Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ToMmY_hun

senior tag

válasz jattila48 #3257 üzenetére

Részben igazad van. Az tényleg nagyon hasznos, ha megírja az ember saját maga tanulási céllal az ilyen, és ehhez hasonló problémákat megoldó programokat. Ezt majd én is szeretném megtenni, csak egy kicsit kevésbé túlhajtott időszakban. Abban is igazad van, hogy a könyvtár használat sem mindig jó. Pár hete jártam úgy, hogy egy céges kódban kiváltottam egy 3rd party library-vel egy nagyobb kódrészletet. Teljesen jól szuperált, örültünk is neki, aztán rá egy hétre hozzá akartunk adni egy új feature-t, amit viszont nem lehetett megoldani azzal a library-vel. A vége az lett, hogy vissza kellett hozni a kigyomlált saját kódot. Van ilyen is, főleg akkor, ha nincs fix specifikáció.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy nehéz telepíteni/megtanulni őket. Az installálás nem volt vészes eddig egyik könyvtárnál sem. (Egyébként ez iszonyat jól meg van oldva Java-ban, ha érdekel nézz utána a Maven-nek). Általában annyiból áll, hogy le kell szedni a projektet, lefordítani és bemásolni a megfelelő mappákba. (ZMQ automatikusan installál is, szóval itt a kézzel másolgatás is megúszható). Ezután ugye linker-nek kell megadni a lib nevét, include-olni a header-t és készen is van. A használat már más kérdés. Sok esetben hiányos, vagy nem is létezik a dokumentáció. Azokkal nagyon nehéz bánni, de a komolyabbak - amelyek mögött nagyobb közösség áll - rendelkeznek megfelelő doksival. A használatának megtanulása pedig a doksin múlik. Egy lényegre törő, jól strukturált dokumentációból pillanatok alatt ki lehet szűrni a lényeget. A többi funkció meg nem is biztos hogy akkor, abban a pillanatban érdekli az embert.

Új hozzászólás Aktív témák