Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• montressor

aktív tag

válasz pitman #24 üzenetére

>Melyik záridőtartományban látszik pontosan? (1/2s-1/30) 1/1000-es záridőnél is ott van, >mert akkor nem hot pixel lesz?

>Egyébként a gépek általában 1/2-1 másodperces záridőtől szokták szűrni a zajt és hot >pixeleket.
    Igen kb onnan nem látszik. Tehát 1/2től 8sec ben nem látom. De alatta 1/1000-től 1/2 ig látszik.

>Szerintem nincs ellentmondás abban, amit írtam.
    Nem nincs. Arra értettem, hogy a jelenség nálam pont fordítva működik. A rövid záridőnél van hot pixel, hosszabbnál nincs.

>Egyébként ha ''normális'' értsd az egyéb paramétereket figyelmbe véve kézből >bemozdulásmentes képet adó záridőnél jelentkezik a probléma akkor hot pixel esetén is >garanciás tud lenni a dolog, mivel gyakorlatilag minden képen látszódhat.
    Igen ez nagyjából igy is van. Nyári, napfényes képeken is láttam a hotot. Bár nem mindegyik képen vettem észre. Tegnap mikor tesztképeket csináltam (letakart obival) akkor az 1/2nél kisebb záridősöknél mind ott volt. Gondolom gari szempontjából a garijegy a mérvadó, bár nem hiszem, h külön kitétel lenne a hotpixelekre. Ilyenkor bemegyek, viszem a gépet, laptopot fotókat, és arra hivatkozok, h normál körülmények között, rövid záridőknél nem szabad pixelhibának lenni a képen?

Új hozzászólás Aktív témák