Hirdetés

Aktív témák

• TitiRii

senior tag

hy all
    nekem is elkészült félig a casmod házam
    adva volt egy stamford canada nagytorony ház
    (késöbb az acorp is ugyanezt a nagytornyot árulta külömbözö elölapokkal de maga a ház ugyan az.
    gyárilag ezeket tudta:
    az 5.25 ös helyeknél 2db 8 cm es ventilátort lehetet rögziteni felül
    elöl 8-10 cm es ventik rögzitésére alkalmas lyukak vannak
    a procinál négyzet alaku jukazás.
    kihuzhato alaplap/kártákkyal 1ütt.

az átalakitás elsö része a szétszerelés volt
    igen igen az összes szegecset eltávolitottuk és darabokra szedtük a házat(elég sok darabol áll)
    mayd kezdödött a furás faragás
    1 is elkészült a proci mellé(táp alá) egy 8 cm es venti rögzitésére alkalmas lyuk vágása
    aztán a hátlapon a 2 db gyári venti helynek a kivágása azaz nem lyukakon keresztul sziv a ventilátor(vagy fuly) hanem teljes 8 cmes lyukon ugyanis a kis lyukak a telsjes átmérö felét sem agyák igy hangosodik a ventilátor és romlik a teljesitménye(a levegö átáramlása okozza a + zajt)
    söt kapott egy 3. jukat is a gyári 2 alá
    igy összesen a gáp hátulján a táp ventivel 1 ütt 5 8csm es lyuk tátong amik elött rácsok lesznek (vagy még azok se)
    a 2. lépés az elölap átalakitása lesz ot egy 12 cm es ventilátornak lesz vágva juk és a müanyag burkolaton is megnövelt jukak lesznek(vagy ott is ki lezs vágva és csatorna beömlö lesz kreálva)
    régebröl maradt nekem egy 4 ventiláátor vezérlésére alkalmas panelem(fökapcsolo +4 venti + ledek)
    de ezt szétszedem és az uj automatizált lesz
    csak fö kapcsolo és teljes hütés kapcsolo lesz
    a ventillátorok 6-12 volt között kapnak feszültséget mégpedig a hömérséklet fögvényében
    azaz minél melegebb van annál jobban forognak a ventik
    a 3 venti hátul már a vizhütés elükészülete(itt lezs a radiátor)
    egyenlöre ennyi a nagy terv
    a képeket a jelenlegi (és a gyári) állapotrol fel fogom rakni hamarosan

addig is érdekelne hogy meik a leg halkabb 8 illetve 12 cm es ventillátor
    csapágyas vagy csuszu csapágyas ventik között keresgélyek?(a csapágyasnak hosszab az életartalma de álitolag hangosabb mint a csuszo)
    vizhütésnek a radiátora már meg van tervezve már csak olyan valaki kéne aki ki tugya nekem esztergálni.

Aktív témák