- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.kristof
őstag
Úgy látom még nem volt szó az Insane Coding blogról. C/C++ témakörben vannak jó írások, nemrég találtam a linket.
A legújabb a Memory management in C and auto allocating sprintf() - asprintf().
-
k.kristof
őstag
válasz
buherton
üzenetére
Valószínűleg azért, mert nem része a C szabványnak, ennek ellenére elég széles körben támogatott a Wikipedia szerint. Egyetemen C++-nál tanította a gyakorlatvezető, de azon kívül én se emlékszem, hogy láttam volna.
-
k.kristof
őstag
válasz
lockdown90
üzenetére
Az f() függvény egy paraméter értékével és kettőnek a címével dolgozik. Így lesz egy lokális másolata 4 értékkel, ezt megnöveli eggyel, és lesz két hivatkozása az x-re, amit csökkent eggyel, kétszer is. Ha jobban olvashatóan akarnád írni, akkor így nézne ki:
return i*(*k)*(*j);
-
k.kristof
őstag
Igen. Elég, ha tizenegyet írok be, és máris túlindexeltem a tömböt, ami miatt segfaultolni fog.
#Karma: igazad van, ha a feladat megmondja, mi a maximális érték, akkor nem okoz bajt, de jó ha tudja, hogy mikre kell készülnie a való életben. Saját tapasztalat, hogy nagyon figyelni kell az ilyenekre

-
k.kristof
őstag
Szerintem:
for (i = 0; i < o; i++)
{
for (j = 0; j < s; j++)
{
if ((matrix[I][j] % 2) != 0)
{
printf("%d ",matrix(i)[j]);
}
}
}Végigmész a mátrix elemein balról-jobbra, fentről lefelé, és ha páratlan az elem, kiírod egy szóközzel. A kódban egyébként van egy komoly hiba: mi van, ha a felhasználó nagyobb számot ír be, mint a mátrix előre lefoglalt mérete?
-
k.kristof
őstag
válasz
Dave-11
üzenetére
Egyik kolléga foglalkozik mikrovezérlőkkel, ő a ChipCAD-től (is) szokott rendelni alkatrészeket. Tőlük könyveket is lehet rendelni, ha az elmélet érdekel.
-
k.kristof
őstag
válasz
don_peter
üzenetére
A char típus mérete 1 bájt, azaz 8 bit, ez maximálisan 256-féle érték tárolására képes. Alapértelmezetten signed char a típus, ekkor [-128,+127] az ábrázolható tartomány, ha unsigned chart használsz, akkor pedig [0,255].
Ajánlom ezt a linket neked: Difference between signed / unsigned char.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS VivoBook Max X541UVK i5-7200U 8GB RAM 512GB SSD NVIDIA GeForce 920MX 2GB Windows 11
- Szép! HP EliteBook 840 G10 Hordozható Ultrabook Fémház 14" -40% i5-1335U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- Eladó Sony CS-széria házimozi szett hibátlan működéssel, megkímélt állapotban
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest