tag
válasz
Po Csü Ji #22 üzenetére
Valóban ne vonj le általános következtetést abóól, hogy egyetlenegy típusú dologban jobban megy az azonos órajelű celeron (sok minden miatt lehet ez: program optimalizáltságtól kezdve a vele végzett feladat jellegéig). Az ilyen teszteknél sokkal fontosabb az, hogy arra a dologra, amire te akarod majd használni a gépet melyik lesz jobb. És az átlag júzernek a napi használat során 99%-ban jobban teljseít a p4.
LOL = laugh out loudly (hangos röhögés)
Üdv
C.. -
Notes
senior tag
válasz
ShadowLord #17 üzenetére
Irodai gépbe sem tökéletes, mert ahhoz meg drága.
-
Po Csü Ji
csendes tag
_Volkovy_: ''Röviden:a szamitogep.hu olvasgatását fejezd abba.''
Miért? Az nem jó honlap?
Neonoize™: ''LOL!!!!
Mivan? mutasd meg azt a részletet plz ahol ezt olvastad.''
Mi az, hogy ''LOL!!!!'' ? (De tényleg, nagyon érdekel...)
Safranak bemásolta #12-be azt a részletet.
PWR: ''divx kodolast tesztelt es erre irta
azert nem veszek cerkat...''
És az nem furcsa, hogy abban kódolásban jobb lett a celeron?
Moonman: ''a másik meg, hogy a pentium egy gyűjtőnév, csakúgy mint a celeron. ilyen erővel kérdezhetted volna azt is, hogy az autó jobb, mint a kocsi?''
''igen, 2002 júniusi a cikk.''
Nyilván összevethető celeron és pentium változatokra gondoltam. Régi cikk, és az érdekelne, hogy lehet-e általánosítani, vagy következtetni belőle a mai c-p viszonyokra. -
Mizo
tag
Azóta szerencsére sokat haladt előre a technológia:)))) Egyébként szinte minden procinál lehet találni olyan extrém esetet, amikor jobban teljesít nagyobb/drágább társainál, de ki vesz úgy procit, hogy kizárólag arra az egyetlen dologra használja?:)
-
Lortech
addikt
Az egy dolog, hogy sötét, de az már durva, hogy nyugodt szívvel ír cikkeket egy ''viszonylag ismert'' (a PH! mellett nem is tudom hogy fogalmazzak, mert nem lehet egy lapon emliteni a kettőt :)) ) lapba, és félrevezet jó sok embert, akik hasonló szinten vágják ezeket a dolgokat. Utána meg jönnek a hszek, hogy ''neke ilyen kell'' meg nem tudom én. Aztán mikor megvan a cucc, akkor meg nyitódik a topik, hogy ''ugyan miért nem megy a játék haveromnak szar AMD-je van és mégis sokkal gyorsabban megy mi a baj?''
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
meg az is elöfordulhat, hogy bugos a tesztprogi. Vagy celeroncsra van optimalizalva :DDD
-
moonman
titán
egyébként előfordulhat, hogy egy northwood cerka bizonyos feladatokban lenyom egy nem nw p4-et...
-
[L]http://szamitogep.hu/show/read.php?id=14383[/L]
Nos nekem volt 1.7Ghz cerkám és egy kalap sza.. volt nem volt húzható és lassú volt aki ilyet vesz megérdemle bár hozzáteszem irodai gépbe tökéletes:D -
aDM|RaL^
őstag
nevetséges:)
vegyünk AMD-t:D
de egyébként valaki hogy lehet ennyire sötét?:DDDDDDDDDDDDDD! -
Safranek
aktív tag
Ezt írja:
''Készítettem egy olyan tesztet is, hogy lássuk mi a különbség az 1.7GHz-es Pentium 4 és Celeron között. Egyik képbe az egyik a másikban, pedig a másik processzor volt. A számítási teljesítményére voltam kíváncsi (alaplap is azonos volt!!!). Ezért elhatározta, hogy egy valós feladatot adok a processzornak és nem azt nézem, hogy az egyik, vagy másik teszt program milyen számot köp ki eredményül. Így a Flask MPEG programmal DivX kódolásba fogtam. Egy DVD lemezről lemásoltam egy 35Mbyte-os *.vob fájlt és ezt AVI formátumba konvertáltam. Nézzük először az Intel Pentium 4 1.7GHz-es processzorral szerelt gép eredményét:
A 99%-os készültséghez 1 perc 1 másodpercre volt szükség. Vajon a a hasonló frekvencián járó Celeron ehhez képest mit muzsikál?
Hát ez érdekes, mert a Celeron jobban teljesített a 49 másodperces eredményével... Ja még azt nem is említettem, hogy Pentium 4 1.7GHz-es processzor nem Nortwood magos volt... Na mindegy, kétszer is kipróbáltam, mindig a Celeron processzorral szerelt gép ért el jobb eredményt. -
moonman
titán
a másik meg, hogy a pentium egy gyűjtőnév, csakúgy mint a celeron. ilyen erővel kérdezhetted volna azt is, hogy az autó jobb, mint a kocsi? :F
-
Lortech
addikt
Végre egy igazi csemege: Intel Pentium 4 Celeron 1.7GHz!!!
LOL :C:C:C -
_Hunter_
őstag
Ha ez így lenne, akkor a 2,4 celeronomat cserélem 2,4 pentiumra és persze még némi kp-t hozzá kell raknia az illetőnek.
Soha nem jobb egy cel egy pentánál. -
PWR
aktív tag
divx kodolast tesztelt es erre irta
azert nem veszek cerkat... -
Notes
senior tag
Nem.
(Zárható.) -
LOL!!!!
Mivan?:DD mutasd meg azt a részletet plz ahol ezt olvastad.:DD -
Esmein
nagyúr
a tua cerka jobb mint egy p2-es.
-
Po Csü Ji
csendes tag
Azt olvastam itt:
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=14383
hogy a celeron jobb mint a pentium. Valami teszt alapján.
Hogy lehet ez? Miért kerül akkor kétszer annyiba a pentium?
Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nintendo Switch 2
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest