Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
-
törölt tag
Tessek. Meg annyi hogy az input fajl elso sora tartalmazza a sorok es oszlopok szamat.
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <sstream>
using namespace std;
int main()
{
string line;
ifstream myfile ("vmi.txt");
getline(myfile, line);
istringstream row(line);
int n;
int m;
row>>n;
row>>m;
int x[n][m];
for(int i = 0; i< n ; i++){
getline(myfile, line);
istringstream row(line);
for(int j = 0; j< m ; j++){
row>>x[i][j];
}
}
/* //kiiratasra:
for(int i = 0; i< n ; i++){
for(int j = 0; j< m ; j++){
cout<<x[i][j]<<" ";
}
cout<<endl;
}
*/
} -
törölt tag
Okee, igaz, de az elözöt kivetelesen veletlenül irtam el.
Nademost emelejük a tetet. Igazabol nekem egy txt adatait kellenne beolvasnom soronkent es berakni egy matrixba. Ezzel meg is volnek (ket for ciklussal), belathato mennyisegü adatra müködik a program (teszteltem pl 5x5 es jo!!).
De lenne egy 1000*1000 adatot tartalmazo bemeneti txt-m de azt mar nem eszi meg.
Codeblocks azt irja main.exe has stopped working. Beleneztem a fajlba, es lattam hogy nehol a sorok meg vannak törve(akar ugy hogy a sor vegen egy space van, vagy akar egy negativ jel, vagy a szamnak csak az egyik jegye) es szerintem ezt nem tudja kezelni a progi(tehat a sortöres (adatmennyiseg miatt? vagy txt-nel maximalva van az egy sorban levo karakterek szama) ellenere folytatodik a sor). Van valami ötleted mivel lehetne müködesre birni?köszi
-
ToMmY_hun
senior tag
Valószínűleg ez lesz a gond. Utána jártam és a compilerek ugye kiegyszerűsítik a függvényneveket de nincs arra vonatkozó szabvány, hogy milyen módszerrel teszik ezt. Ennek következtében ha nem ugyanazzal a compilerrel történik a lib és az azt felhasználó kód fordítása, akkor nem fogja megtalálni a definíciókat. Ez magyarázatot ad arra is, hogy miért megy VS-ban.
-
kispx
addikt
Kifutottam a szerkesztési időből
A printf végén a %c és %i nem kell.
Ha a név több karakterből áll mint egy, akkor érdemesebb több karakternyi helyet lefoglalni a char nev[50]; utasítással (max 49 karakter lehet a név) és akkor a scanf("%c",&nev); helyett érdemes gets(nev); utasítással beolvasni.
-
-
dabadab
titán
"A main függvénynek lehet visszatérési értéke"
A main()-nek kötelezően intet kell visszaadnia, se a void, se más visszaadott típus nem engedélyezett a C++ szabványban.
A main() által visszaadott érték lesz a végrehajtott program exit statusa.Dave-11: a "nem ad vissza semmit" pontosan ezt jelenti. Ha egy void függvénybe returnt írsz, akkor hibát dob a fordító. Mondjuk egy sin() függvénynél, vagy hasonlónál, nincs sok értelme a void-nak, mert ott vissza kell adni valamit, de van egy csomó olyan függvény, ami nem kiszámol valamit, hanem csak pl. egyszerűen kiír egy üzenetet, akármi, ahol nincs semmi, amit vissza lehetne adni, azok lesznek a void függvények.
-
Dave-11
tag
Az utolsó sort nem igazán értem. Igazából már mondták ezt nekem, hogy semmit sem ad vissza, de ez hogy lehet? Hogy hogy nem ad vissza semmit? Például mikor a könyvem példáit csinálom, létrehozok egy osztályt. És ennek az osztálynak az egyik tagja elé voidot írok. Tehát a deklarálásánál így néz ki:
void Osztaly::Tag(){...}
Mondjuk ebben kiszámítok valamit, és a végére odaírom hogy: return vegeredmeny; Akkor hogy-hogy nem tér vissza semmi? Vagy ez a visszatérés mást jelent?
És ha itt nem tér vissza semmi (void), akkor mi az aminél igen? -
n00n
őstag
Az eleje még érthető. De a második felével problémám van.
Tegyük fel van 6 lehetséges köszönés, szóval kettő 6 elemű vector.
Véletlen számokat generálok 0 és 5 között? De ebbe mi a garancia, hogy nem generálom a hármast 20x egymás után. Kis elem számnál valószínű előbb utóbb végzek. De pl 100 lehetőségnél gondolom már lassú lesz. Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Táp ventilátor csere
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest