Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Hunmugli #3773 üzenetére
= az mindig értékadás
public:
valami (int a) : asd (a) { } //szoval ez mi?ezt én sem tudom
vagyis ha jól gondolom akkor lesz egy publikus változód a valami, ami kapna? egy intes értéket, bár azzal meg nem csinálsz semmit, szóval passz
mit szeretnél csinálni? mert azzal többre mennénk
-
-
bandi0000
nagyúr
ha van 1-2 beszédes szellemű ember, az leírná nekem ide, vagy privátba, hogy a munkája során, ami talán programozás, ott mennyire és milyen szinten kell a matek? programtervezőnek is kellene? mert egyedül ahol gondolom kell, az pl játékoknál, ott is a fizikánál...
mert nem igazán tudom, hogy pl egy C++-al mit lehet dolgozni, mit kell vele csinálni
-
bandi0000
nagyúr
mutatott a tanár egy ilyen vackot, nem tudom a nevét, talán globális változó? bár sztem az más
#define "valami" 6
lényege az lenne, hogy amit ott megadok értéket, bármikor ha módosítom, akkor a program többi részében is módosul, ahol ezt a valamit adtam meg "értéknek"
nekem mondjuk átírás után ugyan úgy az előző értékkel dolgozik, valamit én cseszhettem el?
-
bandi0000
nagyúr
Nem tom emlékeztek e ráde ajánlottátok a cin>>ws;-t a white space lenyelésre, viszont ez csak akkor működik ha kevesebb karakter ütök be mint a tömb méret, vagyis char tmb[5]= abc
De ha már abcd-t irok, akkor megint csak átugorja a számbekérést, mondjuk string-el nem próbáltam -
bandi0000
nagyúr
bocs hogy megint itt vagyok a hülye kevert kódommal, de nem nagyon tudok máshonnan segítséget kérni
megoldható hogy függvényként rakjak ki egy random szám generálást?
lehet én írtam meg rosszul/és vagy rosszul gondoltam hogy meg lehet oldani
meg ugye nem tudom hogy kéne átadni a később meghívott tömbömnek azt az értéket amit most a tmb[2
-be rak
ezt írtam, de természetesen nem jó, sejtem hogy mi a baj, de nem tudom megoldani, jól gondolom azt is, hogy mivel az int main-en belül van a srand ((unsigned)time(NULL)); ezért is nem működhetne?void sorsolas(int tmb2[6])
{
int szam, i, j;
do
{
szam = rand() % 45 + 1;
j = 0;
while (tmb2[j] != szam && j < 6)
{
j++;
}
if (j == 6) { tmb2 = szam; i++; }
else i--;
} while (i != 6);
} -
bandi0000
nagyúr
így van, fősulin(egyetemen) tanulok, középsuliba C# ment, most meg gyakorlatilag ahogy írom az úgy van ahogy tanítják
érdekes amúgy, mert cout,cin-t tanítják és mellé a tömböket, szóval én sem értem teljesenés igen, az if-nél volt a hiba, szóval köszönöm, azt hittem simán rosszul írtam meg de akkor nem
-
bandi0000
nagyúr
kellene még 1 ici pici segítség
függvényt szeretnék írni, egy sorba rendezéshez, sorsoltattam számokat egy 6 elemű tömbbe
és a függvény így nézne ki :void rendez(int tmb[6])
{
int i, j, csere;
for(i=5;i>0;i--)
for (j = 0; j < i; j++)
{
if (tmb[j] > tmb[j + 1])
csere = tmb[j];
tmb[j] = tmb[j + 1];
tmb[j + 1] = csere;
}
}de nem csinálja meg, vagyis meghal a program, nem vagyok biztos benne hogy jól adtam meg az első sort
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dobragab #3672 üzenetére
köszi, de még mindig ugyan azt csinálja, vagyis szinte ugyan azt, így gondoltad nem?
cout << "Kerem az " << i + 1 << " karatkerlancot\t:";
cin.getline(valami[i], 9);
cout << "Kerem az " << i + 1 << " szamot\t:";
cin >> tmb[i];
cin >> ws;
cout << valami[i] << "\t" << tmb[i]<<endl; -
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #3669 üzenetére
igen, ezt beírtam, de ugyan úgy csinálja, a 2015-ös verzió legalább is
-
bandi0000
nagyúr
csak hogy ne hagyjak pihenni senkit...
a kövi problémával szembesültünk, hogy ha egymás után kértünk be számot illetve karaktert, akkor valamiért a 2. ciklus után már csak a számot akarja bekérni...
a tanár magyarázott valamit, hogy valami fügvény nem működik a 2015 visual studioban, ezért írt egy függvényt amibe ha jól emlékszek a cin.sinc,és cin. volt benne, de aztán kiderült hogy nem működik
na már most felajánlott + pontot annak aki tud írni normális függvényt, ami ezt megoldja, na már most nekem nehéz lenne mivel azt se tudom mi nem működik
c# alatt sose volt ilyen gondom, de ott igaz a gets()-et használtam
-
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #3663 üzenetére
értelek, egyrészt még nagyon az elején vagyok, vagyunk és ilyen kis szar kódokhoz én azt nézem, hogy nekem adott esetbe legyen értelmes, persze ha már több feladatot csinálnék akkor nyilván nem így nevezném el őket
másrészt, meg ezt a tanár csinálta
én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieket
mindenesetre ma megírtuk az első ZH-t, ha nem köt bele mindenbe akkor hibátlan, hozzáteszem azt mondta első órán, hogy őt nem érdekli ha ékezettel vagy anélkül íratunk ki, erre ma mondta hogy pontlevonás lesz érte
szerencsére eszembe jutott a setlocalos vacak, és tudtam használni
viszont felmerült egy kis probléma
átlagot kellett számolnom, és mint ahogy a nagykönyve meg van írva így csináltam:
double atlag=0.0;
összegbe benne vannak 0-7 ig összeadva a számok, és 8-al osztottam
atlag=osszeg/i+1;így ahogy kiírattam cout-tal, kerekített, de viszont ha az atlagba beletöltöttem, az összeget, és azt a couton belül leosztottam i+1-el, akkor viszont jó lett és nem egészet írt ki, én bénáztam?
c#-be egyszerűbbnek tűnt nekem, mert %.2f-el vagy hogy irtattam ki 2 tizedesjegyet, meg eleve jobbnak találtam azt is, hogy a %d-t pl bárhova pakoltam, míg cout-nál "körbe" pakolom a változót a szöveggel, hogy oda írja ki a számot vagy bármit ahova akarom
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dobragab #3658 üzenetére
jah... igen végül is nagy nehezen át lehet látni, csak azokat az ismeretlen vackokat nem tudom mit csinálnak a kódba
na meg ezt is most vettem észre: cin.fail(), ez ha jól tévedek valami bekérési hiba lenne ? pl ha nem olyat akarok tölteni a változóba mint amilyennek lefoglaltam? pl int a-ba beletöltenék egy karaktert?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dobragab #3654 üzenetére
elég sok, mert több fajta feladatot csinált egyszerre, de konkrétan ebbe a feladatba volt ez:
/*
###########################################################################################################
# Feladat: #
# Maximum 10 érdemjegy bekérése ellenörzötten/véletlenszámmal feltöltve, #
# - az átlagok kiíratása #
# - a jelesek számának kiíratása #
###########################################################################################################
*/
int i2, db, ossz2=0, jegy[20], jelesdb=0;
do
{
cin.clear(); //a hibejelzők törlése, enélkül hiba esetén végtelen ciklusba fut
cin.sync(); //a beviteli puffer szinkronizálása, és a fel nem használt elemek ürítése, enélkül végtelen ciklus
cout<<"Hány jegyet ad meg?(max.10)"<<endl;
cin>>db;
if (cin.fail() || db<1 || db>10)
{
cout<<"Nem jó érték!\n";
}
}
while (cin.fail() || db<1 || db>10);
//jegyek bevitele billentyűzetről
for (i2=0; i2<db; i2++)//tömbindexálás mindig a 0. elemtől!
{
do
{
cin.sync(); //a beviteli puffer szinkronizálása, és a fel nem használt elemek ürítése, enélkül végtelen ciklus
cout<<"Adja meg a(z) "<<i2+1<<". jegyet!"<<endl;
cin>>jegy[i2];
if(cin.fail() || jegy[i2]<1 || jegy[i2]>5)
{
cout<<"Nem jó érték!\n";
}
}
while (cin.fail() || jegy[i2]<1 || jegy[i2]>5);
}
//jegyek bevitele véletlen számokkal
for (i2=db; i2<db; i2++)
{
jegy[i2]=rand()%5+1;
}
cout<<"A beirt jegyek\t\tA generált jegyek"<<endl<<endl;
for (i2=0; i2<db; i2++) //végig kell néznie az öszes jegyet
{
if (jegy[i2]==5)
{
jelesdb++;
}
ossz2+=jegy[i2];
}
cout<<"\nÖssesen "<<jelesdb<<" db jeles van benne.\n";
cout<<"A jegyek átlaga= "<<setprecision(2)<<(double)ossz2/db<<endl; -
bandi0000
nagyúr
valaki el tudná magyarázni ezt a 2 dolgot?
a tanár do-while-on belül használta, persze leírta hogy mit csinál, de én sose használtam ezt, és nem éreztem hiányát
cin.sync(); //a beviteli puffer szinkronizálása, és a fel nem használt elemek ürítése, enélkül végtelen ciklus -
bandi0000
nagyúr
köszönöm mindenkinek, majd összehozok valamit, hétvégén akartam megcsinálni, de annyira elment ez is, és rengeteg a tanulni való...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
EQMontoya #3644 üzenetére
biztos jók amit mondotok meg stb, de az a baj hogy nem tudom mit írtál most le
természetesen nem várom hogy elmagyarázd, majd apránként megtanulom ezeket, de annak sincs értelme ha csak lemásolgatom amit írtok
tetszik ez a shuffle, sztem ezt majd használom
de a vektor alatt ti mit értetek? sima tömböt nem?
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
ja értem már, akkor ez csak összekeveri az elemeket, és 0-4-ig kiíratom a tömb elemeit, amik elvileg nem 1,2,3,4,5 lesz, hanem kevert valami
(#3639) sztanozs : azzal próbáltam, vagyis megírom úgy hogy legyen egy tuti jó, aztán ráérek kísérletezni vele, mert így is úgy is meg kellene tanulnom ezeket, ha akarok is kezdeni vele valamit, mert ezt már régen megírtam, de most valami miatt nem akar menni, vagyis, nem is értem, mert már akkor meg hal a program, mikor a jó és nem ismétlődő számot, bele akarom tölteni a tömbbe...
do
{
szam = rand() % 90 + 1;
j = 0;
while (sors[j] != szam && j < 6)
{
j++;
}
if (j == 6) { sors[i] = szam; i++; }
else i--;
} while (i != 6);persze feltöltöttem a sors tömböt
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #3634 üzenetére
ezt végül is megoldottam, csak le kellett tölteni
viszont van egy kis prog feladatom, beadandót kéne csinálni, sima lottó sorsoltás, ugyebár nem ismétlődhet 0-90 ig ezzel nincs is gond, csak van e ennél egyszerűbb vagy szebb megoldás?
dupla for, mindkettő elmegy <6-ig, első for alatt random számot generálok, a 2. for is <6-ig megy, de ott meg megvizsgálom, hogy az eddig kisorsolt számok között van e olyan mint amit most sorsoltam, ha nincs akkor beletöltöm a tömbbe, ha van akkor meg az első for változóját, (i-t) minuszolom egyel, tehát hogy sorolja ki még1-szer azt
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
használja itt valaki a visual studiot? először telepítettem, de hiányzik belőle egy "modul" amikor létrehozom az új projektet, és nem tudom honnan szedjem le
-
bandi0000
nagyúr
Még egy vacak kérdés előjött, mondjuk lehet azért nem sikerült mert már belekavarodtam az egészbe
ebből a ne tárold a memóriába fájlból ki kéne szedni 1000soros soronként 4 darab elemet, erre felvettem egy tömböt, és így próbáltam megoldani, de nem igazán jött be mert krix-kraxokat ír
dobasok[1000][4];
while(fscanf(f,"%c",&dobasok[n][v])==1)
{
if(n<1000) if(v<4) v++; else {v=0; n++;}
}2.0-ás változat, ez se csinálja jól, de az első az hülyeség volt
for(i=0;i<m;i++)
{
fscanf(f,"%c",&dobasok[n][v]);
if(n<1000) if(v<4) v++; else {v=0; n++;}
} -
bandi0000
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek, meg a türelmet is
én is erre gondoltam, csak nem tudtam hogy kivitelezhető e, mert mindig tárolok mindent a memóriába, de akkor innentől kezdve gyerek játék
Amúgy tudtok olyan magyar nyelvű C++ könyvről ami ugyan így az elejétől próbál tanítani? mint hogy mivel íratok ki, mivel kérek be stbstb
-
bandi0000
nagyúr
ugye fentebb írtam hogy én hogyan programozok, de most lövésem sincs mit csináljak mert ilyennel még nem találkoztam
feladat:
A kiserlet.txt állományban egy pénzfeldobás-sorozat eredményét találja. Mivel
a sorozat hossza tetszőleges lehet, ezért az összes adat memóriában történő egyidejű
eltárolása nélkül oldja meg a következő feladatokat! Feltételezheti, hogy egymilliónál több
adata nem lesz.megpróbáltam beledobni egy tömbbe, de mivel rohadt sok adat van gondolom ezért ki is dob mindig
szóval ezt gyakorlatilag hogy lehetne beolvasni? mert pl azt hogy hány dobás volt ebbe a fájlba nem tudom megmondani anélkül hogy meg ne címezném őket
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #3449 üzenetére
Igazábol 3 éve nem járok suliba, szal ezt tanultam, most csak érettségi javításra gyúrok
Ez nem az ipv -s feladat, kontkrétan a fájlba némelyik sor 2 db számmal kezdődik és ezeket kell összeadni, nem tom a miértjét, de ha ebböl a karakteres számból kivonok egy karakteres 0 át akkor az intes számát kapom meg
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm a segítségeket, igazából direkt nem akarom hogy dolgozzatok a kóddal mert sajnos semmi értelme, ami nektek egyértelmű az nekem teljesen új...
szóval ha kérdezek akkor inkább az elméleti megoldásra vagyok kíváncsi, a többit megírom én a saját "nyelvemen" amit tudok, majd később ha tanulom valszeg nem így fogom írni a programot, ez az amit tudok most később majd meglátjuk mi lesz
de közbe még 1 dologba ütköztem nem nagy de kérdezem, karakterként tároltam el számot, na már most ezeket össze kellene adnom, arra rájöttem hogy karakterként hiába adom össze
viszont emlékszek hogy régebben tudtam árírni karaktert számmá, asszem az sscanf-el, de most valamiért nem akar működni
csak részlet hogy lássátok hogy hogy írom, tisztában vagyok vele hogy nagyon szar... meg vannak egyszerűbb megoldások, de jelenleg ezt tudom
int main()
{
printf("1. Feladat: Beolvasas\n");
FILE *f=fopen("veetel.txt","r"); if(f==0) return 1;
FILE *o=fopen("adaas.txt","w");
qw adat[500],csere;
int i,j,m=0,k,l;
char farkas[7]={'f','a','r','k','a','s'},uzzi[11][91];
while(fscanf(f,"%d %d\n%[^\n]\n",&adat[m].ns,&adat[m].ras,&adat[m].uzi)==3) m++;
printf("2. Fealdat: \n");
printf("Az elsot rogzitette: %d, az utolsot rogzitette: %d radioamator\n",adat[0].ras,adat[m-1].ras);
printf("3.Feladat:\n");
for(i=0;i<m;i++)
{
k=0;
for(j=0;j<strlen(adat[i].uzi);j++)
{
if(adat[i].uzi[j]==farkas[k]){ k++;} else k=0;
if(k==6) printf("%d nap %d radioamator\n",adat[i].ns,adat[i].ras);
}
}
printf("4.Feladat:\n");
int db=0;
for(j=1;j<12;j++)
{
db=0;
for(i=0;i<m;i++)
{
if(adat[i].ns==j) db++;
}
printf("%d nap %d feljegyzes\n",j,db);
}
printf("\n\n5.Feladat:\n\n"); -
bandi0000
nagyúr
arra van esetleg ötletetek hogy elméletbe hogy lehetne megcsinálni azt, hogy:
adott egy IPV6 címz, pl: 2001:0e00:41a0:006b:00de:03c0:0e00:60bc ezt én 1db változóba vettem fel, de feladat az hogy rövidítsem, ahol az első X szám 0 oda csak 1 db 0-át kell rakni, pl 006b->06b
de mivel az egész cucc kettőspontokkal mindenestül 1 változóba van, így nem tudom hogy hogyan álljak neki -
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #3391 üzenetére
Ahha, gyakorlatilag a for, if, scanf, scanf, printf, fprintf, while, do while, ezeket ismerem meg pár függvényt a string.h ból
Meg akarom tanulni ezt de egyedül nehéz, ha meg nem vesznek fel fősulira gyakorlatilag semmit se érnék el vele ha tudnám mert papír nélkül és gyakorlat nélkül úgy se kellenék sehova
-
bandi0000
nagyúr
jobb ha megpróbálok utána nézni, mert ezekből amiket írtok semmit nem tudok kivenni, sose láttam még ilyet, úgy hogy keresek valamit és utánanézek ezeknek
-
bandi0000
nagyúr
az a baj hogy, így tanították meg nekem, fősulira pályázok, nyilván akkor jobban vagy többet tanulok, de most érettségi előtt úgy akarom csinálni ahogy tudom hogy működik
Nyilván mindenre van jobb megoldás de 3 héttel érettségi előtt nem nagyon akarok már új dolgot tanulni, de azért köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #3374 üzenetére
Még egy kérdés,hogy tiszta legyen érettségire készülök emelt infón, a feladatsorokat csinálom, mind1 is, de beolvasom a txt-t, amibe így vannak az adatok:
Vezetéknév keresztnév párt
na már most, rosszul tudom hogy ha ezt az egészet %s-el akartam volna beolvasni ami később kiderült hogy nem is jó, de a lényeg hogy a %s nem lezáró 0-ig olvas? mert nekem csak úgy olvasta be az egész sport ha úgy adtam meg hogy, %[^\n]\n, így az enterig mindent beolvasott
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Egy amatőr kérdés, mert egyértelmű választ nem találok rá
double n;
n=(4517/12345)*100;
printf-be akarom kiírni, úgy hogy csak 2 tizedesjegye legyen, és nem tudom hogyan kell, vagyis %.2f-el akartam, de úgy 0,00-át ad mindig
-
bandi0000
nagyúr
Kösz a.válaszokat,már mondtam hogy fogalmam sincs miben írok ezt így tanultam meg és így használom lehet vegyítem a kettőt de legalább mûkszik
-
bandi0000
nagyúr
a feof függvényt hogy kellene helyesen használni? string tömb, kellene hogy hány sorból/elemből áll ugye hogy tudjam futtatni a for-t elvileg vissza kellene adnia egy számot így nem?:
while (!feof(f)) {
n++;
} -
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #2448 üzenetére
Ezért szeretek ide írni, mert egyrészt segítetek sokat amit köszönök, meg így én is tudok gondolkozni, végül így oldottam meg:
for(j=1;j<7;j++)
{for(i=0;i<n;i++)
{
if(napok[j]==t.nap)
napok[j]=0;
}}
for(i=1;i<7;i++)
{
if(napok(i)!=0) printf("Ezen a napon pihent: %d\n",napok(i));
}kinulláztam egy napok tömbbe azokat az értékeket amiket megtalált, és ahol nem volt nulla azt meg kiírattam, a második kérdéses feladatnak meg holnap esek neki
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kingabo #2446 üzenetére
Az lényegtelen csak demonstrácio volt nem így néz ki a programom, azt akartam vele csinálni hogy van egy napok változóm aminek az értéke 7 elindítok egy while-t és amikor a napok aktuális értéke nem egyenlő a nap i-dik elemével akkor növelje az i-t de ha egyenlő akkor csökkentse a napok értékét 1 el és ha végigment az egész tömbön és nem találta meg a napok aktuális értékét akkor kellene kiirnia hogy melyiket nem találta meg vagyis a a napok aktuális értékét
-
bandi0000
nagyúr
Lenne 1-2 gondolkozós feladatom
tehát adott egy tömb feltöltve a hét napjaival, tehát amiben a hét napjai lennének számokkal, de többször is szerepelhet 1 nap, nekem végül is azt kellene kiszűrni hogy melyik nap nem volt benne, tehát:
napok[10]={1,1,1,2,4,5,6,7,6,7 }
növekvő sorrendbe raktam az egyszerűség kedvéért de nem tudok rá megoldást találni,
első körben ezt találtam ki:while(napok!=0)
{
if (t.nap==napok)
napok--;
else
{
i++;
}
}napokba van egy szám a 7 , a nap tömbbe meg ugye a napok, egyrészt hibával áll le a progi, másrészt lövésem sincs hogy hogyan kellene eltárolnom azt a számot amelyiket ugye nem találta meg
Másik gondom:
feladatba szerepelnek km adatok, számok ezek is, és egy táblázat szerint kéne kalkulálni rá árat, pl ha 1-2km között futott a futár akkor mit tom én 500Ft a díj, szóval a táblázatba 5-6 ilyen sor van, de nem tudom miként tároljam el hogy ne legyen túl bonyolult, mondjuk most így leírva az jutott eszembe, hogy 3 dimenziós tömb? tehát [kezdő érték][vég érték][ díjazás] ez így járható, vagy van ennél egyszerűbb is?
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Na megint csak falba ütköztem, lényegében van 3 adat, első hogy a hét hanyadik napja a második a fuvarszám a 3, a megtett km
lényeg az, hogy ki kellene irattatni, hogy a hét első fuvara hány km-es volt, de úgy hogy akkor is jól írja ki, ha mondjuk a hét első fuvara nem az 1-ső hanem a 2. nap volt
én arra gondoltam, hogy sorba kellene rendezni és fölülről azt írja ki amelyiknek a km száma nem 0, de nem tudom hogy van e ennél egyszerűbb módszer, és hogy hogyan rendezzem, buborék rendezésre gondoltam, de nem tudom kivitelezni, mert ugye figyelni kéne a napokat és a napokon belüli számokat
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #2425 üzenetére
Bocs a sok hsz-ért de nem tudok szerkeszteni, szóval itt járok:
Egyrészt az a gond, hogy hiába raktam a beolvasáshoz a kötőjelet hogy az első felét és a 2. felét a rendszámnak külön olvassa be, mert most csak 1 char-ba olvasta be és hiába járatom az i-t 0-tól legalább az első 10-15 sor hiányzik azt nem olvasta be valamiért, de gondolom lehet hozzá köze annak, hogy a forrásfájlba úgy van hogy: 09 de kiíratásnál csak 9-et ír
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, a legtöbb hibát már orvosoltam amit írtál
Csak nincs időm és így próbálok gyakorolni, hogy mindig bele-bele írok a programba, mindig elfelejtem az X+1 karaktert lefoglalni, most lefoglaltam 1-el jobban néz ki de nem az igazi
Azért akarok ebbe programozni mert itt van az érettségi mindjárt, és én mindig C-ben programoztam, később lehet áttérek de most nem akarok kockáztatni
Amúgy eddig is amit gyakoroltam mindig így csináltam, ezeket ismerem elég alap tudom de nem tudok mit tenni, de amúgy a rendszámhoz visszatérve, elég egyszerű be kellene tudnia olvasni, de valamiért már az elején el megy mert az első integereket sem akarja beolvasniAmatőr hibát vétettem
Legelsőnek véletlen nem ovlastam hanem írtam a fájl-t ezért a forrás fájl teljesen üres voltMost már egészen pofás de nem az igazi mert a rendszám első fele char az jó de utána nem nagyon
-
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #2422 üzenetére
Az összeset? A számokat minek? Elvileg ennek tökéletesen kellene mennie
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #2416 üzenetére
Igazából a beolvasás/kiíratás se sikerül, 7 karakter hosszú a rendszám max, integerek meg csak 2 számjegyesek, és 3 db-ot próbálok beolvasni de elég fars értékeket dob vissza
A beolvasandó szövegnek meg ilyen a formátuma:
08 46 51 FD-2717
08 47 11 ZI-2088
08 48 52 EL-8894
08 50 34 SZ-3078
08 50 57 XY-8616
08 51 51 FY-2063
08 52 42 AY-2194 -
bandi0000
nagyúr
:köszi azt már időközben megoldottam, viszont ezt nem tudom, adott a feladat, hogy be kéne olvasni az adatokat és karakteres adatok ismert a hosszúság 50 karakter, de össze vissza vannak, szám előadója és címe van benne tehát: 2 3 36
Eric Clapton:Terraplane Blues
3 2 46 Eric Clapton: Crazy Country Hopaz a baj hogy ugye valamelyik több szótagból áll, erre van e valami megoldás hogy ne szivecskéket meg mit tom én mit dobáljon ki kiírásnál
-
bandi0000
nagyúr
köszi, viszont most elakadtam, lényegében, bekérek egy csapat nevet, és ki kell íratni neki a lőtt illetve kapott góljait, viszont az összehasonlításnál nem csinál semmit, valamiért nem jó a feltételem, vagy karakteresnél máshogy kell hasonlítani?
feltétel csak ugye annyi, hogy egyik csapat==bekért csapattal, akkor ugye adja össze a gólókat, aztán else ha az másik csapat egyezik meg a bekért csapattal, akkor szintúgy adja össze
-
bandi0000
nagyúr
Ezt meg megkérdezem, mivel nem tudnám másképp ellenőrizni, hogy jó e a gondolatmenet
Azt kéne kiíratni, hogy egyik csapat fél időben nyerésre áll, de a végén a másik csapat nyeri meg
én így csináltam :if( fm>fe(i) && mg(i)<eg(i) || fe(i)>fm(i) && eg(i)<mg(i))
eg: egyik csapat góljai
mg: másik csapat góljaife: egyik csapat első félidei góljai
fm: másik csapat első félidei góljai -
bandi0000
nagyúr
válasz
Dave-11 #2379 üzenetére
erre már én is gondoltam, mert az első sorban 1db szám van ami megmondja hány adat van, de azt kiszedtem a txt-ből szóval elvileg úgy kell lennie
viszont a charba azt adom meg hogy hány karakteres max szöveg lesz benne ugye?
14 1 2 0 2 Agarak Ovatosak
5 4 0 1 0 Erosek Agarak
4 0 2 0 2 Ijedtek Hevesek
8 1 1 0 0 Ijedtek Nyulakilyeneket kellene beolvasnom csak hogy tiszta legyen a kép
amúgy nem hibát ír, hanem lefut nem csinál semmit és kiírja hogy az exe leállt
A csapatok és a
fordulók száma nem haladja meg a 20, a mérkőzések száma pedig a 400 értéket. Egy csapat
sem rúgott meccsenként 9 gólnál többet. A csapatok neve legfeljebb 20 karakter hosszú, a
névben nincs szóköz.Ezt meg a feladatból vágtam ki, nem tudom van e létjogosultsága
-
bandi0000
nagyúr
hali
Kérdésem lenne, hogy adatokat kellene beolvasnom tömbbe az 112 adatom van, de csak a 2. sortól kezdődik így csináltam meg, de mindig hibát észlel ezért leáll-al dob ki
int main()
{
int fo[113],eg[113],mg[113],fe[113],fm[113],be,i;
char ecs[20],mcs[20];
FILE *f=fopen("meccs.txt","r"); if(f==0) return 1;
for (i=2;i<113;i++){
fscanf(f,"%d %d %d %d %d %s %s",&fo,&eg(i),&mg(i),&fe(i),&fm(i),ecs(i),mcs(i));
printf("fordulo: %d %d %d %d %d %s %s",fo(i),eg(i),mg(i),fe(i),fm(i));
}
fclose(f); -
bandi0000
nagyúr
Mind1 mindenesetre holnap nekiállok és írok, de szerintem a beolvasásnál elakadok, nem nagyon vettünk mi ilyen tömbös beolvasást
-
bandi0000
nagyúr
hát igazából 2010-es érettségit néztem, kérdés annyi hogy hogyan álljak neki, logikus a feladat, csak az adatok beolvasását hogy tudnám megcsinálni hogy később kezelhessem külön őket? Tehát most külön feladat van a helyek sorszámára akkor mindent külön tömbbe kellene bevinnem?
-
bandi0000
nagyúr
hali
Keresek egy vállalkozó kedvű egyént, aki tudna segíteni emelt infó érettséginél, 1-2 feladat gondolatmenetét elmagyarázni, vagyis hogy hogyan kezdjek neki, sajnos 1 éve volt infóm és azóta nem nagyon foglalkoztam vele -
bandi0000
nagyúr
hali
nagyon egyszerű feladatom vancsak ötletet gyüjtök
a lényeg az hogy csinálok 5 random számot ez meg van bele teszem egy tömbbe és lényegében a poker kártyák szerint kéne csoportosítani a számokat, tehát ha 1,1,1,3,4 a szám akkor kiirja hogy drill stb
még az menne hogy 1 számbol megnézem az egyformákat, de ha van több egyforma azt nem tudom hogyan vizsgáljam meg mentsem szóval 1,1,1,2,2 a számok ennél meg tudnám mondani hogy van egy drill, de ez nem jó mert ez egy full house -
bandi0000
nagyúr
hali
Egy kis segítségre lenne szükségem
Az a feladat hogy függvényeket tanultuk és csinálni kellett 3 függvényt ami különböző műveleteket végez el ez meg is van de, úgy kell megoldani hogy be kell kérni 3 darab számot ha csak 1 számot írok akkor a program tudja hogy az első fügvényt kell végrehajtani ha 2 számot akkor a 2. ha 3 számot akkor a 3. függvényt, a függvények lényegében arról szólnak 1: 1 számmal kiszámolja a kör területét kerületét, 2: a 2 számmal kiszámolja egy téglalap területét kerületét, 3: 3 számmal a háromszög területét kerületét számolja kiSzóval azon gondolkoztam hogy hogy kéne megoldani ezt a szám bekérést mert arra már gondoltam hogy ha bekértem egy számmal egy if-el megvizsgálom hogy ha 1 szám van a tömbbe akkor csinálja az elsőt ha 2 a másodikat stb stb, csak ha jól tudom karakteressel lehetne bekérni és akkor ha jól tudom akkor belepakolja a tömbbe bármennyi számjegyet irok be de ez igy nem működik mert nem kap értéket
Van e valakinek valami ötlete hogy lehetne megoldani ezt??
Ja és természetesen a tanár annyit akar látni, hogy program lefut és beir 2 számot vagy 3 at vagy 1 et és csinálja, tehát nem jó az hogy bekérni az összes számot, vagy megkérdezni hogy melyik műveletet akarja csinálni stb -
bandi0000
nagyúr
hali
kérdés az hogy olyan feladatom van hogy bekérek egy 1 vagy 2 vagy 3 jegyű számot és azt átírja római számokká
odaáig jutottam hogy bekérem a számot és szétválsztja számjegyekre de nem tudom hogy csináljam tovább azt hogy átírja am a szám 1000 ig lehet
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
main()
{
int i,szam,szamj1,szamj2,szamj3;
scanf("%d",&szam);
printf("A szam: %d",szam);
szamj3=szam/100;
szamj2=(szam-szamj3*100)/10;
szamj1=((szam-szamj3*100)-szamj2*10);
}
printf("szazas: %d tizes: %d eggyes: %d\n",szamj3,szamj2,szamj1);
system("pause");
} -
bandi0000
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1434 üzenetére
Köszönöm jó lett...végre
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm a segítséget...
Egyenlőre csak olyat kerestem aki ért hozzá
de itt van akkor a hiba üzenet hátha valaki tud vele valamit kezdeni:"lkém - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged