Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ez abszolút gáz. Rendszerben kell gondolkodni. Másra nem érdemes cserélni ami rövid távon jónak tűnik de több a hátránya. Viszont valahol el kell kezdeni és nem is látszik mindig, hogy mi lesz belőle... lásd akkuk. Arra is azt mondják, hogy tömegben több gond lesz vele mint a belső égésűvel de azért halad a tudomány, az újrahasznosíthatóság is magas már, stb... meg ha pl. ugyanaz a szar marad a végén akkor is lehet, hogy könnyebb kezelni ha nem lokálisan szennyez, stb...
Rengeteg dolog vakvágányra fut de hogy elvi szinten ne lenne értelme ennek az egésznek azt nem látom be. Sztem van... csak néha szarul csinálják, néha direkt is szarul/álszent módon, néha meg hülyén mert még nem tudják mi fog kisülni belőle 50 év múlva... de azért van ami sikerül és haladunk előre. Ez ilyen sajnos, tökéletes, könnyű és olcsó megoldás nincs rá.
Sztem ez még mindig jobb mint ülni és leszarni. Mondván, hogy az igazi környezetvédelem az lenne ha nem fogyasztanánk, ülnénk áram nélkül a nádviskónkban és pislognánk.Szerintem biztos lesz a kettő között is valami fenntarthatóbb megoldás.
-
Throme
veterán
Mióta van ez a fórum kinyílt a világ.
Nem is tudtam, hogy ilyen komoly szettek léteznek és nem csak a másolás megy. Lassan a Lego másolhat ezekről az alternatív szettekről.Továbbra is tartom, hogy ha a freelancer dizájnerek le tudnak szerződni kínai kockagyárakkal, akkor az nekik is jó, mert kapnak lehetőséget bemutatkozásra és nekünk is jó mert olyan szettekhez juthatunk, amik Legoban szinte esélytelen.
Nem hiszem, hogy csak a Lego-nál vannak jó dizájnerek.
Egy szabadúszó pl a legós Ideas (mostanában Icons vagy mi a f@sz.m) keretén belül nem sok eséllyel indul. Kiválasztanak 1 embert? Ráadásul van benne "politika" is, hogy mi jelenhet meg. -
Throme
veterán
Csak egy példát írok erre, ami szerintem öngól.
Korábbi melóhelyemen mikor Mo. belépett az EU-ba, jöttek a különböző irányelvek, ilyen volt a környezetvédelem is.
A hígitós/oldószeres festékeket fel kellett váltani vízbázisúval.
Óvjuk a vízeket, oké.
A vízbázisú egy kalap szar volt az elődhöz képest, a tesztek követelményeit is meg kellett változtatni.
Lényeg, hogy a jóléti társadalomban, mikor elkezd megkopni a kütyü, mit csináltak vele? Igen, kuka és vesz egy másikat. Nmos ez a ciklus lerövidült és felgyorsult a kütyü vásárlás (nem ccsak emiatt). Hol köt ki a szemét? Egy jó része a környezetben és megnő a környezet erőforrásainak kihasználása...
Mondom, nem csak a festék miatt, de sok más - pl nem cserélhető akksik stb - .
Szóval ahogy kezelik a környezetvédelemet, az egy álszent marketing.... -
sb
veterán
Köszi a linket. Meg a hajót is.
Most már hagyd abba nyugodtan vagy ban-t kérek rád.
Én nem vagyok nagy hajós, kalózos se voltam soha de egy rendes kalózhajót szeretnék, ez volt az első pont ahol az alternatívák felé kanyarodtam mert ugye Lego oldalról rég nincs normális, nagy hajó. 20 éves használt modellekre aranyáron rámenni pedig nem látom sok értelmét.
Én a pirosat néztem ki korábban, ill. az imperial flagship-et (asszem ez az).
-
draco31
veterán
Linkelni ott elfelejtettem a szekeret.
Én is csak 2 hónapig őrlődtem rajta, hogy vegyem vagy sem.Van itt hajómániás? Szívesen.
Rengeteg Brick Heads jellegű cuccot dobálgat nekem fel néha, ki kellene lehet egy olyat is próbálni.
De most kicsit meg kellene állni ezekkel, mert mert tele a polcom.
-
sb
veterán
Csak pislogok.
Először a matrica nélküli, baltával faragott formát láttam meg és 0.001s alatt KELL érzésem lett.
És csak azután jött a matricás verzió...
Oké, hogy matrica, de hát végül is ennek így kell kinéznie. Színhelyesség meg a másik oldalon sincs, sőt, fehérben én mindig puffogok, hogy matrica nélkül sem sikerül konstans színt hozniuk sok esetben. (Meg nem fehérben sem, a Mercedes AMG One-on is cseszi a szemem az eltérő szürke elem, meg mindenhol...)És Kitt is jól néz ki, a világítással főleg. Szerintem elég jól elkapták a formát.
@Throme
Nem rossz az, mondhatnám, hogy az ok mindegy ha egyszer kevesebb fát vágnak ki vagy bármi... de amúgy sztem törekvés is van. Egyéni szinten is látok ilyet, szabályzói oldalról is... hát cégeknél meg nyilván kell vmi hatás, mert elsősorban a profitért dolgoznak, a zöldítés meg k* sok plusz pénzbe kerül... de itt jönnek a szabályozók, támogatások, hogy átbillentsék a dolgot. Vagy néha azért azt is belátják cégek maguktól, támogatás vagy büntetés-lengetés nélkül is, hogy ami esetleg most drágább később, hosszabb távon mégis jobb lehet, akár anyagilag is. Vagy mert esetleg nem lesz mindig ugyanilyen a helyzet, most pl. pénz feldobni egy napelemet és olcsóbb lenne kihagyni, de lehet, hogy később meg jól jön majd. Meg indirekte a vevők is lehet, hogy elmennek másfelé. Sztem sokkal jobb ma, akármennyire is erőltettnek tűnik a dolog, mint mondjuk 30-40 éve amikor kb. azt se tudták mi ez az egész és keresztbe lesz*rta mindenki. -
-
draco31
veterán
Természetesen nincs 4db olyan alkatrészem, csak kettő.
A matrica egyébként fehér élőben, talán még túl fehér is. A kocsi elemei mint ha "vajasabb" árnyalatúak lennének, és nem hófehérek, ez lehet a nagy eltérés oka.Manulált jobban nem említettem, ennél a kettőnél még legósabb, mint a LEGO. Nem emlékszem olyan lépésre, amikor kellett volna 4db alkatrész egyszerre. Viszont így hogy nem lapozgatni kellett, hanem csak a laptopon nyomni egy gombot, és lépett egy oldalt, nem zavart a dolog. Hirtelen környezetvédő lettem?
-
Throme
veterán
Itt is ugyanazt lehet elmondani, hogy a végeredmény tetszetős, de olvasva az oda vezető utat, hát elgondolkodtató.
Ez a sötét oldal nehezített pálya, ide csak erős idegzetű legósok jöjjenek, akiknek elegük van a hosszú építési manual-okból
Ha nem tudják matrica alapszínt kikeverni, csinálhatnák átlátszó fóliára is a motívumokat. Ennek is vannak nehézségei, de akkor a szín eltéréseket kibekkelhetjük...
-
draco31
veterán
Megkaptam a Lancia útmutatót is. Nem volt benne abban a hatalmas listában amit kaptam. ( azt aki kéri, elküldhetem privátban akár )
Szerintem ugyan abból a gyártósorból potyogtak ki az elemek, mint Kitt esetén. Egyedül a kis átlátszó kör egyes lámpák szélén volt picike sorja szerű.
Összességében az építés tetszik, de egy bajom van, nem forognak a kerekek. A megoldás ugyan az, mint az SP szettek kb. 90% ánál, kipróbáltam itt az ömlesztett alkatrészeimből, azzal jól forog a kerék, szóval nem sikerült ezt pont jól legyártaniuk. Korábbi szettnél viszont nem volt ilyen gond.
A másik gondom a matricázósdi. Kell neki nagyon, ez nem kérdés. De itt az a betegség van, ami a LEGO esetén is, a matrica színe elüt az elem színétől. A megvalósítás meg, az összerakási elején van egy kép a kész műről, az alapján old meg.Meg is oldható, mert az orra és oldala látszik rajta, egyedül hátulról volt két matrica ami kérdőjel, ebből egy ment a szárnyra, a másik meg kérdőjel, mert passz.
Legjobban a nagy szélvédő matricától tartottam, de simán felrakható volt ( igen, a felirat az félrement, nem akartam levakarni ), inkább a kerékjárati ívekkel harcoltam. A felni matrica az rettenetesen gagyinak néz ki élőben.
Ez és a tegnapi sem volt külön csomagolva a szélvédők, azt nem említettem.
Darabonként 4500 volt a két szett, ha azt nézzük, hogy ennyiért egy fél SP szettet kapunk a nagy tesótól, akkor még visítva azt mondom, hogy oké. Illetve polcon lesz, nem játszós. Aki gyereknek venné, nem forog a kerék, és nincs másik ilyen alkatrésze, ott nagyobb a bosszankodás.
-
Throme
veterán
Pedig a végeredmény jól néz ki és tényleg extra a világítás.
A hiány az ami engem a legjobban bosszant, mert nincs mögötte egy Lego ügyfélszolgálat, hogy könnyedén és ingyenesen pótolni lehessen.Megépítek pár nem legó szettet, addig várok a PaB-os vagy BL rendeléssel, hogy csak egyszer kelljen szállításért is fizetni.
Ahogy fejlődik a "sötét oldal" talán majd a hiányok is eltűnnek.
-
draco31
veterán
Kitt közben el is készült. Lancia később, kaptam egy Drive linket, amin van kb 200-300 összerakási útmutató, és nincs mindegyiknek indexképe, szóval mindet meg kell nézni, az kell-e nekem, csak aztán nehogy elmentsem azt a linket
Hát itt most vegyesek az érzéseim.
Az elemek jól tapadnak, bár néha volt olyan érzésem, hogy jobban is mehetne, de szét nem esnek.
Van pár plusz alkatrész, viszont 3db hiányzó lett. Ezért is a kis helikopter a képeken, 3db 1x6-os lapos elem hiányzott, így kedvenc űrhajósom nem fog egy ideig repkedni, onnan pótoltam.
Kettő elemnek kellett volna vagy nyomtatva lennie, vagy matrica, de egyik sem volt. Ez a műszerfalon a két monitor rész, és a váltó környéki gombok. Azért kicsit kár.
Ugye kb 90% fekete, de néha van-1-1 elem, aminél mint ha nem egyforma fekete lenne.
Viszont ami a képeken látszódott, de hittem is meg nem is, az orrán a cucc tud világítani.Bár kreténül lehet bekapcsolni, le kell venni a szélvédőt, és belül kell egy pöcköt megnyomni, és most még úgy marad, később biztos kopik majd. Az elem ugyan az, mint a LEGO megoldása.
Összességében gyengébbnek érzem, mint a mellette lévő bömbit, de még épp határeset. Itt jobban érezni, hogy kínai.
-
draco31
veterán
Hamarosan beszámolók.
A fekete Knight Rider, a másik egy Lancia. 2 szett egyforma matrica van hozzá. Viszont az összerakásit még vadászom, elvileg emailben kellett volna jönnie.
Kitt is így volt, de azon volt egy qr kód hozzá.
Csomagolás a szokásos.
-
Throme
veterán
válasz
Balesz1899 #484 üzenetére
Tényleg nagyon jól néz ki!
Vannak részletek, nem csak egy kocka.
Ez tényleg jó dizájn.#485draco31
Ha azt nézzük, hogy city méretben is van mozgó alkatrész (vagy legalábbis régen volt, most nem nagyon követem), ha más nem az ajtók, de volt nekem 80-as években, aminek nyitható volt a csomagtér teteje.
Szóval nem lehetetlen
Attila - the gbrix - MOC-jai SC témakörben is tartalmaznak nyitható elemeket.Az az érdekes, hogy nekem nem hiányzik ebben a méretben a nyitható karosszéria elem.
Ha a stabilitás múlik rajta, én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen rajta minden fix. -
draco31
veterán
válasz
Balesz1899 #484 üzenetére
És láss csodát, megoldhatóak a mozgatható elemek is ilyen méretben.
-
Balesz1899
aktív tag
Közben én is befejeztem a Mould King pick-upot. (Mondjuk már jó ideje, csak a gyerek kb egyből elrabolta az autót, így matrica pl még nem is került rá).
Ez az első MK készletem, nagyon kellemes csalódás volt. Az alkatrészek minősége számomra kifogástalan, a csatlakozással egyszer sem volt gond. Nem lötyög, de nem is kellett neki feszülni, hogy összekapcsolódjanak. Raktam már össze alis "noname" klónt, az ehhez képest a fasorban sem volt.
Remek volt építeni, a végeredmény is tetszik (egyedül a motorháztető rögzítése a fura) , szóval biztos, hogy fogok még rendelni. -
Throme
veterán
Amit a Lego művel a távirányítós részlegével az egy vicc. Kitalálták, hogy a régóta futó PF-t felváltja a PU, amiben volt ráció (pl nem kell külön infra vevő), de már vagy a 3dik reinkarnációja van ennek a PU-nak....
Nekünk az van, ami a kis buggy-ban van.
Lego viszonylatban megy is mint az ökör ez a kis járgány.
Ez az aplikációs irányítás amúgy se tetszik nekem.
Normális kormánnyal nem tudnak kiadni egy fizikai távirányítót.Ezért se nagyon érdekel a PU.
-
sb
veterán
Uhhh, ez nagyon egyben van. És még motorizált is.
Motorokkal kapcsolatban annyi PU csatis cuccunk van, hogy nem szívesen váltanék, eddig ez visszatartott. Láttam újabb modelleket is Cada-éknál amik elvileg PU csatival jönnek, de nem tudom mennyire kompatibilisek vezérlésre.
De ez eléggé ellök a kéne irányba. Mindegy ha nem egységes, igazából önmagában is tudnánk használni... sőt, fordított kompatibilitás van. Pl. régóta kipróbálnék egy buggy motort/másolatot ami még PF csatis, vélhetően abból van olyan (vagy mind az) ami menne ezekkel a bug-okkal. Ráadásul Itt van 6 portos hub is ha kell, meg pl. jópofa mozdonyokba a "füstgép" is.
-
draco31
veterán
Ha már óra, első alis rendelésem jó pár éve egy 90% akciónak írt automata felhúzós analóg óra volt. Aztán utólag rájöttem, hogy inkább 9% lehetett az, de 3000 pénz volt, szóval nem tragédia. Nem napi használós, kb 2-3 havonta előszedem, megrángatom kicsit, felhúzza magát, jár.
Autóiparban is ugyan ez van.
Mindenki is kivitte a gyártást, mert ott olcsó, aztán megtanultak mindent, tovább fejlesztették. Nincs mit szépíteni, mindenben jobbak. Űrprogramukról nem is beszélve, csak hogy nagyobbat is említsek.Na de maradjunk kocka fronton.
Xiaomi is kiadhatna már új cuccokat. Pár éve megvettem a stressz kockájukat, egyébként jó dolog, sokat is nyúztam, még nem esett szét, de kb minden eleme megrepedt már. Tudom volt pár készletük más is, de rég láttam új dolgot.
-
Throme
veterán
Összehasonlításban a legó egy szégyen.
Lego verziót nyugodtan megcsinálhatták volna fix ajtósra is, hogy ne látszódjon kinyitva a sivár valóság.
Ez egy "frédibéni" autó b+Akartam már írni, hogy nem csak a Lego-nak van itt kínai alternatív fóruma.
Ott van pl az óratopik. Van már kínai órás is.Azért jönnek fel a kínaiak. Persze ami már jobb minőség, az nem is olyan olcsó, de még tudnak reálisabb áron működni. Nem tudom mennyire hosszan nyúlik ki az állami kéz és segít minden - nekik - hazai céget, mint pl a "hüvelyt".
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #469 üzenetére
Nem pörög jobban, csak itt a kockákról esetleg több szó esik, mint ott.
A BL-es rendelések, vip pontok, mit hol vásároljunk megy ott jobban. Ez utóbbi nekem uncsi.Talán ma befejezem a choppert. Van mit építeni nem legóból, de van eredeti szett is, amit lehet, szóval én nem unatkozok
a szabadidőmben, ami van.
#475 draco31
Jah, hogy az távirányítós. Sajnos az annyira nem mozgat meg, mert főleg kiállítom a szetteket.
Gondolom emiatt a belseje (utastér) nincs nagyon kidolgozva, kell a hely az elektronikának. Pedig jó a formája! -
sb
veterán
Szerencsére a katonai téma nem vonz de ezek a teljesen felelőtlen linkelgetések (
) tényleg veszélyesek!!
Azt hittem, hogy pl. a kamionok sem érdekelnek. Erre ahogy szembe jöttek a lesdiy oldalán, sajnos végig kellett néznem őket és elgondolkodni, hogy milyen jól néznek ki a kicsit Technic, nagyobb részben régi Model Team-szerű járgányok.
-
RapaNui1
aktív tag
Atya ég jobban pörög ez a topik, mint a legós
Nem győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat. Jók az épületek, meg az autók motorok is, de ne vigyetek bűnbe, hadd maradjak a ww2-nél. Könyörgöm
-
-
sb
veterán
Az a baj, hogy kis tételben sehogy nem jön ki jól a keresgélés, rendelés, elemekből nem minden elérhető, stb... nagyban meg senki nem csinálja.
Van ahol lehet úgy vásárolni, hogy moc leírás mellé elemet is adnak, de ott sem "nagyüzemben" megy a dolog. Ergo ugyanúgy végigszenvedi vélhetően a process-t, vagy csak hivatalos helyről (PaB) jön a cucc... tehát k* drága lesz. Még drágább mint a saját összevadászat (csak ott meg az időd megy rá ami szintén nincs ingyen)
Én amit néztem eddig az némiképp jobb megoldást adott és könnyített is ahhoz képest mintha teljesen optimalizálni szeretné az ember a vásárlást és egyenként keresgélne kb. alkatrészenként... mert a BL szarul optimalizál, PaB-ra nincs is semmi, stb... De van PaB-ra plugin, BL listákhoz 1-2 program... de még így is bonyolult az egész. Viszont jobb az eredmény mint a BL-en simán "rányomok és megveszem"-hez képest.
Szóval erre:
- Vagy egyénileg kéne vmi még inkább automatizált megoldás/program - amúgy nem kellene sok hozzá szvsz, BL/wanted list kezelőből és a PaB pluginhez is van forrás, össze lehetne hozni...
- Vagy vkinek nagyüzemben kellene erre ráállni. De leginkább gyártónak, mert ha nem gyártott elemek kellenek akkor megáll a történet. Alkotókkal meg plusz jogi oldalt is vinni kellene... Most fejlesztik a PaB-ot, épp múltkor írtam, hogy ha ezt felkarolnák és a gyártásba is bekötnék akkor érdekes lenne. Nagyon sok lehetőség kinyílna... de lehet, hogy bilibe lóg a kezem.manualok:
Szerintem valahogy próbál a Lego így tenni, ahogy írod: a kínai modulart építettem először, fura volt, hogy 1 oldal/lépésben felkerül 10-20 elem az alaplapra. Azt hittem ez valami összecsapott hülyeség, aztán letöltöttem a hivatalos Lego útmutatót és bitről-bitre ugyanaz volt... csak nekem volt újdonság. Szóval ott is van amit jobban összetömörítenek életkor alapján. Viszont a kisebbeket, kis korhatárosokból nagyon sok készletük van, azok el vannak húzva...@Pötyi
A piros kiemelés sztem jó. Anélkül sokszor keresni kell mi került fel a következő lépésben. Arra különösen, hogy ha kiemeled akkor több elem felkerülhet két lépés között. Ha nincs kiemelés akkor 2-3 elemnél többet nehéz követni, pirosozva meg felrajzolhatnak 10-20db-ot két kép között egy nagy építésnél.
Szóval ez nem az elhülyülést támogatja szerintem, hanem pont jó módszer sűrűbb manualokhoz. -
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Nekem is ez a tapasztalatom, hogy a kínai leírás tömörebb és jobban kell figyelni.
A mostani chopper építésénél láttam elsőként olyat, hogy kifordítva mutatja az alkatrészt/részegységet, ahhoz hogy lássuk mely lyukakba csatlakozik egy tengely, pin akármi és azt majd úgy fordítsuk rá a megfelelő helyre.Lego-s manualokban azt nem szeretem mikor a kevésbé létható részeket kell beépíteni, mejd 2 lappal később a teljesen egyértelmű részeket kell beépíteni, szépen szemből megmutatva. Ez jellemzően a szimmetrikus témák (pl autó) esetében van így.
-
draco31
veterán
Egy fura történés számomra.
Ha jól emlékszem, utolsó 4 szettem az kínai szett volt, most pár perce raktam össze a Pagani Utopia-t, ez a LEGO változat.
Az összerakás közepe után rendesen kezdett bosszantani, hogy mekkora az összerakási, felesleges 1-1 oldalon, hogy hurrá felraktad a kocsi orrát, vagy hátsó részét, szélvédőt. Így hirtelen legalább 10-15 oldal minusz lehetne az összerakási, az 1-2 elemet felrakunk egy oldalon már nem is írom. Volt pár olyan oldal, hogy 5-6 elem felhasználás egyszerre, na simán mehetett volna úgy végig. -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #460 üzenetére
Az ebay-en lehet hogy fontos, máshol kevésbé.
pl temun értékeltem a múltkori sárga nagy motort.
Kapott 3 csillagot... senkit nem érdekelt.
Meg se néztem,. hogy az enyém megjelent-e.
A példádat olvasva ha jól látom a végén fizetett neked, hogy az értékelésed megváltoztatsd és működött.
A következő rendelés miben jött?#458Warton
A másik megoldás, hogy összespórolod a kívánt összeget és ha megvan megveszed a kiszemelt szettet. Mindkettővel spórolni kell, csak másképpen. szvszÉn a BL-t megspórolnám. Nem csak a drága alkatrészek miatt, meg a drága szállítási költségek miatt, hanem az összegyűjtögetés, keresgélés, optimalizálás.
Nekem az a megoldás lenne jó, ha a Rebirckable-en megjelenő MOK-hoz adnák az alkatrészt is.
De nem lenne olcsó, sőt!
Ott vannak pl a Kocka.hu gondozásában kijött kispolák és ikarus busz szettek. Thegbrix munkái. Darabja 18k huf.
Szóval nehéz a döntés. Egyik oldalt ott a tervező és a korrektség, a másikban a pénztárcám és a kényelem.Sajnos összehasonlításban nem egyértelmű, hogy az eredeti Lego a drágább.
Az SC auókat nézve drágább lett, mint egy széria legó autó.
Kevesebbet is kapunk a kínai verzióban, nem nagyon van doboz, matrica, sem minifig.Ja és az a repcsi nagyon jól néz ki!!
Nem csodálkozom, hogy meg akarod szerezni. -
Neurotoxin
őstag
Ebayen írtam az elvileg magát hivatalos MouldKing eladónak mondó usernek, hogy az európai (gyűjtő) vásárlóknak fontos, hogy a termék doboza közel hibátlan állapotú legyen. Ajánlottam, hogy tegyék bele legközelebb egy plusz kartondobozba a rendelést.
@Throme: Nagyon fontos nekik a pozitív vélemény (99% pozitív szinte mindegyik eladónál), olyannyira, hogy a fenti, szakadt dobozos rendelésemnél ugyanennek az eladónak semleges minősítést adtam. Kérte, hogy nem-e lehetne, hogy mégis pozitívat adjak neki?Végül a következő rendelésemhez küldött egy 10%-os kupont
-
Warton
őstag
Akikkel én beszéltem ők a letbricksel vannak szerződésben. Nem tudom, hogy egy-egy modell esetén mennyivel jön ki olcsóbban, mint a lego + bl. De bizonyára olcsóbb. Nagyon szeretnék egy Tomcatet, viszont a kiszemelt modell rengeteg elemet kíván, ezért szemezek a letbricksel, viszont itt egyszerre kell kiköhhinteni a 160 dodót és nem lehet ütemezni a pénzügyi transzfereket.
-
Gizmo86
csendes tag
TL;DR: ár/érték arányban szerintem nagyon jó az eddigiek alapján. Vannak kisebb gikszerek, de egyik sem vészes.
Eddig 2 zacskóval vagyok meg a 10-ből, ez a kocsi meg az épület alapja. Egyébként nem baseplate-re megy, hanem 4db 16x16-os plate-re. Eddig minden megvolt, a kockák minősége elég jó, nem egy lego azért. Pl. ilyen 8x8-as tile-okat elég nehez tudtam rányomkodni a plate-re, és még utána is feljött párszor, de miután több elem is került rá, már jobban egybemaradt az egész. Egyébként az elemek kicsit jobban szorulnak, mint a mostani lego-t, talán, mint kb a 10+ évvel ezelőtti elemek. A figurák feje egész jó, van amelyik majdnem lego, van amelyiknél kicsit ergya a szem meg a száj, a nyomatok nagy része kb tökéletes, egy-két esetben láttam kisebb hibákat ("maszatos" festékréteg - távolabbról nem lehet észrevenni).
Eddig 1-2 element láttam ilyen kisebb színhibát:
Az autó szélvédője eléggé karcos.
A kézikönyv nem annyira szájbarágós, néha azért el kell gondolkodni, hogy most akkor mi-hova, de nem vészes. A papír és a nyomat minősége szerintem jobb, mint a mostani legoké.
Egyébként a dobozon ennyi az összes érdemi infó, ha ezt lehet annak nevezni:
A számozott zacskókon belül kisebb zacskókban vannak:
A plusz elemek külön zacskóban:
Itt tart most: -
Throme
veterán
Tök jó lenne, ha a dobozon rajta lenne, hogy a tervező engedélyével, ha megkapták.
#452Neurotoxin
Én nem tudom ez mennyit ér egy kínainál. Őt egy érdekli, ha már rendeltél ne kérd vissza a pénzed
A vevői elégedettség a biznisz pörgésétől függ. Ha így is soka vásárló, akkor leszarja.szvsz
-
Gizmo86
csendes tag
Ennek az Ideas-os ötletnek a másolata: Brick Town Police Station
-
Pötyi
őstag
válasz
Neurotoxin #452 üzenetére
Na jó, de erre MIT írtak vissza? A lényeg lemaradt! Esdeklő bocsánatkérést, és szent ígéretet, hogy legközelebb atombiztosan belesz csomagolva, vagy elküldtek a... Tudodhova. Szóval melyik?
-
Neurotoxin
őstag
Igen, mint már tudjuk, vagy összenyomorgatott doboz jön vagy "bolíviai kokain szállítmány"
Én ilyenkor mindig írok a seller-nek és lefotózom, hogy így érkezett meg a csomag és habár a beltartalma nem sérült, ajánlott lenne becsomagolni a dobozt egy kemény kartondobozba is, a sérülések elkerülése érdekében. Eddig majdnem mindenki visszaírt ilyen-olyan formában, ha mások is jelzik, talán változni fog valami.
-
Throme
veterán
Nos, hogy ne maradjak le, én is hoztam egy új szettet:
Azt nem tudom volt-e valahol ilyen legó moc, de az biztos, hogy eredeti szett az nem.Dobozpornó:
Kissé megrogyva érkezett a doboz, csak egy nylon zacskóba volt behelyezve. Nagyon remélem nincs sérült alkatrész benne.
Az egy dolog, hogy a doboz a kínaiaknak csomagoló anyag, de azért nem a szomszéd kerületből jött, szóval nem örülök, hogy nem rakták be egy karton dobozba.Most el vagyok látva sötét oldali legóval
-
Throme
veterán
Ismét egy "játékos" aki átesett első sötét oldali "legó" vásárlásán!
Üdv a klubban!Szép épület. Most nem nézetm utána ez valamelyik lgó másolat vagy egyedi tervezés, de ettől függetlenül is klasszul néz ki.
Szerintem a Többiek is egyetértenek, hogy várjuk a beszámolót.
Alkatrész minőség, építési tapasztalat, hiánytalanság stb...#449sb
Erre is azt tudom mondani, hogy jól néz ki. Tetszenek a földszinti ablakok.Ezekből is szép várost lehet építeni.
-
Gizmo86
csendes tag
Első nem Lego szettem. Ma érkezett. 29 ezer volt szállítással együtt.
Még csak épp belenéztem, de első blikkre jónak tűnik, ennyiért meg főleg.
A doboz jól meg van pukkantva, szinte még majd púpos is, úgy bele lett pakolva a cucc, szóval egész kis méretű egy lego dobozhoz képest. -
sb
veterán
Szemétség, hogy ilyen alkatrészek nem elérhetők a PaB-on.
Hát igen, de logikus, hogy kiveszik a gyártásból ha már nem kell semmihez az alkatrész. Mondjuk csodálkoznék ha nem marad(hat)na mondjuk 1-2e db valahol és akkor abból ha sima PaB eladásra nem is akarják megtartani, lehetne pl. a cseréket intézni...nem széttenni a kezüket, hogy már nincs gyártásban. Persze minden régi alkatrészből raktározni is brutál költség lenne akármilyen kis szériákat.
Megoldani meg lehet ezt a helyzetet is... csak ebben a topicban.
Ezt fejtegettem anno régebben pár hsz-ben - csak akkor még nem volt népszerű a téma - hogy ha 30 éve nem gyártanak valamit akkor nem tudok rá úgy nézni, hogy a gyártóval csesztem ki ha van rá más forrás és onnan szerzem be. Meg azzal sincs előrébb ha egy másodpiaci csilliópénzes eladótól veszem meg. -
draco31
veterán
Igen, egyben maradt, de azért videózva bontottam ki, biztos ami biztos.
Elég jó vastag a kartondoboza, el is raktam, még csomagküldésre simán jó lesz.
Aztán bubi fóliával betekerve, plusz a plexi még egy sima zacsiba is bele volt húzva.
Elvileg ezek, de nekem ott megy az alipay, régi róka vagyok ott.
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Hopsz. Tényleg!
Mondjuk belőlem így se - úgy se lenne pénze, mert nincs nekem elfekvőben legó alkatrészem, csak a megépített szettek, amiket nem szedek szét. a semmihez meg nem veszek útmutatót.
Kínainál minden egyben van, az építési, az alkatrész.
Amit eddig vettem építési manualt a rebricken, az meglévő szett átépítéséhez volt jó, tehát a kockákat egy-egy legó szett biztosítja.
-
draco31
veterán
Egy kis más dolog. Vettem egy ilyet, mert jön pár Naruto figura, aztán azokat portalanítani majd vicces lenne, meg ha rákapok jobban, legyen hová rakni. Kis talpakat nem akartam.
Kartondoboz, bubifólia, szóval jó a csomagolás.
Plexi elég jó, nem karcos, de idővel biztos az lesz.
Az alja kb tejfölös doboz minőség fogásra.De a figura kapaszkodik bele rendesen, kipróbáltam úgy is, hogy megráztam, nem repült el a kis űrhajós
-
Gubbba
tag
Én pl abban se vagyok biztos, hogy a kínai oldalakon (ali, temu...stb), vagy az ebay-en található SC kisautók nem valami rebrickable-ös MOC...
Az itt is előkerült BMW M3 pl. Rollingbricks műve. Nehéz elképzelni, hogy ezek a noname kínai gyártók nem lopnának szó nélkül, ahogy arra az alkotó egyik hozzászólása is utal a MOC alatt.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #437 üzenetére
Nem. A képen látható - 10295 porsche szettből, Firas terve alapján épített - countach a 31070 szett szélvédőjét kapta meg.
Úgy emlékszem Warton fórumtárs levelezte le, hogy a kínaiak fizettek a MOC készítőknek.
Azt nem tudhatjuk, hogy mindnek, vagy csak néhánynak.
Én pl abban se vagyok biztos, hogy a kínai oldalakon (ali, temu...stb), vagy az ebay-en található SC kisautók nem valami rebrickable-ös MOC...#439sb
Szemétség, hogy ilyen alkatrészek nem elérhetők a PaB-on. Persze a BL is a Lego-é, így ha ott eladják 10-20 rugóért, abból ugyanúgy részesülnek és le se kell gyártani újra x darabot abból a szélvédőből...
Jelenlegi kondíciók mellett, ha nem lenne meg az F40, akkor biztos, hogy nem mennék utána, hogy meglegyen.
Fasza szett, de nem akarok pénzelni neppert, sem a Lego-t a direkt drágán tartott alkatrész végett.
Kenje mindkettő a hajára...Igen a viper volt tervben, de van kínai viper és ott a tervek mellett az alkatrészeket is megkapom. Countach is van egyébként.
Itt se tudom, hogy Firas kapott-e pénzt a tervekért. -
sb
veterán
Ja, így értem. Láttam a képet de nem volt meg fejből, hogy ez nem a firas féle szélvédő megoldás... pedig nyilvánvaló, mert a Porschéban tök más a szélvédő. Így már értem.
A modellt meg összekevertem
írtad korábban, hogy a Countach van megépítve a második Porschéből csak valamiért belekeveredtem. Biztos mert kedvencem nekem is, a Viperre emlékeztem, de az csak a cél lenne...
Az F40 szélvédőt anno néztem BL-en, akkor 16k körül volt úgy rémlik, most ránézve itthon nincs, EU-ban szumma 3db eladó, 24-40k között.
A sima, Creatorból való van itthon 13k-ért használt/új, EU-ban 8k körül...
Agyrém. Néha el lehet kapni használt Creatort, épp most is látok a jófogáson 15k-ért egyet. Vagy kínai... ott minden IS van. Még ott sem kifejezetten olcsó egy csomó spec alkatrész, de ezekhez az elborult árakhoz képest teljesen korrekt megoldás.Nemrég ősi City készletekben szereplő, nagy íves üvegeket néztem ki. Legóból semmit nem kapni, bár a most megjelenő Ideas Botanikus kertben elvileg lesz, de az is horror áron jön. Egyben és gondolom majd alkatrész szinten is ha lesz egyáltalán.
-
draco31
veterán
válasz
Neurotoxin #437 üzenetére
Valaki írta, hogy sok ilyen MOC-os eladta úgy a terveit, hogy árulhatják így alin. Aztán hogy melyik hogy megy pontosan, azt már ki tudja.
-
Neurotoxin
őstag
Amit képet beillesztettél, az a 10295-ös szett Porsche szélvédőjét tartalmazza vagy mégsem?
Egyébként ha engem kérdezel, ez a MOC nekem sokkal inkább bejön, mint a hivatalos, nemrégiben kiadott. Az érdekesség, hogy a MOC is megvehető "önálló" kínai szettként
És gondolom ebből sem lát semmit a MOC alkotója.
-
Throme
veterán
A 10295 Porsche creator (vagy az már icons) szettből vettem - nem egyszerre - kettőt.
Egyik az eredeti porsche turbo lett, a másik a Firas féle countach.
Firas csak a szett alkatrészeit használta, ezért lett kicsit béna a szélvédő, de nekem volt elfekvő 31070-es szélvédőm és azt építettem be. Utóbbival látod a becsatolt képen. Így már egész pofás.Talán valamelyik kínai gyártó rááll erre a vonalra és akkor lesz olcsón szélvédő dögivel.
Aki utólag akar F40-est és nem akarja horror áron megvenni neppertől annak a BL lehet alternatíva, de ez a szélvédő, pláne a piros csíkkal biztos nagyon drága.
Mivel az új countach-é nem egyezik meg vele, nem is fog változni.
De lehet már van ilyen vagy hasonló F40 kínaiból nem? -
sb
veterán
Én is csak most néztem meg mert elbizonytalanítottál.
Előtte érzésre volt csak meg... és hát, félig rosszul, mert a 4 Creator autó fedi egymást, ott nincs - egyelőre - szélvédő probléma mint a többinél.
A 31070 amúgy is egy jó szett, én is nézegettem még egészséges (=nem Lego fanatic
) koromban és csak önmagában + moc-ok miatt gondolkodtam rajta. Akkor még tudatlan voltam, az F40 fel sem merült. Mire rájöttem akkor meg már nem nagyon volt értelmes árban eladó 31070.
Akkor ezek szerint átépítetted az egyik készletet Countach-ra?
szerk: A Countach és az F40 szélvédő nem egyezik sajnos.
-
Throme
veterán
A színe kockás díszítés nekem is hasonlónak tűnik.
Ennél az első ersztésnél nem néztem annyira kritikus szemmel az árazást. Ha még lesz sötét oldali SC autóm, annak azért jobban megnézem a bekerülési költségét.Ha azt nézem, hogy SC MOC-ot vennék, illetve csak az építésit, az is lenne kb 8-10€ + guberálhatnám össze az alkatrészeket.
Így költségben nem hiszem, hogy beljebb lennék és akkor a xarakodást nem számoltam bele.... -
Throme
veterán
Az hogy tetszik nekem, az szubjektív.
Az viszont durva, hogy ha felmegy valaki a rebirckable oldalára és rákeres erre a szettre, akkor nem kevés MOC-ot talál.
A két szettből a másodikat MOC-ra használom. A megmaradt szélvédőt a Porsche 10295 szettből Lamborghini Countach MOC-ba építettem be.
Nagyon feldobja azt a szettet.
Ezért is gondolkodom nagyon a hivatalos Countach megvételén...így már egy fokkal kevésbé kell. -
Warton
őstag
-
-
Throme
veterán
Ma érkeztek meg a kis verdák.
Remélem mind az, amit rendeltem és hiánytalanok.A motort igyekszem befejezni, aztán jöhetnek a kisautók.
Amúgy Legóhoz képest drágább. Nincs doboz, nincs minifig, nincs matrica. Ez utóbbi talán nem is kell.
Majd lehet az Alin szétnézek, meg a joom-on, vagy micsodán... -
Throme
veterán
Nézd el nekem, hogy nem néztem utána, de a Lego countach-ban nem ugyan az a szélvédő van, mint a ferrari f40-ben csak piros csík és kék füst színben?
"Egy Creator szettben volt még ilyen, de piros csíkok nélkül."
Ezt írtam a 31070. Kettőt is vettem annocsak nem azért mert én olyan baromi okos vagyok és tudom melyik alkatrész lesz ritka és drága.
Azért van 2 mert az egyik az eredeti (tetszik és ötletes, hogy technic-esen nyílik az ajtaja, amolyan mercisen), másik egy MOC. Először porsche, majd dodge challenger.... -
sb
veterán
Pont azért gondoltam, hogy ott is egyediek, mert nem tudsz csak szerezni ha nem vetted meg anno. Más készletben nem nagyon jelentek meg.
Legalábbis bennem érzésre, mikor beszerzést néztem akkor ez volt... és az újak is elég egyedinek tűntek.Viszont a klasszik Icons autóknak valóban kommersz szélvédője van, ezt is egyedibbre tippeltem, de benéztem. Most gyorsan rákerestem:
- Mustang, 911, Camaro, Pickup: "tucatszélvédő": 12 modellben van/volt elérhető (színtől függetlenül)
- A Corvette viszont tök egyedi.
- És a Countach-Delorean párosnak is egyedi úgy, hogy egyforma típusúak, de az egyik trans-clear a másik trans-black.
- Ja és az F40 is egyedi. Egy Creator szettben volt még ilyen, de piros csíkok nélkül. -
Throme
veterán
Hát nem vagyok egy nagy BL, sem PaB májszter, én túl sok Lego szélvédőről nem tudok.
Sokan keresik pl az creator F40 és creator 31070 (lehet rosszul tudom ezt a cikkszámot) sport autó szélvédőket.
Aztán vannak a régi autós szélvédők.
Még speed champion szélvédőből sincs olyan rengeteg.Itt a Cada-nál minden autóhoz egyedi alkatrészeket csinálnak.
szerk....
közben épül a motor. első zacskós etapon túl vagyok, alkatrész hiány nélkül.
A héten be is fejezem.
Kisebb lesz a sárgánál.
2 hengeres, váltó mentes.
-
-
Gubbba
tag
Új Cobi VW Golf decemberben. Nincs semmi kötődésem a konkrét típushoz, ha lenne tuti rárepülnék, mert így első blikkre elég jól néz ki.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #422 üzenetére
Jó lett a torony is!
Ennek az épületnek nem az a szerepe, hogy benne játszon valaki, tényleg egy terepasztalnak a része.Másrészt a modular épületekbe se lehet belátni, ha csak a polcon/terepasztalon pihennek.
Hiába a sok alkatrész, a sok részlet, ha nem játszik vele valaki, a belseje láthatatlan. -
RapaNui1
aktív tag
Végre elkészültem a templommal. Hatalmas és impozáns épület lett, teljesen úgy néz ki mint élőben. Nem volt egyszerű megépíteni és még egyszer nem állnék neki, de ezzel így vagyok a Lego készletekkel is, hogy egyszer megépült ok, de még egyszer már nem szívesen építeném meg. Vannak azért hibái, melyeket már korábban részleteztem, de ez mindenképp kellett. Ez nem egy moduláris épület, ezért nincs is a belseje berendezve, ez egy kiállítási darab azoknak akik tisztelegnének a háború e meghatározó momentuma előtt és nekem ez így tökéletesen megfelel, ráadásul e köré bátran építhetek egy komplett csatateret is ha szeretném. Nem sok épülete van a cobinak, szinte semmi, de ezt tényleg jó hogy megcsinálták. Egyébként egy masszív darab lett és kb ennyi, mert nem levehető sema teteje sem egyéb része, szóval ebben csak tényleg kívülről gyönyörködhetünk hacsak szét nem bombázzuk az egészet. Talán ez akészlet legnagyobb hibája is, hisz háborús dioráma.szempontjából jó lett volna, ha maga a torony, vahy a tető egy része nyitható vagy levehető, esetleg belül egy főhadiszállás vagy bármi kialakítható, de gondolom a tervezők nem az én fejemmmel gondolkodtak. Amire tervezték azt maximálisan hozza.
Sőt rosszul mondtam, mert azért a tető több helyen felnyitható, a torony rész teteje is könnyen eltávolítható, szóval lehet azért ezen alakítani, lőállásokat, mesterlövészeket elhelyezni.
-
Warton
őstag
Tegnap összeraktam egy LEGO kockát (2x4) egy alternatív kockával (2x3) (sajnos nem tudom milyen típusú volt), konkrétan késsel kellett szétszednem.
Bitang erős volt a kapcsolat.
-
draco31
veterán
A több elemes matricákkal úgy vagyok, ha egyszer rakod össze, és áll a polcon, stb, akkor lényegtelen.
Ha viszont úgy lenne használva, hogy szétszed, más építés, megint szétszed, akkor már valóban hátrány. Ekkor meg én egy jó szikével elvágnám még felhelyezett állapotban, így marad az elemeken.
Viszont ahogy most nézegettem emiatt a CADA F1 Alfát, hát ott bizony matrica kukázás lenne, ott van hogy 4-5 elemet is takar, vékonyakat, azt már macerás lenne. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #415 üzenetére
... mégegy hibát nem írtam le. Nem is hiba, inkább kihagyott ziccer.
Az ajtók nyithatóra vannak tervezve, ráadásul hátrafelé nyílnának. Látható is az ajtónként 2 zsanér. Viszont az ablak és az azt tartó elem miatt lehetetlen ésszerűen kinyitni az ajtókat, mert beleütköznek az A oszlopba.
Szerintem ez a legnagyobb hibája a tervezésnek, a többi nem vészes. -
Throme
veterán
Teljesen jól működik a futómű, csak építésnél egyenesbe kell pontosan állítani. Az alkatrész csatlakozások tűréséből adódóan alakulhat az első futómű szét- vagy összetartása.
Szóval beállítást követően játszható.Matricákkal mindig is gond volt.
Ha ilyen áttetsző, akkor célszerű csipesszel, vagy azzal a legó szétszedővel feltenni, mert az ujjlenyomat, zsírosság meglátszik rajta. Pláne, ha korrigálni kell és kézzel fogja meg az ember kicsit bemattul és mégrondább lesz.A színes hordozókkal meg ugye az szokott lenni a gond, hogy nem színhelyes.
Ezt senki se érti, hogy a 21-dik században ez miért okoz gondot?!Ami ezeknél a kínai legóknál a matricázásban a gond, hogy több alkatrészen/felületen is átívelnek.
Oké, kevesebb darabszám a matricából, de az átépítés szempontjából már inkább hátrány. -
draco31
veterán
Egész jól fest, még ha csak polcon álló dolog lesz, nem tragédia a futómű sem.
A törés meg felfogható a nem olyan precíz öntési formáknak.
Jól néz ki.
Matricát továbbra sem értem miért nem így oldja meg a LEGO, hogy áttetsző, mennyi bosszankodástól megkímélnének az eltérő színek miatt. Vagy akkor meg lenne úgy mint a CADA, hogy elem széléig tart minden esetben. -
Throme
veterán
Vintage Car
A RiceBrick prezentálásában megépítettem ezt a hot rod-ot, avagy vintage car-t.
Kicsit behorpadt dobozzal érkezett, de szerencsére a beltartalom nem sérült.
2 Verzió építhető meg, zárt vagy nyitott.
Méreteket tekintve kisebbre számítottam.
8 bütyök széles, de hosszabb és magasabb egy SC verdához képest.
A kerekei is inkább Craetor, mint SC.
Kapunk egy építési útmutatót, egy kis ív matricát (áttetsző hordozóval).
Valamint számozott zacskót. Egy gyűjtőzacskót és benne kb 5 kisebb számozottat... csak annyi a poén, hogy mind az öt zacsi 1-es számú...
Építés meglepően jó és élvezetes.
Fröccsöntési beömlőket kigyomlálják, szó szerint :)
Króm szerű alkatrészek jól néznek ki. Sokkal szebbek, mintha szimpla szürke darabok lennének.
Két problémám volt.
Most sem került el az anyaghiány, mint a motornál. 2db 1x6 plate hiányom van.
Nem látszódnak, majd rendelek alkatrészt és pótolom.A másik meg egy szívás.
Alkatrész összetoldásnál én tövig toltam egyiket a másikba, de kiderül, mikor a helyré kéne illeszteni, hogy így túl rövid. Széthúzni nem sikerült. Hát próbálkoztam ahogy tudtam. Egyik rúd eltört, na azt kellett megragasztani. Dekoráció, nem tartó alkatrész.Az első futómű "felfüggesztése" elég egyszerűre sikerült. Működik jól az autó, de nem a legjobb megoldás.
Néhány bütyök tartja csak.Krómos (festett) alkatrészekből kapunk nem keveset.
Belülre is jutott. Kormány, a váltó is ilyen. Visszapillantók és persze a motor. A blokk, a kipufogó csonk, hűtőmaszk persze. A lámpák is szuperek. Hátul a minimalista, elől meg az autentikus.
Még ékszíjat is kapunk (sima gunmi, ahogy a legó is szokta).
Felnik is szépek, nem a legstabilabb megoldás, de szépek.
Jól építhető, nem nagy, mégis részletes kis autó lett.
A hiányoktól lenne jó már megszabadulni.
Megint a végén kellett felmatricázni. Ezt a hülyeséget.
Most is volt 2 alkatrészt átívelő matrica.Hát ez volt a "kis" hot rod.
Szerintem érdemes bevállalni, akinek egy hot rod kell a gyűjteményébe... -
sb
veterán
Igen, arra gondoltam, hogy ez a minta ma 10-ből 9-szer matrica lenne, nem kocka. Pedig így is jól néz ki és karakteresebb is. Tetszik.
Látom, jól belehúztál az autók terén.
Ez a diorámás megoldás nekem is bejön, extra ötlet, hogy össze is lehet kombinálni. Úgy azért már sokkal több mint egy polcra kirakott autósor.
@RapaNui1
Köszi az infókat.@Throme
Pont ezt fejtegettem én is, hogy figurákban egy vagyon állhat. Akkor is ha nem drága, egyediekről van szó, hanem kifejezetten olcsó, mondjuk 1200Ft körüliekről. 10-20db fig abból is marha sok pénz készletárakhoz viszonyítva is.A figszámnál nem értem mit akar a Lego, épp tegnap olvastam vmi limitet Ideasnál, méretarányosan elvárt figekről, Már egész kis, 1000db-os készletnél 6-7 fig, 3-4000db-nál 10-15db. Ennyi lenne az előírás. Nade akkor ők is miért raknak egy várba 3-4db-ot? City-nél meg egy kis vacak készletben, busz, villamos, stb... 6-7db, kórházban 10+ volt... nagyon helyesen, szuperül játszhatóak.
A PaB-on keresztül is vételen mennyiség lenne eladható, én biztos vagyok benne. Dől a pénz a készletekből, a tervezés, logisztika így is komplex és drága, de mégis megvan a 25% profit a mostani eladási árak (webshop is!) mellett. Viszont meggyőződésem, hogy ha erre rámennének - most épp okosították a PaB-ot, nagyon helyesen - szóval ha ez is be lenne kötve nagyobb mennyiségben a gyártásba direkt (nem tudom most hogy működik de úgy értem, hogy ha PaB-ra bejön 100000db íjász rendelés akkor ehhez alkalmazkodjon a gyártás is) akkor sztem hatalmas potenciál lenne benne plusz eladásokban.
Persze ehhez kell az amit írtál: hogy ne darabonként kelljen összevadászni, hanem ezekre a pakkokra, akár figura pakk, legyen vmi kiválasztható szett. De lehetne egy rakás féle... és akkor ha ebbe ne adj isten vmi jogilag leszabályzott módon a MOC-okat is beintegrálnák online... kiválasztod a moc-ot, ahogy rebrickable-ön kap a tervező pénzt, úgy az adott moc lista rendelésre is kifizetnék. A Lego meg örülne a rakás elem eladásnak.
Szerintem az egyedi igényekkel nagyon sok vásárlást be tudnának vonzani... biztos sokat lefednek ezzel az óriási számú új készlettel és gyors forgatással (1.5 átlag kifutás), de érzésre ha abból visszavennének és ezt tennék mellé akkor még nagyobb igény lehetne. Plusz kevesebb költség, pl. fele annyit tervezni. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #406 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy a Lego miért nem ad ki különböző témakörökben 5 és 10 fős minifig gyűjteményeket?!
Simán vennék az emberek, mert sokkal egyszerűbb, mint a PaB-ról össze "legózni" (haha).
Elkapni azt a pillanatot, mikor minden is van.De hát ott valaki belinkelte, hogy így is nagy a nyereségük...akkor minek xarakodnának vele....
Mikor látok terepasztalos bemutatókat és sok-sok katona van rajta elszörnyülködök, hogy mi pénz van abban...És igen, minifigek kellenek, hogy megtöltsék élettel a terepasztalokat. Mikor a Lego ad 3 katonát egy várhoz, akkor kinyílik a bicska a zsebemben, hogy ez szimpla lehúzás...
-
RapaNui1
aktív tag
Kicsit elszórakoztam ma reggel. Tévedtem, mert a figurák feje is leszedhető és forgatgató. Tiszta Lego utánzat az egész, igazából egyetlen dologban különböznek, hogy ezeknek a törzsük is forgatható, de minden másban tiszta lego még méreteikben is.
3000ft volt ez a figura csomag amit a képeken is láttok plusz kutya, egészségügyi személyzet, homokzsákok fegyverek stb. Szerintem bőven megérte. Van még 20db német katonám és 20db amerikai, de biztos hogy beszerzek még párat.
-
Throme
veterán
Ez nagyon király!
Régen a 6 széles SC autók megjelenésénél nem igazán tetszett a kiegészítő építmények, alkatrészek hozzáadása.
Lassan le is szoktak róla. Az autók érdekeltek és nem a körítés.Itt viszont nagyon klassz, hogy diorámába illesztették az autókat.
Erősebb a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rise of the Ronin (PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD