Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Sziasztok!
Nos én is csatlakoznék a C klubhoz
Így az érettségire való jelentkezési határidő előtt nemsokkal úgy döntöttem, hogy pascal helyett C-ben fogok programozni (már ha emeltre megyek, mert még ez se biztos). Előzmények: érettségin turbo pascalt nem lehet már használni, csak free pascalt, amivel viszont még nem sikerült barátságot kötnöm - egyrészt nem tudom működésre bírni itthon, másrészt a suliban csak a tanári gépen írja ki a hibákat, a többi gépen csak a hibák számát, és rejtély hogy mért... éppen ezért a két héttel ezelőtti kis próbaérettségi szerűségen nem is tudtam megcsinálni a programozási feladatot (nem röhög: a program neve ugyan az volt, mint az egyik változó neve... hibaüzenettel én is kiszúrtam volna)... mivel félek, hogy a vizsgahelyszínen (emelt szint miatt más iskolában írjuk) sem lesz minden rendben vele, így jobbnak láttam, hogy nyár helyett már most nekiállok a C-nek. Nem, nem őrültem meg, tudom, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de úgy gondoltam, hogy kb egy év Pascal, és több mint 4 év PHP után össze tudom rakni a két nyelvet (előbbiből a programozási tételek, szemlélet, utóbbiból a kinézet, felépítés jött jól).
Az érettségi szoftverlistában Borland, Turbo, és Dev-C++ van felsorolva.
Ezek közül a legutolsót telepítettem fel két hete, és eddig meg is vagyok vele elégedve ("tanulás" közben írtam vele 10 apró programot, ami a fő funkciók/parancsok próbálgatása volt, azután egy program tele prog. tételekkel, majd egy hosszabb program, majd két korábbi érettségi). Szóval úgy néz ki, hogy ok lesz a dolog, de azért megkérdezem:
Ti melyik programot ajánljátok a fenti 3 közül? Avagy kérdezhetném úgy is, hogy van valami ellenjavallat a Dev-C++ ellen? Van valami, amiben a többi program jobb (választás lenne)?
Előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Edition + Joystick állomás! CFI-2016
- Dell R630/R730XD SSD NVMe PCIe Extender (0GY1TD) + Kábel (0K9TVP) Kit
- Apple Watch Ultra, Gen 1
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest