- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Probléma DVD/CD íróval
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Értem amit írsz, de sztem a Lego ennél több kéne legye - és úgy érzem ezt nem csak én vetítem rájuk hanem ők is többek szeretnének lenni.
Amit leírtál a pl. a Samsung. gyárt TV-t. Megveszed, használod, garis: javítják. 5 év múlva elromlik: van alkatrész, javítják pénzért. 10 év múlva elromlik: elhajtanak, hogy vegyél újat, nincs már alkatrész. Pénzért sem.
De ez egy ilyen terméknél sztem normális. Senki nem is ragaszkodik sztem a 10 éves TV-jéhez. Magától is azt gondolja ha nem javítható, hogy sokkal jobban jár egy újjal. Jobb, modernebb, stb...De a Lego szerintem több ennél: újrahasználhatók a készletek - ez volt valaha a Lego lényege. Maga az elem kompatibilitás is olyan amit ők maguk hangoztatnak. Ez a no1 feature, hogy ma veszel egy szettek és hozzáépítheted a nagypapád készletéhez, menni fog. De ehhez kell a folytonosság, a csatlakozásokban/szabványban is, de ilyen szempontból nem árt az sem, ha nem tűnnek el sűrűn elemek 20-30 évre. Lehet, hogy tudod helyettesíteni de lehet, hogy már tök más létezik csak rá 20 év múlva.
Amit írsz eltérésről, ki-hogy legózik abban van igazság, hogy aki egyszer épít szettet annál ez kevésbé releváns. ha nem esik szét és nem porszívózol fel belőle valamit. De a valóság meg ilyesmi... ettől Lego. Meg attól, hogy mégiscsak sokan - a gyerekek 99%-a és sztem az eladások bőven nagyobb részét még ők teszik ki tippre - nem így legózik, hanem a fenti módon: szétszed-összerak.
A másik amit írtál az sztem nem releváns, mármint kifutott készletek vétele. Én alig vettem kifutottat, szinte mint bolti volt... de ahogy telik az idő mind kifutott lesz, így bukta lehet a pótlás, ill. nem csak az, hanem a bővítés is. A pneumatika, motorok pedig még ebben is külön dimenziót jelentenek... ez ökoszisztéma. Abból senkinek nem kell "rendszer" ami nem stabil. Egyszer csak eltűnik, vagy random, vagy rövid időn belül.
Erre meg pl. egy modellvasút hasonlít. Felépítenek masszív pénzből emberek terepasztalokat. Vajon hogy nézne ki ez a közösség ha egyszer csak az 1db gyártó beszünteti a gyártást. Nem sokan mennének neki még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi