Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
flashpointer #599 üzenetére
én elvertem ma 80-at ott. a lego BF-et kihagytam inkább...drága ígyis....úgyis.
most viszont a rég áhított normandiai partraszállás diorámát meg a cobi enterpriset megrendeltem...40% kedvezménnyel. -
flashpointer
őstag
bluebrixxnel ma 15% kedvezmeny mindenre (meg a heten amugy is sok keszlet akcios, sok -50% kedvezmennyel)
-
Throme
veterán
válasz
flashpointer #596 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a bluebrixx kínai.
Bluebrixx kínálatában szereplő Molding King gyártónál láttam feltüntetve Firas nevét, erre mondtam, hogy van kooperáció köztük.
A sárga viper-re gondolok, ami a Lego fehér porsche moc-ja, csak a kínaiak elkezdték - a lambo countach-al egyetemben - különböző színekben árulni, természetesen kínai, nem legó kockákkal. Feltételezhető volt eddig, hogy nem fizettek a tervekért.
Ezért jó látni, hogy már ott van a valós dizájner neve és ez így tiszta. -
Djuree
félisten
válasz
flashpointer #596 üzenetére
-
Throme
veterán
Itt fel van tüntetve a dizájner és a viper-él ott van Firas neve (mold king termék).
Lehet akkor van kooperáció a lego moc-osok és a kínaiak között...Otthon jobban szétnézek, bár helyem nincs.
Ahogy látom kb 10€ a szállítás.
Ezt még hozzá kell számolni, de nem olyan vészesek az árak...... amúgy mondtam én, hogy itt Te ismered a legtöbb alternatív lelőhelyet.
Erről a bluebrixx-ről se hallottam még -
Djuree
félisten
van sok jó akció:
[link] -
Djuree
félisten
Ez olyan mint a megabloks, nekem van egy tankom, fémdobozos gyűjtői. Az emberek is ilyenek hozzá, lehet már megváltozott a neve? Ez már vagy 10 éves az én tankom.
Ilyen az enyém: [link]
..és igen most nézem, ez az csak új néven. ez echte csájnai, és nem is túl jó minőség, legalábbis akkor nem volt az, azóta lehet javult. átlag kínai, egy MK sokkal jobb minőség. -
Warton
őstag
MEGA-t még nem láttam sehol se árulni, ez valami amcsi cucc?
-
sb
veterán
Fura, mert a többiben ott figyel mind. Falban vezetés és az érintkező is.
Amúgy viszont komolyan gondoltam én is, hogy szép, igényes épület lett. Nem az az érzésem, hogy itt-ott lehetne jobb, hanem fordítva: mit lessek el belőle.Figurák biztos elfértek volna még, bár nekem sem jönnek be, szóval ilyen szempontból mindegy, hogy kettőt vagy négyet raknék félre.
De a témához/hangulathoz illene valóban több.
-
Throme
veterán
Árát nem is néztem/figyeltem
Elég részletes a méretéhez képest.
Minifigek dbszámát itt se kapkodták el. Oké nem kell hadsereg, de pár + vásárló jöhetett volna, szerintem.
Igen, kéne valami vezeték brick, meg érintkező.
Azt is el tudnám képzelni, hogy a falban lenne klipsz és szépen megvezetnék a kábeleket, mint egy rendes külső vezetékelés.... -
sb
veterán
Ez is minőséginek néz ki, mind dizájnban mind megvalósításban. Azért jó pár megoldás olyan amire azt mondom, hogy kéne/ilyet építek majd... ahelyett, hogy megúszós másolatnak tűnne.
A világítás pedig megint extra, nem csak a megléte, itt is új megoldások vannak.
Kicsit a 20k-s árat látva a szívemhez kaptam 700db-nál, de végül is itt is bele kell számolni a komoly világítást is.
A tetőre egy bontható érintkező beleférhetett volna még. A betolható napellenző viszont jópofa. Meg a kirakat megoldások is tetszenek. -
Throme
veterán
Jangbricks-től egy újabb alternatív legó szett. Karácsonyi téma. Kis szett, világítással.
Ha nem látható az épület háta (pl egy otthoni terepasztalon), akkor nincs gond a vezetékekkel.
Nekem tetszik az a könyv kialakítás, a forgó kirakat/hírdető.
A figurák viszont nem. Mindegyik feszít, mint egy edzőtermi gyurmásTudom, a Lego szokott adni világító kockát a téli szettekhez, az is valami, de egy kis világítás lehet jobb lenne...
ja és a videó:
-
RapaNui1
aktív tag
Sinu írt róla korábban, hogy lesznek valami Lego kompatibilis termékek a Lidl-ben is. Szerintem idővel a Lego ára miatt egyre jobban elterjednek kis hazánkban is az alternatív termékek, hisz véleményem szerint a magyar emberek nagy része már most nem tudja megvenni a Lego túlárazott termékeit. Ez vagy jó lesz nekünk vagy rossz, majd az idő megmondja.
Közben elkezdtem összerakni a Panzer IV-et. Ha elkészül lövök róla pár képet. Nem feledkeztem el a II. világháborús diormámáról, csak most egy kicsit a rengeteg lego készlet miatt háttérbe szorult. Nem baj nem hajt a tatár nem 1 nap alatt kell elkészülnie.
-
sb
veterán
Egy kis érdekesség, tegnap a Lidl-ben lőttem őket. Más sajátmárkás cucc is volt bőven a témában.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #578 üzenetére
Szeretem a sw-t, de nem vagyok izzig-vérig fanatikus.
Nekem tetszett mind, régi, 'dízni' egyaránt.
Egy nagy mese az egész.
Szereplők nem mindig jötek be, pl a Ben-t alakító színész, vagy a kínai csajszi, de anno Mark Hamilből se néztem ki, hogy a rettegett Dart Wader (A.S.) fia...
Ford viszint jó választás volt.
Az egész mozi röhögött, mikor Yoda az Ep02-ben bevánszorgott a barlangba, majd megküzdött Dukuval, ide-oda pattogva - pörögve...
No meg aztán 3 film szól a halálcsillag 1-2-3 megsemmisítéséről.Nekem az az érzésem - kívülállóként - hogy az ortodox sw fan nagyurak kikiáltották a 4-5-6-ot alapműnek és a díznit az ördögnek. Aki nem ezt vallja, az nem sw rajongó.
Annak ellenére, hogy szeretem a sw-t egy Ashoka brickheadz-em van össz-vissz, semmilyen más sw szettem nincs...
-
Neurotoxin
őstag
Maximálisan egyetértek, nem is tudom, hogy a teljesen inkompetens Disney hogyan tudta összehozni..Szerintem vagy 4x láttam már, a Birodalom visszavág után a kedvenc SW filmem, igaz, ez egy spinoff az Egy új reményhez (ami szerintem az eredeti trilógia leggyengébb darabja, nemrég visszanéztem). Ha az utolsó trilógiát nézzük és ez az új irány, akkor köszönöm, nem kérek belőle
Ezt a Disney is érezheti, nem hiába nem szállítottak új filmet a 2019-es Skywalker kora (ez a cím adás is, te jó ég....) óta.
@Throme: Röviden és tömören: Minden. Azért az Ébredő erőre nem haragszom annyira, abban még volt SW feeling, Harrison Ford...
-
Neurotoxin
őstag
5162 darabos a készlet, érzésre körülbelül 3000 alkatrész lehet az alsó részben (talán még több). A rakott palacsinta rész azért tényleg túlzás, de meglepő módon, a sok különféle alkatrésznek hála, egyáltalán nem érződött unalmasnak. A tetején néhány nagy darab plate-et kellett egymásra helyezni, mivel kissé rigidek voltak, nagyon nehezen akartak összesimulni, pedig javarészt nyáron építettem. Ott azért káromkodtam keményen, félre is tettem az egész építményt néhány napra. A város alatti sziklarész oldalsó paneljeinek építése viszont eléggé monoton volt, mert 10-12 külön álló 'elem', amiket csuklós részek tartanak össze és csak néhány alkatrészben különböznek egymástól.
-
sb
veterán
Igazad van, ezt az aspektust én nem is néztem. Nekem nem gond a szerelgetés lévén Lego, de azért nagyobb, kiállításra összerakott modelleknél (és többnél főleg) ez egy valós probléma. Simán ok lehet, hogy szét kell bontani egy nagyobb szettet...
És ez meg még rátesz egy lapáttal ahogy integrálva van, de pl. lecsatlakoztatható, mégis belerakott az elemtartó is, ill. ahogy szétszedhetőek a szintek. Ez meg főleg nem alakítható ki egyszerűen utólag.
@Balesz1899
Engem is érdekel majd a Völgyzugoly. -
Djuree
félisten
válasz
Balesz1899 #569 üzenetére
majd írd meg mik a tapasztalatok.
-
Djuree
félisten
lehet, de még jie start nem vettem sosem. majd megírom mit tud.
ja felvettem a kapcsolatot a mould kinggel, tapasztalatom szerint a legjobb minőségű nem lego lego, rákérdeztem külön alkatrészeket adnak-e el. sajnos nem.
pedig ebben rohadt nagy biznisz lenne. egy BL szerű oldal csak nem lego alkatrészeknek, a mocokhoz automatikusan leválogatná az alkatrészeket és már lehetne is rendelni.
amennyi moc építő van és amilyen drága a lego lenne forgalom. elég lenne csak féláron árulni az már jó lenne. bár a mould king se olcsó már...de a lego nagyon gyorsan drágul, a minősége meg csökken...szal szépen a fejükre lehetne nőni.
ha egyszer esetleg valaki vállalkozni akar ilyesmiben szóljon, beszállok, bár pénzem nincs hozzá, se vállalkozói tapasztalatom, de moc építős/rendelős tapasztalatom van.
vagy valami mould king hazai boltot nyitni...szerintem lenne benne potenciál.
nekem nagyon sok lego meg nem lego ki van rakva a házban, de aki bejön és szétnéz, a majd 6000 darabos MK black pearl hajót nézi legtovább.az az ékkő.
-
Balesz1899
aktív tag
Nekem pont tegnap jött meg a Marstoyról a jiestar Völgyzugoly (néhány egyéb szett társaságában), szóval nálam az lesz a teszt
Ránézésre jónak tűnik, de majd építés közben derül ki úgyis.
-
Djuree
félisten
jie starral van valakinek tapasztalata? rendeltem most vagy 10 készletet, ebből 2 jie star.
mould king a többi, az nagyon jó azt tudom, de ettől a jie-től tartok kicsit.
chowbricken vannak egész jó akciók... -
RapaNui1
aktív tag
Én mondjuk most rendeltem egy világítás szettet a Tim Burton szetthez. Eddig a game of bricks oldaláról szoktam rendelni, de most a Zene legóról rendeltem, kiváncsi leszek van-e bármiféle különbség. Szerintemnnem.annyira vészes a szétbontás, mert teljesn jól le van írva minden a vezetékek elhúzása már bosszantóbb. Tényleg az lenne jó ha magába a kockába be lenne építve maga a világítás. Majd eljön ez az idő is, de addig is örülök, hogy létezik ez a megoldás is, nagyon fel tudja dobni a készletet.
-
Throme
veterán
Nekem ezért nem voltak szimpatikusak ezek az utólag ledesítő szettek, mert a sok vékony kábel miatt szét kell szedni az adott szettet és vezetgetni a kábeleket.
Ha majd lesznek külön kockák, meg bontható csatlakozások....stb és benne lesz a szettben, nem utólag kell felcsicsázni azt, akkor lehet elgodolkodok, csak ez megint egy jó ok a Lego-nak, hogy árat emelhessen....
Így viszont az alternatív gyártók jól járhatnak, hogy a szett része a világítás és már építéskor bekerül.
-
sb
veterán
A Legónak lófütty van meg ehhez. A töredék technikával is alig fejlődnek.
Viszont a Lightailing és hasonló gyártóknak elég nagy fityisz szerintem. Én egy szettet rendeltem anno Kínából, vmi olcsóbb féléből de az sem 2Ft volt. Namost ezek elég jók, de másfelől körülményesek is, pár DIY vagy talán most az egyik gyártónál jöttek elő ilyen megoldások, hogy bontható csatlakozók vannak, értelmes csatik, vékonyabb kábelek, stb... vagy bármi más extra... felárért fényvezérlés, hang is akár.
De ezekből kevés volt és k* drágán. Még ezek nélkül is drága igazából. Itt meg normál árú szettbe építve szinte mindenből a legjobb megoldások figyelnek, a lyukas fal is fura, de mennyire menő, a csatik, a bontható részek. Most meg ezek a neon táblák nyűgöztek le.Látszik, hogy egyrészt minőségi megoldásokat akarnak kiadni, nem vmi szart, hogy ott lóg, préseld be, jóvanazúgy... és még lehúzni sem akarnak 3x árral. Ez max respect részemről.
Legalábbis nekem ez süt a megoldásokból és még akkor is szimpi, látom benne ezt az értéket ha maga a készlet annyira nem jön be.
Ez sem az én világom annyira, de szvsz teli találat ehhez a témához. -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #555 üzenetére
Atya ég!!!
Ebben mennyi alkatrész van már most??
Szerintem a rakott palacsinta lehetett volna kevesebb.
Várós a vége -
sb
veterán
Pár napja dobta fel a YT, most itt egy Jangbricks review is.
Biztos a fények (és a profi kivitelezés, még sincs aranyárban, mint ahogy lenni szokott) bolondítanak meg ennyire de sztem ez igen jó. -
RapaNui1
aktív tag
Imádtam a Zsivány egyest, számomra az egyik legjobban sikerült SW mozi perzse csak a IV-V-VI után. Nem lehetett egyszerű ezt megépíteni, de valóban nagyon jól néz ki. Várom a végső fotókat.
-
Neurotoxin
őstag
Már régen jelentkeztem a The Empire over Jeddha city szettel. Ma végére értem az alsó (város&szikla) rész építésének. Élőben nagyon klassz az építmény! Jöhet a Birodalmi csillagromboló (a maradék 134 oldal az építési útmutatóban
).
-
Gubbba
tag
Megvan a 16 stud szélesség, a lenti képen látszik. Bár talán az alját kellett volna fotóznom, ott egyértelműbb, az pont 16 stud. A zöld színű elemekről is teszek fel egy képet, amin látszik mire gondoltam. Élőben nem vészes, van valóban egy kis gyöngyház hatása, de a fura márványos hatás a fényviszonyoktól is függ mennyire látszik.Tapintásra sima a felület amúgy, tényleg nehéz úgy fotózni, hogy visszaadja.
-
draco31
veterán
Én meg csak SC szetteket gyűjtögetem, bár az összes nincs meg. Illetve 5db nagyobb Technic szettem van még.
Értelmetlennek látom én is az összes kiadását, ráadásul így szerintem más szettek lehet nem is fognak jönni tavasszal.
Mivel úgy is matricatenger az egész, akkor inkább csinálnák azt, hogy van 2 picit eltérő szett, és mindegyikhez raknak 5 féle matricát. Így a 2 szettből ki tudnák választani melyik kell. Nem kellene 10 szettet kiadni. Esetleg még 3-4 plusz elem, hogy mégis máshogyan nézzen ki a végtermék, 2-3 oldallal nagyobb útmutatóval még úgy is kevesebbe kerülne az egész.
Persze így a liszensz díjak nem úgy esnének.Gubbba
Tetszetős lett a végeredmény, megérte az árát nagyon.
-
sb
veterán
Húú, erről kár, hogy lemaradtam. A képekről is tetszetős de elolvasva a tapasztalatokat még jobbnak tűnik.
A színnél csillogónak látszik gyöngyházfény-szerűen, lehet, hogy csak ebből adódik az eltérés, de alapszínekben is mindig van Legonál is sajnos. A felületi eltérések is hozzáadnak (főleg slope ügyben lehet más a felület).
Méretét tekintve vagyok kicsit bizonytalan, ha jól látom a szélesítésekkel megvan a 16 stud, mint a Creatoroknál, de talán mintha kisebbnek tűnne. ?
@Throme
Nem tudom mennyire megy az F1 Lego vonalon, ill. pont az SC-k tekintetében én elég szkeptikus vagyok. Tetszenek a megoldások, pl. az itt linkelt Saubernél is tök jók vannak, de a Lego egyrészt nem mindig teszi bele az elvárható extrákat, lásd slick gumik, stb... (nekem ez a speckó glória is tetszik. nem vagyok a teljesen spec elemek híve, de sokszor ezeknél értelmetlenebbeket hoznak ki tucatszám, ami meg kéne az nem jön), másrészt meg jóból is megárt a sok érzésem van. Már a meglévő F1 SC-k is eléggé hasonlóak voltak, hogy is lehetne nagy különbség mikor ilyen méretarányban kevéssé van megfogható difi. És akkor erre jön 10 autó? Az is fura, hogy a 3 jelenlegi F1-bből 2 modell idei. Majd erre jön márciusban két ugyanolyan. Valahogy nem látom, hogy ezt így fullban vinnék majd teljes sorral. De lehet, hogy én gondolkozom korlátoltan.Ha lesz más körítés, City, stb... az kifejezetten érdekes lehet sztem. Technicben is, bár ott is lehet, hogy fellép ugyanez a fenti kérdés: 90k-s 1:8-asból is lesz 3-4db elérhető modell ami azért 90%-ban ugyanaz lesz. Persze ilyen árú cuccoknál lehet, hogy nem is az a cél, hogy mindenki mindet megvegye, hanem, hogy legalább egyet húzzon be.
-
Throme
veterán
Elválik, hogy mennyire lesz sikeres az F'-es vonal SC-n belül...
Elmondható rólam, hogy SC fan vagyok, viszont az F1 vonal nem fog meg.
Csak reménykedni tudok abban, hogy a normál verdákat nem cseszik el, nem csapják össze.
Oké egy F1-es autó sokban nem fog eltérni formailag a másiktól. -
Throme
veterán
Ez tényleg nem rossz!
A zöld szín kimondottan jó és üde a legó uncsi színhasználata mellett.
Tudom, hasonló a második defender, viszont a belső vérnarancs vagy mi is jól passzol.Kidolgozottnak hat.
Végre látok az autóról hátsó képet is.
Az külön pozitív, hogy egy kis "matchbox"-ot is adnak hozzá, benne a dobozban, így nem lehet csak úgy kilopni.Látom a fiátot MOC-oltad. Nekem az eredeti formában és ez a sárga van meg.
-
Gubbba
tag
Hát elkészült és azt kell mondjam le vagyok nyűgözve. Egyrészt a végeredmény szerintem baromi jól néz ki. Másrészt az építés is nagyon élvezetes volt. Fájnak az ujjaim a sok pici apró elem, meg a nagy lapos elemek összenyomogatásától, de megérte. A szélvédőt és az első kerékíveket leszámítva igazán spéci elem nincs, de ezekre szükség is van, hogy ilyen jól nézhessen ki. A motorház és az ajtók nyílnak, bár kicsit nehezen. Egy-két bütyök fogja csak őket, de annyira passzentosak, hogy odafigyelést igényel a nyitás. Mint írtam a zöld színű elemek nem teljesen homogének, de inkább csak fényben látszik, közelről. Pocdísznek tökéletes. Mindezt kb 15e Ft-ért, abszolút megérte. Még talán az eredeti 35e körüli árat sem bántam volna meg. Darabszám alapján talán a Fiat 500 áll hozzá legközelebb a Lego-tól, az anno ilyen 20-25e körül futott ki. Megvan az is, de most épp más van összerakva belőle, összehasonlításképp arról is csatolok képet. Szóval abszolút nem bántam meg.
-
benjoe1
aktív tag
Duplo kompatibilis olcsóbb lego létezik?
-
draco31
veterán
Úgy néz ki jól megcsinált szettek akkor ezek. Bár ugye a Hot Wheels nem adja a nevét bármire.
Közben szembejött velem az új SP méretű CADA szett, hát finoman szólva sem F1 szekeret vártam. Viszont tekintve hogy liszenszelt és így 8000 környéke, kíváncsi vagyok a LEGO változatok mit tudnak majd többet a 12 ezres árukon felül.
De azért 4000 környékén majd lehet behúzom.
-
Gubbba
tag
Na megvagyok az első 8 zacskóval, abszolút pozitív eddig. A minőség rendben, talán a zöld alkatrészek színe fura kicsit, olyan mintha enyhén márványos lenne a felülete, nem olyan homogén a színe, mint a lego-nál. Nem tudom ez szándékos-e, mindenesetre annyira azért nem zavaró. Az illeszkedés pontos és kellően erős. Rengeteg jópofa elem van, ami a lego-nál nincs. De nem mondanám ezeket túl speciálisnak, a legtöbb simán lehetne a lego-nak is (pl 1x1-es és 1x2-es cheese slope, aminek a tetején is van bütyök), vagy az ilyen érdekes bracket:
Rengeteg lapos elem van egymásra halmozva, szétszedni biztos nem egyszerű, de az összerakás eddig kimondottan élvezetes, bár nagy odafigyelést igényel és lassabban is haladok, mint a lego esetében általában, már csak az útmutató eltérő logikája miatt (az elemek nem a helyükre kerülnek egyböl a rajzon, bekeretezve az új elemeket minden lépésnél, hanem a korábbi építmény felett/alatt/mellett mutatja az új elemeket, és színes pöttyök jelzik, mit hova kell tenni). Fura, de meg lehet szokni. A diffúzor elég komplex és az ülések is nagyon pofásak lettek. Minden print-elve van, matrica egy szál sincs.
Már most baromi masszív az egész, súlya is van rendesen. Szinte minden 1x1-es elemből van tartalék, akár a lego-nál. Alig várom, hogy folytassam.
-
Gubbba
tag
Tegnap délután rendeltem, már meg is jött. Az első benyomás jó, 17 számozott zacskó, a szélvédőt leszámítva túl sok nagyon speciális elemet nem látok, nagyon lego-szerű az egész, talán a műanyag kicsit fényesebb ránézésre. Vaskos útmutató és az autó kicsi, Hot Wheels változata mellékelve. Jövök majd az építési beszámolóval. Így első blikkre nekem 15k-t lazán megért.
-
Throme
veterán
Kíváncsi leszek!
Én is megnézegettem a többi lehetőséget, ill. azokból 2-3-at. Ennek a zöld AM-nak nyílnak az ajtajai, motortértető és ahogy nézem 12-14 széles.
sb-vel is beszéltük, hogy ez egy ideális méret. Nem túl óriási, nem is speed champion.Én meg ezen gondolkodtam:
[link]
Ez is cada.
Mintha múltkor olcsóbb lett volna, lehet ha többször ránézek beindul az algoritmus...
Sajnos az emagnál a külsős beszállítókkal vigyázni kell. Van, hogy nem veszi vissza az emag, ha gond van, hanem a beszállítóhoz irányít...
Azokkal meg nehezebb vesződni... -
Throme
veterán
Az orrát picit igazítottam az oldalához, mert picit elállt bal oldalt és egy picit machináltam a képpel is
Középen a motortértető gerincével nem tudok mit csinálni. Ha egyenes, akkor a bmw jel felett lesz rés. A bmw jelnek döntve kell lenni, egyrészt az autó ilyen, másrészt, akkor nem illeszkedik rendesen az a ráhajló rész.Összességében kell nézni és úgy szerintem frankó lett
-
Throme
veterán
Tényleg! Dom's charger.
A hátsó szélvédő és c oszlop nem egyszerű megoldás, viszont így kiadja az oldalsó ablakokat. Oké ki-belátni nem lehet, azonban ilyen alakú átlátszó elem nincs legóból.
Többször beszélgettünk itt a jogtisztasáról. Igen a tervező (rebrick oldalon biztos megtalálható) megérdemelni a tervekért a zsét. -
sb
veterán
Görkori kilincs: Lego SC Dodge Charger.
Ez a BMW nagyon durva. A végéről kezdtem felfelé scrollozni a képeket és már az összerakott modellből vártam, hogy hogy oldják meg az egyes részeket, mert messziről látszott, hogy nem triviális megoldások vannak. Aztán ahogy mentem egyre feljebb úgy derültek ki újabb megoldások amik kívülről sem látszottak. Csak kapkodom a fejem.
A hátsó szélvédő az egyetlen oldschoolnak kinéző vmi, de hát az is úgy van bedöntve... és rögtön mellé más szögben a csomagtartó. És még így is erősebb az orr ami mindent visz a több oldalról döntött cápaorral.
Mondjuk itt a tervezőé az érdem aki kérdéses, hogy ki... -
Throme
veterán
Bmw
Egy legó terminológiában speed champion verdáról beszélhetünk a kék BMW személyében. 8 széles.
Ez kb a M635 CSi lehet, ahogy így a neten nézelődtem.
Zacskóban érkeztek az alkatrészek. Itt nincs számozás. 1 zacskó és kész.
3xx de esetében nem vészes, szétválogatással indítottam.
Alkatrészek jól csatlakoztak, hiányom nem volt, bár 3x fordult elő, hogy nem találtam valamit, de végül meglett.
A manual egy kb A3 méretű lap, 2 oldalas nyomtatásban. Papírminőségre kb Lego. Még a csillogást is hozza.
Azt kell mondanom, hogy nem olyan könnyű az építés. Szerencsére a beépítendő alkatrész körbe van jelölve. A hátsó szálvédő és oszlopok kialakítás szerintem túl lett bonyolítva. Végeredmény jó lett.
Az eleje is bonyolult. Olyan megoldást is hoztak, amit nem láttam még.
Végül egyben van az autó, meg lehet fogni, lehet vele játszani. Ütközéseket azért célszerű elkerülni.
Futómű, kerekek a 6 széles SC-t idézik (kerékben a tengely fix és a felfüggesztésben forog a másik vége)
Tetszik, hogy a lámpák átlátszó anyagból vannak. A visszapillantóba is elkelt volna, lehet keresek hozzá kerek átlátszó plate-et.
Oldalsó index az mondjuk matt, de annyi baj legyen.
A kormány egy rendes kerék, van sebváltókar és a műszerfal ki lett dolgozva. Persze nincs matrica, sem nyomtatott műszerek.
Az ülések is kidolgozottak. Nem fixálható a minifig, nincs bütyök az ülésen, de nincs is hozzá figura.
A mi még kiemelendő, az a zseniális ajtó kilincs.
B+ ez nagyon ott van! Nem emlékeszem ilyen Lego kivitelre. Görkorcsolya, kib@szott görkorcsolya!
Nem kell ide matrica, pláne színeltéréses hátterű. Mechanikai kilincset kapott ez a bmw.
Végül a kipufogó. Nem csak valami henger, vagy tüske odabiggyesztve a seggére. Ha nem is fut végig a motortól, de egy rövidebb csőcsonkot kapunk.
Összességében hozza a formát, nem könnyű az építés, de az építmény egyben van. Érdekes megoldásokat hozott össze a tervező.
Kipufogóegyetlen anyaghibás alkatrész:
A kormány és a sebváltó:2 db 1x2 plate és 2 bütykös brick, mint áthidaló és 2 irányból is ad rögzítési pontot. Oda illeszkedik a "csőbe és a fényszóróház aljába.
A kettő között meg ott a bmw jel
Az ülések:
A kilincsek
..beépítve
-
sb
veterán
Ez a vonal erősen bejön. Kicsit több téliesítéssel is el tudnám képzeni. Kevésbé falu, de a szélére, fás részre jó lenne.
Hunting Cabin
Ski Lodge
Mountain CabinVárosba pedig ez is elég jól sikerült (vagy már linkeltem?). Kínai(bb) moc épületeknél azért dizájn minőségre lehet érezni, hogy sokszor nincs meg a Lego színvonal. Ezen a házon pl. abszolút azt érzem, hogy hozza azt.
Antique Store -
sb
veterán
Én nem szoktam nézni de tegnap este feldobta a YT és ma terveztem bedobni ide.
Tetszik nagyon az építmény is és mivel én rá vagyok mozdulva - egyelőre csak elméletben - a diy világításra, az a része különösen megfogott mennyire szofisztikált: vezetékek elvezetése (bár elég furák is ezek a nem Lego-szerű kockák), "elosztó" kocka, mágnesen szintcsatlakozók. Mindre láttam már megoldást, de készen vásárolható módon drágább mint a Lego.
A gyártót már ismertem, galád módon a Lego topicba is linkeltem már ilyet, a steampunk vonat kocsiszínt meg hasonlókat. Minőségre szupernek tűnik - nem is túl olcsó 1-2 készlet amit néztem.
És kockásembert sem néztem idáig de most ott is feljött 2-3 videó amit megnéztem. Nem az én világom, de a kombájn mechanikai megoldásai eléggé bejöttek. Most meg a 12-es autók. Már korábban volt róla szó, sztem telitalálat ez a méret. Brutál jó, részletes, nem túl nagy. Ha lenne esze a Legónak ilyeneket hozna ki tucatszám a nagyobb, de már 70-90k-s Icons autók helyett.
-
Throme
veterán
-
draco31
veterán
Végre befutottak a figurák, amiket kiválasztottam. Nem linkelem, mert már nem árulja az eladó.
Festések szerintem nagyon jók, nem láttam rajtuk hibát.
A két köpeny egyik oldala puha bársony szerű, de nagyon vékony. A másik oldala fényes műanyag szerű.
Van amelyiknek két arca van.
A hajak, és fegyverek elég hegyesek, LEGO-nál ilyen nincs. De ezeknek meg így kell kinézniük.
Fogásra picit talán érezni, hogy más minőség, mint egy LEGO figura, de összességében jók, nem bántam meg.
De így most már lassan fel kell tölteni a dobozt, túl nagyot vettem.
-
sb
veterán
Powered Up
@Pötyi
Ok, szólok ha találok valamit. Egyelőre sajnos tényleg semmit nem láttam, vmi holland+francia oldal rémlik ahol láttam őket de egyik helyen sincs már. A hivatalos US oldal csak egyetlen EU-s helyet ír, a holland boltot. UK és US van ezen kívül de onnan meg horror ára lenne a vámos, áfás sztorik végén.B. verzió, hogy vmi teljesen custom megoldást próbálunk. Lásd lentebb...
@draco31
Köszi, ezt megnézem. Micro:bit-ünk van, de Lego integráció(s csomag) nélkül, szóval ezt meglesem, mert ilyesmi 3rd party/kevert cuccokban gondolkodtam még, vagy teljesen custom megoldásban. Belekattintva a videóba a motorok ismerősek aliexpressről, de ofc. Lego rögzítések nélkül, ahhoz mókolni kellene... ha van a kettő között ilyen előregyártott és nem drága megoldás az mindenképp érdekes lehet.Már lassan amúgy kb. mindenféle felállás van nálunk, de az integráció felé próbáltam minden döntéssel menni. A hw/vezérlő/sw felállásban most ezek vannak nálunk itthon:
Lego:
1. Lego: PU motorok/szenzorok
2. Lego: Technic, City, Mindstorms HUB-okFélutas:
3. rPI Zero + Pi HAT: erre direktben ráköthetőek a PU Lego eszközök.Nem Lego:
4. egyéb vezérlők: Micro:bit, ESP32-ők, Arduino
5. egyéb eszközök szenzorok: 1-2 szervó, érzékelő... ide lehetne még kapni ali-s Lego foglalatos motorokat (Geekservo és reinkarnációi)
6. Circuit Cubes - na ez ugye még nincsÉs sw oldalon amivel össze lehet kötni:
- Pybricks és Python között már írt a gyerek kódot ami Lego HUB és ESP32 között vmi előre megírt könyvtárakkal kommunikált.
- Circuit Cubes - Lego HUB között is lehet kommunikáció egy BT/ESP32-es közbeiktatásával. Erről videót találtunk.
- Valószínűleg rPi-vel is össze lehet hozni az integrációt. (Bár annak nagy haszna nincs, lévén inkább az lenne a lényeg, hogy hivatalos Lego motorok helyett kis alternatív motorok és kis vezérlők legyenek használhatóak, de lehetőleg integrálva, ne egy huszadik vezérléssel, kóddal.)Kicsit már elvesztem a dologban, lehet, hogy vmi táblázatot kéne rajzolnom róla.
-
sb
veterán
Brutál! Jó pár motorra számítottam de ennyire azért nem.
Ez már komoly gyűjtemény a témában.@Warton
Nekem épp most tűnt fel, hogy jött 1-2 moc-os videó is Balázstól a gyári vagy ahhoz kapcsolódó videók helyett. Szerintem az is benne van, hogy elég sok gyári készlet jön és review-ból is van bőven.Voltak időszakok amikor úgy jön a tartalom, hogy vakarom a fejem mennyit is kellhet ezzel foglalkozni... most viszont volt némi pangás talán. Én ennek tudtam be.Ami teljesen kiürült az a PU rész, de az se véletlen. Nincs mit mutatni, Lego oldalról is teljes agónia van.
(Most Circuit Cubes beszerzésen gondolkodtam de azt se találtam EU-n belül sehol, 1-2 hely ahol volt ott is eltűnt. Tankokba is jól menne.
)
-
Warton
őstag
Nem érez semmit. A yt-osok között nagy elérése van, angol nyelven tolja, megkeresi őt a Cada és bemutatja azt amit kap tőlük. Ennyi. Nem hiszem, hogy bármilyen stratégia lenne ebben az egészben. Sajnálom, hogy az építős mocos videók elmaradnak. Kb. marad a Salieri, meg a kockásember, akik nem csak termékbemutatókat csinálnak, hanem valami érdekesebbet a lego témában. És nem hibáztatom őket, mert nyilván azt csinálják, amit megéri csinálni, ha az emberek nézik a termékbemutatókat akkor ők csinálják.
-
Throme
veterán
Nekem van egy darab 1:8 szettem legóból, a sián. Annak azért már sikerült adni egy normálisnak nevezhető gumit. Nem ez a hülye szögletes.
Régóta igény a valósághoz közelibb legó gumiköpeny.Kíváncsi leszek rá, hogy a cada utána legó rámozdul erre a témára, vagy hagyja, hogy a cada-tól vásároljanak a fanok gumit?!
Persze a szettel már megveszik a legós verziót és onnan a Lego-t nem fogja érdekelni, hogy még költenek az emberek plusz alkatrészre....Érdeklődéssel figyelem Balázs videóit is, abból a szempontból, hogy mennyire tart ilyen kitekintéseket. Régen is volt már a buwizz bemutatója és szerelt legó autókat ezzel a meghajtással.
Most már van néhány nem legós bemutatója.
Lehet érzi, hogy szélesíteni kéne a palettát.... -
draco31
veterán
Így legalább lehet linkelni ilyeneket is.
Érdekes amugy, hogy ilyenekre gondolnak. -
Throme
veterán
Korábbi kép, azóta még jött a kawasaki és a batman motor is
ez:
Igy már egyforma méretű a hivatalos narancs terepmotorral
itt a fat boy:
a kis technic chopper
Egy nagy , 1:5 méretű is van, a BMW, de ez a méretarány nem vonz, viszont a sárga cyberpunk gépnek nem mondtam nemet
.
Többet viszont tényleg nem veszek, ami 1:5.Megvan a kawasaki is:
-
sb
veterán
Kezd komoly gyűjteményed lenni motorokból.
Lőhetnél majd egy képet ahol egyben látszanak.Tetszik az új chopper is, a króm részek kicsit furcsák, de műanyagból ennyi jön ki. Ill. valahol láttam jobb megoldásokat de azok sztem nem hosszú életűek. (Van egy 1:8-as kínai felni garnitúrám, de arról már lepattogott egy része)
A lánccal kapcsolatban sztem sajnos normális, hogy nem fut jól. Általában nincs pontos feszítés ill. az egész nem tűpontos, adott méretnél/sebességnél nem lesz tiszta a futása. Legalábbis én Legonál is ezzel találkoztam általánosságban lánc ügyben.
-
Throme
veterán
Ez a pici chopper megvan
nagyon klassz kis szett! Ennél a chopper az alap, de át lehet építeni street vagy versenymotorrá, sajnos az már nem annyira jön be.
#513Pötyi
Ez is megvan, nem technic, hanem creator expert, de tény, hogy van hivatalos chopper...
Gyűjtöm a technic-es motorokat és azok között csak az említett módon lehetne chopper, ha a régiekből lenne 2 szettem (nem akarom a meglévőket átépíteni ) .De már a küszöbön a következő....
-
draco31
veterán
Van az nekik, csak nem vitték túlzásba.
Tetszik nekem is a végeredmény.
A láncnál nem lehet, hogy kijönne úgy is, ha egy szemmel rövidebb lenne?
Az összerakási is tetszik, hogy szürke a már megépített rész, és színesben mutatja mit kell felrakni az adott lépésben.
És úgy látom itt is meg tudták oldani a matricákat, hogy takarnak teljesen. -
Gizmo86
csendes tag
Egy kis update a sarok moduláris rendőrségről: kb a felénél járok, hiányzó alkatrész eddig nem volt, viszont találkoztam egynéhány problémával: a fiókok a szekrényekből állandóan kiesnek, abszolút nem szorulnak egy fikarnyit sem. Bizonyos elemeket orbitális nehéz összenyomni, pl.: ilyen 1x1 lyukas kerek cuccba ilyen rúd végű valami alig akart belemenni. Néhány ablakba az üveget kutya nehezen bírtam bepattintani. Egy nagyobb plate, ami az első emelet alapjának a része meg volt hajolva, azt ki kellett cseréljem egy ugyanolyan méretű lego elemre, mert egész egyszerűen nem marad meg rajta az alsó réteg plate, állandóan lejöttek róla. A hosszabb és/vagy szélesebb plate-ek és tile-ok problémásak. Igazából egyiktől sem dőltem a kardomba, ez a plate dolog volt ami kicsit felhúzott, de szerencsére, mivel pont volt elfekvőben olyanom, így az a probléma megoldva. Vannak elemek, amelyek teljesen jók, viszont néhány nem annyira tökéletes. Ezen kívül még van egy dolog, ami viszont egyáltalán nem tetszik: több különböző zacskóban lévő elemeknél is volt, hogy valami kevés fekete izé matyi nem tudom mi a jó ég volt rákenődve pár elemre. Először azt hittem én kentem rá véletlen valami koszt, de miután jobban elkezdtem figyelni erre, rájöttem, hogy bizony azok gyárilag ilyen maszatosak.
Illetve ami még nem segít az ilyen problémás plate-ek esetén az az, hogy egészen érthetetlen módon nem kötésben kell lerakni így az elemeket sokszor, ahol pedig ez pont tudna segíteni jobban összetartani a dolgokat és semmi értelmes okát nem látom, hogy ez miért így van. Pl. első emelet alja 2 réteg plate és ott a problémásabb részeknél sincs az, hogy kötésbe lenne a két réteg, de még felette is a falat alkotó elemek is egész kb a plafonig így vannak, szóval így míg legfelül nincs a végső 1-2 sor plate meg tile, ami így kb nagyjából összeköti az egész cécót, addig izeg-mozog mint az állat majd minden fal. -
Throme
veterán
Chopper (számomra noname gyártó)
Eredeti legóból nincs chopperem. Lehetne, ha a régi, még noname mocikból vettem volna kettőt.
Akkoriban a Lego adott a motoroknak A és B modellt, külön építési útmutatóval.
Aztán jött a licensz és ugrott a kreativitás...
Szóval ez egy choppernek készült chopper.
Lego szerű alkatrészekből, nincs spéci.
Ami más, az a matt krómozott (annak festett) alkatrészek és a piros csík a felnin és oké a matricák.Pro:
- a dizájn, nekem tetszik, chopperes
- hátul kicsit szélesebb gumi
- elől hátul teleszkópos, elől már az újabb legó dizájn (belső rugós)
- dedikált féktárcsák (nem csak imitáció)
- hagyományos sárga kamu dugattyús motor, amolyan harley-s 2 henger V formában
- egyedi kormány, fékkar, visszapillantó kialakítás.
- tetszik az első fényszóró
- matricák csak 1 alkatrészre kerülnek, nincs átfedés
- nincs alkatrész hiány
- építési manual jó. Itt láttam először olyat, hogy a beépítendő alkatrész ki van fordítva a
érthetőség javítása érdekébenCon
- hátsó felfüggesztésben a rugós tag minősége nem nevezhető jónak
- ennek a hatása szinte nulla és elő lehetne feszíteni, de az oldalsó bukócső nem passzol hozzá.
- emiatt az ülés nagyon ül és hozzáérhet a hátsó kerékhez (ezért akartam változtatni az előfeszítésen)
- ennek a rugóknak a rögzítése a vázhoz (hátsó villán) szerintem kicsit kellemetlen építés szempontjából
- nincs hátsó lámpa (indexről nem is álmodtam.. és nincs is)
- egyik kipufogó dob rögzítése lehetne határozottabb
- fogaskerék hajtás nem sikerült a legsimábbra, amúgy jól működik, de ugye ezeknél a szerkezeteknél a hátsókerék hajtja a motort mozgató mechanizmust és kicsit nehézkes a működés.
- üzemanyag tank rögzítése xar, kicsit átszerkesztettem, hogy könnyebben beépíthető legyen.Összességében lehet játékra használni, csak oda kell figyelni.
Meglehet úgy fogni, hogy nem esik le alkatrész, szóval egyben van, kipufogónál ne ragadjuk meg .
Jól néz ki és építeni is jó volt (említett nehézséget leszámítva ). -
-
Throme
veterán
válasz
Corleone33 #507 üzenetére
Elég minimális azon szettek száma, amit újra kiadott a Lego.
Toy Shop téli szett, Saturn űrrakéta/hajó, hajó a palackban ...
Hirtelen ennyit tudok most felsorolni.Az egészben az a vicc, hogy az újrakiadások miatt meg a nepperek hisztiznek, mert rontja a bizniszt... Olyat is hallottam, mikor megjelent újra a toy shop téli szett, hogy ez azért rossz, mert akinek megvan, annak most várni kell egy újabb évet, hogy legyen valami újdonság. Oké, kik vannak többen?
Mindenki a saját nézőpontjából értékeli a dolgokat és szarnak a másikra, aki meg őrül az újrakiadásnak, vagy hogy olcsóbban tud venni magának, gyereknek legó szerű játékot, elérhető áron.....Ahogy itt írtam korábban, mióta a Lego 430-cal váltja az eurót, azóta leszarom, hogy a piacon valaki másolja őket. Kb 40-50 ft plusz, eurónként.. az nem rossz (nekik)
Lehúznak így is szépen, nem kell félteni a seggüket...Engem nem zavar, hogy nem csak a gazdag kölykök juthatnak építőkockás játékhoz.
Elég ha a Lego vigyáz a jogaira, érvényesítse ha tudja.... -
Corleone33
senior tag
Ha már lopott dízájn, pont tegnap olvasgattam egy lego blogon a szerző érvelését arról, hogy szerinte a már kifutott szettekhez se etikus szerinte KO szetteket árulni/vásárolni, mert lehet, hogy a Lego újra kiadja majd azokat
Hát b@szki, tényleg...talán, kulcsmondat TALÁN kiadja a nagy L kiadja megint, de addig is inkább vedd meg scalper áron mert szegény Lego lehet eltántorodik attól hogy a retired szettet kiadják megint hivatalosan a kínai klónszettek miatt
-
Throme
veterán
Többségnek lövése nincs a Rebrickable-ről.
Annyira réteg, hogy csak na.
Akik csak úgy vesznek a gyereknek Lego-t, azok se tudják és amikor alin meglátnak ilyet tuti nem az ötlik fel bennük, hogy egy része lopott dizájn.Nem vagyok jogász, de szerintem az érintetteknek kéne fellépniük az alin és egyéb helyeken hirdetőkkel szemben.
Aztán egy hosszú folyamat végén (és sok pénz elköltésével) leveszik.
Szerintem ezért nem lépnek, csak ahol tudják, felhívják a figyelmet, hogy nem mindenhol eredeti amit látunk.Lego közösségben meg mindenki a saját lelkiismerete szerint dönt...
Mondjuk ha ilyen 1500-2000k huf egy autó és ugyanennyi az építési, akkor elgondolkodtató, hogy beszerezze az ember mindkettőt.
De egy 7-8 rugós verda esetében még 2-3k huf építésit sorry de nem vállalok be.Ahogy említettem, ha egy Rebrick-es tervező szettet csinálna, tehát nyomtatott utasítás és alkatrészek, akkor kb ott járna, mint a Kockán a kispolák és az ikarus busz....18k huf.
Kb ennyi az, hogy legalább 0án legyen, vagy minimál haszon.
-
draco31
veterán
Igen, ez valóban nehéz dolog így.
Jó ideje nézegetem pl. a Peugeot 9X8-ast SP méretben.
Ebben a pakkban benne van, a lista vége felé.
Rebrickable-n is megtalálható, de jobban megnézve más a szélvédő, visszapillantó rész is nem sima elem, hanem pötyis, és a motorburkolaton is egy sima elem pötyisre van cserélve. Meg a tetőn a légbeömlő. Ez így kb 4-5 elem eltérés, de akkor már más szettnek tekinthető?
Van ez a SEMBO, itt pl. egyedi elemek vannak mind a négyfajtán. Bár jobban megnézve csak háromnál. Az alapok viszont nagy eséllyel egyformák.
Meg az nem is életszerű, hogy meglátok pl. egy szettet, és ha valami névtelennek tűnik, akkor megnézem, hogy rebrick-en megtalálható-e. Ha igen, akkor megkérdezem, hogy ez másolt-e, vagy sem.Én személy szerint nagyon amatőr vagyok ebben a LEGO dologban. Akkor kezdem el jobban figyelni csak, amikor jöttek az első 8-as SC autók. Tudom mi a MOC, stb. Topicot is csak elég felületesen követem, leginkább csak SC témában. A Rebrickable-ról pl. itt hallottam talán elsőre ebben a topicban. De aki ennyire sincs képben, azoknak eszébe sem fog jutni, hogy mi a helyzet azokkal a szettekkel, csak annyit fognak látni, hogy olcsó LEGO.
-
sb
veterán
Itt a topic elején próbáltam okoskodni ebben a témában de nehéz szétválasztani.
Talán a legegyszerűbb a régi, 30 éve kapható hivatalos készlet. Ott ha nincs és nem is lesz belátható időn belül akkor nincs nagyon más választás. Ha nem veszel semmit azzal senki nem jár jobban. Meg másolattal rosszabbul sem... (kivéve 30 éves bontatlan elrakott nepper cucc)Élő, rebrickable cuccoknál viszont szerintem megoldhatatlan a dolog. Nem tudod megnézni ki és mikor tervezte, ha akarod se jössz rá kb. mi lopott és honnan. Ha igen, mert tök egyértelmű akkor szerintem jó megoldás amit Throme ír: megveszed a leírást, ezt kapta volna a tervező amúgy is. Viszont a BL-el nincs vacakolás... ezt úszod meg a gyártóval.
De ez már nehezen szétválasztható szvsz. Ha jobban belegondolunk akkor a fenti metodikával már a másolatgyártó segítené a tervezőt, mert amúgy a kutya sem venné valószínűleg BL-ről a cuccot.
Ill. ez a szellemi termék védelem/beárazás is ugyanolyan szürke zóna sztem. A rebrickable-ön nem tudom hogy működik, de tippre ott sem ellenőrzi senki ki-kiről másolt. Ki-kire hatott, ha nem is másolt a cucc. Én is megnézek egy rakás készletet, akaratlanul is használok ott látott trükköket, megoldásokat. Néha rákeresek SC-kre, most pl. a Lancia-t kerestem meg, találtam egy fél tucatot, elsőre olyat is ami azt hittem a fenti, majd jobban megnézve eltért. De voltak azonos részei. SC méretben nehéz tök más megoldásokat adni adott formára és akkor ki "védte le" azt a formát végül is? Vagy valaki(k) megtehetik egyáltalán? Egyedül, pénzért? Szabályozatlanul, de igazából azzal együtt is elég necces ezt igazságosan és a másik oldalra sem átbillenve kezelni.A gyerek is, gyk. 6 éves korára mindent megépített Technicből, felfüggesztés, hajtás, diff. művek, egyszerűbb váltók... látta vhol és fejből összerakta utána. Ilyenkor nehéz sztem meghúzni a határt. Sőt, ha jobban belegondolunk a Lego erről szól(t) eredetileg. Van otthon egy rakás elemed és bármit összeraksz belőle amit máshol láttál, akár élőben, akár szettben.
-
Throme
veterán
Alapvetően egyetértek. Sajnálom, hogy a tervezők nem jutnak a pénzükhöz, akik nem szerződnek le a kínaiakkal és kvázi ellopják a szellemi terméküket. Azt se mondhatom - ahogy itt is írtam - hogy olcsóbb, mint a Lego... most az SC vonalon maradva ..
Legszívesebben azt csinálnám, hogy megvenném a kínait - hogy a BL-el ne kelljen szöszölni - és mellé a tervet/építésit is. Így viszont mégdrágább.Nem sok sötétoldali legót vettem eddig, amikből csak az SC autók lehetnek kifogásolhatók. A 3 motor és a hot rod szerintem nem lopott cuccok.
Akkor is vennék kínait, ha nagyon kéne és elérhető lenne pl a porsche 42056. Egyszerűen nem vagyok hajlandó a neppereket finanszírozni és nem is adnék 200-300k huf pénzt az eredetiért.
Szerintem mindenki szívesen veszi, ha cobi-cada szettjeidről ide bedobsz egy beszámolót
-
Gubbba
tag
Az a baj ezekkel a SC méretű "kínai" autókkal, hogy szerintem gyakorlatilag az összes a rebrickable-ről lopott és ez rendszerint az adott MOC oldalán a hozzászólásoknál is látszik. Nem véletlenül néznek ki jól, ezeket nem a kínaiak találják ki. KITT-et konkrétan én is megépítettem, anno még a LEGO-s topicban is postoltam. Megvettem az útmutatót az alkotójától és összevadásztam az alkatrészeket Bricklink-en. Egy ilyen autó egy bő 10-esből (útmutatóval legyen 15) általában kijön. Én elsősorban így vadászgatok, de megértem ha valaki elcsábul, mert ez így nyilván olcsóbb és egyszerűbb. Nyilván nem életszerű, hogy ha lát az ember valamit az alin, ami tetszik neki, akkor nekiáll keresgélni, hogy nem lopott-e, sajnos a világ így működik. A Lancia is itt van, a többi Lancia is az ő műve. Jó ez a topic, de a magam részéről én egyelőre maradok a Cobi/Cada vonalon, és mégegyszer mondom, a mai világban, valamint a LEGO árazása mellett nem csodálom ha valaki a még sötétebb oldalra merészkedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest