- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Olyat szerettem volna, hogy adott egy tömb, amibe bekérek adatokat. És a do while aszerint hajtódik végre, amit a bekért tömbben lesz. Ha mégjobban ki akarom fejteni akkor inkább egy stringet kérnék be mint pl az a program, hogy:
printf("Tovább szeretne lépni?\n");
gets(string);
} while (string == 'Yes');Vagy valami hasonló.
-
kingabo
őstag
Úgy tűnik a vs alapból kinullázza a tömböt, ráadásul a gyorsabb megoldással. Vajon miért nem veszi észre, hogy a többit is lehetne optimalizálni.
hruodnand: Ha megnézed a lenti kódot (az 1db 0-ásat), akkor akár lehet az is a gond, hogy nincs elég 0.
For ciklussal kinullázni esetleg? Így akkor sem lesz gond, ha 8 helyett 22 elemű lesz a tömb. -
hruodnand
senior tag
Szia!
Köszönöm, hogy meglested.
Disassembler se akar működni rendesen.
Windows 7 x64 alatt van a CodeBlocks... Nem tudom, hogy számít-e.
Szerintem felrakok egy Ubuntu-t, mert így nem tudok programozni...
Windows mellé nem fogom felrakni, inkább virtuális gép, mert az egész winchesterem TrueCrypt-es. Nem szeretném hazavágni az adataimat.Ismerős gépén (Ubuntu-val, CodeBlocks-al) tökéletesen megy a program, mármint értéket ad a tömb elemeinek.
Érdekes.
-
Bobrooney
senior tag
Srácok nálam ez elég gyerekcipőben jár, kezdetben csak tesztelem h kb mekkora gyorsaság növekedés lenne, erőforrásokat h használ ki stb.. A vége ennek egy nagy véges elem feldolgozó rendszer lenne (ha jól emlékszek rá
) Diákként training-nek úgy érzem ez jó lesz. Nekem a tapasztaltok leírása is jó
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valami biztos, de honnan? Csak a lényeget copyztam be.
Szóval a standard inputra érkező karaktereket szeretném megszámolni.
Pl. progi.exe asd fgh jklmAz simán megy, hogy hány argumentumom van, meg azokat ki is tudom íratni, de argumentumot karakterenként kiírni nem tudom, az nem akar sikerülni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát bocs, hogy a lelkedbe gázoltam ezzel.
Biztos Poppe rakás szar órái után nagy volt a kontraszt, hogy nem egy olyan ember beszél, aki még az őskorban tanult programozni. Ja, és szegény Pohl Laci előadásaival hasonlítsd már össze Szebiét...
Amúgy szerintem tényleg jók voltak az előadásai, ízlések és pofonok, ha figyeltem, mindent értettem, és meg is maradt. Akkor szerintem nagy gáz nem lehet vele.
Azt nem tudom, szakirányon milyen órákat tart. -
Sk8erPeter
nagyúr
Jahh, rájöttem utólag, hogy azt is odaírtam, csak azt utólag találtam és biggyesztettem oda, az a mondat meg figyelmetlenségből benne maradt.
Bocsi.
Csak gondoltam megkérdezem, jöhetnek-e ide is C++-kérdések, mert itt viszonylag sokan mozgolódnak. De akkor majd áthúzom a belem oda. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt nem értem, ez micsoda?
{"", "M","MM","MMM", "/(IV)", "/(V)", "/(VI)", "/(VII)", "/(VIII)", "/(IX)"}
A végén mik ezek a "/(IV)", "/(V)",, stb.?
Vagy ezeket csak azért tetted oda, hogy "kitöltsék" a tömböt?"még a tízezres/százezreseknek is van római megfelelője"
És az micsoda? Tényleg érdekelne.Egyébként tényleg szebb, tömörebb.
Amúgy minket a pow függvénytől igencsak óva intettek, a következő indokkal:
[link]
"Az se érjen meglepetésként senkit, hogy ha egész szám egész hatványát pow függvénnyel számolja ki, akkor egy halálfejet talál a feladata mellett. 2 az n-ediken-t így számoljuk: ketto_az_n_ediken=1<<n;, nem pedig hatványozással! Ha nem kettő hatványát számoljuk, azt meg lehet oldani szorzással. A pow függvény double értéket ad vissza, ami akkor is lehet pontatlan, ha egész számokat hatványozunk, mert a pow az exp és a log függvények segítségével számol hatványt. Így előfordulhat, hogy ha pl. 8 lenne az eredmény, 7.99999-et ad, és ez int-ként használva bizony csak 7."
___________________________________________________________________(#1545) Jester01: ha az #include <stdlib.h> sort hozzáadom, CodeBlocks akkor is fordítási hibát dob. A helyiertek változónak milyen típust kellene adni (hogy ne dobjon cannot convert `char* (*)[10]' to ... kezdetű hibát)?
fputs((*helyiertek)[d.quot], stdout); sorra pedig ezt a hibát adja:
invalid type argument of `unary *',
persze ha változtatok a típusdeklaráción, akkor más jellegű hibát ad.Amúgy még ez a rész számomra nem tiszta:
helyiertek = romai + 3,
a romai változó egy karaktertömb, ami tárolja a római számokat, most annak a 0. eleméhez miért adsz hozzá 3-at? -
Sk8erPeter
nagyúr
"egyébként nem értem hogy vállalsz te php-t, ha egy ilyen feladat nem megy magadtól"
Pont ugyanezen voltam kiakadva, PHP topicban ennél durvább alap kérdést tett fel (persze szokás szerint arra is b@szott válaszolni
)...
Érdekes, amikor ennyire alapdolgokon elakadtam, eszem ágába nem jutott volna vállalni komolyabb munkát PHP-ben... Na jó, flame off
-
Vasinger!
nagyúr
Köszi a segítséget, így már megy. De mi suliban is csak arra a zöld nyílra mentünk és nem indult újra. Miért is van ez? Valamit mit ha be kéne írni vagy törölni kellene.
Meg ha elindítom simán saját gépen, ott is egyből újraindul.
Közben kipróbáltam amit írtál, az segített. Console.Readkey();
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb-2TB-ig )
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged