Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Először elmondom a szitut. Már több szemeszter óta vergődök az alap C programozással, nem szeretem, nem áll rá az agyam. Idén már pénzbe is fájt, úgyhogy megpróbálom megemberelni magam, és most igyekszem megérteni, legalább nagyon alapszinten. Úgy ahogy haladok, de persze nevetséges tudásom van, ami nem is baj, csak a zh-n vergődjek át. A következő feladatot kellene (többek közt) megoldanom, tudnátok segíteni?
Töltsön fel egy egész típusú 100 db elemet tartalmazó tömböt páratlan számokkal 100-tól csökkenő értékkel! Adja össze a páros számú indexen levő elemek értékét! Vegye az átlagát a páratlan indexen levő tömb elemeknek!
Megmutatom, mire jutottam: (ja, nem egész típusú a tömböm, ezt elfelejtettem figyelembe venni, ennek lehet valami hátránya? a hsz végén szóba hozom a típuskonverziót, azért, mert sok feladatnál használtunk már double-t, és akkor int-re konvertáltunk, és ez a rutin megmaradt, csak nem teljesen tiszta)
int main()
{
double t[100]; unsigned int i=0, j=100, pl=0, ps=0;
while(i<100)
{
t[i]=j;
if((j%2))
/* {
if((j&0xF1)==0x55)
{
pl=pl+t[i];
}
}*/
printf("%lf\n", t[i]);
i++;
j--;
}
printf("paratlan indexu elemek erteke %d", pl);
return 0;
}A tömbfeltöltés még sikerült. A program nyilván nincs kész. A gondom az, hogy ha belerakom a kicsillagozott részt, akkor egyrészt nem jó eredményt dob(úgy gondolom, hogy úgy sz*r az, ahogy van), és a tömbfeltöltést is elrontja, mert nem csak a páratlan számok kerülnek be, hanem mind.
A logikám az volt, hogy maszkolni kéne a következő bitsort: x1x1x1x1-et, az 11111111-al, az x-ek helyén mindegy mi van, a páros bitek helyén meg 1-es ugye, mivel az kell, és amelyik j-re ez teljesül, azokat összeadja pl változóba.
Most hogy visszanézem, kicsit belegabalyodtam, szerintem nem is j-t kell vizsgálni, de tényleg nem tudom már hogyan tovább. Ez a maszkolósdi amúgy se megy, illetve szerintem egy típuskonverzió is kéne valahova, de ahhoz sem értek.
Valaki tud életet menteni?
Előre is köszönök minden segítséget 
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Exkluzív órák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OpenWRT topic
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- PS5 Pro+Sony Pulse 3D+Játék
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Előre is köszönök minden segítséget