Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
válasz
varázsgömb #198 üzenetére
Honnan rendelted?
Mi az ára?
Van pontos típusszámod rá? -
GEPESZ66
veterán
A Canon IP7250 nyomtató B200 hibakódot ír, a piros lámpa villog.
Olvasgattam a neten, hogy ez kukát jelent, mivel nem lehet javítani.
Reset-ről is olvastam.
Tényleg kuka?
2015-ben vásároltam.
Ennyire tervezték? -
Soma01
veterán
Az előző kérdésem kezdi aktualitását veszíteni...
B kérdés: az lehetséges, hogy egy (hibás) nyomtatófej megöl egy egész nyomtatót annyira, hogy be se kapcsol? Se kép, se hang.
Úgy jártam, hogy a saját MG5650 nyomtatómmal ki szerettem volna nyomtatni egy oldalt. Elküldtem a nyomtatási feladatot, de pár másodperc és némi kattogás után a nyomtató kijelzője elsötétedett és azóta be sem tudom kapcsolni. Vettem ugyan ilyen, nyomtatót fejhibásan, olcsón ami szépen bekapcsolt, minden rendben volt vele. Áttettem a fejet az én nyomtatómból az "újba" és kb 1 perc működés után az "új", 2. nyomtató is elsötétült és azóta azt sem lehet bekapcsolni. Ez mííí? Létezik gyilkos nyomtatófej?? Fej nélkül sem kapcsol be egyik nyomtató sem. Se kép, ha hang. Nem reagál semmire.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
A b203 jelű hiba javítására mit tudtok javasolni? Természetesen azt írja, hogy vigyem a szervizbe. De a javítás biztosan nem éri majd meg, olyan árakkal dolgoznak. Próbáltam, hogy nyitott fedéllel kapcsolom be és csak akkor csukom le a fedelet, amikor mozog a fej. De ez csak pár percre gyógyítja meg. Ha nem használom a nyomtatót, csak be van kapcsolva, akkor a hiba előjön álló helyzetben is.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #193 üzenetére
Hogy a képen lévő hogy néz ki, az teljesen irreleváns. Valószínűleg nem azt küldték el nekem, ami ott szerepel, mert a kipostázott tökéletesen nézett ki. Ettől függetlenül lehet, hogy felújított. Lényeg, hogy egyellőre működik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
varázsgömb #192 üzenetére
Anno afterburner_ is próbált segíteni, de ami tőle jött fej, az sem működött.
Azt mondja, hogy ezek már valószínűleg felújított fejek. A linkeden lévő képeken az biztosan megfigyelhető, hogy a fejek alján az áramköri lap igen mocskos.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #191 üzenetére
Azóta valószínűleg fejlődött a gyártási technológia. Nem akarom elkiabálni, de nekem tökéletesen működik az új fej.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
varázsgömb #189 üzenetére
Évekkel ezelőtt próbáltam ilyet. Nem jött be. Azt már nem tudom, hogy az új fej eleve csíkozott, vagy bírt akár három oldalt is.
Az is igaz, hogy az ip4200 volt
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
varázsgömb #189 üzenetére
Közben kikerestem, neked erre van szükséged, ez a cikkszáma: QY6-0082
Ennek a gyártónak pont nincs ez a fajta.Másnak van, de kicsit drágábban, mint amennyiért én vettem, itt. [link][/L
De keresgélj a neten a cikkszám alapján, hátha találsz máshol olcsóbban.
-
nina42
újonc
válasz
varázsgömb #187 üzenetére
Ez jól hangzik! Honnan rendelted, mennyi volt, link?
-
nina42
újonc
Elpusztult az MG5650, fejhiba. Biztosan túl sokat állt, hetekig. Egyelőre 2-en állították, hogy kuka. Még keresgélem az ötleteket, hátha mégis menthető.
Nézegettem a lehetséges utódokat, de nem lettem szerelmes egyikbe sem.
Az IP7250-nek elég baráti ára van, de valahogy nem érzem magamban a lelkesedést, hogy megint Canon nyomtatót vegyek, ha 3 éven belül megdöglik
Esetleg egy Brother megbízhatóbb vagy jobban bírja? A "sarki boltban" DCP-J105 -t ajánlgattak. Az itteni összefoglalóban DCP-T510W az egyik ajánlott példány. Látja valaki, hogy mi a különbség köztük, vagy melyik miben jobb/rosszabb?
Ezek a Brother nyomtatók is hajlamosak 3 év után megdögleni? -
GEPESZ66
veterán
IP7250 nyomtatóban évek óta "INK CARTRIDGE" utángyártott patront használok.
Most az Y-t, sárga patront kellett cserélnem.
Amikor behelyezem az új patront, világít a led ennél is, de miután visszacsukom a tetejét, a sárga led villogni kezd.
Ismét felnyitva a tetejét, látom, hogy ennél a patronnál nem világít a led.
A nyomtató beálllításainál is azt olvasom, hogy nem érzékeli a patront.
Hibás lehet a chip?
Vagy tisztítást kell esetleg elindítani? -
varázsgömb
aktív tag
Vannak, akik azt mondják, hogy Firmware-t frissített a Canon, és szándékosan tiltja le azt a nyomtatót, amiben utángyártott patron van. Állítólag gyári patron használatakor eltűnik a B200 hibakód, de kellhet egy Hard Reset
is, ha mégsem tűnik el rögtön.A nyomtatót is lehet Hard Reset-elni, mint egy telefont. Elmondva kicsit bonyolultnak tűnhet a leírás, inkább nézd meg ezt a videót, hogy hogyan, milyen sorrendben kell a gombokat nyomogatni.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
varázsgömb #182 üzenetére
Utángyárottat, hogy érted hogy alaphelyzetbe?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
varázsgömb #179 üzenetére
Én akár mit csináltam vele, nem lett jó. Rendeltek egy új fejegységet...
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, a B200 hibával tudok valamit kezdeni ?
Canon ip7250 nyomtatóról lenne szó. -
varázsgömb
aktív tag
válasz
Beró Szilárd #176 üzenetére
Nincs szükség semmilyen viszonzásra.
Ha beáztattad, miután kivetted a vízből, törölgesd meg, és azonnal rakd be a nyomtatóba, és rögtön csinálj nagy karbantartást, meg próba nyomtatást. Ne várj a száradásra, mert akkor újra beszárad a fúvóka.
-
Beró Szilárd
csendes tag
válasz
varázsgömb #175 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod. Sikerült kivenni a fejet és ráfújni fecskendővel, majd megszárítani és visszatenni, de még mindig nem indult be a kék szín, ami el volt dugulva.
Most szótfogadok neked és beáztatom egy órára, hátha az meghozza az eredményt.
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítségedet.
Jó lenne, ha viszonozni tudnám. Merre felé laksz, vagy merre felé szoktál járni?
Szeretetet!
Szilárd -
varázsgömb
aktív tag
válasz
Beró Szilárd #174 üzenetére
A nyers fordítás hibája, hogy nem érted. A nyomtató patron tetején, a külső végén le van zárva a légző nyílás egy műanyaggal csíkkal, azt kell levenni. Az én patronomon éppenséggel sárga. Ha rajta marad, akkor nem tud kifolyni a tinta. Mint amikor iszol egy üvegből, de ha nem engedsz be az ital helyére levegőt, akkor egy idő után hiába szívod, nem jön ki a folyadék a vákum miatt.
De nálad más a probléma szerintem. Valószínűleg beszáradt a fúvóka. Vedd ki a fejet, abból pedig a patronokat . A fejet egy tál vízben áztasd kb. 1 órát, azután folyó víz alatt mosd le. Vigyázz, hozzá ne nyúlj a fúvókához!
Azután fújd le a vizet a fúvókákról, a többi részét töröld szárazra. Rakd vissza a nyomtatóba a patronokkal és akkor indíts egy-két nagy karbantartást rajta, majd teszt nyomtatást. -
Beró Szilárd
csendes tag
Sziasztok! Canon IP7250-es nyomtatómban kicseréltem a Kék patront, mert már csíkosan nyomtatott és most sehogy
Érzékeli, hogy tele van a kék patron, de hiába csináltam fokozott tisztítást is, semmit nem nyomtat kékben. Hibaüzenetet sem küld.
A helpben ezt olvastam:
Ha van narancssárga szalag, azt teljesen lehúzta?A szalag fennmaradt része elzárhatja a tinta kiáramlását.
Nem látok narancsszárga szalagot
Hol kéne legyen?
Visszaraktam az előző patront, de azzal sem nyomtat semmit. Esetleg beletegyek egy újat, de akkor amit bontottam, az be fog száradni, attól tartok. Amúgy érzékelte, hogy betettem egy új kék patront.
Van valakinek ötlete? -
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Canon MX870-es nyomtatóm van már vagy 6 éve, és a minap előjött egy B200 hibakód. Utána olvastam, hogy mi lehet ez, és azt tapasztaltam, hogy ez egy rettegett probléma, de pontos választ senki nem tudott mondani az elhárítására, csak annyit derült ki, hogy a nyomtató fejjel és a patronokkal kapcsolatos ez a hibakód. Volt olyan is, aki azt mondta, hogy ki kell dobni, meg hogy tervezett avulás miatt van. Szerencsére ez butaság. Hibának hiba, de nem végzetes. Ezután az alábbi dolgokat csináltam:
-Kihúztam a tápkábelt egy napra.
-Másnap kivettem a nyomtató patronokat, feltöltöttem őket, hogy biztos legyen bennük elég tinta karbantartáshoz. Ezután izopropil alkohollal befújtam a chip érintkezőit, majd papírtörlővel közepes erővel áttöröltem őket.
-Kivettem a nyomtató fejet, és csap alatt folyóvízzel átmostam az egészet addig, amíg a fúvókákból és a tintabefolyó nyílásokból tintás víz jött ki. A fúvókákhoz tilos hozzányúlni! Ezután erősen lefújtam a vizet róla. Ezt követően az izopropil alkoholos spray palackjára felraktam a csövet, és a fúvókák irányából nagy nyomással megnyomattam addig, - de úgy, hogy nem értem hozzá -, amíg a másik oldalon, -ahol befolyik a tinta -, színes alkohol jött ki. Amikor már tiszta, vízszerű alkohol jött ki, akkor szárazra fújtam, majd az izopropillal a nyomtató fej érintkezőit is befújtam, majd papírtörlővel áttöröltem.
- Ezután visszaraktam a fejet, majd bele a tintapatronokat.
- Csak ezután dugtam be a tápkábelt.
- Bekapcsolást követően kinyomtattam két teszt oldalt, hogy kimossa a tinta az esetlegesen bennmaradt vizet és alkoholt, illetve hogy leellenőrizzem a nyomtatás minőségét, amivel szerencsére nem volt probléma.Azóta tökéletesen üzemel, eltűnt a B200 hibakód.
Remélem segítettem.
-
bandi777!!
csendes újonc
Sziasztok. Következő a gondom van egy MG7150 amely úgy csinál mintha nyomtatna, de tintát azt nem tesz
a papírra. Hibakód nincs. Nyomtatás közben romlott el. Már a patronokat is kicseréltem. Ha valakinek van tippje
mi lehet a baj kérem ossza meg velem.Előre is köszi. -
bladigit
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ip7250 nyomtatóm, eddig a szűk 3 év alatt rendesen működött, mindig szépen nyomtatott. Mostanában mintha nem fogna a festék. Ugyanúgy zümmög, mindent ugyanúgy csinál mint eddig, csak éppen üres papírt tol ki. Nem hiszem, hogy beszáradt, mert rendszeresen használom, illetve akkor csíkozna, nem hagyná teljesen üresen a papírt. Igaz a mítosz, hogy egy chip figyeli, hogy mennyit nyomtatsz és egy adott oldalszám után nem hajlandó tovább dolgozni? Lehet ezt valahogy resetelni? Vagy ha nem ez a gond, akkor mi?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
hodostamas #169 üzenetére
Szia!
Használj eredetivel CISS-t.
-
hodostamas
addikt
Honnan érdemes venni ugyángyártott patront? Vettem ebay-en 2-3e-ért, de szobában is pár hónap alatt kifakultak..
-
KyloRen
újonc
Nálam lehet patronokat venni ip7250es hez utángyártotakat.
Azt használom és meg vannak elégedve mki vele.
500ft minden patron darabja -
beszedestony
csendes tag
Sziasztok.
iP7250 –es nyomtatom feje elromlott. Van egy gép mi ugyan rossz, de a fej tiszta üzemképes. Érdemes cserét megpróbálni? Nem számit hogy másik nyomtatóban ment? Attól fog működni az én nyomtatomban?
Ha valaki tudja, írja meg. Köszönöm. -
cirano1
csendes tag
iP7250 nyomtatom nem hajlandó semmit sem csinálni.Elözmények: wifis kapcsolatban használtam. Áramkimaradás volt.és vége. Ki húztam az elektromos hálózatból majd visszadugtam. A sárga lámpa kigyullad meg nyomom a kapcsolót a fehér is világit. De semmit nem csinál Wifin,USB ben dugva sem ismeri fel a számitógép. Nincs, nyoma mintha be sem lenne kapcsolva. Szerintetek lehet ebbe még életet lehelni?
-
Soma01
veterán
Nekem meg az a hiba az MG5650-essel, hogy nem veszi fel a lapot. A görgők forognak és most már tiszták is. De nem veszi fel mert van ott egy kis pöcök, ami nem megy hátra és pont a lap útjában van.
Itt látszik: [link] A görgő alatt, kicsit balra tőle az a rugós rész itt a videón hátrajön a nyomtatás, lap továbbítás kezdetekor. De nekem az nem mozdul Fixen áll, nem tudom kézzel sem visszanyomni. Mi lehet a baj? Szedjem szét? Eltört vajon valami, vagy meg tudom oldani, ha szétszedem? -
Arany1
csendes tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni Canon MG5751-es nyomtató B203 és B204-es hibákat váltogatva dobálja fel,
a hibára rá keresve azt írja hogy hozzuk ki a készüléket és vigyük a legközelebbi szervizbe.Esetleg valakinek lenne rá ötlete hogy mi lehetne neki csinálni?
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy Canon IP7250 nyomtatóm, főleg lemez sablonokat nyomtatok.
Photo Shop programhoz kaptam az egyik kollégától egy sablont amibe beillesztve nagyon szépen körbe tudom vágni a kijelölt képet amit a lemezre szeretnék nyomtatni.
Sajnos újratelepítés következtében ez a sablonom eltűnt, a programhoz pedig nem értek, csak erre a funkcióra használtam.
Tudnátok benne segíteni, vagy esetleg tudna valaki nekem csinálni egy ilyen lemez sablont ami alapján könnyedén kitudom nyomtatni a borítókat ?!
Nagyon hálás lennék érte... -
syler123
veterán
Hulladékok ezek a Canon nyomtatók. A mostani (mg 7150) volt az utolsó ebből a márkából. Már most elkezdett csíkozni, mert az úgy jó. Haver gépe az enyém előtt ment tönkre, úgy hogy 1 évvel fiatalabb volt a gépe, ott hibaüzenet fejhibával. Előző gépem is b200 -al halt meg.
Én egy fekete fehér lézerre váltok hátha bejön...
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #146 üzenetére
na meg nem mindegy már az sem milyen progit enged rá az ember ha ki akarja ütni az új gépeknél a selejt tintagyűjtőt
ha nem a megfelelő verziószámú van ráküldve, lehet az ic-t kiforrasztani és újraprogramozni...
új TS modelleknél 10.000 oldalnál törnek a papírbehúzó körmök. meg ez az 551-es széria se sikerült túl jóra sajnos... a régebbi 526-os patronokat használó modellekhez képest, ahol nem egy ügyfelem 10 liter tintát elnyom, 100.000 lapbehúzást is kibír 1 lapadagoló, és akkor ott a másik is
újaknál ezt el kell felejteni...sajnos az elmúlt pár évben az új gépeknek a minősége a tizedére esett vissza... bár aki keveset nyomtat az ebből nem sokat érzékel.
kerdez80 : ip7250-est vegyél, 2-3 év után valszeg kuka mindkettő, és akkor már az ip7250-esben komolyabb fej van mint a G szeriásba, ott lényegében csak egy olcsó 10e ft-os gépre raktak cisst, csak még azt is kicsit visszafejlesztették
-
Andrisboxolo
újonc
Sziasztok!
Van egy canon pixma IP 7250 es fotónyomtatóm. B200as hibakódot ír ki még nincs 1 éves. A youtub-on néztem a fejtisztítást, megcsináltam, majd egy orosz youtubos videóban annak mintájára beszikszalagoztam, a megfelelő chipp helyeket. A videóban egy canon Ip 7240est szikszalagozott ilyen módon. Majd újraindítottam, és első nyomtatás egy fekete fehér működött, szép nyomat, majd ismét villogás és B200 hibakód kiírás. Mi a teendő? A fej nincs beszáradva ugyanis folyamatosan használatban.
Kérlek benneteket, aki tudja a megoldást az andrisboxolo@gmail.com ra válaszoljatok.
Köszönettel: András -
szaki1
tag
Sziasztok!
Tudtok-e segíteni abban, hogy az MG5350 nyomtató nem isneri fel a BK patront és U 150 hibát ír ki.
Mit lehet ilyenkor csinálni? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
lionshamlet #154 üzenetére
Körül kell nézni
Gödöllőn az Árkus papírboltban pl jó áron van. Úgy sem olcsó, de általában olcsóbb, mint más boltban -
lionshamlet
senior tag
válasz
-=RelakS=- #146 üzenetére
A gyári patronoknak van vmi nem tularazott lelohelye?
-
kerdez80
csendes újonc
A dilemma továbbra is dilemma
-Canon G3400 külső tartályos (eredeti patron)
-Canon Pixma IP7250 (utángyártott patronok)A G 70 ml-es 2000 Ft, míg az IP7250 11 ml kb 800 Ft
A jelenlegi Epson L550-be évi 1 adag tinta megy el (3 pl 70 ml)
-
lionshamlet
senior tag
válasz
-=RelakS=- #151 üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
lionshamlet #150 üzenetére
Nem szoktam törődni vele.
A fura a nyomtatás, csinálok egyet, hogy megnézzem, működnek-e, de ennyi.
Ha meg nem mennek, ott a tisztítás/mélytisztítás, utána is csinálok egyet, hogy lássam, volt-e értelme pazarolni a tintát
Új hozzászólás Aktív témák
- Symbol LS2208 vonalkódolvasó
- Epson nyomtatóhoz festék
- Canon Pixma TS705A (3109C026) WIFI, tintasugaras egyfunkciós használt nyomtató
- Kyocera FS-4200DN illetve Ecosys P3055dn laser nyomtató kiárusítása!!!AkciÓÓ!
- Hibátlan nyugta és blokk nyomtató USB-s Android iOS Win Linux Mac kompatibilis eladó olcsón
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest